Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!!



Το παράξενο συμβαίνει σε όλες τις πυραμίδες του κόσμου αλλά ακόμα και σε ναούς σε ανύποπτες χρονικές στιγμές που έχει προβληματίσει πολύ τους επιστήμονες ανά τον κόσμο χωρίς να μπορούν να δώσουν μια λογική εξήγηση το τι μπορεί να συμβαίνει.
Όταν είδαν τις πρώτες φωτογραφίες στην αρχη είπαν ότι τις είχαν φτιάξει για πλάκα όταν όμως άρχισαν να υπάρχουν και ποιο πολλές αλλά ακόμα και φωτογραφίες που τράβηξαν οι ίδιοι τότε πείστηκαν ότι κάτι περίεργο γινόταν.
Πρόκειται για τις περίεργες φωτεινές δέσμες που βγαίνουν από όλες τις πυραμίδες του κόσμου αλλά και ναούς, λένε ότι πρόκειται για δέσμες φωτονίων, αλλά ας δούμε πως έχουν τα πράγματα σε αυτό το περίεργο αλλά και τόσο σοβαρό συμβάν.
Παρά το γεγονός ότι η NASA κρύβει πληροφορίες σχετικά με το περίεργο σύννεφο των φωτονίων, το οποίο καλύπτει πλέον σχεδόν ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα, έχουμε κάποιες πληροφορίες που διαρρέουν… από ορισμένους επιστήμονες. Καθώς αυτό το δυσοίωνο σύννεφο βρίσκεται μέσα στο ηλιακό μας σύστημα, αρχίζει να έχει μια ανεξήγητη επίπτωση στον Ήλιο και τους πλανήτες.


Αυτό που είναι εκπληκτικό είναι ότι, αυτή η παράξενη ενέργεια που εισβάλλει στον χώρο μας, κάνει μερικές από τις πιο φημισμένες πυραμίδες του κόσμου να αρχίζουν να παράγουν έντονη ενέργεια η οποία όταν μετρηθεί με διάφορα μηχανήματα τα τρελαίνει τελείως και δεν ξέρουν τι δείχνουν.

Έχουμε αρκετές περιπτώσεις όπου ισχυρές ορατές δέσμες φωτός ήταν ορατές από τον χώρο των πυραμίδων με κατεύθυνση το σύννεφου του φωτονίου, προς τον ουρανό, και όλες αυτές οι μαρτυρίες ήταν καλά τεκμηριωμένες χωρίς να αφήνουν καμία αμφιβολία πλέον για το αν είναι ψεύτικες.
Παράλληλα, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν αρχίσει να παρατηρούν και να καταγράφουν παράξενα τρομακτικά φαινόμενα όπως ήχους και θορύβους που δίνουν την εντύπωση ότι η ίδια η Γη στενάζει και κλαίει…..
Όλα αυτά τα φαινόμενα, έχουν σχέση με την ταραγμένη εκπομπή του Ήλιου, πιθανότατα που προκαλείται από την παρουσία του σύννεφου φωτονίου, που σε ορισμένους κύκλους έχει λάβει μια γενική ονομασία “δυναμικός χώρος εκδηλώσεων της Ημέρας της Κρίσεως”

Είναι πολλοί αυτοί που λένε ότι οι Αρχαίες πυραμίδες ξύπνησαν μετά από αιώνες και χιλιετίες ύπνου!!!!
Πολλοί είναι αυτοί που είδαν μια λαμπρή ακτίνα φωτός στην πυραμίδα των Μάγια και γρήγορα το φωτογράφησαν με ένα κινητό τηλέφωνο και το δημοσίευσαν. Αλλά το φαινόμενο αυτό δεν υπήρχε την επόμενη μέρα με αποτέλεσμα κανείς να μην έχει ιδέα για το τι σημαίνει αυτό. Ενέργεια δέσμης στην πυραμίδα των Μάγια; Η επεξεργασία και μεγέθυνση της εικόνας στα δεξιά εμφανίζει και κάποια άλλη κρυφή δέσμη που μοιάζει με κεραυνό……

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας, κατά της συμφωνίας με τη Siemens


image
Από: ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ
Μην αντέχοντας το μέγεθος της προσβολής σε βάρος της πατρίδας μας και των πολιτών της, αλλά ούτε και την ύψιστη υποκρισία του ελληνικού πολιτικού συστήματος, ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ, μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αίτηση ακύρωσης της σύμβασης του Ελληνικού Δημοσίου με την εταιρία Siemens.

Με βάση το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, το Ελληνικό Δημόσιο ζημιώθηκε τουλάχιστον κατά 2 δισεκατομμύρια ευρώ, από τις υπερτιμολογήσεις της γερμανικής εταιρίας, χρήματα τα οποία κατέληξαν σε απατεώνες δημόσιους υπαλλήλους και πολιτικούς. Με την προσβαλλόμενη σύμβαση (κανονιστική πράξη), το Δημόσιο, παραιτήθηκε για πάντα από κάθε αξίωσή του έναντι της Siemens.
Σε μία περίοδο κατά την οποία ο ελληνικός λαός “σφαγιάζεται” από τη δημοσιονομική κρίση και υφίσταται παντός είδους περικοπών και μειώσεων, αυτά τα χρήματα δε θα πρέπει με κανένα τρόπο να χαριστούν. Οι πολίτες, οι Έλληνες Φορολογούμενοι, θα πρέπει να προσπαθήσουμε, όσο μπορούμε, για να εντοπίσουμε τα χρήματα αυτά, ώστε να αποδοθούν και πάλι στο Ελληνικό Δημόσιο.
Από την άλλη πλευρά, ο διεθνής διασυρμός και οι προσβολές τις οποίες υφίσταται σήμερα η χώρα μας, θα πρέπει να μας ευαισθητοποιήσουν, ώστε να επιμείνουμε για να μην περάσει -για μία ακόμη φορά- “αβρόχοις ποσί”, το ζήτημα της εμπλοκής του πολιτικού παράγοντα στη βρώμικη αυτή ιστορία. Είναι σαφές ότι η σπουδή για να κλείσει η “συμφωνία” με τη Siemens, έχει να κάνει με τη βούληση για κουκούλωμα της υπόθεσης και την απόκρυψη των υπευθύνων.
Επιτέλους, ως σήμερα έχουμε περάσει πολλά! Και φτάνει πια! Οι Έλληνες πολίτες, θα πρέπει να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να μάθουμε ποιοί πολιτικοί ή δημόσιοι υπάλληλοι κατέκλεψαν το Κράτος μας. Θα πρέπει να μάθουμε ποιοί είναι και να τους στείλουμε όλους στη φυλακή. Αυτό συνιστά, μία μέγιστη ηθική υποχρέωση, για όλους μας! 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δελτίο Τύπου - Επικίνδυνη σύγχυση ή σκόπιμη υποκρισία



Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει για μία ακόμη φορά, την αντεργατική δογματική εμμονή της Τρόικα, στη κατάργηση της Εθνικής Σύμβασης, των τριετιών, του επιδόματος γάμου και ότι έχει απομείνει από το εργασιακό θεσμικό πλαίσιο στη χώρα μας.
Η δε χθεσινή δήλωση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας κ. Στουρνάρα, ότι η Τρόικα απέρριψε το επίδομα γάμου αλλά και την επεκτασιμότητα των Σ.Σ.Ε γιατί δήθεν αυτό δεν ισχύει σε καμία ευρωπαϊκή χώρα, είναι ένα ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ.
Όταν είναι γνωστό ότι στη χώρα μας έχει καταργηθεί με το Ν.4024/2011 η επεκτασιμότητα και τώρα επιχειρείται η κατάργηση και της καθολικότητας ισχύος της Εθνικής Σύμβασης, μας οδηγεί να γίνουμε η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ευρωπαϊκή χώρα όπου θα ισχύει ένας ενιαίος κατώτατος μισθός για όλους και ο οποίος θα καθορίζεται από την κυβέρνηση, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ επιπλέον παροχή, δηλαδή 586 ευρώ μικτά (νεότερους, αρχαιότερους, παντρεμένους ή όχι).
Να υπενθυμίσουμε ότι σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν ισχύει κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι και οι Ευρωπαϊκές οδηγίες και το Ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο το προβλέπουν και το διασφαλίζουν πλήρως όπως εξάλλου επεσήμανε πρόσφατα και το Διεθνές Γραφείο Εργασίας.
Είναι πλέον ολοφάνερο ότι οι εργοδοτικοί και πανεπιστημιακοί μυστικοσύμβουλοι της Τρόικα ξέρουν πολύ καλά που στοχεύουν και τι ζητούν από τους ημιμαθείς ή πρόθυμους να τα δώσουν ΟΛΑ υπουργούς, γι’ αυτό και δημιουργούν αυτή την τεχνητή σύγχυση.Oπως επίσης είναι ολοφάνερο ότι η ελληνική κυβέρνηση 3 χρόνια τώρα ακολουθεί πιστά τις εντολές των δανειστών και εκτελεί κάθε παράλογη απαίτησή τους αδιαφορώντας για τα αποτελέσματα των μνημονίων τα οποία διαλύουν τον κοινωνικό ιστό και οδηγούν σε χρεοκοπία την κοινωνία και την οικονομία.
Η ΓΣΕΕ απαιτεί για χιλιοστή φορά να μην προχωρήσει η ψήφιση του πλέον αντεργατικού, αντικοινωνικού πακέτου των εργασιακών θεμάτων που ξεθεμελιώνει ότι έχει απομείνει σαν εργασιακό και κοινωνικό δικαίωμα στην Ελλάδα έναντι οποιασδήποτε ανάγκης και εκβιασμού!
Με την τυχόν κατάθεση ενός τέτοιου επαίσχυντου νομοθετήματος, θα πραγματοποιηθούν άμεσα Γενικές απεργιακές κινητοποιήσεις.
Σας επισυνάπτουμε τεκμηρίωση της νομικής υπηρεσίας της ΓΣΕΕ με πίνακες 
για το τι επικρατεί σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δελτίο Τύπου - Αγωνιστικό συλλαλητήριο Τετάρτη 31/10 και ώρα 18.00 στα Προπύλαια



Η ΓΣΕΕ μαζί με την ΑΔΕΔΥ στo πλαίσιo των δράσεων και κινητοποιήσεων, πραγματοποιούν ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την ΤΕΤΑΡΤΗ 31/10 ημέρα κατάθεσης του προϋπολογισμού στις 18:00 στα Προπύλαια, για τις περικοπές στην παιδεία, στην υγεία και στις κοινωνικές παροχές.
Η κατάθεση του πιο σκληρού, άδικου και αντικοινωνικού προϋπολογισμού λιτότητας, φόρων και ύφεσης, κατ’απαίτηση των τοκογλύφων δανειστών επιβαρύνει δραματικά το βιοτικό και κοινωνικό επίπεδο των πολιτών χωρίς να αντιμετωπίζει τα προβλήματα της οικονομίας και της χώρας.
Το πρόγραμμα δε βγαίνει, η ψυχή της κοινωνίας βγαίνει!
Οι σχεδιαζόμενες νέες ισοπεδωτικές ανατροπές στα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα, θα μετατρέψουν βίαια τη χώρα και τους εργαζόμενους σε υπόδουλους σκλάβους του προηγούμενου αιώνα, χωρίς να αντιμετωπίζουν τη λερναία ύδρα του χρέους και των ελλειμμάτων παρά μόνο διευρύνουν τα κέρδη και τα προνόμια των τραπεζιτών και των μεγαλοεργοδοτών.
Οι λίστες και οι «ληστές», οι φοροφυγάδες και οι φοροκλέφτες «ζουν και βασιλεύουν και τον κόσμο διαφεντεύουν» σχεδιάζοντας την υφαρπαγή των κερδοφόρων δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών σε βάρος της κοινωνίας και του δημόσιου συμφέροντος.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 
Την Τετάρτη 31/10 και ώρα 18:00 στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
Σημείωση: Σε συνεννόηση με την ΑΔΕΔΥ και ανάλογα με την οριστικοποίηση των νέων μέτρων θα εξαγγελθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των συνδικάτων. 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

Εκραξαν τον ΓΑΠ σε εστιατόριο στο Βερολινο

Προχωράει το ηλεκτρονικό φακέλωμα ... για την πάταξη της φοροδιαφυγής



Στα πλαίσια διασταυρώσεων για την πάταξη της φοροδιαφυγής, στοιχεία από ιδιωτικές επιχειρήσεις, ΔΕΚΟ και δημόσιους φορείς θα επεξεργάζεται η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών.

Εγκύκλιος που υπογράφει ο υφυπουργός Οικονομικών Γ.Μαυραγάνης προβλέπει πως τα πιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων και των υποκαταστημάτων αλλοδαπών πιστωτικών ιδρυμάτων, τα χρηματοδοτικά ιδρύματα, οι φορείς εκκαθάρισης συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμών και τα ιδρύματα πληρωμών που λειτουργούν στην Ελλάδα, η Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ (ΕΧΑΕ), τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια κάθε βαθμίδας, τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, τα δημόσια θεραπευτήρια και οι κλινικές των ταμείων ασφάλισης, οι επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης, τα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης, οι εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και οι εταιρείες ύδρευσης, κ.ά., θα υποχρεούνται πλέον να διαβιβάζουν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών αρχεία με στοιχεία οικονομικού και φορολογικού ενδιαφέροντος:
Στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αποστέλλονται και στοιχεία συναλλαγών καρτών πληρωμών εκδοτών εκτός Ελλάδος (τριψήφιος κωδικός τράπεζας, αριθμός κάρτας πληρωμών τράπεζας εκδότη που δεν λειτουργεί στην Ελλάδα, πλήθος συναλλαγών καρτών που εκκαθαρίστηκαν, αξία συναλλαγών καρτών σε ευρώ που εκκαθαρίστηκαν, ανά μήνα για τα έτη 2010 και 2011, βάσει της ημερομηνίας συναλλαγής από την τράπεζα, κ.ά.).
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΠΑ-ΙΑF "Καουμποϊλίκια" από τους Ισραηλινούς πιλότους στον θεσσαλικό κάμπο σκίασαν την άσκηση



Σοβαρό επεισόδιο που σκίασε την ελληνοϊσραηλινή αεροπορική άσκηση, η οποία διεξήχθη από την περασμένη Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή 26/10, συνέβη το βράδυ της Τετάρτης μετά την νυχτερινή προσβολή της Πεδίου Βολής Κρανέας από τα ελληνικά και ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη.

Συγεκριμένα, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές της ΠΑ στο defencenet.gr, το βράδυ της Τετάρτης οκτώ ισραηλινα μαχητικά είχαν απογειωθεί από την 110 ΠΜ στην Λάρισα μαζί με αριθμό μαχητικών της 337Μ και αφου εκτέλεσαν προσβολή από χαμηλά και πολύ χαμηλά ύψη στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, κατευθύνθηκαν στο Πεδίο Βολής Κρανέας.

Εκεί εκτέλεσαν από κοινού νέα άσκηση προσβολής στόχων εδάφους από πολύ χαμηλό ύψος 1000 ποδών (330 μέτρα). Κατά την επιστροφή τους στην 110 ΠΜ έλαβε εντολή ολόκληρος ο ελληνοϊσραηλινός σχηματισμός να ανέλθει στα 12.500 πόδαι προκειμένου να προσεγγίσει με ασφάλεια το αεροδρόμιο.
Τα ελληνικά μαχητιά αμέσως πήραν ύψος, αλλά δεν συνέβη το ίδιο με τα ισραηλινά μαχητικά! Τα ισραηλινά αεροσκάφη πήραν εντολή από τον αρχηγό του σχηματισμού να παραμείνουν στα 1000 πόδια από το έδαφος, μέχρι την επιστροφή στην Λάρισα.
Έτσι πέρασαν νύχτα (λίγα λεπτά πριν τις 22.00) στα 300 μέτρα με υψηλή υποηχητική ταχύτητα, επάνω από τα Τρίκαλα και από όλα τα χωριά του Θεσσαλικού κάμπου που ήταν στην πορεία τους, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους, αλλά πάνω απ'όλα θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια ολόκληρης της περιοχής.
Μάταια το κέντρο ελέγχου τους ζητούσε να ανέλθουν στο προκαθορισμένο ύψος, αυτοί συνέχισαν την πορεία τους στα 300 μέτρα ύψος σα να μην άκουγαν τους ελεγκτές!
Όταν έγινε η προσγείωση στην Λάρισα, ευτυχώς χωρίς περαιτέρω δυσάρεστες καταστάσεις ζητήθηκαν εξηγήσεις από τους αρχηγούς της αποστολής, οι οποίοιες κρίθηκαν "μη ικανοποιητικές" από ελληνικής πλευράς.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΚΙΝΑΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ Μέχρι και Ουιγούρους ισλαμιστές μισθοφόρους έστειλε η Άγκυρα στην Συρία!



Μέχρι και ... Κινέζους ισλαμιστές μισθοφόρους έχουν επιστρατεύσει οι οι Τούρκοι στην Συρία, όπως αποκαλύπτει η κινεζική εφημερίδα Chinese Global Times που επικαλείται πηγές των μυστικών υπηρεσιών της Κίνας. Συγκεκριμένα  το ρεπορτάζ αποκαλύπτει ότι μισθοφόρικοί πυρήνες από το Ανατολικό Τουρκεστάν του Ισλαμικού Κίνηματος (Etim, έχουν στρατολογήσει και Ουιγούρους Τούρκους από την περιοχή Xinjiang στα δυτικά της Κίνας και έχουν σταλεί μέσω Τουρκίας στην Συρία.

Σύμφωνα με μια πηγή από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Κίνας, τα μέλη της Etim και η Ένωση Παιδείας και Αλληλεγγύης του Ανατολικού Τουρκεστάν   (ETESA) πηγαίνουν στη Συρία από τον Μάιο και έχουν ήδη καταγράψει σημαντικές απώλειες.
"Η Etim βοηθιέται από την Αλ Κάιντα και συγκεντρώνουν κεφαλαια μέσω των ναρκωτικών της εμπορίας όπλων, απαγωγές και ληστείες," ανέφερε η πηγή  στους Global Times.
Συνέχισε λέγοντας ότι η Etim επιλέγει "αυτονομιστές, εγκληματίες και τρομοκράτες" για να λαβουν "μυστική τρομοκρατική εκπαίδευση".
"Μετά τη λήψη εντολών από την Αλ Κάιντα, αλλά και υποστήριξη από την Τουρκία, οι τρομοκράτες από την Κίνα ήρθαν στη Συρία για να συναντηθούν με τζιχαντιστές ήδη επί τόπου πριν  σχηματισουν ομάδες  πρώτη γραμμής. Η Τουρκία θα πρέπει να σταματήσει αυτή την τακτική γιατί θα υποστεί συνέπειες των πράξεων της."
Το Συμβούλιο Ασφαλείας το 2009 περιέλαβε το Etim στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων που μάχονται εναντίον της κινεζικής κυβέρνησης για να αποσπάσουν την επαρχία Xinjiang την Αυτόνομη Περιφέρεια των Ουιγούρων Τούρκων από την Κίνα. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αύριο η παρουσίαση των μέτρων για το λαθρεμπόριο καυσίμων



Αύριο, Τρίτη, θα γίνει η παρουσίαση των μέτρων για την πάταξη του λαθρεμπορίου στον κλάδο των καυσίμων.
Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, ο υφυπουργός  Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Θανάσης Σκορδάς και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Μάκης Παπαγεωργίου, θα παρουσιάσουν αύριο Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012, στις 11.00’, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, μέτρα για την εξυγίανση και την ενίσχυση του ανταγωνισμού στην αγορά καυσίμων.
Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της Οδού Νίκης 5-7, 3ος όροφος.  
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Κριτική Shell στην ευρωπαϊκή ενεργειακή πολιτική



Κριτική στην ευρωπαϊκή ενεργειακή πολιτική ασκεί  η Royal Dutch Shell μέσω ανώτερου στελέχους της, το οποίο προειδοποιεί ότι η πολιτική που ακολουθεί η Ευρώπη έχει ένα «γελοίο» αποτέλεσμα: να εξαφανίζει τα περιβαλλοντικά οφέλη που υπάρχουν από τις ΑΠΕ, τις οποίες πληρώνει πανάκριβα, επιτρέποντας τη χρήση άνθρακα, ο οποίο αυξάνει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.
Συγκεκριμένα, ο Andrew Brown, υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρίας, σε συνέντευξή του στην Daily Telegraph, εξήγησε ότι οι υψηλές επιδοτήσεις που δίνονται στις ΑΠΕ, έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα είδος ανταγωνισμού μεταξύ άνθρακα και φυσικού αερίου προκειμένου να συμμετάσχουν στην ηλεκτροπαραγωγή.
Επειδή το φθηνό φυσικό αέριο μειώνει τη ζήτηση άνθρακα στις ΗΠΑ, παραμένουν μεγάλες ποσότητες άνθρακα στην αγορά με αποτέλεσμα στην Ευρώπη να καίγονται μεγαλύτερες ποσότητες του συγκεκριμένου καυσίμου, ενώ η ζήτηση για φυσικό αέριο, το οποίο έχει πολύ λιγότερες εκπομπές, μειώνεται.
Έτσι, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Brown, υπάρχει αυτή η «γελοία κατάσταση» όπου η Ευρώπη, με το πρόβλημα ρευστότητας που έχει, διαθέτει πολλά χρήματα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας για τη μείωση των εκπομπών CO2, επιτρέποντας στο μεταξύ οι παραγωγοί να χρησιμοποιούν πολύ περισσότερο άνθρακα, αφήνοντας πίσω το φυσικό αέριο.  
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Γεωπολιτική, Ανάπτυξη και Θεσμικές Αλλαγές στην Αγορά Ενέργειας Δεσπόζουν στην Ατζέντα του «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2012» του ΙΕΝΕ


Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης
Σημαντικοί παράγοντες του ελληνικού ενεργειακού τομέα, έγκυροι αναλυτές από την χώρα μας και το εξωτερικό, αλλά και κορυφαίοι εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου περιλαμβάνονται στους ομιλητές του 17ου Εθνικού Συνεδρίου Ενέργειας «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2012» του ΙΕΝΕ, που πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Ευγενίδου, αύριο 30 και μεθαύριο 31 Οκτωβρίου. Προσκεκλημένος ομιλητής στο επίσημο γεύμα της πρώτης ημέρας είναι ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσίαση της εκπροσώπου της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ . Χρυσούλας Αργυρίου, σε μία περίοδο κατά την οποία βρίσκονται σε εξέλιξη ρυθμιστικές και νομικές μεταβολές στον ενεργειακό τομέα της χώρας.
Το «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2012» του ΙΕΝΕ, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, είναι αφιερωμένο στην «Γεωπολιτική και Αναπτυξιακή Διάσταση του Ελληνικού Ενεργειακού Συστήματος».
Μεγάλοι ενεργειακοί όμιλοι της χώρας, όπως η ΔΕΗ, η ΔΕΠΑ, ο Όμιλος Μυτιληναίος, η Energean Oil & Gas, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Α.Ε. κ. ά., θεσμικοί φορείς της εγχώριας αγοράς ενέργειας, όπως ο ΛΑΓΗΕ Α.Ε., ο ΑΔΜΗΕ Α.Ε., η ΡΑΕ, ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. κ.λ.π., ενώσεις ενεργειακών κλάδων, όπως η ΕΒΙΚΕΝ, ο ΕΣΗΑΠΕ, ο ΕΣΑΗ, η ΕΛΕΤΑΕΝ κ. ά., θα συμμετέχουν με κορυφαίους εκπροσώπους τους, οι οποίοι θα καταθέσουν απόψεις και προτάσεις για το μέλλον της ενέργειας στην Ελλάδα.
Το συνέδριο πραγματοποιείται σε μία συγκυρία αλλαγών και μεταβολών που συντελούνται ραγδαία στον γεωπολιτικό μας περίγυρο και που δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστες και τις ενεργειακές εξελίξεις στην Ελλάδα.
Ειδικότερα, η διεξαγωγή ερευνών υδρογονανθράκων στην Κύπρο και την Ελλάδα και ευρύτερα στην Αν. Μεσόγειο, η κρίση στην ευρωζώνη σε συνδυασμό με το ευρωπαϊκό εμπάργκο στις ιρανικές εισαγωγές αργού, αλλά και οι ραγδαίες και έντονες πολιτικές εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και την Βόρειο Αφρική, συμπίπτουν χρονικά, αναδεικνύοντας τη γεωπολιτική διάσταση της ενέργειας.
Αναλυτικότερα, οι θεματικές στις οποίες είναι αφιερωμένες οι συνεδρίες του «Ενέργεια και Ανάπτυξη 2012» είναι οι ακόλουθες: 
1η Συνεδρία: Η Οικονομική Κρίση και η Ενεργειακή Αγορά στην Ελλάδα
2η Συνεδρία: Ηλεκτροπαραγωγή και Επενδύσεις για τις Επόμενες Δεκαετίες
3η Συνεδρία: Μετασχηματισμός Ηλεκτρικού Τομέα και A γορά
4η Συνεδρία: Φυσικό Αέριο - Έρευνα και Παραγωγή Υδρογονανθράκων
5η Συνεδρία: Ελληνική και Διεθνής Αγορά Πετρελαίου, Τελευταίες Εξελίξεις και Τάσεις
6η Συνεδρία: H Αναπτυξιακή και Γεωπολιτική Διάσταση της Ενέργειας 
7η Συνεδρία: Η Πορεία προς τους Στόχους του 2020/2030 και ο Ρόλος των ΑΠΕ 
Στους χορηγούς του «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2012» περιλαμβάνονται η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου Α.Ε. (ΔΕΠΑ), τα ΕΛΠΕ, η εταιρεία Protergia του Ομίλου Μυτιληναίος, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και η EnSCo, ενώ βασικοί υποστηρικτές είναι η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ), η Siemens και οι δικηγορικές εταιρείες KGDI και Norton Rose. 
Χορηγοί επικοινωνίας του Συνεδρίου είναι το ενεργειακό ενημερωτικό portal energia.gr, η εφημερίδα «Καθημερινή» και τα περιοδικά «Energy World» και «Περιβάλλον 21». 
Το πρόγραμμα του «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2012», οι όροι συμμετοχής, καθώς και η σχετική ανακοίνωση είναι διαθέσιμα μέσω ειδικού banner στο site του ΙΕΝΕ. 
ΠΗΓΗ:iene.gr

ΕΝΕΡΓΕΙΑ Η Ε.Ε "δείχνει" Gazprom για την ΔΕΠΑ



Παραδοχή των Βρυξελώνκαι επιβεβαίωση του defencenet.gr αποτελέι η απειλή της Ε.Ε ότι σε περίπτωση που η ΔΕΠΑ καταλήξει στα ρωσικά χέρια της Gazprom, η σύμβασ ηθα γίνει "φύλλο και φτερό" και θα ελεγχτεί σε βάθος πριν δοθεί η σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής και κυρίως αν τηρούνται οι σχετικές αποφάσεις της ΕΕ σχετικά με την παρεμπόδιση μονοπωλιακών καθεστώτων. Άρα γνωρίζουν που θα καταλήξει.
Η πώληση της ελληνικής εταιρείας φυσικού αερίου ΔΕΠΑ, ως μέρος των ιδιωτικοποιήσεων που υποστηρίζει  η Ευρωπαϊκή Ένωση, θα μπορούσε να υπονομεύσει τις προσπάθειες της ΕΕ για τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Ενεργειακού Συμφώνου που μεταξύ άλλων προωθεί τη μείωση της ρωσικής συμμετοχής στις ενεργειακές αγορές της Ευρώπης.
Αυτή η προοπτική έχει βάση καθώς η ρωσική εταιρία φυσικού αερίου η Gazprom έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά της εταιρίας και είναι από τους  ισχυρότερους πλειοδότες, σύμφωνα με διαρροές.
Η ρωσική εταιρεία ασκεί πιέσεις στην κυβέρνηση, ώστε να κερδίσει το διαγωνισμό καθώς ενδιαφέρεται εξαιρετικά να καταστεί σχεδόν μονοπωλιακός προμηθευτής της χώρας σε φυσικό αέριο και να επεκτείνει και να ισχυροποιήσει την παρουσία της στην ΝΑ Ευρώπη.
Η ΔΕΠΑ διαδραματίζει έναν κεντρικό ρόλο στις αγορές ενέργειας της ΝΑ Ευρώπης που διαθέτουν ευρωπαϊκές διασυνδέσεις ενώ είναι πιθανόν να αποτελέσει αργότερα μέσα στην προσεχή δεκαετία, κόμβο στην προσπάθεια μεταφοράς Ισραηλινού, Κυπριακού ή και Ελληνικού φυσικού αερίου προς την κεντρική και δυτική Ευρώπη. Άλλωστε είναι γνωστό το ενδιαφέρον της Gazprom για το κοίτασμα Λεβιάθαν στην Κύπρο.
Μόλις πρόσφατα, ο Επίτροπος κ. Όττινγκερ απείλησε τη Μολδαβία ότι σε περίπτωση που αποδεχθεί τη ρωσική πρόταση για εξασφάλιση του αναγκαίου φυσικού αερίου σε τιμές προτίμησης αλλά με αντάλλαγμα να μην υπογράψει το Ευρωπαϊκό Ενεργειακό Σύμφωνο, θα παραμείνει εκτός ΕΕ. Ταυτοχρόνως προειδοποίησε τη Μόσχα να σταματήσει να επιχειρεί με όπλο την ενέργεια να εκβιάσει χώρες της ΝΑ Ευρώπης για να τις διατηρήσει εκτός σφαίρας επιρροής της ΕΕ στα ενεργειακά ζητήματα.
H Αθήνα προειδοποιήθηκε από τις Βρυξέλλες ότι η πιθανή πώληση της ΔΕΠΑ στην Gazprom θα ελεγχτεί σε βάθος πριν δοθεί η σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής και κυρίως αν τηρούνται οι σχετικές αποφάσεις της ΕΕ σχετικά με την παρεμπόδιση μονοπωλιακών καθεστώτων. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

"Κόψανε" η ''Πρωινή Ενημέρωση'' της ΝΕΤ





Σύμφωνα με τις ιατροδικαστικές εξετάσεις ο 7ος τακτικός ανακριτής κ. Πρωτονοτάριος που χειρίστηκε την υπόθεση, διαπιστώνει εγκληματικές πράξεις αστυνομικών σε βάρος των 15 συλληφθέντων που συμμετείχαν στην αντιφασιστική μοτοπορεία της 30ης Σεπτεμβρίου και ζητά την ποινική δίωξη των αστυνομικών της ομάδας ΔΕΛΤΑ για κακούργημα.
Ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει στη Βουλή την πρόθεσή του να κάνει μήνυση στην εφημερίδα Guardian για το δημοσίευμα που έκανε λόγο για βασανιστήρια των συλληφθέντων στη ΓΑΔΑ. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Λιάτσος δεν μπήκε στον κόπο να επικοινωνήσει με τους δύο παρουσιαστές προκειμένου να ενημερωθεί ο ίδιος για τα λεγόμενά τους.
Κατόπιν τούτων, πολλά είναι τα ερωτηματικά που εγείρει η «αιφνίδια» απόφαση του κ. Λιάτσου για «εξαφάνιση» των δύο παρουσιαστών από τον τηλεοπτικό αέρα της ΝΕΤ, ενώ φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι η Διοίκηση – έτσι όπως εκφράστηκε από τον Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης της Δημόσιας Τηλεόρασης – ακολουθεί το δόγμα: «Ουδείς δικαιούται να αμφιβάλλει για τα λεγόμενα των υπουργών ακόμα και αν τα γεγονότα – ρεπορτάζ τους διαψεύδουν». 
Δήλωση του προέδρου της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρη Τρίμη στο left.gr
“Φτάσαμε στο σημείο το δημοσιογραφικό περιεχόμενο της ΕΡΤ να το καθορίζουν οι υπουργοί με ένα τηλεφώνημά τους. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα, έχει χαθεί κάθε ίχνος ντροπής” 

ΠΗΓΗ:http://papaioannou-giannis.net

Μνημονιακοί “αριστεροί” δεν υπάρχουν!


Θα σταθούμε για λίγο ακόμα στην θέση που διατύπωσε ο Δευκαλίωνας στο προηγούμενο άρθρο του. Στην απεμπόληση από την πλειοψηφία της μεσαίας τάξης της χώρας του πατριωτικού και ριζοσπαστικού ρόλου που έπαιξε στην νεότερη Ελληνική Ιστορία.
Αναλυτικά…
Η μεσαία τάξη της χώρας από την εποχή της επανάστασης του 1821 ήταν ο πρωταγωνιστής και πρωτοπόρος των πατριωτικών και κοινωνικών αγώνων. Άμεση συνέπεια η συμμαχία Μεσαίων και Λαϊκών στρωμάτων, που ήταν στερεή και...
συνεχής, ενώ διασφάλιζε την κοινωνική ειρήνη.
Περίτρανη απόδειξη: Ας ανατρέξουμε στις πιο μαύρες ημέρες των μετά-εμφυλιοπολεμικών χρόνων, όταν η τρομοκρατία και η βία της ακροδεξιάς είχαν τον πρώτο λόγο στην καθημερινή πολιτική πρακτική. Η μεσαία τάξη πιστή στον πατριωτισμό και ριζοσπαστισμό αντέδρασε στηρίζοντας εκλογικά προοδευτικές λύσεις, ενάντια στη θέληση του μετά-εμφυλιοπολεμικού παρακράτους.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μειώνεται το επίδομα αρωγής των αναπήρων πολέμου


Μειώνεται το επίδομα αρωγής των αναπήρων πολέμου
Τη μείωση του επιδόματος Οικονομικής Αρωγής των αναπήρων πολέμου ανακοίνωσε με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Ελευσινιώτης.
Όπως προκύπτει το Ταμείο Αρωγής Αναπήρων Θυμάτων Πολέμου (ΤΑΑΠΘ) αποφάσισε την αναπροσαρμογή των παροχών ως εξής:
- Της οικονομικής ενίσχυσης λόγω γάμου, από 2.200 ευρώ σε 2.000 ευρώ ανά δικαιούχο, ήτοι μείωση 9,09%
- Της οικονομικής αρωγής (πρώην λουτροθεραπείας) από 525 ευρώ σε 250 ευρώ ανά δικαιούχο, ήτοι μείωση 52,38%.
Ο υφυπουργός Αμυνας σημειώνει ωστόσο στο σχετικό έγγραφο ότι η καταβολή του επιδόματος θα ξεκινήσει άμεσα.
Το έγγραφο του υφυπουργού Εθνικής Αμυνας διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση αναφοράς του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότη Μαριά για τη μείωση του επιδόματος οικονομικής αρωγής, με την επισήμανση ότι το Ταμείο είχε ισχυρό απόθεμα και ο αριθμός των θυμάτων πολέμου είναι πλέον ελάχιστος. 
ΠΗΓΗ:.briefingnews.gr

ΠΑΡΟΛΙΓΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ Με ρουκέτες χτύπησε η Hamas τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ στην Dimona



Με πυρηνικό ολοκαύτωμα απειλήθηκε το Ισραήλ και η ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής όταν τέσσερις ρουκέτες Grad της Hamas εκτοξεύτηκαν την Κυριακή στις 07.44 το πρωί από την Λωρίδα της Γάζας με στόχο τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ στην Dimona στην έρημο Negev.
Οι ρουκέτες έπεσαν στην πόλη Bersheeba στην περιοχή Ramat Negev στα νοτιοδυτικά της πόλης Dimona πλησίον της οποίας βρίσκεται και το πυρηνικό κέντρο ερευνών του Ισραήλ με τον μοναδικό πυρηνικό αντιδραστήρα γαλλικής κατασκευής που διαθέτει η χώρα. Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ στην Dimona απέχουν μόλις 42,5 χλμ από την Λωρίδα της Γάζας.
Είχε προηγηθεί η κατασκοπευτική αποστολή του ιρανικού UAV από το Λίβανο στο Ισραήλ το οποίο αφού πέταξε παράλληλα με την ισραηλινή ακτογραμμή εισήλθε στον ισραηλινό εναέριο χώρο και αφού παρέμεινε για πάνω από μισή ώρα πάνω από το νότιο Ισραήλ κατέπεσε κοντά στο πυρηνικό σταθμό της Dimona μετά από την επέμβαση ισραηλινών μαχητικών τα οποία εξαπέλυσαν εναντίον του δύο πυραύλους αέρος-αέρος.
Σήμερα ο Ιρανός αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Esmail Kowsari  δήλωσε ότι το Ιράν κατέχει φωτογραφίες στρατιωτικών εγκαταστάσεων του Ισραήλ. Η χτεσινή επίθεση και οι δηλώσεις του Ιρανού αξιωματούχου αποτελούν την επιβεβαίωση των πληροφοριών που υπήρχαν για καταγραφή των εγκαταστάσεων της Dimona από το ιρανικό UAV. Ουσιαστικά το Ιράν εφαρμόζει την πολιτική των ισοδύναμων αντιποίνων στοχοποιώντας το πυρηνικό πρόγραμμα του Ισραήλ όπως η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει στοχοποιήσει το ιρανικό πρόγραμμα.
Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο της επίθεσης της Hamas στην περιοχή της Dimona είναι ότι στον ίδιο χώρο έχει εγκατασταθεί και το αμερικανικό αντιβαλλιστικό ραντάρ. Με την επίθεση αυτή το Ιράν έστειλε ένα διπλό μήνυμα στο Ισραήλ και στις ΗΠΑ, ενώ η πολιτική υποστήριξη που οι Παλαιστίνιοι αισθάνονται ότι έχουν από την επίσκεψη του ηγέτη του Κατάρ συμμάχου των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο δίνει στην Hamas την αυτοπεποίθηση που χρειαζόταν έναντι των μελλοντικών αντιποίνων από το Ισραήλ.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr    

ΓΝΗΣΙΑ Η ΟΧΙ; Jerusalem Post: "Ο Κασιδιάρης μίλησε για τα Πρωτόκολλα"



Με τον τίτλο: "Τα Πρωτόκολλα των σοφών της Σιών, διαβάστηκαν μεγαλόφωνα στη βουλή των Ελλήνων", η The Jerusalem Post, αναφέρεται στην παραπομπή που έκανε ο Ηλίας Κασιδιάρης στα "Πρωτόκολλα" κατά την διάρκεια ομιλίας του στη βουλή, τα οποία και χαρακτηρίζει η εφημερίδα "αντισημιτική πλαστογραφία".
Την καταγγελία σύμφωνα με την Jerusalem Post, έκανε ο "γνωστός"...Παναγιώτης Δημητράς του ελληνικού παρατηρητηρίου του Ελσίνκι, ο οποίος αναφέρει ότι "Δεν υπήρξε απολύτως καμία αντίδραση γιαυτό το γεγονός μέσα στη βουλή και καθιστά όλα τα κόμματα συνεργούς".
To θέμα των Πρωτοκόλλων απασχολεί εδώ και έναν αιώνα την ανθρωπότητα, για την γνησιότητά τους ή μη.
Το θέμα είναι ότι η αξιοπιστία τους ενισχύεται από τα αποτελέσματα που προκύπτουν από τις παγκόσμιες γεπολιτικές, οικονομικές , και πολιτικές εξελίξεις. Εάν η πραγματικότητα τα διέυψευδε τότε δεν θα ετίθετο ζήτημα γνησιότητας, τι μπορεί όμως να υποτεθείόταν η πραγματικότητα συμβαδίζει μαζί τους;
Σας παραθέτουμε κάποια από αυτά, τα οποία έχουν ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΕΣ ομοιότητες με την καθημερινότητά μας. Στο σύνολό τους είναι 24, λόγω χώρου όμως δεν μπορούμε να τα γράψουμε όλα, πάντως όποιος ενφιαφέρεται η αναζήτησή τους στο Διαδίκτυο είναι πολύ εύκολη. Η δημιουργία τους τοποθετείται στο 1900 και για σειρά ετών κατηγορούνταν ως πλαστά, και αντισημητικό δημιούργημα της Οχράνα της μυστικής αστυνομίας του Τσάρου. Εμείς ξέρουμε ότι ο Τσάρος είχε κακό τέλος και δεν μπορεί να μας απαντήσει, και ότι τα "πλαστά" κατά τα λεγόμενα κάποιον έγγραφα, είναι πολύ λεπτομερειακώς "προφητικα" για κείμενα που γράφτηκαν έναν αιώνα πριν. Η κρίση δική σας, αξίζει όμως να τα διαβάσετε. Πάντως αφού η έγκυρη κατά τα άλλα Jerusalem Post ασχολήθηκε με αυτά δεν βλέπουμε το λόγο γιατί να μην ενημερωθεί το κοινό και στην Ελλάδα
Πρωτόκολλο Έβδομο
Η αύξηση των εξοπλισμών και του προσωπικού της αστυνομίας είναι αναγκαίο συμπλήρωμα του σχεδίου που εκθέσαμε. Πρέπει να μην υπάρχουν πια στα Κράτη, εκτός από μας, παρά μάζες απόρων, κάποιοι εκατομμυριούχοι αφοσιωμένοι σε μας, αστυνομικοί και στρατιώτες.
Σ' όλη την Ευρώπη, όπως και στις άλλες Ηπείρους, πρέπει να ξεσηκώνουμε την ταραχή, τη διχόνοια και το μίσος. Το όφελος είναι διπλό. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΤΡΟΙΚΑΣ Απίστευτο! Ασφαλέστερη η Συρία για επενδύσεις!



 Πιο επικίνδυνη για τους επενδυτές, ακόμη και από χώρες όπως το Καζακστάν, ή η Συρία που σπαράζεται από τον εμφύλιο, θεωρείται πλέον η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας BDO η οποία είναι μια διεθνής εταιρία συμβούλων, που αναλαμβάνει να "μετράει" το ρίσκομτων επενδυτών σε μια χώρα, συνεπώς η γνώμη της είναι βαρύνουσα.
Η κρίση χρέους παραμένει μια από τις κύριες ανησυχίες, σε τέτοιο βαθμό που οι επενδύσεις στην Ελλάδα θεωρούνται πιο επισφαλείς απ' ότι στην Συρία, την Αίγυπτο ή το Καζακστάν.
Η έρευνα δείχνει ότι το 17% των οικονομικών διευθυντών των επιχειρήσεων που συμμετείχαν, πιστεύει ότι οι επενδύσεις στην Ελλάδα είναι ριψοκίνδυνες , ενώ η Ισπανία θεωρείται ελαφρώς πιο ασφαλής με 14%.
Το 12% θεωρεί επικίνδυνο το Πακιστάν, 11% την Αίγυπτο και 10% το Καζακστάν. Μόνο το Ιράν και το Ιράκ θεωρούνται πιο ασταθείς χώρες, σε σχέση με την Ελλάδα.
Βλέπουμε λοιπόν άλλη μια επιτυχία του Mνημονίου το οποίο κατάφερε να "φτωχοποιήσει" την χώρα και να την κάνει ακατάλληλη για επενδύσεις. Χάρις τους φωστήρες του ΔΝΤ οι επενδυτές προτιμούν ακόμα και την Συρία σε εμπόλεμη κατάσταση. Έυγε, εις ανώτερα!
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Εισήγηση του κρητικού βοσκού, Μανούσου στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα :



Άφηκα τα οζά στ αόρι*, για να ρθω επαέ* να σα σε πω δυο κουβέντες και να τσ ακούσετε με προσοχή.
Θαρρώ, πως δε καταλαβαίνετε πως ούλοι οι Έλληνες δεν είναι σα κι αυτούς που ρχονται κάθε τρεις και λίγο επαέ και τους κουνείτε τα δαχτύλια, να φοβηθούνε, κι ούτε έχουμε ούλοι οι Έλληνες τον καφά* του Βενιζέλου να μας εσβερκώνετε*, όποτε σας γουστάρει και να μας ελαλείτε σα τα πρόβατα.
Κατέχομε το, πως οι κυβερνήτες μας ήτονε μπήτι* άχρηστοι κι αχαϊρευτοι και μας επαίζανε σαν τα μαϊμούνια 30 χρόνια τώρα. Κατέχομε το πώς δεν κατέχανε να μοιράσουνε δυο γαϊδάρω άχερα, κι αν τα μοιράζανε τα παίρνανε ούλα για την αφεντιά τως. Κατέχομε το πώς φταίμε κι εμείς απού τσι ψηφίζαμε τοσανά χρόνια, μα ίντα θέτε δα από πα και πέρα; Αυτά θα τα ξεκαθαρίσομε εμείς λίαν συντόμως, είναι δικοί μας λογαριασμοί.
Από τ αόρι μαθαίνω πως μόνη σας έγνοια είναι να πάρετε τα χαρθιά που σα σε χρωστούμε. Μα σεις μωρέ θέτε πια πολλά από κείνανά που μας εδώκετε. Και θαρρώ πως δε θέτε μόνο χαρθιά. Θέτε κι άλλα που δε μπορείτε μαυροκακομοίρηδες να τα πάρετε χρόνια τώρα. Τον ήλιο μωρέ θέτε, και τη θάλασσα, και τον ουρανό μας, και τα πουλιά μας, και τσι βράχους μας και το φιλότιμο μας και το γέλιο μας και τσι χορούς μας και τσι μουσικές μας και τα φαγιά μας και τσι φωνές μας. Ζηλεύετε μωρέ παράωροι* τα οζά* μου, το μιτάτο μου, την ασκομαντούρα* μου. Εκεινονά είναι το πρόβλημα σας.
Ανεμαζώνεστε επαέ ούλοι οι σφουγγοκωλάριοι* και λέτε ούλες τσι παραωριές για τσι τράπεζες και τα ομόλογα και τα σκουπιδόχαρτα σας. Και θαρρείτε πως ετουτανά τα χαρθιά είναι η πλάση κι η πρόοδος σας. Μαύρα μεσάνυχτα έχετε ούλοι σας.
Κι ύστερα λέτε πως θα μας πετάξετε όξω από την Ευρώπη. Ίντα θαρρείτε μωρέ, πως είναι εκεινηνά η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα; Πράμα δεν είναι. Και τ όνομα τζι, τσ αρχαίους έλληνες παραμυθάδες το χρωστεί. Ίντα θαρρείτε πως είναι η Ευρώπη; Οι αποικίες σας είναι απού ξεβγάλατε ούλους τσι λαούς για να τοσε παίρνετε τα χρυσάφια γή τα στρατόπεδα που ξεβγάνατε τς Οβραίους; Τον κακό σας το φλάρο… ο Παρθενώνας είναι μωρέ κι ούλα τα κλεψιμέικα* που χετε στα μουσεία σας και δείχνετε τα τσι Κινέζους. Εμείς μωρέ στα βουνά κλέφτομε τα πρόβατα να κάνομε σεϊρι* τς άλλους βοσκούς, μα δε κλέφτομε ιδέες και ιδανικά κι αξίες. Κι εμείς άμα στο χωριό ζορίζεται ένας πάμε ούλοι και προστρέχομε να τονε βοηθήσομε. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

18 Οκτώβρη 1981…



Τριάντα και πλέον χρόνια μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, φαίνεται ότι το εκκρεμές των σχολιασμών για την συγκεκριμένη πολιτική περίοδο τείνει σε μια προσέγγιση που έχει στόχο στον μηδενισμό του τότε εγχειρήματος της αλλαγής και στην κατασυκοφάντηση της.
Το επιχείρημα που σήμερα εκπέμπουν οι παρασιτικές δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού στην κοινή γνώμη είναι ότι δήθεν η σημερινή κρίση οφείλεται στην κυβερνητική περίοδο του Α. Παπανδρέου και στις αλλαγές που δημιούργησε.
Με αυτό το κεντρικό κορμό επιχειρημάτων στήνεται το σκηνικό αποκαθήλωσης μεγάλων κοινωνικών και πολιτικών αλλαγών που συντελέσθηκαν στην μεταπολιτευτική περίοδο.
Θυμίζω μεταξύ των άλλων ότι:
· Είναι η περίοδος που η μεσαία τάξη διευρύνεται και ισχυροποιείται αποκτά πρόσβαση για να λειτουργήσει στην παραγωγή, την εμπορία και τη διακίνηση προϊόντων εντός και εκτός της χώρας.
· Είναι ο χρόνος που εκδηλώνεται η αύξηση της αγοραστικής δύναμης των δυνάμεων της εργασίας και η ενεργός στήριξη του αγρότη και της παραγωγής
· Είναι οι χρόνοι που τα δημόσια αγαθά της παιδείας, της υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης αποκτούν χαρακτήρα ανταπόδοσης πρόσβασης και αλληλεγγύης με την δημιουργία του κοινωνικού κράτους.
· Είναι η περίοδος που η χώρα αποκτά στην Ευρώπη και τον κόσμο ακτινοβολία, με διαπραγματευτική ικανότητα και διαμορφώνει ισχυρά οικονομικά και πολιτικά ανταλλάγματα για τους πολίτες και την οικονομία.
· Είναι οι χρόνοι που δοκιμάζεται η σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα χωρίς τις άνευ όρων εκποιήσεις και ανασφάλειες.
· Είναι η περίοδος που αίρονται οι διχασμοί ανάμεσα στα ‘’μπλε και κόκκινα’’ καφενεία και η δημοκρατία βαθαίνει με αποκεντρωμένους πόρους, αρμοδιότητες και με την είσοδο νέων κοινωνικών στρωμάτων στους θεσμούς αντιπροσώπευσης.
Αναφέρθηκα σε ενδεικτικά παραδείγματα εκείνης της περιόδου για να υπογραμμίσω ότι με αφορμή την κρίση για τις παρασιτικές δυνάμεις, η επιδίωξη αφορά την αποκαθήλωση αυτών των πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών κατακτήσεων.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ευρωσκοταδιστές VS Ευρωσκεπτικοί



Όσο οι ευρωσκοταδιστες θα τρομάζουν το κόσμο με μια ανείπωτη καταστροφή που έρχεται, και ονομάζεται πότε  κούρεμα, πότε χρεοκοπία ή κατάρρευση  και πείνα,  έλλειψη  καύσιμων και  φάρμακων που όλο έρχεται… και ποτέ δεν φτάνει.
 Όσο πίσω από αυτό τον φόβο  και την τρομοκρατία που φτιάχνουν, θα περνά ο αντιδημοκρατισμός, η στέρηση βασικών ελευθεριών  οι παρακολουθήσεις που έχει αποδειχθεί ιστορικά πως πάντα γουστάρουν να κάνουν τα απειλούμενα συστήματα.
Όσο αντί του  διαφωτιστή  τους γένους Κοραή,  θα προβάλλουν τον Δεσπότη Καποδίστρια τόσο  η χώρα θα απομακρύνεται από την Δημοκρατία βήμα βήμα…  με πρόσχημα τον εξευρωπαϊσμό της.
Διότι Ευρωπαϊσμός είναι πάνω από όλα Δημοκρατία! Είναι διαφωτισμός, είναι συλλογή νοηματικών κεκτημένων είναι ορθολογισμός. Ευρωπαϊσμός είναι απομάκρυνση από τους αυθεντίες και  την αυθεντία, τους “σοφούς” και τους δεσπότες,  τη μοναδική αλήθεια.
Για αυτό  η διανόηση, οι  ευρωσκεπτικοί  και όσοι μπορούν θα πρέπει να ρίχνουν φως και πληροφόρηση, μόρφωση στο λαό μας και σε κάθε λαό της ευρώπης.
Σπόρους διαλόγου ώστε να μάθουν όλοι  όσα ξέρουν οι Ευρωπαίοι  συμπολίτες τους -από τα πιο σκοτεινά γραφεία  Δεσποτείου έως στα πιο μακρινά χωριά.  Σπόρους πληροφοριών, ερεθισμάτων και διαλόγου που θα φυτρώσουν στα μπετά και στα θεμέλια του Δεσποτάτου και θα το ρίξουν πριν εδραιωθεί και μας γυρίσει 300 χρόνια πίσω.
Ο Έλληνας  θα πρέπει να ξέρει τα πάντα για να μην φοβάται τίποτα. Για να μην τους φοβάται. Ο Έλληνας θα πρέπει να ξέρει τα πάντα ώστε  να συλλογίζεται ελεύθερα και να συλλογίζεται ορθά.

ΥΓ. Είναι αδιανόητο  το 2012 μια θεία  με μόνο εισόδημά σύνταξη αναπηρική  να τρέμει  ολόκληρη επειδη  την έχετε τρομοκρατήσει  με έξοδο από το ευρώ. Είναι ντροπή σας κύριοι της μεταρρύθμισης και του εκσυχρονισμού μα τελικά  κρυφοί οπαδοί  της Δεσποτείας
η ιστορία σας καταγραφεί… 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Η Γερμανία μας χρωστά 1 τρισ. ευρώ


Tο περίφημο κατοχικό δάνειο, παραμένει ανεξόφλητο κάτι παραπάνω από μισό αιώνα μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους ναζί. Το ποσό το οποίο υποχρεούται σήμερα να μας επιστρέψει η Γερμανία κυμαίνεται από 54 έως 170 δισ. ευρώ. Το “54″, αφορά την επιστροφή του δανείου χωρίς τόκους.
Το δεύτερο ποσό, με τόκους. Τώρα, στα παραπάνω ας προσθέσουμε και τις πολεμικές αποζημιώσεις που δεν πλήρωσε ποτέ η Γερμανία (ήταν η μοναδική χώρα που δεν αποπληρώθηκε από τους Γερμανούς), το χρέος της προς την Ελλάδα ξεπερνά το 1 τρισ. ευρώ! Και για να ξέρουμε τι λέμε: Η Γερμανία ποτέ δεν βοήθησε στην ανοικοδόμηση της Ελλάδας που (απρόκλητα) κατέστρεψε. Οι ΗΠΑ, η Αγγλία, η Ρωσία, ναι. Η Γερμανία όμως, ποτέ. Και αν η Γερμανία κάνει λεονταρισμούς στο ταπεινωμένο ελληνικό κράτος, δεν θα μπορέσει να κάνει το ίδιο και σε ομάδα Ελλήνων επιστημόνων, υπό τον διδάκτορα Κοινωνιολογίας Τάσο Ηλιαδάκη, που προτίθεται να διεκδικήσει (επιτέλους) την επιστροφή του δανείου που πεισματικά και παράνομα αρνείται η Γερμανία.
Το δάνειο

O Χάγκεν Φλάισερ

Ο γεννημένος στη Βιέννη καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Χάγκεν Φλάισερ πιστεύει ότι το οφειλόμενο ποσό είναι πολύ μικρότερο: περίπου 5 δισ. ευρώ. Όμως, όπως λέει, το σημαντικό, το οποίο τον κάνει να ντρέπεται για την πρώτη του πατρίδα, τη Γερμανία, είναι το γεγονός ότι η ναζιστική Γερμανία αναγνώριζε το χρέος της προς την Ελλάδα ενώ η δημοκρατική όχι. Ας δούμε πώς δημιουργήθηκε αυτό το χρέος:
Τον Απρίλιο του 1941 οι Γερμανοί εισβάλλουν στην εξουθενωμένη (από τον ταυτόχρονο πόλεμο με Ιταλία-Γερμανία-Αλβανία- Βουλγαρία) Ελλάδα και καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της λεηλατώντας τον ελληνικό λαό και εξαρθρώνοντας την οικονομία (τυπώνοντας καθημερινά δραχμές για τα κατοχικά στρατεύματα και δημιουργώντας πληθωρισμό- ρεκόρ).
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΘΑ ΞΕΒΡΑΚΩΘΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ?...



Αυτός ο καραγκιοζάκος που από σπόντα βρέθηκε υπουργός οικονομικών είναι, στην ουσία, τροϊκανότερος των τροϊκανών ! Κι όχι μόνο είναι, αλλά έχει και το θράσος να το δείχνει, σε κάθε περίπτωση.
Όλες οι πληροφορίες και οι εκτιμήσεις, που έρχονται από τα γραφεία των συζητήσεων, μιλάνε για την απαράδεκτη στάση του και πρακτική, απέναντι στους αδίστακτους εκπροσώπους των δανειστών.
Σε μια σειρά ζητημάτων ο «στούρνος» όχι μόνο τους ξεπέρασε, όχι μόνο τους «άνοιξε τα μάτια», αλλά, περίπου, τους επέβαλλε την σκληρή ανυποχώρητη γραμμή !
Βουίζει η πιάτσα, πως όσοι υπουργοί εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, τον κυριότερο αντίπαλο των όποιων επιδιώξεών τους, για ηπιότερα μέτρα, δεν τον βρήκαν στα πρόσωπα των ξένων τεχνοκρατών, αλλά στον «δικό μας» τσαρίσκο !
Είναι ο τύπος ιδεολόγος ; Σκατά στα μούτρα του είναι : ένας κομπλεξικός οσφυοκάμπτης είναι, που δίνει τα πάντα, προκειμένου να διεκπεραιώσει τις «δουλειές» των, κατά καιρούς, αφεντικών του και ν΄ απολαύσει τις πολυποίκιλες «ευχαριστίες» τους.
Να όμως, που στην εξέλιξη του απαράδεκτου ρόλου του, έφτασε στο σημείο να προκαλέσει βάναυσα την πολιτική και την αξιοπρέπεια, (όση απέμεινε, βέβαια…) ενός ολόκληρου κόμματος και, μάλιστα, του κυβερνητικού συνασπισμού !
Ενώ στο ΠΑΣΟΚ έβαλαν, ως κομβικό σημείο της όλης διαπραγμάτευσης με τους τροϊκανούς, την – αυτονόητη – παρέμβαση της Βουλής,, στην όποια διαδικασία αποκρατικοποιήσεων και ενώ για πολλές ημέρες στην κοινοβουλευτική ομάδα του (απο)κόμματος, βρήκαν το κουράγιο και τα κότσια, ν΄ αντισταθούν στη λαίλαπα των αντιδημοκρατικών επιταγών των δανειστών και να ζητήσουν την ουσιαστική αρμοδιότητα του κοινοβουλίου στις ιδιωτικοποιήσεις, έρχεται ο «στούρνος» και με απύθμενο θράσος, τους φτύνει κατάμουτρα !
Ανακοινώνει χθες το απόγευμα, πως η τρόικα δεν συμφωνεί να πηγαίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις στη Βουλή, αλλά δεν στέκεται, μόνο, σ΄ αυτό : συνεχίζει και σιγοντάροντας, πετάει το «…και καλά κάνει, αν γίνονταν αυτό, κανένας δεν θα επένδυε στην Ελλάδά !...».
΄Ηθελα να ξέρω τι θα κάνουν εκεί στην Ιπποκράτους, μπροστά σ΄ αυτό το απροκάλυπτο φτύσιμο, από τον τζιτζιφιόγκο της οδού Νίκης. Θ΄ αντιδράσουν, έστω και τώρα , για να υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια του κόμματος ή θα κάνουν την πάπια ; Θα βγουν να πατήσουν ένα γερό χέσιμο στο γιουσουφάκι ή  θα σφυρίξουν κλέφτικα ;
Ειλικρινά δεν θέλω να πιστέψω, πως έχει χαθεί κάθε απόθεμα θάρρους και κάθε τσίπα. Ίδωμεν και θα επανέλθουμε !.. 
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

ΣΕΕΠΕ: Όχι στην Κατάργηση των Προϋποθέσεων στην Αδειοδότηση Νέων Εταιρειών Εμπορίας Καυσίμων



Τη σύμφωνη γνώμη των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών με την πλειοψηφία των προτάσεων της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την αγορά καυσίμων, εκφράζει με σημερινή ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος του κλάδου. Δηλώνει, ωστόσο, ότι διαφωνεί με την κατάργηση των προϋποθέσεων αδειοδότησης νέων εταιρειών εμπορίας καυσίμων που ισχύουν τώρα (ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο και αποθηκευτικοί χώροι).
Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο των Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, με τις προτεινόμενες αλλαγές στο καθεστώς αδειοδότησης των εταιρειών, το Δημόσιο θα οδηγηθεί σε απώλεια κάθε δυνατότητας ελέγχου της αγοράς, εξασφάλισης των εσόδων και απόδοσης ευθυνών ενώ θα υπάρξει περαιτέρω στρέβλωση του ανταγωνισμού.
Ο ΣΕΕΠΕ υπενθυμίζει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν πρόσφατα στον κλάδο εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας, «όπου επετράπη να δραστηριοποιηθούν εταιρείες με μηδαμινό κεφάλαιο και χωρίς ουσιαστικές προϋποθέσεις, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τα γνωστά προβλήματα και το Κράτος να αναζητά τώρα -ματαίως - τα ποσά με τα οποία ζημιώθηκε».
Αναφέρει τέλος, ότι η άρση των περιορισμών δεν επιτυγχάνεται με τη χορήγηση αδειών εμπορίας σε τρίτους άνευ όρων και προϋποθέσεων και χωρίς οικονομική επιφάνεια και εχέγγυα, αλλά με την άμεση επίλυση των κυρίαρχων διαρθρωτικών και δομικών προβλημάτων του κλάδου. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Να μη δημιουργηθούν εταιρείες σφραγίδες στα καύσιμα



Φωτιά στην αγορά καυσίμων βάζουν δύο προτάσεις της περίφημης εισήγησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα για την αγορά των καυσίμων. Πρόκειται για τις προτάσεις της ΕΠΑΝΤ που αφορούν στην ελαστικοποίηση των όρων χορήγησης άδειας εμπορίας κατηγορίας Α, που όπως υποστηρίζουν πηγές του κλάδου των εταιρειών, οδηγούν σε επικίνδυνες ατραπούς την αγορά.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Στις προτάσεις νούμερο 7 και 13 της εισήγησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την αγορά καυσίμων, η ανεξάρτητη αρχή προτείνει την τροποποίηση δύο κριτηρίων για την είσοδο νέων παικτών στην αγορά. Το πρώτο αφορά στην απαίτηση για το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας και το δεύτερο στην απαίτηση ύπαρξης ελάχιστων αποθηκευτικών χώρων.
Συγκεκριμένα η πρόταση 7 της ΕΠΑΝΤ αναφέρει: «Να καταργηθεί η απαίτηση ελάχιστου κεφαλαίου για τη χορήγηση αδειών εμπορίας καυσίμων (άρθρο 6 παρ. 5 περ. β΄ ν. 3054/2002), δεδομένου ότι  η εν λόγω απαίτηση δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί ότι τελεί σε εύλογη αναλογία με τυχόν επιδιωκόμενο σκοπό δημοσίου συμφέροντος (λαμβανομένου ιδίως υπόψη ότι αντίστοιχος περιορισμός δεν κρίθηκε πρόσφορος και αναγκαίος για άλλο στάδιο της παραγωγικής και εφοδιαστικής αλυσίδας)».  
Στη συνέχεια η πρόταση 13 της Επιτροπής είναι: «Να προσδιορισθεί  σε κατ’ ανώτατο όριο 7000 κυβικά μέτρα ο απαιτούμενος ελάχιστος όγκος αποθηκευτικών  χώρων για τη χορήγηση αδειών εμπορίας καυσίμων κατηγορίας Α΄ (άρθρο 6 παρ. 5 περ. β΄ ν. 3054/2002). Για τις μικρές νησιωτικές ή /και τις απομακρυσμένες  περιοχές της ηπειρωτικής χώρας θα μπορούν να χορηγούνται σχετικές τοπικές άδειες, χωρίς απαίτηση ύπαρξης ελάχιστου αποθηκευτικού όγκου».
Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου
Σημειώνεται ότι με άδεια εμπορίας Α, μια εταιρεία παραλαμβάνει από τα διυλιστήρια αδασμολόγητα καύσιμα τα οποία φορολογούνται στις αποθήκες της, όταν αυτά διατίθενται στην αγορά. Σύμφωνα λοιπόν με πηγές του κλάδου των εταιρειών, εφόσον εφαρμοστούν οι δύο προτάσεις τότε υπάρχει κίνδυνος να γεμίσει η αγορά από εταιρείες «σφραγίδες» οι οποίες θα διαχειρίζονται αδασμολόγητα καύσιμα αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.
Σήμερα οι ελάχιστες απαιτήσεις για την άδεια εμπορίας Α είναι 2 εκ. ευρώ για το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας και 13 χιλιάδες κυβικά αποθηκευτικοί χώροι. Μάλιστα όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, από τις ίδιες πηγές, η διατύπωση (κατ’ ανώτατο όριο) αφήνει πολλά περιθώρια για παρερμηνείες ενώ ειδικά για τα νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας (χωρίς να διευκρινίζεται ποιες είναι αυτές) δεν υπάρχει απαίτηση αποθήκης.
Σημειώνεται ότι οι εταιρείες εμπορίας επιχειρηματολογώντας για τα προβλήματα που φέρνει η πρόταση αυτή , επιστρατεύουν και το παράδειγμα της αγοράς ηλεκτρισμού όπου αρχικά η ελάχιστη απαίτηση για τη χορήγησης άδειας προμήθειας ήταν μόλις 50 χιλιάδες ευρώ. Τελικά οι εταιρείες που χρεοκόπησαν στον ηλεκτρισμό άφησαν πίσω τους ανοίγματα 180 εκατ. ευρώ, σημειώνουν πηγές του κλάδου εμπορίας καυσίμων.
Κατά τα άλλα συμφωνούν
Οι δύο προτάσεις για την αλλαγή των όρων χορήγησης άδειας μπορεί να προκαλούν την αντίδραση των εταιρειών, ωστόσο αυτό δεν ισχύει για τα υπόλοιπα μέτρα της εισήγησης της ΕΠΑΝΤ που αφορούν στο κομμάτι της χονδρεμπορικής αγοράς και της λιανικής. Οι εταιρείες αναμένεται να εκφράσουν τη συμφωνία τους, για τα περισσότερα μέτρα, ενώ και για τα σημεία που εκφράζονται κάποιες αμφιβολίες, οι ίδιες θα συναινέσουν με το σκεπτικό ότι θα φανεί στην πράξη εάν είναι αποτελεσματικά ή όχι. Αντίθετα για το κομμάτι των μέτρων που αφορά στη διύλιση οι εταιρείες εμπορίας δεν αναμένεται να τοποθετηθούν, τουλάχιστον επισήμως.  
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Οι Τιμές των Ρύπων θα Φέρουν Αυξήσεις στο Κόστος του Ρεύματος



Η ηλεκτροπαραγωγή στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί να αγοράζει γύρω στα 50 εκατ. δικαιώματα ετησίως, εκ των οποίων περίπου τα 45 εκατ. δικαιώματα αναλογούν στη ΔΕΗ, από τις πιο ρυπογόνες ηλεκτροπαραγωγούς της Ευρώπης λόγω των λιγνιτικών μονάδων. Το έξτρα κόστος από την επιβάρυνση αυτή (πάνω από 337 εκατ. ευρώ ετησίως με τις σημερινές τιμές των ρύπων γύρω στα 7,5 ευρώ/δικαίωμα) θα κληθούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να το πληρώσουν οι καταναλωτές, βιομηχανίες, επιχειρήσεις και βέβαια τα νοικοκυριά.
Μάλιστα, η τιμή των ρύπων δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα διατηρηθεί στα τρέχοντα επίπεδα, καθώς οι Βρυξέλλες σχεδιάζουν μέτρα για να αυξήσουν τεχνητά την τιμή, αποσύροντας δικαιώματα, δεδομένου ότι οι διεθνείς τιμές έχουν καταρρεύσει λόγω του πλεονάσματος των δικαιωμάτων που κυκλοφορούν.
Το ισχύον καθεστώς, που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2012, προβλέπει τη δωρεάν κατανομή στους ηλεκτροπαραγωγούς μίας ποσότητας δικαιωμάτων εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου και την υποχρεωτική αγορά δικαιωμάτων μόνον για τις ποσότητες που ξεπερνούν το επίπεδο αυτό.
Το κόστος για τη ΔΕΗ σήμερα δεν ξεπερνά τα 5 εκατ. ευρώ. Από 1/1/2013 όμως η δωρεάν κατανομή καταργείται.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ Με τρεις συντελεστές η φορολογία για μισθωτούς - συνταξιούχους


Με τρεις συντελεστές η φορολογία για μισθωτούς - συνταξιούχους
- Ενα νέο σχέδιο φορολογίας εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους με τρία μόνο φορολογικά κλιμάκια, στα οποία θα αντιστοιχούν συντελεστές φόρου 21%, 36% και 45%, προωθεί το υπουργείο Οικονομικών σε συμφωνία με την τρόικα.
Με το σχέδιο αυτό μειώνονται οι επιβαρύνσεις για όσους δεν έχουν παιδιά και δηλώνουν ετήσια εισοδήματα μέχρι και 25.000 ευρώ. Αυξάνεται όμως σημαντικά ο φόρος για φορολογούμενους με εισοδήματα πάνω από το όριο των 25.000 ευρώ. Επίσης προκαλείται έμμεση αύξηση του αφορολόγητου ορίου από τις 5.000 στις 9.000 ευρώ για όσους δηλώνουν χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Θα πρέπει να υπενθυμιστεί πως ανεξάρτητα από τη διαμόρφωση των συντελεστών της νέας κλίμακας για όσους φορολογούμενους βαρύνονται με τέκνα θα προκύψουν το 2013 επιβαρύνσεις εξαιτίας της κατάργησης των πρόσθετων αφορολογήτων.
Πιο αναλυτικά, στο νέο μοντέλο φορολόγησης μισθωτών και συνταξιούχων προβλέπονται τα ακόλουθα:
? Εισαγωγή μίας νέας φορολογικής κλίμακας με τρία μόνο κλιμάκια. Στο πρώτο κλιμάκιο προβλέπεται να εκτείνεται μέχρι τις 25.000 ευρώ και να έχει συντελεστή φόρου 21%, το δεύτερο κλιμάκιο θα ξεκινά από τις 25.001 ευρώ, και θα φθάνει μέχρι τις 47.000 ή τις 48.000 ευρώ και θα έχει συντελεστή φόρου 36% και το τρίτο κλιμάκιο για πάνω από τις 47.000 ή τις 48.000 ευρώ θα έχει συντελεστή 45%.
? Καθιέρωση ενός νέου συστήματος υπολογισμού του τελικού φόρου εισοδήματος, με σταθερή μείωση φόρου 1.950 ευρώ για εισοδήματα μέχρι 18.000 ευρώ. Για εισοδήματα πάνω από τις 18.000 ευρώ η έκπτωση φόρου θα μειώνεται κατά 50 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος μέχρι το επίπεδο των 29.000 ευρώ. Για εισοδήματα άνω των 29.000 ευρώ η έκπτωση φόρου θα μειώνεται περαιτέρω κατά 100 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος μέχρι να μηδενιστεί στο επίπεδο εισοδήματος των 43.000 ευρώ.
Με τα δεδομένα αυτά μισθωτοί και συνταξιούχοι χωρίς προστατευόμενα τέκνα που έχουν εισοδήματα μέχρι 5.000 ευρώ θα εξακολουθούν να μην πληρώνουν φόρο, όσοι έχουν ετήσια εισοδήματα πάνω από 5.000 και μέχρι 9.000 ευρώ θα είναι πλέον αφορολόγητοι και θα γλιτώσουν φόρους έως και 400 ευρώ ετησίως. Οσοι δηλώνουν εισοδήματα από 9.001 και μέχρι 25.000 ευρώ θα έχουν ετήσιες φοροελαφρύνσεις από 20 έως και 350 ευρώ.
Από κει και πέρα όσοι μισθωτοί και συνταξιούχοι λαμβάνουν ετησίως πάνω από 25.000 ευρώ θα υποστούν πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις, οι οποίες θα κυμανθούν από 140 έως και 2.810 για εισοδήματα από 26.000 έως 47.000 ευρώ.
Ειδικότερα, για εισόδημα 10.000 ευρώ στο οποίο, με βάση τον συντελεστή 21%, αντιστοιχεί φόρος 2.100 ευρώ, θα προβλέπεται έκπτωση φόρου 1.950 ευρώ, οπότε ο τελικός φόρος που αναλογεί θα περιορίζεται στα 150 ευρώ. Εξάλλου για εισόδημα 20.000 ευρώ, στο οποίο με βάση τον συντελεστή 21% αντιστοιχεί φόρος 4.200 ευρώ, η έκπτωση φόρου θα είναι 1.850 ευρώ (1.950-50-50=1.850 ευρώ), οπότε ο τελικός φόρος θα περιορίζεται στα 2.350 ευρώ. 
ΠΗΓΗ:.imerisia.gr

Τριάντα μέτρα – φωτιά – Θα ξεπεράσουν τα 9,2 δισ. ευρώ για το 2012 – Παρεμβάσεις 20 δισ. ευρώ θα φέρει η επιμήκυνση - Στο 15% ο φόρος των καταθέσεων



Τριάντα μέτρα – φωτιά, για μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες καιν αυτοαπασχολούμενους,  προβλέπει το 3ο Μνημόνιο. Τα μέτρα αυτά, που για το 2013 θα φθάσουν τα 9,2 δις. ευρώ και με το «πράσινο φως» της επιμήκυνσης θα αγγίξουν τα 20 δις. ευρώ, θα βρεθούν «επί τάπητος» σήμερα στη νέα συνεδρίαση του EuroWorking Group.  
Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι σε αυτή τη συνάντηση να ολοκληρωθεί η συμφωνία για τα μέτρα, έτσι ώστε στην τηλεδιάσκεψη που θα γίνει σε επίπεδο Υπουργών την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου να υπάρξει μία προέγκριση για την δόση των 31,5 δις. ευρώ. Βέβαια, η επίσημη απόφαση για την εκταμίευση της, θα δοθεί στη σύνοδο της 12ης Νοεμβρίου.
Όλη τη λίστα με τα νέα μέτρα και τις παρεμβάσεις που θα γίνουν τα επόμενα δύο χρόνια πρόκειται να παρουσιάσει στο EuroWorking Group  ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) Παναγιώτης Τσακλόγλου.
Στη συνεδρίαση θα τεθούν επίσης: η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και το θέμα του χρηματοδοτικού κενού ύψους τουλάχιστον 16-18 δισ. ευρώ που θα προκύψει από την επιμήκυνση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής έως το 2016.
Έχει μεσολαβήσει ένα διάστημα έντονο ζυμώσεων προκειμένου να ξεπεραστούν οι διαφωνίες των κυβερνητικών εταίρων.
Η πίεση του Αντώνη Σαμαρά προς το κόμμα του Φώτη Κουβέλη ( ΔΗΜΑΡ) ήταν ιδιαίτερα ασφυκτική, εξαιτίας της κρίσιμης κατάστασης που επικρατεί στο εσωτερικό της ελληνικής οικονομίας. Μετά τις 16 Νοεμβρίου η Ελλάδα δεν θα μπορεί να επιβιώσει χωρίς την δόση των 31,5 δις. ευρώ που αναμένει από τον μηχανισμό βοήθειας.                 
Την ίδια στιγμή,  οι Βρυξέλλες παρακολουθούν στενά ό,τι συμβαίνει στην Αθήνα και δίνουν περιθώριο μέχρι την Τετάρτη στην κυβέρνηση για να δουν μια ολοκληρωμένη συμφωνία. 
Από τη συμφωνία με τα νέα μέτρα λιτότητας, μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχους, αφού σε αυτούς πέφτει το μεγαλύτερο βάρος από τα μέτρα της επόμενης διετίας.  Οι δύο αυτές κατηγορίες φορολογουμένων θα πρέπει να καλύψουν τα 7,8 δισ. από τα μέτρα των 13,9 δισ. ευρώ που προβλέπονται συνολικά για την διετία 2013 – 2014. 
Από το ποσό αυτό, 4,9 δισ. ευρώ θα προέλθουν από το «μαχαίρι» στις συντάξεις, 1,7 δισ. ευρώ από τις μειώσεις μισθών και 1,2 δισ. ευρώ από τις μειώσεις και τον εξορθολογισμό επιδομάτων.
Εφόσον η Τρόικα ανάψει  και επίσημα το «πράσινο φως» για την επιμήκυνση κατά 2 έτη του  ελληνικού προγράμματος προσαρμογής, τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει πρόσθετα μέτρα που για την ώρα υπολογίζονται σε 6 δισ. ευρώ ( σ.σ. 3 δις. ευρώ ή 1,5% του ΑΕΠ, ανά έτος προσαρμογής).   Δηλαδή μιλάμε για ένα πακέτο μέτρων  ύψους 20 δισ. ευρώ για την περίοδο 2013 – 2016.
Το ύψος των πρόσθετων μέτρων για το 2013 ανέρχεται σε 9,2 δισ. ευρώ έναντι 7,8 δις. ευρώ που προέβλεπε το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού.  
Τα μέτρα για τα νοικοκυριά είναι δυσβάσταχτα με τις αλλαγές σε στο ασφαλιστικό και το εργασιακό καθεστώς να είναι αρκετά επώδυνες.  
Το νέο Μνημόνιο στιγματίζουν οι απολύσεις, αφού προς την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο αναμένεται να οδηγηθούν 25.000 υπάλληλοι έως το τέλος του 2013. Η ανεργία τον επόμενο χρόνο θα γράψει νέο ρεκόρ.      
Οι απολύσεις θα συνοδευθούν και από νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και «υπόλοιπα» δώρων , ενώ κατά 2 έτη από τα 65 στα 67 θα αυξηθούν  τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση.
Τον εργασιακό «τυφώνα» θα συνοδέψει μία νέα φορολογική θύελλα. Στο φορολογικό πακέτο των 2,3 δις. ευρώ για το 2013 περιλαμβάνονται : η αύξηση της φορολογίας στους τόκους των καταθέσεων από το 10% στο 15%, η παράταση της «εισφοράς  αλληλεγγύης» έως το 2018, η αύξηση της φορολογίας των αγροτών, η κατάργηση μίας σειράς φοροαπαλλαγών και κοινωνικών επιδομάτων και πλήθος άλλων σκληρών μέτρων.       
1.  Διατήρηση της εισφοράς αλληλεγγύης ως το 2018 και προσαρμογή της στη νέα φορολογική κλίμακα
2. Αυξάνεται σε 15% από 10% ο φόρος στους τόκους των καταθέσεων
3. Θέσπιση νέας φορολογικής κλίμακας για τα φυσικά πρόσωπα με  τρία μόλις   κλιμάκια εισοδήματος και με συντελεστές 21%, 30% και 45%.  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΕΚΜ-ΠΑΣΚ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΕΧ ΤΗΝ 4η ΝΟΕΜΒΡΗ 2012


Π.Α.Σ.Κ Χημικών - Συνεργαζόμενοι
Επιστημονικό Κοινωνικό Μέτωπο
Πανελλήνια Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση
Ανεξάρτητων Χημικών

Δημιουργούμε τη νέα συμμαχία στην κοινότητα των Χημικών
Διαμορφώνουμε τη νέα φυσιογνωμία της ΕΕΧ
Η ΕΕΧ που εμείς ονειρευόμαστε δεν λέγεται Ουτοπία
Είμαστε οι εκφραστές της υπεύθυνης πολιτικής στην ΕΕΧ

Οι φετινές εκλογές στην ΕΕΧ πραγματοποιούνται σε ένα περιβάλλον, που καθορίζεται από τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις της σημερινής κρίσης.
Ως παράταξη οφείλουμε να σας θυμίσουμε τι σας λέγαμε τόσο το 2006 όσο και το 2009 το οποίο εμείς υπηρετήσαμε με απόλυτη προσήλωση όλη αυτή την περίοδο είτε συμμετείχαμε στη διοίκηση της ΕΕΧ είτε όχι, διότι νοιώθουμε τραγικά επίκαιροι:
«…..Σε αυτή την πορεία και στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται απαιτείται συνεχής επαγρύπνηση και δράση όλων μας. Έχουμε υποχρέωση να συμμετάσχουμε ενεργά στην κάθε φορά διαμορφούμενη πορεία δράσης. Η Ένωση Ελλήνων Χημικών είναι εκείνος ο Επιστημονικός και Κοινωνικός φορέας που θα πρέπει να εμπλακεί ουσιαστικά στην αναπτυξιακή διαδικασία του 21ου αιώνα και να συνεισφέρει στην επιστημονική και επαγγελματική αναβάθμιση των Χημικών Επιστημόνων.
Η ΠΑΣΚ Χημικών – Συνεργαζόμενοι είναι πάλι παρούσα και με τόλμη και υπευθυνότητα θα προασπίσει και θα συμβάλλει στην αναβάθμιση των πολιτικών μας αξιών, για τη Δημοκρατία, την απασχόληση, την Κοινωνική Αλληλεγγύη, την Παιδεία, το Περιβάλλον, την Ποιότητα Ζωής και τον Πολιτισμό.
·         Για να μην αναγορευτούν οι δυνάμεις της αγοράς ως μόνος ρυθμιστικός παράγοντας των πάντων.
·         Για να μη γίνουμε μια άναρχη κοινωνία και οικονομία χωρίς αρχές, χωρίς αξίες και ανθρωπισμό.
·         Για να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που το νέο διαμορφούμενο περιβάλλον παρέχει.
Η ΠΑΣΚ Χημικών – Συνεργαζόμενοι είναι εκείνη η παράταξη στο χώρο του Επιστημονικού και Κοινωνικού Κινήματος που με ευθύνη και συνέπεια δρα πάνω από 30 χρόνια..
Η ΠΑΣΚ Χημικών – Συνεργαζόμενοι στη μακρά λειτουργία και δράση της πορεύτηκε με υπευθυνότητα και ρεαλισμό και είχε σημαντική συνεισφορά στη ζωή και δραστηριοποίηση του φορέα μας, την Ένωση Ελλήνων Χημικών, παρά την επί πολλά χρόνια ανεπαρκή διοικητική υποδομή και την έλλειψη οικονομικών πόρων καθώς και τις αντιδράσεις από εξωγενείς ομάδες συμφερόντων.
Τα σύγχρονο όραμα της παράταξής μας και οι επικαιροποιημένοι στρατηγικοί μας στόχοι και επιδιώξεις,  μας παρέχουν τα ιδεολογικοπολιτικά εφόδια και τη δύναμη να συγκρουσθούμε με το νέο πολιτικό κοινωνικοοικονομικό νέο-δεξιό συντηρητισμό και όλοι μαζί να ανοίξουμε έναν άλλο δρόμο ελπίδας και προοπτικής για την ΕΕΧ και τους χημικούς. Να συντονίσουμε τις δυνάμεις με άλλες προοδευτικές δυνάμεις από το χώρο του πνεύματος και της εργασίας για ένα διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, βασισμένο στη γνώση και τους Έλληνες πολίτες, για μια δίκαιη κοινωνία με αλληλεγγύη και συνοχή, με σεβασμό προς το περιβάλλον και τη ποιότητα ζωής. Για μια Ελλάδα ισχυρή, δημοκρατική, προοδευτική, ασφαλή, που θα συμμετέχει ισότιμα στη διεθνή σκηνή.  …» 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εξετάζεται να το δικαιούνται και όσοι βγάζουν 25.000 ευρώ το χρόνο Διπλασιάζεται το όριο για χορήγηση επιδόματος θέρμανσης


Την αλλαγή των εισοδηματικών κριτηρίων για την χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης εξετάζει η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων που θα πάρουν επιστροφή.
Το εισοδηματικό όριο για τον άγαμο είναι το ετήσιο εισόδημα των 14.000 ευρώ, αλλά εξετάζεται να αυξηθεί στις 25.000 ευρώ. Για οικογένεια χωρίς παιδιά όριο έχει προσδιοριστεί στα 23.350 ευρώ και προσαυξάνεται κατά 3.000 για τα τρία πρώτα παιδιά. Το ποσό όμως αναμένεται να αυξηθεί ίσως και πάνω από τις 30.000 ευρώ ώστε το επίδομα να δοθεί σε περισσότερα νοικοκυριά.
Για κάθε δικαιούχο θα ισχύει ανώτατο όριο ποσότητας επιδοτούμενων λίτρων και αντίστοιχο ανώτατο όριο επιδόματος ανάλογα με την γεωγραφική-κλιματική ζώνη στην οποία κατοικεί και τα τετραγωνικά μέτρα της κύριας κατοικίας του.
Το ανώτατο όριο επιδοτούμενων λίτρων θα οριστεί στα 25 λίτρα ανά τ.μ. στην Α’ ζώνη, στα 15 λίτρα ανά τ.μ. στην Β’ ζώνη, στα 8 λίτρα ανά τ.μ. στην Γ’ ζώνη και στα 5 λίτρα ανά τ.μ. στη Δ’ ζώνη. Συνεπώς, το ανώτατο όριο επιδοτούμενης ποσότητας σε ετήσια βάση, το οποίο αντιστοιχεί σε κύρια κατοικία με επιφάνεια ίση ή μεγαλύτερη των 120 τετραγωνικών μέτρων, φθάνει τα 3.000 λίτρα πετρελαίου στη Α’ ζώνη, τα 1.800 λίτρα στη Β’ ζώνη, τα 960 λίτρα στη Γ’ ζώνη και τα 600 λίτρα στη Δ’ ζώνη.
Αν ληφθεί υπόψη ότι η επιστρεφόμενη διαφορά φόρου ανέρχεται σε 0,28 ευρώ το λίτρο, τότε το ανώτατο όριο «επιστρεπτέου ποσού» ή «επιδόματος» θα ανέλθει σε 840 ευρώ στην Α’ ζώνη, σε 504 ευρώ στη Β’ ζώνη, σε 268,80 ευρώ στην Γ’ ζώνη και σε 168 ευρώ στην Δ’ ζώνη.
Το επίδομα δεν θα χορηγείται σε άγαμους με ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ, καθώς και σε οικογένειες με ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 150.000 ευρώ. Αν η επιφάνεια της θερμαινόμενης κύριας κατοικίας δεν υπερβαίνει τα 120 τ.μ. τότε θα καταβάλλεται ολόκληρο το ποσό της επιστροφής, ενώ εάν υπερβαίνει τα 120 τ.μ. τότε το ποσό της επιστροφής θα περιορίζεται μέχρι το τμήμα εκείνο που αντιστοιχεί στα πρώτα 120 τ.μ. 
ΠΗΓΗ:protothema.gr

Τώρα γίνεται διαπραγμάτευση! ...



Αξιολύπητος. Ο, επί των Οικονομικών, Στουρνάρας βγήκε από το Μαξίμου με κατεβασμένο κεφάλι. Και τα περίπου δύο λεπτά που ήταν οι κάμερες πάνω του, ήταν... 
αρκετά, για να δώσουν την πραγματική εικόνα της χώρας. Μιας χώρας, που για την τύχη της δεν αποφασίζει η κυβέρνησή της, αλλά η τρόικα. 
"Είναι θέμα της τρόικας" , είπε ο Στουρνάρας, με ύφος ανθρώπου που αυτό το θεωρούσε απόλυτα φυσικό. 
Αλήθεια, που είναι οι κόκκινες γραμμές που πριν από λίγες εβδομάδες ακούγαμε; Για να μην πούμε για τα "ισοδύναμα" , για τα οποία μας μίλαγε ο κύριος Σαμαράς. 
Ή, για να γυρίσουμε λίγο το χρόνο μερικούς μήνες νωρίτερα, που είναι εκείνη η εθνική έπαρση και υπερηφάνεια της δικής του φράσης, "τώρα κάνουμε διαπραγμάτευση" ; ... 
σκίτσο: Έφης Ξένου ("Βήμα νέα" ) 
ΠΗΓΗ:nonews-news.blogspot.gr

Παραδέχονται ότι συνεχίζεται η διαρροή ραδιενέργειας στη Φουκουσίμα



Η διαχειρίστρια εταιρεία του εργοστασίου, μετά τον σάλο που προκάλεσε μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Science», σύμφωνα με την οποία τα επίπεδα ραδιενέργειας στα ψάρια της περιοχής δεν έχουν υποχωρήσει, παραδέχθηκε ότι συνεχίζεται η διαρροή ραδιενέργειας στη θάλασσα γύρω από τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.
Σε ερώτηση για το εάν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί ότι η διαρροή έχει σταματήσει, εκπρόσωπος της εταιρείας Tepco απάντησε: «Η Tepco δεν μπορεί να πει κάτι τέτοιο με βεβαιότητα, ωστόσο έχουμε επιβεβαιώσει ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας υποχωρούν τόσο στο θαλασσινό νερό όσο και στον πυθμένα γύρω από το εργοστάσιο».
Η δήλωση της εκπροσώπου έρχεται έπειτα από τη δημοσίευση μελέτης του Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου του Γουντς Χολ στη Μαχασουσέτη, η οποία διαπίστωνε ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας δεν έχουν μειωθεί στα ψάρια που ζουν κοντά στον πυθμένα στην περιοχή της Φουκουσίμα.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Οι διαμαρτυρόμενοι στην Κίνα πέτυχαν να σταματήσει χημικό εργοστάσιο


китайские рабочие китай протест япония демонстрация полиция кордон китай япония конфликт
Οι Αρχές της πόλης Νίνμπο, όπου επί τέταρτο 24ωρο συνεχίζονται διαδηλώσεις κατά της επέκτασης χημικού εργοστασίου για την παραγωγή παραξυλόλης, δήλωσαν ότι η λειτουργία του εργοστασίου θα διακοπεί.
Οι κάτοικοι της πόλης ήδη έχουν επανειλημμένως καλέσει τις Αρχές να λάβουν μέτρα για να αντιμετωπίσουν τη μόλυνση της ατμόσφαιρας, η οποία στη Νίνμπο είναι εξαιρετικά αισθητή. Κατά τη γνώμη των διαδηλωτών, η επέκταση του εργοστασίου θα καταστήσει ακόμη πιο μολυσμένη την πόλη. Η παραξυλόλη χρησιμοποιείται για την παραγωγή πολυεστέρα. Μια ολιγόχρονη επίδραση στα μάτια, τη μύτη ή τη στοματική κοιλότητα του ανθρώπου μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, σε τυχόν μονιμότερη επίδραση πλήττεται το κεντρικό νευρικό σύστημα.
Στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας συμμετέχουν περίπου 1000 κάτοικοι της Νίνμπο και καθημερινά ο αριθμός των διαδηλωτών αυξάνεται. Η εκδήλωση, που ξεκίνησε ειρηνικά μετεξελίχθηκε σε σφοδρές συγκρούσεις με την αστυνομία. Αρκετοί διαδηλωτές συνελήφθησαν. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Ντραγκι: Υπέρ της εκχώρησης της Εθνικής Κυριαρχίας σε Υπερεπίτροπο.



Συμφωνεί απόλυτα με την πρόταση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών κ. Β. Σόϊμπλε ο κ. Ντραγκι επικεφαλής της ΕΚΤ σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Spiegel. Συγκεκριμένα είπε ότι συμφωνεί με την εκχώρηση....
μέρους της Εθνικής Κυριαρχίας των κρατών της Ευρωζώνης σε Ευρωπαίο Υπερεπίτροπο, που προφανώς (λέμε εμείς) θα ελέγχεται από το Βερολίνο.
Ειδικότερα είπε: «Υποστηρίζω ρητά την πρόταση. Είμαι βέβαιος ότι, αν θέλουμε να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία στην Ευρωζώνη, οι χώρες θα πρέπει να εκχωρήσουν μέρος της κυριαρχίας τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι κυβερνήσεις έλαβαν αποφάσεις, οι οποίες πριν από έναν χρόνο θα ήταν αδιανόητες. Αυτή είναι μια πρόοδος, αλλά δεν αρκεί». 
ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.gr