Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ !...




ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Η εκδίκηση της ξεχασμένης ΑΟΖ

Η εκδίκηση της ξεχασμένης ΑΟΖ
Του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΥΩΤΗ

Δεν περίμενα ότι το σλόγκαν της τυχερής Πατουλίδου «για την Ελλάδα ρε γαμώ το» να το χρησιμοποιήσει και ο Τσίπρας. Αλλά, σήμερα, στην Ελλάδα σκίζουμε μνημόνια, ασχολούμαστε με μια προβληματική Πρόεδρο και ασχολούμαστε με τον νέο αρχηγό κόμματος που μέχρι πρόσφατα νόμιζε ότι επισκεπτόταν την Σοβιετική Ένωση. Έτσι τώρα που βρισκόμαστε σε μια άλλη κρίσιμη προεκλογική περίοδο (δεν θυμάμαι ούτε μια εκλογική αναμέτρηση που δεν ονομάστηκε «κρίσιμη»), καλό θα ήταν να κυριαρχήσει το σλόγκαν «Για την ΑΟΖ ρε γαμώ το» για να φοβηθούν οι Τούρκοι και οι φίλοι μας οι Αιγύπτιοι που αλωνίζουν την Μεσόγειο και βρίσκουν τεράστιες ποσότητες υδρογονανθράκων και εμείς, οι απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων,  χαζεύουμε τους κουτούς Άραβες που προσπαθούν να γίνουν πλούσιοι!

Οι Αιγύπτιοι, πριν 11 χρόνια, οριοθέτησαν την ΑΟΖ τους με τους Κύπριους και έτσι μπόρεσαν, πρόσφατα, να βρουν ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου στον κόσμο μόλις 6 χλμ. από την ΑΟΖ της Κύπρου. Το κοίτασμα αυτό βρίσκεται 190 χλμ. από τις ακτές της Αιγύπτου και οι Αιγύπτιοι δεν θα μπορούσαν να κάνει εξερεύνηση σε αυτή την περιοχή εάν δεν την είχαν οριοθετήσει με την Κύπρο! Αυτό το τεράστιο κοίτασμα Zohr που ανακαλύφθηκε από την ιταλική εταιρεία ΕΝΙ είναι το μεγαλύτερο της Μεσογείου και έχει υπολογιστεί ότι περιέχει 30 τρις. κυβικά πόδια φυσικού αερίου! Βρίσκεται σε μια περιοχή 100 τχμ. και βρίσκεται σε βάθος 1.450 μέτρων. Μετά την πλήρη ανάπτυξή του θα καλύψει τη ζήτηση φυσικού αερίου της Αιγύπτου για αρκετές δεκαετίες. Η ΕΝΙ βρίσκεται στην Αίγυπτο από το 1954 και σχεδιάζει να συνεχίσει τις έρευνες στην ΑΟΖ της Αιγύπτου.

Βέβαια, ξαφνικά, όλοι σκέφτονται ότι ...

Καταγγελία εργαζομένων ΕΛΠΕ: Η εταιρεία «δείχνει» εμάς για το δυστύχημα της 8ης Μαΐου


Στη διαπίστωση πως «επιχειρείται προσπάθεια συγκάλυψης και μετάθεσης ευθυνών προς τους εργαζόμενους από πλευράς εταιρείας», όσον αφορά στα αίτια του τραγικού δυστυχήματος της 8ης Μαΐου στα ΕΛΠΕ και τους τέσσερις νεκρούς, κατέληξε το Δ.Σ. του Πανελληνίου Σωματείου Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΠΣΕΕΠ), κατά την τακτική του συνεδρίαση το περασμένο Σάββατο. Αφορμή η τελική μορφή του πορίσματος της Επιτροπής ∆ιερεύνησης του δυστυχήματος.

Όπως υπογραμμίζεται στη σχετική απόφαση του δ.σ. (εδώ), «η θυματοποίηση που επιχειρείται βασιζόμενη στα γεγονότα της στιγμής και όχι στα πραγματικά αίτια που οδήγησαν σε αυτή, είναι κάτι που το Σωματείο μας δεν πρόκειται να επιτρέψει να συμβεί, επικεντρώνοντας τις προσπάθειές τους στην ανάληψη πρωτοβουλιών προς ανάδειξη και διόρθωση των πραγματικών αιτιών που προκάλεσαν τα παραπάνω».

Ο ΠΣΕΕΠ διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση πως δε θα ανεχθεί ούτε τη στοχοποίηση ούτε το κουκούλωμα ευθυνών και προειδοποιεί την εταιρεία, ενόψει των συζητήσεων που έχουν ανοίξει, να λάβει σοβαρά υπόψη της, τις προτάσεις του Σωματείου που δίνουν λύσεις στα κακώς κείμενα.


ΠΗΓΗ:ergasianet.gr

Εξόρυξη πετρελαίου: Κέρδος Vs Περιβάλλον, Έρευνα στο Κατάκολο


Από Πάνος Βεργούλης 

Σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται σε μια δεινή οικονομική συγκυρία με σοβαρές κοινωνικές προεκτάσεις εξαιτίας της πολυπρόσωπης κρίσης που τείνει να λάβει παγκόσμιες διαστάσεις. Οι αριθμοί είναι εξαιρετικά δυσοίωνοι για την χώρα. Περίπου 1,5 εκατ. άνεργοι και δημόσιο χρέος που ξεπερνάει τα 300 δις. Ευρώ. Η Κατάσταση δείχνει αδιέξοδη.

Κάποιοι θεωρούν μονόδρομο για την έξοδο από την κρίση την εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου, τον οποίο εκτιμούν σε εκατοντάδες δις χωρίς όμως στην πραγματικότητα να υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο. Τίτλοι που παρομοιάζουν την Ελλάδα με Ελ Ντοράντο ή Σαουδική Αραβία της Ευρώπης εμφανίζονται όλο και πιο συχνά σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν η εξόρυξη του ορυκτού μας πλούτου, και ειδικότερα του...

Ενεργειακά μαθήματα αξιοποίησης εγχώριων πρώτων υλών απ' τις ΗΠΑ.


Οι ΗΠΑ είναι -ακόμα- το μεγαλύτερο βιομηχανικό κράτος του πλανήτη και η ανάπτυξη της βιομηχανίας στηρίζεται στη χρήση της ενέργειας. Σήμερα βλέπουμε ένα πολύ ενδιαφέρον γραφικό, που ετοίμασε ο visualcapitalist, με βάση στοιχεία της Υπηρεσίας Ενέργειας των ΗΠΑ: δείχνει την εξέλιξη της ενεργειακής τροφοδοσίας των ΗΠΑ απ' την ίδρυσή τους έως σήμερα και το κυρίαρχο χρώμα στο διάγραμμα, με 100% της τροφοδοσίας απ' το 1776 μέχρι και το 1850, είναι το ανοιχτό καφέ, που δείχνει τη χρήση του ξύλου. 100% ΑΠΕ ("βιομάζα") για το μεγαλύτερο βιομηχανικό κράτος, αλλά πόση βιομηχανία υπήρχε μέχρι το 1850; Στη συνέχεια έρχεται η εποχή των ορυκτών καυσίμων και η βιομηχανική έκρηξη στις ΗΠΑ: με το μαύρο χρώμα είναι η χρήση κάρβουνου, με το κοκκινωπό το πετρέλαιο και με το ανοιχτό γαλανό είναι το φυσικό αέριο. Με το πιο σκούρο γαλάζιο είναι τα υδροηλεκτρικά κα με το ανοιχτό πράσινο είναι τα πυρηνικά, που αναπτύχθηκαν σημαντικά μόνο μετά την 1η πετρελαϊκή κρίση το 1973. Τέλος, με το πιο σκούρο πράσινο, σε μια γωνίτσα στο πάνω δεξιά μέρος του γραφήματος, βρίσκονται όλες οι άλλες ΑΠΕ, εντελώς ασήμαντες προς το παρόν και γι' αυτό με σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης: ακόμα κι αν διπλασιαστούν, πάλι στη συνολική εικόνα θα εξακολουθούν να είναι ασήμαντες.

Ποια είναι η ενεργειακή πηγή στις ΗΠΑ που κάνει εδώ και λίγα χρόνια τη διαφορά και μπορεί να υποκαταστήσει τη χρήση του κάρβουνου και κάθε άλλης ενεργειακής πηγής με ασφάλεια και οικονομικότητα; Ασφαλώς είναι ...

Παγκόσμιο φαινόμενο!




ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Τι μας περιμένει με την έκτακτη εισφορά

Αποτέλεσμα εικόνας για Τι μας περιμένει με την έκτακτη εισφορά
Μια ιδιαίτερα αιχμηρή υποχρέωση που έχει ενσωματωθεί στο νέο μνημόνιο θα κληθεί να εφαρμόσει μετά τις εκλογές και στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του νέου μνημονίου, η κυβέρνηση που πρόκειται να προκύψει μετά τις εκλογές. Είναι αυτή της ενσωμάτωσης της εισφοράς αλληλεγγύης στην κλίμακα φορολόγησης των μισθωτών και συνταξιούχων.

Οι εμπειρογνώμονες των τροϊκανών πιέζουν εδώ και τουλάχιστον δυο χρόνια για αυτήν την "διαρθρωτική" αλλαγή, όπως την εκτιμούν οι ίδιοι καθώς θα επιφέρει δυο θετικές για το δημόσιο ταμείο επιπτώσεις. Η πρώτη είναι ότι θα....

Αλλάζει ο τρόπος μέτρησης ρεύματος- Θα τηλεφωνείτε στη ΔΕΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για Αλλάζει ο τρόπος μέτρησης ρεύματος- Θα τηλεφωνείτε στη ΔΕΗ
Οι καταναλωτές ρεύματος όλης της χώρας θα μπορούν στο εξής να αναγγέλλουν τηλεφωνικά τις ενδείξεις του μετρητή ηλεκτρικής ενέργειας στο τηλεφωνικό Κέντρο Ενημέρωσης Πελατών 11500, όπως ανακοίνωσε ο Διαχειριστής του Δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ).

Η δυνατότητα αυτή παρέχεται για τις περιπτώσεις που η τακτική λήψη ένδειξης από τον μετρητή δεν πραγματοποιήθηκε, είτε επειδή δεν βρίσκεται σε προσβάσιμο σημείο του ακινήτου, είτε επειδή ο καταναλωτής απουσίαζε και έλαβε τη σχετική ειδοποίηση επίσκεψης των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ (στην οποία αναγράφεται η ακριβής ημερομηνία και ώρα επίσκεψης).

Οι πελάτες θα μπορούν να αναγγείλουν την ένδειξη του μετρητή τους στο 11500, είτε την ίδια ημέρα μέχρι τις 19:00, είτε την επόμενη ημέρα μέχρι τις 10:00.


ΠΗΓΗ: pronews.gr