Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Τετραπλάσιας δυναμικότητας το κοίτασμα πετρελαίου στο Κατάκoλο - 200 εκατ. βαρέλια σε Ιόνιο και Δ.Ελλάδα

Από το pronews.gr
Τετραπλάσιο, σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, είναι το κοίτασμα πετρελαίου στο Κατάκολο, καθώς τα βεβαιωμένα αποθέματα, τα οποία πιστοποιούνται από ανεξάρτητο οίκο, είναι 10,7 εκατ. βαρέλια έναντι 3 εκατ. που ήταν η εκτίμηση κατά την περίοδο που έγινε ο διαγωνισμός. 

Ανάλογη αυξημένη "δυναμικότητα" φαίνεται ότι έχουν και τα γειτονικά κοιτάσματα του Ιονίου.

Γενικά τα κοιτάσματα του Ιονίου και της Δυτικής Ελλάδας υπολογίζονται ..

Θέλουμε να Κάνουμε Έρευνες για Πετρέλαιο ή να Δημιουργούμε Εντυπώσεις;

Από το energia.gr
Μπορεί η πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν να άφησε μια πικρή γεύση αφού για μια ακόμη φορά ήρθαμε αντιμέτωποι και μάλιστα εντός του οίκου μας, με τις αναθεωρητικές θέσεις του ως προς τα θέματα του Αιγαίου, μέσω της κατ’ αυτόν «αναγκαιότητας» επικαιροποίησης της Συνθήκης της Λωζάννης, και ως προς την Μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη. Η δε ανοικτή αντιπαράθεση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο δεν άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις καθότι σε τέτοιου είδους επίσημες επισκέψεις είθισται να μην προβάλλονται δημόσια, και μάλιστα με κλιμακούμενη ρητορική, οι αντιπαραθέσεις των δύο μερών.

Όμως όπως σημείωναν εξάλλου, πολλοί παρατηρητές, η όλη επίσκεψη απεδείχθη..

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕ & ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΕΛΠΕ


Από το poenergias.gr
Ο κύκλος ντροπής και ξεπουλήματος που άνοιξε με την είσοδο της χώρας στα μνημόνια και
που μέχρι αυτή τη στιγμή χάρισε στα ξένα και εγχώρια ιδιωτικά συμφέροντα, ΟΤΕ, Αεροδρόμια,
Αεροπορικές εταιρείες, ΟΣΕ, Λιμάνια, Ναυπηγεία, Τράπεζες, ΟΠΑΠ και ένα σωρό ακόμα, επιχειρείται να κλείσει ξεπουλώντας ότι έχει απομείνει, δηλαδή την Ενέργεια στο σύνολό της.

Η κυβέρνηση και το ιερατείο των Βρυξελλών, εκμεταλλευόμενοι προφανώς και την απογοήτευση
στο Λαό μας, που έχει ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ


‘...Τέλος ξεκαθαρίζουμε για άλλη μια φορά ότι τα ΕΛΠΕ δεν πωλούνται. Παραμένουν πυλώνας σταθερότητας και ανάπτυξης για ολόκληρη τη χώρα. Θέλουμε να αποτελέσουν  και εργασιακό πρότυπο (το οποίο θα περιλαμβάνει όλους τους εργαζόμενους, με κάθε μορφή εργασίας) και στη κατεύθυνση αυτή θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις. ’

                                                                     Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΕΛ.ΠΕ.  (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 21/10/2015)

                                                          Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,..

Καμπανάκι από τους εργαζόμενους της Mamidoil-Jetoil καθώς λήγει η χρηματοδότηση

Από το energypress.gr
Προειδοποίηση απηύθυνε με ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων στη Mamidoil-Jetoil, καθώς στα τέλη του έτους λήγει και η συμφωνία χρηματοδότησης που είχε συναφτεί. 

Πιο αναλυτικά, οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν τα εξής:

• ΓΣΕΕ: Το μέλλον της εργασίας μετά το Μνημόνιο • Φαινόμενο Mobbing: Εργασιακός εκφοβισμός • Καρκίνος και Εργασία

Από το inegsee.gr
Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, σε αυτό το τεύχος, δημοσιεύει μια παρέμβαση του Προέδρου της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλου, η οποία έγινε στην εκδήλωση του ΣΕΒ, στις 24 Οκτωβρίου 2017, με θέμα: «Το μέλλον της εργασίας μετά το Μνημόνιο». Επίσης, δημοσιεύει και ένα άρθρο του, για το ίδιο θέμα.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι..

Έρχεται Πρόγραμμα Επιχορήγησης, 4,7 Εκατ. Ευρώ, για Αντικατάσταση του Συστήματος Θέρμανσης Πετρελαίου με Φ. Αερίου

Από το energia.gr
Με Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, η οποία αναμένεται να αναρτηθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, προκηρύσσεται πρόγραμμα επιχορήγησης, 4,7 εκατ. ευρώ, για την αντικατάσταση του υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης πετρελαίου. , με σύστημα φυσικού αερίου. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, το πρόγραμμα  απευθύνεται σε νοικοκυριά της Περιφέρειας Αττικής με χαμηλά εισοδήματα. 
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από..

Η Eni Ξεκίνησε την Παραγωγή Αερίου από το Πεδίο Zohr της Αιγύπτου

Από το energia.gr
Η ιταλική Eni ανακοίνωσε σήμερα ότι παρήγαγε την πρώτη ποσότητα αερίου από το πεδίο Zohr, «σε λιγότερο από δυόμισι χρόνια, χρόνο ρεκόρ για πεδίο αυτού του είδους».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το πεδίο, με αποθέματα που πιθανά υπερβαίνουν τα 0,8 τρισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, ή περίπου 5,5 δισ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου, ξεκίνησε την παραγωγή του σε λιγότερο από δυόμισι χρόνια από την ανακάλυψή του.

Το πεδίο βρίσκεται..