Σάββατο 30 Απριλίου 2022

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2022: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΙΣΟΤΗΤΑ



 


Η 1η Μάη  εκτός από ημέρα μνήμης και τιμής για τους πρωτοπόρους αγωνιστές της εργατικής τάξης είναι και ημέρα αγώνα και απεργίας των εργαζομένων.

Δυστυχώς και η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους της χώρας σε δυσμενή θέση.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια και έχει ήδη τεράστιο κόστος σε  ανθρώπινες ζωές. Το φάσμα συνέχισης μιας μακράς και βίαιης σύγκρουσης εν μέσω υψηλού πληθωρισμού, συμβάλλει στην αύξηση βασικών ειδών πρώτης ανάγκης και του ενεργειακού..

Exxon Mobil: Διπλασιάστηκαν τα κέρδη ανά μετοχή στο α΄ τρίμηνο

 


Ανοδικά κινήθηκαν τα κέρδη της Exxon Mobil για το α' τρίμηνο του 2022, με την αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία να επηρεάζεται αρνητικά από την πτώση στη μονάδα παραγωγής πετρελαίου που διατηρεί στην Άπω Ανατολής της Ρωσίας, λόγω των κυρώσεων από τις χώρες της Δύσης στη Μόσχα για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Τα κέρδη της Exxon Mobil διαμορφώθηκαν..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ

 


European Refiners Are Racing To Capitalize On Record-High Diesel Margins

 


Refiners in Europe are processing crude at capacity—or very close to capacity—bolstered by the highest diesel margins in at least three decades, traders told Argus on Friday.

Every refinery in Western Europe not undergoing planned spring maintenance has ..

Περισσότερο από την προμήθεια αργού πετρελαίου της Ευρώπης προέρχεται από τα βάθη της καρδιάς του Τέξας

 


Οι εξαγωγές αργού των ΗΠΑ στην Ευρώπη αυξήθηκαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, καθώς οι αγοραστές πέρα ​​από τον Ατλαντικό ανέβασαν τις ελαφριές ποιότητες της χώρας για να αντισταθμίσουν την αναμενόμενη απώλεια ρωσικού πετρελαίου, σύμφωνα με στοιχεία ναυτιλίας, εμπόρους και αναλυτές.

Καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση σταθμίζει ένα εμπάργκο πετρελαίου στη..

80 δισεκατομμύρια απ' τις τσέπες μας στη Βόρεια Αφρική, για τόνωση της αναξιοπαθούσας Γερμανικής βιομηχανίας.

 



Θυμάστε το Σχέδιο Desertec; Το σχέδιο που περί το 2009 προωθούσαν από κοινού η -στην Ελλάδα γνωστή ως- Μίζενς, η RWE και η Deutsche Bank για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στη Σαχάρα και μεταφορά του ρεύματος στην Ευρώπη; Το σχέδιο εγκαταλείφθηκε το 2015, καθώς πρώτον η Γερμανική βιομηχανία κατασκευής..

Η Shell προσβλέπει στο έργο $1,4-B για να επεκτείνει περαιτέρω τις δυνατότητές της σε άλφα ολεφίνες

 




Λίγα χρόνια μετά την ολοκλήρωση μιας επέκτασης $717 MM της μονάδας παραγωγής άλφα ολεφινών στο Geismar, η Shell Chemical LP εξετάζει ένα ακόμη έργο 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην τοποθεσία για να συνεχίσει να αυξάνει την παραγωγή.

Η Shell Chemical κέρδισε την..