Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

«Πράσινο φως» της ΑΑΔΕ για τη διάθεση βενζίνης χειμερινών προδιαγραφών έως 30/6

Από το worldenergynews.gr
      Εγκρίθηκε από την ΑΑΔΕ η επέκταση παράτασης της περιόδου ισχύος των χειμερινών προδιαγραφών βενζινών, σύμφωνα με την Εγκύκλιο που δημοσιεύτηκε.

Ειδικότερα, η παράταση ορίζεται έως και την 30η Ιουνίου του τρέχοντος έτους.
     Παράλληλα, δεν θα διατεθούν ..

JPMorgan: Το πετρέλαιο θα μπορούσε να φθάσει στα 190 δολάρια

Από το insider.gr
Ένα άλμα άνευ προηγουμένου στην τιμή του πετρελαίου ίσως να φάνταζε ως "σενάριο επιστημονικής φαντασίας" κατά την περίοδο της πανδημίας, όμως αποτελεί μια πιθανή εξέλιξη μέσα στα επόμενα χρόνια. Σε σχετική αναφορά η JPMorgan σημειένωει ότι το πετρέλαιο θα μπορούσε να φθάσει στα 190 δολάρια το βαρέλι το 2025.

Αν και η ζήτηση παραμένει πιεσμένη, η JPMorgan πιστεύει ότι ένας τεράστιος όγκος προσφοράς έχει αποσυρθεί λόγω του "φρένου" που έβαλε..

Επιμένει για τις ΑΟΖ η Τουρκία - Cavusoglu: Χωρίς εμάς δεν μπορεί να εφαρμοστεί καμία φόρμουλα

Από το worldenergynews.gr
Στη θέση ότι δεν μπορεί κάθε νησί να έχει υφαλοκρηπίδα επιμένει η Τουρκία επαναλαμβάνοντας ότι στην Ανατολική Μεσόγειο δεν μπορεί να υλοποιηθεί κανένα σχέδιο χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Άγκυρας.
Σε συνέντευξή του στο CNN Turk, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, αναφέρθηκε..

Το Ask4wind της ΕΛΕΤΑΕΝ, Μέρος 2ο: η παραπληροφόρηση για "αποδοτικότητα" και "φθηνή" ενέργεια.


Από το greeklignite.blogspot.com
Η διαρκώς διογκούμενη αντίδραση των πολιτών στην καταστροφή της χώρας με τις ανεμογεννήτριες ανησύχησε το αιολικό λόμπυ της Ελλάδας, την ΕΛΕΤΑΕΝ, μη τυχόν χάσει το παντεσπάνι του. Εξέδωσε λοιπόν την έκθεση Ask4wind με 22 "μύθους-αλήθειες" και μας χάρισε ανεπανάληπτες στιγμές ιλαρότητας. Στην πραγματικότητα πρόκειται για 22 παραμύθια προπαγάνδας και θα δούμε το γιατί, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Κι όπως φαίνεται απ' τις..