Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Μυστικά για όλο το ηλιακό σύστημα ίσως κρύβει το δεύτερο «φεγγάρι» της Γης


Ο 3753 Cruithne κινείται με τέτοιο τρόπο που η πορεία διαγράφει ένα περίπλοκο πεταλοειδές σχήμα, έτσι, χαρακτηρίζεται από τους επιστήμονες ως ημι-τροχιακός δορυφόρος της Γης.

Νέες αποκαλύψεις για την ιστορία και την εξέλιξη του ηλιακού συστήματος υπόσχεται ο 3753 Cruithne, ο δεύτερος φυσικός δορυφόρος που ανακαλύφθηκε να περιφέρεται στη «γειτονιά» της Γης, μαζί με το φεγγάρι. Σε αντίθεση όμως με τη Σελήνη, η οποία είναι συνεχώς ορατή από τον πλανήτη μας, η ύπαρξη του 3753 Cruithne ήρθε στο φως μόλις πρόσφατα, και πιο συγκεκριμένα το 1997.

Τεχνικοί του Facebook, έχουν πρόσβαση στο λογαριασμό σας χωρίς κωδικό

facebook login facebook
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, διευθυντής της δισκογραφικής εταιρείας Anjunabeats, Paavo Siljamäki, επέστησε την προσοχή πάνω σε αυτό το θέμα, δημοσιεύοντας μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία στον τοίχο του στο Facebοok.

Απίστευτο: 7.000 άνθρωποι έχουν μπλε αίμα !


Εντύπωση προκαλεί η είδηση ότι 7.000 άτομα σε όλο τον κόσμο, έχουν μπλε αίμα.
Την αποκάλυψη έκαναν επιστήμονες, εξηγώντας ότι οι γαλαζοαίματοι δεν τυγχάνουν… «ευγενικής καταγωγής» απλά ο σίδηρος στο αίμα τους, έχει αντικατασταθεί από χαλκό 
Καθηγητής στο Κέντρο Αιματολογίας του Λονδίνου Efresi Robert, εξήγησε: «Στον κόσμο υπάρχουν περίπου 7000 άτομα των οποίων το αίμα έχει μια μπλε απόχρωση. Αποκαλούνται κυανητικοί από το cyanea (Λατινικά – μπλε)., χωρίς την αλλαγή όμως των λειτουργιών του, το χρώμα μπλε-ιώδες προέρχεται από τις προσμείξεις χαλκού και σιδήρου». 

Ρωμανιάς: "Θα περιοριστεί το μπόνους των εθελουσίων εξόδων"

Αποτέλεσμα εικόνας για Ρωμανιάς: "Θα περιοριστεί το μπόνους των εθελουσίων εξόδων"
Μέτρο θα μπει στα μπόνους των εθελούσιων εξόδων σε τράπεζες και ΔΕΚΟ, σύμφωνα με το γενικό γραμματέα κοινωνικής ασφάλισης, κ. Ρωμανιά ο οποίος μίλησε σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή της ΣΚΑΪ. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Ρωμανιάς δήλωσε πως "θα περιοριστεί το μπόνους των εθελουσίων εξόδων" στις τράπεζες και πως "θα συμμετέχουν και οι τράπεζες στην κάλυψη των ζημιών από τις εθελούσιες συνταξιοδοτήσεις". 

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ.......


Συντάξεις... δυο ταχυτήτων για 110.000 μισθωτούς Δημοσίου, ΔΕΚΟ, Τραπεζών

Συντάξεις... δυο ταχυτήτων για 110.000 μισθωτούς Δημοσίου, ΔΕΚΟ, Τραπεζών
Σε δυο ή και περισσότερες "ταχύτητες" θα διαχωριστούν περίπου 110.000 μισθωτοί του Δημόσιου και ευρύτερου Δημόσιου τομέα αλλά και του ιδιωτικού, που βγαίνουν φέτος στη σύνταξη.

Άμεσα συναρτάται το όριο ηλικίας, τόσο με τα έτη ασφάλισης που έχει ο μισθωτός όσο και με τη χρονιά που θεμελίωσε συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Πιο τυχεροί φαίνεται πως είναι όσοι πρόλαβαν να θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012. Αυτοί μπορούν να αποχωρήσουν ακόμη και προτού συμπληρώσουν το 60ο έτος της ηλικίας τους. Για όσους θεμελίωσαν δικαίωμα μετά την 1/1/2013, πλήρης σύνταξη θα καταβάλλεται στα 67 τους χρόνια ή στα 62 τους χρόνια, εφόσον έχουν 40 έτη ασφάλισης.

Πλήγμα για τη βρετανική πετρελαιοβιομηχανία

Το 2014, η βρετανική βιομηχανία πετρελαίου κατέγραψε τις χειρότερες επιδόσεις των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών.
Tις χειρότερες επιδόσεις των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών παρουσίασε ο κλάδος πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βρετανίας το 2014 και οι συνθήκες αναμένονται δύσκολες στο μεσοπρόθεσμο μέλλον, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του μη κερδοσκοπικού σώματος που εκπροσωπεί τη συγκεκριμένη βιομηχανία στη χώρα. Κατά τη διάρκεια του 2014, οι αυξημένες δαπάνες και το κόστος των επενδύσεων ήταν 5,3 δισ. στερλίνες υψηλότερες από την αξία των πωλήσεων. Σε αυτό, δε, συντέλεσε αποκλειστικά η πτώση των τιμών του πετρελαίου κατά περίπου 50% από τον Ιούλιο του περυσινού έτους. «Ακόμη και στα 110 δολάρια το βαρέλι, η δυνατότητα του κλάδου να αξιοποιήσει την παραγωγική ικανότητά του αναχαιτίζεται από την αύξηση των δαπανών, τα δυσανάλογα υψηλά φορολογικά βάρη και το ακατάλληλο ρυθμιστικό πλαίσιο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Oil & Gas U.K., Mάλκομ Γουέμπ.

Μέσα στην εβδομάδα, πάντως, η τιμή του αργού πετρελαίου στη Νέα Υόρκη ξεπέρασε τα 59 δολάρια το βαρέλι, αφού «πάγωσε» η άντληση «μαύρου χρυσού» από το μεγαλύτερο κοίτασμα της Λιβύης. Αναμένεται να υπάρξει κάποια στήριξη των τιμών από τη μείωση της παραγωγής στη Λιβύη, αλλά είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να επανέλθουν στα 100 δολάρια το βαρέλι που ίσχυαν ένα χρόνο πριν. Αντί αυτού εκτιμάται ότι οι τιμές θα σταθεροποιηθούν στα 60 με 70 δολάρια το βαρέλι. Οι εταιρείες του πετρελαϊκού κλάδου έχουν δεχτεί, ωστόσο, μεγάλο πλήγμα από την απότομη πτώση των τιμών του «μαύρου χρυσού» από το δεύτερο εξάμηνο του 2014 διότι ανακόπηκε αιφνίδια η κερδοφορία τους.

Η Oil & Gas U.K., που εκπροσωπεί τον εξωχώριο (offshore) κλάδο πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βρετανίας, θεωρεί πως οι επενδύσεις αλλά και η άντληση του πετρελαίου θα μειωθούν μέσα στο 2015. Πέρυσι είχε δρομολογηθεί η άντληση από 25 πετρελαιοπηγές αλλά, τελικά, πραγματοποιήθηκαν γεωτρήσεις μόνο σε 14 μονάδες και ο αριθμός τους θα συνεχίσει να συρρικνώνεται. Ανακαλύφθηκαν βιώσιμα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου ισάξια με μόνο 50 εκατ. βαρέλια, παρατηρεί το BBC. Αναλυτικότερα, η Oil & Gas U.K. εκτιμά πως οι επενδύσεις θα υποχωρήσουν στα 9,5 με 11,3 δισ. στερλίνες.



ΠΗΓΗ:kathimerini.gr

Τέλος η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ -Ερχονται... ΔΡΑΣΕ και ΚΟΙ.ΡΙ.Ξ.Ε.

Τέλος η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ -Ερχονται... ΔΡΑΣΕ και ΚΟΙ.ΡΙ.Ξ.Ε.
Αντανάκλαση στις συνδικαλιστικές παρατάξεις έχουν οι ανακατατάξεις στους κομματικούς σχηματισμούς και το ρευστό πολιτικό σκηνικό. Η μείωση της εκλογικής δύναμης των κομμάτων που κυριάρχησαν τις προηγούμενες δεκαετίες υποχρεώνει και τους συνδικαλιστές να αλλάξουν τις «ταμπέλες» στα σχήματα με τα οποία κατέρχονται στις αρχαιρεσίες.

Μηνιαία κέρδη 18% για το brent

Αποτέλεσμα εικόνας για Μηνιαία κέρδη 18% για το brent
Υψηλότερα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Παρασκευής οι τιμές του πετρελαίου καταγράφοντας παράλληλα ισχυρά κέρδη στο μήνα. 

Ειδικότερα, το brent σημείωσε τα υψηλότερα μηνιαία κέρδη του σε ποσοστιαία βάση από τον Μάιο του 2009. Το συμβόλαιο διαμορφώθηκε στα 62,58 δολάρια το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου, με τις τιμές υψηλότερα κατά 4,2% ή 2,53 δολάρια για τη συνεδρίαση. Στο μήνα ενισχύθηκαν 18,1%. 

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στο Χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το αργό παραδόσεως Απριλίου κέρδισε 1,59 δολ. ή 3,3% για να διαμορφωθεί στα 49,76 το βαρέλι, υψηλότερα 3,2% για το μήνα.


ΠΗΓΗ.capital.gr