Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013

SPOT ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΓΣΕΕ 6ης ΝΟΕΜΒΡΗ 2013

Μικρογραφία

ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ, Η ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΦΕΥΓΕΙ !...


Μπορώ να καταλάβω την αγωνία του κ. Στουρνάρα να μαζέψει τα απαραίτητα έσοδα για να κλείσει τις τρύπες του προϋπολογισμού και να δημιουργήσει ένα πρωτογενές πλεόνασμα, όπως έχουμε υποχρέωση. Αυτό που δεν μπορώ όμως να καταλάβω είναι προτού αρχίσει να αναζητεί υποψήφια θύματα για να βουλώσει τις τρύπες, γιατί δεν αναζητεί τους υπευθύνους για τη δημιουργία τους.

Ποιοι ευθύνονται, για παράδειγμα, για τις χιλιάδες τρύπες στο ενιαίο μισθολόγιο, που πέραν της οικονομικής αιμορραγίας, διαιωνίζουν ένα καθεστώς όπου οι περισσότερο διαπλεκόμενοι, οι πιο ισχυρές ομάδες πίεσης πληρώνουν λιγότερο την κρίση από τους πιο αδύναμους.

Ποιοι ευθύνονται για το ότι δεν έχουν ελεγχθεί παρά ελάχιστοι από αυτούς που διαπιστωμένα έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να καλούνται για μια φορά ακόμα τα συνήθη υποζύγια να πληρώσουν τα σπασμένα. Πώς γίνεται οι εκατοντάδες φορείς του Δημοσίου να ζουν και να βασιλεύουν ακόμη, και την ίδια ώρα να καταφεύγει η κυβέρνηση σε οριζόντιες περικοπές επί δικαίους και αδίκους για να τηρήσει τις συμφωνημένες υποχρεώσεις της απέναντι στην τρόικα;

Λογική και κοινωνικά δίκαιη η φορολόγηση του συγκεντρωμένου πλούτου και της ακίνητης περιουσίας. Αλλά με ποια κριτήρια και σε ποιες συνθήκες... Επί δεκαετίες, με τη συνενοχή και των κυβερνήσεων, οι Ελληνες είχαν θεωρήσει ως ασφαλέστερο καταφύγιο τα ακίνητα, για να καλύψουν μελλοντικές ανάγκες τους επειδή οι περισσότερες συντάξεις ήταν αναιμικές.

Τώρα κόβονται οι συντάξεις και οι μισθοί και καλούνται οι πολίτες να πληρώσουν φόρους, με εισοδήματα που δεν υπάρχουν, για περιουσίες που είτε είναι αδρανείς - βλέπε οικόπεδα - είτε αποδίδουν ελάχιστα. Και μάλιστα επειδή είναι δεδομένο ότι κάποιοι δεν μπορούν να πληρώσουν, ανεβάζουν τους συντελεστές φορολόγησης σε αυτούς που υποτίθεται ότι μπορούν, για να εισπράξουν τα προσδοκώμενα έσοδα...

Εχουν αντιληφθεί στο υπουργείο Οικονομικών ότι επί τρία χρόνια τώρα έχουμε πληρώσει για φόρο ακινήτων περίπου 10 δισ., πολύ περισσότερα από όσο πληρώνουμε δηλαδή φόρο εισοδήματος; Οσα αποθέματα πλούτου και αν υπήρχαν, είναι προφανές ότι εξαντλούνται. Και μαζί τους εξαντλούνται και οι δυνατότητες της κυβέρνησης να εισπράξει αυτά που διεκδικεί...

Η πάλαι ποτέ μεσαία τάξη, που αποτελούσε τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας και της κοινωνίας, συμπιέζεται πλέον μέχρις εξαφανίσεως. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία της χώρας, αλλά και την πολιτική σταθερότητα. Είτε μας αρέσει είτε όχι, το μεταπολεμικό άλμα της ελληνικής οικονομίας στηρίχθηκε σε αυτό που συνηθίσαμε να αποκαλούμε «μικρομεσαία επιχειρηματικότητα». Με όλα τα προβλήματά της φυσικά - με πρώτο την παραοικονομία - κατάφερε να αποτελέσει τον μοχλό της ανάπτυξης.

Η κατάρρευσή της, πέρα από το κοινωνικό χάσμα που δημιουργεί, ανατρέπει και τις οικονομικές και τις πολιτικές ισορροπίες. Και αυτό είναι ένα πρόβλημα που ξεπερνά κατά πολύ τις όποιες φοροδοτικές ανάγκες και δεσμεύσεις...

Σήφης Πολυμίλης

ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Γιατί σκοτώνεσαι ή σκοτώνεις;

ταμπελα
Κάποτε, οι ιδεολογίες, ίσως, είχαν να παίξουν κάποιο ρόλο.
Σήμερα, δεν υπάρχει ένα κόμμα, απόκομμα ή ομάδα, που να βρίσκεται, με τρόπο αποτελεσματικό και καταλυτικό, δίπλα σε μένα και στο πρόβλημα μου. Εξαιρούνται, βέβαια, οι ομάδες που συγκροτούνται από τους καταφρονεμένους και απελπισμένους. Από τους ομοίους μου.
Δεν υπάρχει μία πολιτική οντότητα ή πολιτικό πρόσωπο, που να θέτει στις πολιτικές του θέσεις, το θέμα της τεχνητής έλλειψης χρήματος και της εξ αυτής υπερχρέωσης των ανθρώπων.
Το κράτος, οι τράπεζες και οι σύμμαχες σε αυτούς εταιρείες οργανώνονται και προετοιμάζονται για την άλωση της ιδιοκτησίας των πολιτών, δηλαδή του προϊόντος μόχθου μιας ζωής, που, σήμερα, μετατράπηκαν σε οφειλέτες.
Και οι άλλοι, οι υποτιθέμενοι “αντίπαλοι”, απαντούν με άσφαιρα πυρά, όταν δεν σιωπούν.
Για ποιους και για τι πράγμα σκοτώνεις ή σκοτώνεσαι; 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΗΓΗ:olympia.gr

Απώλειες 3,3% για το αργό στην εβδομάδα


Κάτω από το επίπεδο των 95 δολ. έκλεισε το αργό την Παρασκευή εν μέσω ισχυρών πιέσεων καθώς τα εμπορικά αποθέματα στις ΗΠΑ παραμένουν σε αυξημένα επίπεδα και το αμερικανικό δολάριο συνέχισε να ενισχύεται έναντι των ανταγωνιστών του. 

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχώρησε 1,77 δολ. ή 1,8% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 94,61 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

Σε εβδομαδιαία βάση το πετρέλαιο υποχώρησε σε ποσοστό 3,3% διολισθαίνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 21 Ιουνίου. 

Η υποχώρηση των τιμών έρχεται καθώς τα εμπορικά αποθέματα στις ΗΠΑ έχουν εμφανίσει άνοδο για έξι διαδοχικές εβδομάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής υπηρεσίας ενέργειας. 

Στην τελευταία της αναφορά, την περασμένη Τετάρτη, η υπηρεσία ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 4,1 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 25 Οκτωβρίου. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για άνοδο κατά 3,5 εκατ. βαρέλια.


ΠΗΓΗ.capital.gr