Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Τσίπρας στη ΔΕΘ για τα ΕΛΠΕ

Από το lifo.gr
«Αποφασίζουν την πώληση των μετοχών του δημοσίου στα ΕΛΠΕ μέσω χρηματιστηρίου. Δηλαδή χωρίς να ζητάνε, όπως κάναμε εμείς ταυτόχρονη πώληση από τον όμιλο Λάτση, που θα έδινε premium μετοχές. Αποδέχονται μεγάλη ζημιά του δημοσίου προκειμένου να διευκολύνουν τα κέρδη συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων». «Είναι αυτό..

Πετρέλαιο: αναγκαία η παράταση περικοπών του ΟΠΕΚ;

Από το naftikachronika.gr
Στην πρόσφατη μηνιαία του έκθεση ο ΟΠΕΚ αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις του για την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης το 2019 στα 1,02 εκατ. βαρέλια/ημέρα λόγω των ενδείξεων για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας. Οι προηγούμενες εκτιμήσεις του Οργανισμού έκαναν λόγο για αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης κατά 1,1 εκατ. βαρέλια/ημέρα.

Για το 2020 ο ΟΠΕΚ βλέπει ετήσια αύξηση..

Σαουδική Αραβία: Στις φλόγες το μεγαλύτερο εργοστάσιο επεξεργασίας πετρελαίου στον κόσμο

Από το gr.euronews.com
Δύο εγκαταστάσεις της γιγάντιας σαουδαραβικής πετρελαϊκής εταιρείας Aramco έγιναν νωρίς το πρωί στόχοι επίθεσης από μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ως αποτέλεσμα προκλήθηκαν πυρκαγιές τις οποίες έθεσαν υπό έλεγχο οι δυνάμεις ασφαλείας της εταιρείας, δήλωσε ..

Handelsblatt: Der Ausbau der Windkraft stößt an Grenzen - Η επέκταση της αιολικής ενέργειας φθάνει στα όριά της.


Από το greeklignite.blogspot.com
Πρόσφατα είδαμε μια "Παρέμβαση προς τη νέα κυβέρνηση και τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για το θέμα των αιολικών" από το Δρα Χρήστο I. Κολοβό, με επιστολή στο ΥΠΕΝ και συνημμένο κείμενο με τίτλο "Αιολικά: όλο και λιγότερα στη Γερμανία, γιατί τα βάζουμε στην Ελλάδα;". Λίγες μέρες μετά, τα λένε μόνοι τους οι Γερμανοί της Handelsblatt, στο εβδομαδιαίο newsletter που πήραμε : Der Ausbau der Windkraft stößt an Grenzen - Η επέκταση της αιολικής ενέργειας φθάνει στα όριά της.

Συνοπτικά το κείμενο λέει..

Προστατευόμενη περιοχή στην Αλάσκα «προσφέρει» ο Τραμπ στις εξορυκτικές εταιρείες

Από το efsyn.gr
Άδειες εκμετάλλευσης της αρκτικής ακτής στην Αλάσκα ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ώστε να γίνουν γεωτρήσεις για εξόρυξη φυσικού αερίου και πετρελαίου. Οι άδειες αφορούν έκταση μεγαλύτερη των 1,6 εκατομμυρίων εκταρίων η οποία είναι το ενδιαίτημα των απειλούμενων με εξαφάνιση πολικών αρκούδων και περιοχή αναπαραγωγής των καριμπού.

Επίσης, οι εξορύξεις αναμένεται..