Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Η Πολωνία απεξαρτοποιείται από τις ρωσικές πηγές φυσικού αερίου

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Πολωνία απεξαρτοποιείται από τις ρωσικές πηγές φυσικού αερίου
Από το naftikachronika.gr
Προ ολίγων μηνών η εταιρεία που διαχειρίζεται το σύστημα διανομής φυσικού αερίου στην Πολωνία «Gaz-System» ανακοίνωσε την απόφασή της για συνεργασία με τον αντίστοιχο διαχειριστή του συστήματος της Δανίας «Energinet.dk» προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα κατασκευής του «Baltic Pipe», ο οποίος θα επιτρέψει τη σύνδεση των συστημάτων διανομής φυσικού αερίου των δύο χωρών.

Ο προτεινόμενος υποβρύχιος αγωγός θα συνδέει την Δανία με την Πολωνία, επιτρέποντας έτσι στο νορβηγικό φυσικό αέριο να φτάνει άμεσα και χωρίς προσκόμματα στην Πολωνία.

Ο Piotr Naimski, ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης της Βαρσοβίας σε δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα τόνισε ότι..

ΜΑΧΗ στο ΔΙΑΣΤΗΜΑ; ΑΝΑΜΕΣΑ σε ΠΟΙΟΥΣ;… (video)

Από το diadrastika.com
Υπάρχουν πολλά άγνωστα αντικείμενα που εμφανίζονται καθημερινά στον διαστημικό ουρανό κοντά στον Ήλιο. Είναι, όμως, ελάχιστες οι φορές που βλέπουμε κάτι παρόμοιο…

Είναι σαφές ότι ένα άγνωστο αντικείμενο που έχει εν δυνάμει άτρακτο διαστημοπλοίου εξαπολύει μία ακτίνα προς ένα άλλο μικρότερο από αυτό (ή φαίνεται μικρό επειδή βρίσκεται σε μακρινή απόσταση).

Η NASA και ..

Σταμούλης, ΕΛΠΕ: Για Περίπου Ένα Χρόνο Ακόμη Χαμηλά οι Τιμές του Αργού

Αποτέλεσμα εικόνας για ελπε
Από το energia.gr
Οι σημερινές χαμηλές διεθνείς τιμές του αργού θα διατηρηθούν για περίπου ένα χρόνο ακόμα εκτίμησε το ανώτερο διευθυντικό στέλεχος των ΕΛΠΕ, κ. Διομήδης Σταμούλης, μιλώντας στην παρουσίαση της νέας ειδικής έκδοσης του energia.gr, «Greek Energy Directory 2016».

Ωστόσο, ο Ανώτερος Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού, Βιομηχανικών Δραστηριοτήτων και Συμμετοχών των ΕΛΠΕ επισήμανε ότι, παρά το τρέχον χαμηλό επίπεδο των τιμών, η μείωση δεν αντανακλάται πλήρως στην τιμή της βενζίνης, καθώς αυτή επιβαρύνεται κατά τα 2/3 με φόρους. 

Όμως, όπως υπογράμμισε ο κ. Σταμούλης, ένας πιθανός διπλασιασμός στην τιμή του αργού, θα οδηγήσει την τρέχουσα τιμή της βενζίνης στην χώρα μας από 1,4 ευρώ/λίτρο στα 1,8 ευρώ/λίτρο.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι..

Η Λιβύη αναζητά τρόπους να αναζωπυρώσει τις εξαγωγές του αργού πετρελαίου

Από το naftikachronika.gr
Η National Oil Corporation της Λιβύης (NOC), ανακοίνωσε την περασμένη την Τρίτη ότι θα ξεκινήσει άμεσα όλες τις απαραίτητες ενέργειες και διαδικασίες για να συνεχίσουν και πάλι οι αναγκαίες εξαγωγές αργού πετρελαίου από τα λιμάνια στα οποία υπήρξαν ακραίες εχθροπραξίες μεταξύ των αντιπάλων στρατευμάτων που μάχονται για την κατάληψη της εξουσίας αλλά και των κεντρικών μονάδων παραγωγής και κόμβων και αρτηριών μεταφοράς πετρελαίου από τη χώρα.

Τα λιμάνια και οι αποθηκευτικές μονάδες είναι ο σημαντικότερος στόχος των ανταρτών και των ισλαμιστικών ομάδων. Ο πρόεδρος της NOC Μουσταφά Sanalla εμφανίστηκε ..