Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Πετρέλαιο: Η «επανάσταση» που έχασε την ορμή της και το αβέβαιο μέλλον

Από το naftemporiki.gr
H ανάπτυξη των σχιστολιθικών κοιτασμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ κατεβάζει απότομα ταχύτητα, σε μία περίοδο κατά την οποία τα επίπεδα προσφοράς από τη μεγαλύτερη οικονομία διαδραματίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο με εκείνα της κατανάλωσης. 

Η αμερικανική παραγωγή πετρελαίου, που έχει αυξηθεί εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια, χάρη στην «επανάσταση» των σχιστολιθικών κοιτασμάτων, τους πρώτους..

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να μετάσχουν στην 24ωρη Απεργία που έχουν προκηρύξει για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που ανήκουν στη δύναμή της.

Για την ίδια ημέρα καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις σε..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ


Μαύρισαν από το πετρέλαιο πανέμορφες παραλίες στη Βραζιλία – Τεράστια οικολογική καταστροφή (βίντεο)

Από το newpost.gr
Πετρελαιοκηλίδα μόλυνε τις μέχρι πρότινος καταγάλανες ακτές της βορειοανατολικής Βραζιλίας.

Οι περιβαλλοντικές υπηρεσίες αναζητούν την προέλευση του καυσίμου, ωστόσο οι έρευνες είναι περίπλοκες.

Η κηλίδα εκτείνεται σε μια περιοχή...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στο πλαίσιο της αλληλεγγύης ως πράξη κοινωνικής προσφοράς και εθελοντισµού που έχουµε σε θέµατα που έχουν να κάνουν µε τις ανάγκες συνανθρώπων µας, καλούµαστε να συνεισφέρουµε ότι δύναται ο καθένας µας σε σχολικά είδη, ώστε να συγκεντρώσουµε όσα χρειάζεται ένας µαθητής για το σχολείο (τετράδια, µολύβια, ..

ΟΛΟΜΕΛΕΙΕΣ ΣΚΕΕΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το ΣΚΕΕΠ σας καλεί να παραβρεθείτε στις Ολομέλειες του με θέματα:

. Προτάσεις για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 

. Τρέχουσες εξελίξεις - ενημέρωση

Η  Ολομέλεια  για  την  Αθήνα  θα.

Γιατί ο Πούτιν άρχισε ξαφνικά να πιστεύει στην κλιματική αλλαγή

Από το capital.gr
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν πρέπει να αρχίσει να στρίβει το τιμόνι προς την "πράσινη" πολιτική προκειμένου να σταματήσει το λιώσιμο του πέρμαφροστ (σ.σ. μόνιμα παγωμένο έδαφος, το οποίο βρίσκεται σε μέγιστη θερμοκρασία έως -2 βαθμών Κελσίου για τουλάχιστον δύο χρόνια), έτσι ώστε οι ρωσικές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου να μπορούν να συνεχίσουν να αντλούν υδρογονάνθρακες που θερμαίνουν τον πλανήτη και κάνουν το πέρμαφροστ να λιώνει.

Μπορεί να ακούγεται σατανικά ..

Πώληση ΔΕΠΑ: Οι Μνηστήρες για την Πίτα του Ενός Δισ. Ευρώ

Από το energia.gr
Για τη «μάχη» της πώλησης της ΔΕΠΑ, της δημόσιας επιχείρησης φυσικού αερίου με κύκλο εργασιών της τάξης του 1 δισ. ευρώ προετοιμάζονται μεγάλοι ελληνικοί και ευρωπαϊκοί ενεργειακοί όμιλοι.

Όπως αναφέρουν «ΤΑ ΝΕΑ» η κυβέρνηση αναμένεται τον επόμενο μήνα να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα διατηρεί..