Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ.


Το παραμύθι(;) έφτασε στο τέλος. Ο Σουλτάνος πήρε τα πάντα από τον αδίστακτο και υποταγμένο Βεζίρη του.Όμως έφτασε η ώρα που ούτε ο ίδιος ο Βεζίρης  περίμενε.Ο πολυχρονεμένος Σουλτάνος του ζήτησε την απόλυτη υποταγή.Τον ενημέρωσε ότι θα σταματήσει κάθε δραστηριότητα στη δική του επαρχία και ζήτησε την υπακοή του σε αυτή του την απόφαση.Ο Βεζίρης για να σώσει το τομάρι του και τους δικούς του ανθρώπους, συμφώνησε απόλυτα και το μόνο που ζήτησε ήταν μερικά ακόμα ρουσφέτια στις υπόλοιπες επαρχίες μήπως και κατορθώσει να ξεγελάσει και να κατευνάσει τους υπόλοιπους υπηκόους για να διατηρήσει τα οφίτσια του. 
Οι υπήκοοι  βρίσκονται σε μεγάλη σύγχυση. Από τη μια βλέπουν τον Βεζίρη τους να ξεπουλά αδίστακτα την ίδια του την επαρχία,φέρνουν στο μυαλό τους και τα υπόλοιπα ξεπουλήματα που έχει κάνει και φαντάζονται τι ακόμα θα ξεπουλήσει αν παραμείνει στη θέση του.Από την άλλη βλέπουν και τους μισθοφόρους Στρατηγούς του Βεζίρη, που μέχρι χθες τον στήριζαν σε όλα τα ξεπουλήματα, να παίρνουν οικειοθελώς  το ζεστό χρήμα του Σουλτάνου και να αποχωρούν από την  Αυτοκρατορία, αφήνοντας την επανάσταση...για την άλλη φορά.
Γνωρίζουν όμως καλά ότι όλα αυτά ανατρέπονται μόνο με ένα τρόπο με την εξέγερση και το κρέμασμα του βεζίρη δίνοντάς έτσι ένα μήνυμα στον Σουλτάνο πως δεν θα περάσουν τα σχέδιά του.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ



ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ «ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ» (2014) 

Ενημερωτικό σημείωμα για τα μέλη των αρμόδιων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών 
της Βουλής των Ελλήνων 
  
Βουλή των ΕλλήνωνΓραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή 

ΠΗΓΗ:totekmirio.gr

Θα αποζημιώσει προκαταβολικά τους 18.000 ιδιοκτήτες γης η εταιρεία του TAP

Θα αποζημιώσει προκαταβολικά τους 18.000 ιδιοκτήτες γης η εταιρεία του TAP
Αποζημιώσεις και μάλιστα προκαταβολικά, δηλαδή πριν την έναρξη των εργασιών κατασκευής του αγωγού το 2015, πρόκειται να δώσει η κοινοπραξία του Trans Adriatic Pipeline (TAP) σε όσους κατέχουν ή εκμεταλλεύονται αγροτεμάχια στη Βόρεια Ελλάδα απ’ όπου και θα διέλθει το έργο.

Σύμφωνα με υπολογισμούς της υπηρεσίας κτηματολογίου του TAP  πρόκειται 18.000 ιδιοκτησίες, στην πλειοψηφία τους (80%) γεωργικές εκτάσεις ενώ το το κόστος των απαλλοτριώσεων μπορεί να φθάσει το 1,2 δισ ευρώ.

Αθροιστικά, σύμφωνα πάντα με τους υπολογισμούς της υπηρεσίας κτηματολογίου του TAP, ο συνολικός αριθμός δικαιούχων αποζημίωσης σε Ελλάδα, Αλβανία και Ιταλία, φτάνει τους 55.000. Τα δε, αγροτεμάχια στην Αλβανία απ’ όπου θα περάσει ο TAP υπολογίζονται σε κάτι λιγότερο απ’ ότι στην Ελλάδα, κοντά στα 11.000, και στην Ιταλία σε μόλις 250.

«Στις συναντήσεις μας με τις τοπικές κοινωνίες και τους κατόχους γης, τους ενημερώνουμε ότι οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν πριν την έναρξη των εργασιών, δηλαδή πριν το 2015, προκειμένου να καμφθούν οι όποιες αντιδράσεις, καθώς επίσης ότι θα είναι όσο το δυνατόν πιο δίκαιες. Θέλουμε να αποφύγουμε πάσει θυσία την λύση των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων, περιορίζοντάς τις στο ελάχιστο», δήλωσε χθες σε συνάντηση με δημοσιογράφους ο Ρικάρδος Σκούφιας, υπεύθυνος για την Ελλάδα της κοινοπραξίας TAP.

Για το σκοπό αυτό η εταιρεία θα ξεκινήσει συζητήσεις ξεχωριστά με τον κάθε ιδιοκτήτη αλλά και τον χρήστη των εκτάσεων που θα διέλθει ο αγωγός για να αποζημιωθούν και οι δύο "δίκαια και με διαφάνεια" και μάλιστα προκαταβολικά. Η εταιρεία του TAP θα υποβάλει στον κάθε ιδιοκτήτη προσφορά, αποζημίωσης για την καλλιέργεια που διαθέτει και ένα ενοίκιο για την παραχώρηση δουλείας διόδου.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία θα προχωρήσει η διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, η οποία για την εταιρεία αποτελεί "το τελευταίο καταφύγιο" όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Σκούφιας.

Οι διαπραγματεύσεις με τους δικαιούχους θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του 2015. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η κατασκευή, με στόχο το 2018 να αρχίσει να ρέει το αζέρικο αέριο στον αγωγό, ο οποίος το 2019 υπολογίζεται να έχει φτάσει στην Ιταλία.

Η εταιρεία έχει αναθέσει στην ολλανδική Royal Haskoning DHV τη διαδικασία των απαλλοτριώσεων.

Ο κ. Σκούφιας ανέφερε ότι οι αποζημιώσεις θα είναι ποικίλου ανάλογα με το είδος της καλλιέργειας, το αν ο δικαιούχος είναι ιδιοκτήτης ή ενοικιαστής της γης. Σε κάθε περίπτωση, οι αποζημιώσεις θα είναι δύο κατηγοριών : Μία για την περίοδο κατασκευής (2015-2018) και μια για τα 30 χρόνια λειτουργίας του αγωγού.

Για την περίοδο κατασκευής, οι δικαιούχοι θα αποζημιωθούν τόσο για τη δουλεία διόδου που θα παραχωρήσουν, όσο και για το είδος της καλλιέργειας τους. Άρα, οι αποζημιώσεις θα είναι διαφορετικές ανάλογα με το αν ο αγρότης καλλιεργεί ελιές, κηπετυικά, αμπέλια, ροδάκινα, κ.ο.κ.

Για την περίοδο λειτουργίας του αγωγού, οι αγρότες θα αποζημιωθούν προκειμένου να παραχωρήσουν μια ζώνη δουλείας μήκους 8 μέτρων (4 μέτρα από κάθε πλευρά του αγωγού).

Απαγορεύεται σε αυτή τη ζώνη των 8 μέτρων, η καλλιέργεια βαθύριζων δέντρων, καθώς ο αγωγός θα διέρχεται σε βάθος 1- 1,5 μέτρο κάτω από την επιφάνεια του εδάφους.
Όσον αφορά το ενδιαφέρον για τους διαγωνισμούς που αφορούν σωληνώσεις, και χωματουργικά, παρούσες δηλώνουν όλες οι μεγάλες ελληνικές αλλά και ξένες χαλυβουργίες και κατασκευαστικές. Παράλληλα ο TAP έχει στείλει 1.000 επιστολές σε μικρομεσαίες κυρίως επιχειρήσεις από logistics, και μεταφορών (πούλμαν), μέχρι εστίασης, καλώντας τις να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τις συμπληρωματικές υπηρεσίες που θα απαιτηθούν κατά τη διάρκεια κατασκευής.

Τέλος, η οριστική επενδυτική απόφαση από την κοινοπραξία του Σαχ Ντενίζ θα ληφθεί το Δεκέμβριο, ενώ λίγο νωρίτερα, κάπου μέσα στο Νοέμβριο, αναμένεται η ελληνική κυβέρνηση να έχει υπογράψει με την κοινοπραξία του TAP το λεγόμενο «Host Government Agreement (HGA)» που διευθετεί όλα τα εκκρεμή ζητήματα, όπως τέλη διέλευσης, πιθανή συμμετοχή του ελληνικού Δημοσίου, κλπ.

Το HGA έχει ήδη υπογραφεί στην Αλβανία, ενώ στην Ιταλία, λόγω της πολύ μικρής διαδρομής, δεν χρειάστηκε να υπογραφεί κάτι παρόμοιο.

Ερωτηθείς ο κ. Σκούφιας αν ανησυχεί μη τυχόν υπάρξει καθυστέρηση εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης απάντησε αρνητικά, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι το χρονοδιάγραμμα θα επιτευχθεί.

Η μεγαλύτερη πάντως ανησυχία των ανθρώπων του TAP είναι να μην εμπλακεί το έργο στην πολιτική αντιπαράθεση, σε επίπεδο κομμάτων ή τοπικών κοινωνιών, με αποτέλεσμα καθυστερήσεις όπως έχει συμβεί στο παρελθόν με πολλά άλλα μεγάλα έργα. 
ΠΗΓΗ:newmoney.gr

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ: ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΠΩΣ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΤΣΑΜΠΑ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ;


ΣΕ ΠΟΛYNΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΣΚΟΥΠΑ TOY ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ!

ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ για όποιον ακόμα είχε αμφιβολίες.

Ο ρόλος της Τρόικας είναι πλέον ξεκάθαρος, επικίνδυνος και καταστροφικός. Οι ντόπιοι αρλεκίνοι των καναλαρχών κάνουν “δωρεά” δημόσιο αγαθό σε ιδιώτες επιχειρηματίες και η Τρόικα δεν λέει κουβέντα!

Ποιά; Η Τρόικα που θέλει να φορολογήσει ακόμα και τον αέρα, που εισηγείται θηριώδη μέτρα κατά του τελευταίου πολίτη, “επιτρέπει” αυτή την διασπάθιση δημόσιου χρήματος, αυτή την κτηνώδη μορφή διαπλοκής όπου πιθανά έσοδα εκατομμυρίων Ευρω ρίχνονται πραξικοπηματικά σε τσέπες “βασικών μετόχων”. Το θέμα πρέπει τώρα να παρει διεθνείς διαστάσεις αφού αποδεικνύεται η εγκληματική δραστηριότητα ενός μηχανισμού που υποτίθεται πως ήρθε να “σώσει την Ελλάδα”. Ενός μηχανισμού που επιτρέπει τον δολοφονικό τριπλασιασμό του πετρελαίου θέρμανσης, αλλά κλείνει τα μάτια στην εκχώρηση δημόσιας περιουσίας με σκοτεινή, ΕΚΝΟΜΗ διαδικασία χωρίς καν να τηρηθούν τα προσχήματα ενός διαγωνισμού!

Αυτή είναι η χαριστική βολή ακόμα και για τον πλέον καλόπιστο. Όλες οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να αντιδράσουν.

“NΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ” ΤΗΝ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΜόνο ως δώρο ή ευγενική κυβερνητική χορηγία στους καναλάρχες μπορεί να χαρακτηριστεί η ενέργεια της συγκυβέρνησης να περάσει σε άσχετο πολυνομοσέδιο – σκούπα του Υπουργείου Υγείας (!) με ένα άρθρο εφτά λέξεων και φυσικά χωρίς διαγωνισμό το χάρισμα των αδειών ψηφιακής μετάδοσης τηλεοπτικού σήματος.

Με την νομιμοποίηση με κυβερνητική σφραγίδα και με συνοπττικές διαδικασίες των ελληνικών τηλεοπτικών καναλιών, που μέχρι τον περασμένο Αύγουστο εξέπεμπαν παράνομα και με διαρκείς χαριστικές παρατάσεις,η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά ενδίδει στα συμφέροντα της διαπλοκής και των καναλαρχών και οδηγεί την τηλεοπτική πραγματικότητα στην νέα ψηφιακή εποχή όπου όπως φαίνεται η Digea των μεγαλοκαναλαρχών θα έχει το ψηφιακό μονοπώλιο στη χώρα μας.

Η κίνηση αυτή εκτός του ότι οδηγεί σε ακόμα πιο μονόπλευρη έως καθαρά προπαγανδιστική ενημέρωση , παράλληλα αποκλείει οποιονδήποτε νέο “παίχτη” θέλει να εισέλθει στην ολιγοπωλιακή αυτή αγορά που διαμορφώνεται , καταστρατηγόντας μέχρι και την λεγόμενη  έννοια της ελεύθερης αγοράς  και του ανταγωνισμού και στερόντας ακόμα και τα ελάχιστα έσοδα που θα μπορούσε να εξασφαλίσει το κράτος από την εκμετάλλευση των ψηφιακών συχνοτήτων.

XAΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣβ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

ΠΗΓΗ:olympia.gr

Εγκρίθηκε σημαντική έκθεση για το θέμα της ΑΟΖ


Μία εξαιρετικής σημασίας έκθεση εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η οποία ενισχύει το «οπλοστάσιο» της ελληνικής πλευράς στο θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) μέσα από την πτυχή της αλιείας.

Πρόκειται για την έκθεση του Έλληνα ευρωβουλευτή κ. Ν. Σαλαβράκου επί των περιορισμών στην αλιεία και επί θεμάτων δικαιοδοσίας στα ύδατα της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας.

Η έκθεση περιέχει ενδιαφέρουσες αναφορές που έρχονται να προστεθούν σε εκείνες που περιελήφθησαν στο παρελθόν σε άλλες εκθέσεις με πρωτοβουλία και άλλων ευρωβουλευτών, ώστε να κατοχυρωθούν μακροπρόθεσμα ελληνικές θέσεις σε θέματα θαλάσσιων ζωνών.

Στην έκθεση του κ. Σαλαβράκου σημειώνεται ότι «η ειρηνική διευθέτηση των διαφορών που αφορά σε θαλάσσιες περιοχές και ο καθορισμός των θαλασσίων ορίων, με σεβασμό στα δικαιώματα και στις υποχρεώσεις των κρατών - μελών και τρίτων κρατών υπό το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο, ιδιαίτερα δε τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο καλής διακυβέρνησης των ωκεανών».

Παράλληλα, σε άλλο σημείο του κειμένου, απευθύνεται έκκληση στην Ε.Ε. και στα κράτη-μέλη «να εργαστούν μαζί για να διασφαλίσουν την παρακολούθηση, τον έλεγχο, την ασφάλεια και την προστασία των χωρικών υδάτων, των ΑΟΖ, της υφαλοκρηπίδας και θαλασσίων υποδομών και πόρων». 

Η Ε.Ε. θα πρέπει μάλιστα, βάσει της έκθεσης, «να διατηρήσει υψηλό πολιτικό προφίλ και να επιδιώξει να αποτρέψει διεθνείς διαφωνίες». 
ΠΗΓΗ:.zougla.gr

Απολύσεις 800 εργαζόμενων από την Chesapeake


Στην απόλυση περίπου 800 εργαζομένων προχώρησε η Chesapeake Energy Corporation.
Οι απολύσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της προσπάθειας του CEO της εταιρίας, Doug Lawler, για αναδιάρθρωση της  Chesapeake και τη μετατροπή της σε βιώσιμη επιχείρηση.
Οι εργαζόμενοι που αποχώρησαν προέρχονταν, μεταξύ άλλων, από τα παραρτήματα ΙΤ, Ανθρώπινων Πόρων, Νομικών Υπηρεσιών και Λογιστηρίου.
Με τη συγκεκριμένη μείωση εργατικού δυναμικού ολοκληρώνεται η διαδικασία που είχε ξεκινήσει ο Lawler τον Ιούνιο, όταν ανέλαβε καθήκοντα CEO, για την αναδιάρθρωση της εταιρίας.
 ΠΗΓΗ:energypress.gr

ANAKOIΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

        Συνεδρίασε σήμερα 09/10/13 η Κ.ΕΦ.ΕΠ. παρουσία Αντιπροσώπου της Δικαστικής Αρχής και σας γνωστοποιεί ότι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εκλογών του ΠΣΕΕΠ για την ανάδειξη :
    1. Διοικητικού Συμβουλίου
    2. Περιφερειακών Συμβουλίων
    3. Εξελεκτικής Επιτροπής
    4. Γενικών Συμβούλων
    5. ΤΑΑΤ
        καθώς  και  για :
    6. Αντιπροσώπων για Ομοσπονδία
    7. Αντιπροσώπων για Εργατικά Κέντρα

        Ορίστηκαν για τις 22 και 23 Οκτωβρίου 2013 για Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Θεσσαλονίκη και στις 23 Οκτωβρίου 2013 για το Μαρούσι.
        Για την συμμετοχή υποψηφίων απαιτείται κατάθεση σχετικής αίτησης στην Κ.ΕΦ.ΕΠ. ή αποστολή fax (σύμφωνα με τις παρακάτω ημερομηνίες και ώρες υποβολής) με υποχρέωση του αιτούντος να παραδώσει εγκαίρως το πρωτότυπο.
        Για την κατάρτιση παραταξιακών ψηφοδελτίων απαιτείται κατάθεση σχετικής δήλωσης των υπευθύνων των συνδυασμών, η οποία θα συνοδεύεται από τις αντίστοιχες αιτήσεις των υποψηφιοτήτων.
        Ημέρες υποβολής υποψηφιοτήτων ορίζονται η Πέμπτη 10/10/13, η Παρασκευή 11/10/13, η Δευτέρα 14/10/13 από ώρα 08:00  έως  14:00,  και  η Τρίτη 15/10/13 από ώρα 08:00 έως 12:00  (τελευταία προθεσμία) στα γραφεία του ΠΣΕΕΠ στον Ασπρόπυργο όπου εδρεύει η Κ.ΕΦ.ΕΠ.
         Η ανακήρυξη των υποψηφίων θα γίνει την Τρίτη 15/10/13 και ώρα 18:00.
         Τα τηλέφωνα του Σωματείου (210-5533812 και 210-5533813) καθώς και το fax (210-5570546) είναι στην διάθεσή σας.

ΠΗΓΗ:pseep.gr

                

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΗΛΙΚΟ ΠΟΛΙΤΗ Ελβετία: Δημοψήφισμα για βασικό εισόδημα 2.034 ευρώ


Η κυβέρνηση της Ελβετικής Συνομοσπονδίας σχεδιάζει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με ερώτημα αν θα πρέπει να καθιερωθεί βασικό εισόδημα 2.500 φράγκων (2.034 ευρώ) για κάθε ενήλικο πολίτη.

Σε αντίθεση με τον φτωχό ευρωπαϊκό νότο, στην Ελβετία, η οποία έχει πληθυσμό περίπου 7.907.000, ζουν ορισμένοι από τους πιο ακριβοπληρωμένους τραπεζίτες στον κόσμο, ενώ το όριο της φτώχειας καθορίζεται ως εισόδημα λιγότερο των 2.300 φράγκων, δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ 1.870 ευρώ.

Επιτροπή κατέθεσε αίτημα, σύμφωνα με το οποίο ζητά όλοι οι ενήλικοι Ελβετοί να παίρνουν 2.500 ελβετικά φράγκα τον μήνα από το κράτος, με στόχο να δημιουργηθεί ένα γερό «δίχτυ ασφαλείας» για όλο τον πληθυσμό.

Σύμφωνα με το νόμο, κάθε αίτημα που συγκεντρώνει πάνω από 100.000 υπογραφές, μπορεί να τεθεί σε δημοψήφισμα. Έτσι, στη χώρα όπου διενεργούνται αρκετά δημοψηφίσματα κάθε χρόνο, σύντομα θα τεθεί και αυτό στην κρίση του λαού.

Μάλιστα, πριν λίγες ημέρες οι επαγγελματικές και κοινωνικές οργανώσεις που ζητούν το δημοψήφισμα, προχώρησαν σε μια πρωτότυπη διαμαρτυρία σε πλατεία της Βέρνης.

Εκπρόσωποι δεκάδων επαγγελματικών, ακτιβιστικών και κοινωνικών οργανώσεων συνόδευσαν στην κεντρική πλατεία της Βασιλείας ένα φορτηγό γεμάτο με... οκτών (8) εκατομμύρια νομίσματα των πέντε rappen (υποδιαίρεση του φράγκου) τα οποία και άδειασαν σε πλατεία της πόλης.

Δεκάδες περαστικοί πόζαραν έκπληκτοι μπροστά από το... βουνό των νομισμάτων που δημιουργήθηκε, ενώ οι συντονιστές της διαμαρτυρίας μοίρασαν φυλλάδια με τα οποία καλούν την κυβέρνηση και τη Βουλή να εγκρίνουν, έως την ερχόμενη Παρασκευή, τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με θέμα την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 2.000 ευρώ!

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Απόρρητα έγγραφα του ΔΝΤ δικαιώνουν όλη την αντιμνημονιακή ρητορική της τελευταίας 4ετίας!


Η ελληνική διάσωση δεν ήταν για την… Ελλάδα, αλλά για την ευρωζώνη”

Απόρρητα έγγραφα του ΔΝΤ  δικαιώνουν  όλη την αντιμνημονιακή ρητορική της τελευταίας 4ετίας και εγείρει ερωτήματα για την  νοητική επάρκεια,  τις προθέσεις και τις ικανότητες όσων Ελλήνων αξιωματούχων διαχειρίστηκαν την υπόθεση  διάσωση της Ελλάδας.

Το ΔΝΤ  προχώρησε στη διάσωση-ρεκόρ της Ελλάδας το 2010 παρά τις βαθιές εσωτερικές διαιρέσεις για το εάν θα είχε αποτέλεσμα, σύμφωνα με εμπιστευτικά αρχεία που έρχονται σε αντίθεση με τις δημόσιες δηλώσεις του Ταμείου. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

 ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Εγκρίθηκε το προεδρείο της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων

petrelaio-Tourkia-diplo-paixnidi[1]
Με στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, και λευκή ψήφο από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, εγκρίθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο ορισμός της Σοφίας Σταματάκη και του Ανδρέα Γεωργακόπουλου, στις θέσεις του προέδρου και του αντιπροέδρου της κρατικής, Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων ΑΕ.


Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταψήφισαν, διευκρινίζοντας (όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ που δήλωσαν «παρών») πως η στάση τους δεν αφορά την επιλογή των συγκεκριμένων τεχνοκρατών, αλλά την κυβερνητική πολιτική που θα κληθούν να υλοποιήσουν. Η Χρυσή Αυγή απείχε από τη συνεδρίαση. 
ΠΗΓΗ:olympia.gr

Σε χαμηλό τριών μηνών το αργό


Μεγάλες απώλειες γνώρισε το αργό την Τετάρτη διολισθαίνοντας κάτω από το επίπεδο των 102 δολ. το βαρέλι για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα άνω των τριών μενών μετά τα κυβερνητικά στοιχεία που έδειξαν άλμα των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ. 

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Νοεμβρίου έχασε 1,88 δολ. ή 1,8% κλείνοντας στα 101,61 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ήτοι στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Ιουλίου. 

Τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα έδειξαν αύξηση των αποθεμάτων με ρυθμό πολύ μεγαλύτερο των εκτιμήσεων των αναλυτών. 

Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 6,807 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 4 Οκτωβρίου στα 370,539 εκατ. βαρέλια, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν άνοδο κατά 1,4 εκατ. βαρέλια.

Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 0,149 εκατ. βαρέλια στα 219,879 εκατ. βαρέλια ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά 0,6 εκατ. βαρέλια.

Παράλληλα, τα διυλισμένα αποθέματα, που περιλαμβάνουν το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντίζελ, μειώθηκαν κατά 3,141 εκατ. βαρέλια στα 126,038 εκατ. βαρέλια, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για πτώση κατά 1,2 εκατ.

Τέλος, η εκμετάλλευση της παραγωγικής δυναμικότητας των αμερικανικών διυλιστηρίων υποχώρησε στο 86% από 89%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση στο 88,2%.


ΠΗΓΗ.capital.gr