Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΕΥΑΕ ΣΤΙΣ ΒΕΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για υγιεινη και ασφαλεια

Συναδέλφισσες,  συνάδελφοι

          Την  Πέμπτη  19/05/16  στα γραφεία  του  ΠΣΕΕΠ  πραγματοποιήθηκε η  δεύτερη Γενική  Συνέλευση  με  σκοπό  τον  απολογισμό  της  ΕΥΑΕ  ΒΕΑ  και  την  εκλογή  Εφορευτικής  Επιτροπής  για  την  διεξαγωγή  των  εκλογών.
          Κατά  τη  διάρκεια  της  Συνέλευσης  εκλέχτηκε  η  παρακάτω  Εφορευτική  Επιτροπή

Αισιόδοξη η Total για την πετρελαϊκή ζήτηση φέτος


Η ζήτηση για πετρέλαιο θα παραμείνει υψηλή φέτος, στηρίζοντας τις τιμές, εκτιμά ο διεθύνων σύμβουλος της γαλλικής Total, Πατρίκ Πουγιάν.

Ο ίδιος πρόσθεσε, πάντως, ότι η αγορά δεν αναμένεται να ισορροπήσει πριν τα τέλη του έτους. Όσον αφορά τη ζήτηση, είπε ότι αυξήθηκε κατά 1,8 εκατ. βαρέλια το 2015, δηλαδή 2% μέσα σε ένα χρόνο και φέτος αναμένεται περαιτέρω αύξηση κατά 1,2 εκατ. βαρέλια.

Όλα αυτά ενώ η τιμή του αργού ανακάμπτει κοντά στα 49 δολάρια τις τελευταίες ημέρες.

Τέλος, ο Πουγιάν ανέφερε ότι τα σχέδια που προγραμματίζονταν όταν οι τιμές ήταν άνω των 100 δολαρίων, έχουν αναβληθεί για το 2020.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΓΣΕΕ:ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

syllalitirio

Mετά την ταφόπλακα στο ασφαλιστικό, η κυβέρνηση συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, προωθώντας για ψήφιση στη Βουλή ένα πολυνομοσχέδιο που δίνει τη χαριστική βολή σε ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία.
Νέοι φόροι, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων στο νέο βάρβαρο πακέτο μνημονιακών μέτρων .
Μετά τους άμεσους φόρους που επιβλήθηκαν προσφάτως σε μισθωτούς και συνταξιούχους, η Κυβέρνηση επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το σύνολο των Ελλήνων πολιτών με 1,8δις Ευρώ, ενώ με την εφαρμογή του σχεδίου πώλησης 19 ΔΕΚΟ στρατηγικής σημασίας, πέρα από τη ζημία που θα προκληθεί στο Δημόσιο, ανατρέπονται πλήρως οι εργασιακές σχέσεις και εξαϋλώνεται κάθε εργασιακό δικαίωμα.
Τα ψεύδη και οι ασυνέπειες της κυβέρνησης δεν έχουν τελειωμό.
Η μόνη απάντηση είναι ο ΑΓΩΝΑΣ
Η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του νέου αντεργατικού πολυνομοσχεδίου την Κυριακή 22 Μαΐου στις 5 το απόγευμα στο Σύνταγμα.
Η μαζική και ενωτική συμμετοχή στο συλλαλητήριο είναι η απάντησή μας στη νέα κυβερνητική επιχείρηση εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού.


ΠΗΓΗ:gsee.gr

Και οι 153 ήταν καθάρματα..


 Θα μπορούσε να είναι τίτλος ταινίας (όπως το ''Και οι 12 ήταν καθάρματα'' του 1967), αλλά δεν είναι.
     Είναι πραγματικότητα.
     Μόνον καθάρματα θα μπορούσαν να ζητήσουν πίσω από χαμηλοσυνταξιούχους, και μάλιστα αναδρομικά, το βοήθημα-ελεημοσύνη που
λέγεται ΕΚΑΣ.

     Τα ίδια αυτά καθάρματα θα κάνουν την Κυριακή το βράδυ νόμο του κράτους(;) το νομοσχέδιο των 7500 σελίδων με τα 17 ακόμη ''προαπαιτούμενα'' (που δεκαεφτά να είναι οι μέρες τους κι αυτές κρεβατωμένες), που κατατέθηκε χθες μεσάνυχτα στην Βουλή με την διαδικασία του επείγοντος.
     Τον ''κόφτη'' (που να κοπεί το αίμα τους) την άλλη φορά.
.
     Τα όντα αυτά έχουν υποστεί ..

48 από τα καλύτερα τεχνολογικά κόλπα


Μπορεί να μην το ξέρατε αλλά υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες με κόλπα και τρικ που σχετίζονται με την τεχνολογία που μπορούν να απλοποιήσουν στην κυριολεξία την καθημερινότητά σας και να διευκολύνουν τη ζωή σας γενικότερα. 
Για παράδειγμα..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

   Αποτέλεσμα εικόνας για αγωνιστικό μέτωπο εργαζομένων στα ελπε                                   
                                     
                                          Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ
                                             Κυριακή 22 Μάη, 5.30 μμ στην Ομόνοια

Το Σαββατοκύριακο 21-22 Μάη η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή το νέο γύρο επίθεσης στο λαϊκό
εισόδημα, στο ασφαλιστικό, στους μισθούς! Έρχεται νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο, που αφορά επιβολή νέων έμμεσων φόρων στη συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού που στενάζει, ιδιωτικοποιήσεις,«απελευθέρωση» των «κόκκινων» δανείων, νέες φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μη δεχτούν τη νέα εξαθλίωση! Να μην εγκλωβιστούν ξανά στις
ψεύτικες ελπίδες και στις κάλπικες υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι περάσαμε τα δύσκολα.

Στο νέο νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση, περιλαμβάνεται..

Β΄ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΥΑΕ ΒΕΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για υγιεινη και ασφαλεια
Στις 19/05/16 και ώρες 11.00-15.00 στα γραφεία του ΠΣΕΕΠ ΒΕΕ πραγματοποιήθηκε η δεύτερη Γενική Συνέλευση με σκοπό τον απολογισμό της ΕΥΑΕ ΒΕΕ και εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής  για την διεξαγωγή των εκλογών.

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης εκλέχτηκε η παρακάτω Εφορευτική Επιτροπή

Συνέντευξη Ράνια Σουλάκη:«Όλη η Ελλάδα το κομμάτι του εθελοντισμού το είχε παραμελήσει»

Τα δίνουν όλα για ΔΕΗ - Χαμένες πρέπει να θεωρούνται οι περιπτώσεις ΔΕΠΑ και ΕΛΠΕ


Αγνωστη παραμένει ακόμη η τύχη του 17% της ΔΕΗ που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ, και το οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να μεταβιβάσει στη νέα εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών προκειμένου να γλιτώσει το πωλητήριο. 

Το άγχος της κυβέρνησης είναι έκδηλο, το μαρτυρά το χθεσινό “γράψε- σβήσε” με το παράρτημα των εταιρειών που μεταβιβάζονται στη νέα Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ), το γεγονός ότι το ποσοστό της ΔΕΗ μαζί με εκείνα των ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, “πήγαν και ήρθαν” χθες από το ΤΑΙΠΕΔ στη νέα εταιρεία και πάλι πίσω.

Η κίνηση ερμηνεύθηκε περισσότερο ως..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΕ ΓΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 22 ΜΑΗ

Π.Ο.Ε.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας καλεί τα Σωματεία Μέλη της και όλους τους εργαζόμενους του Κλάδου στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνουν ΑΔΕΔΥ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ και ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ στο Σύνταγμα την Κυριακή 22 Μάη και ώρα 6.οο μ.μ., ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο .

                                         ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΟΡΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
                       ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ
        ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΠΟ 30% ΣΕ 80% Σοκ με τους φόρους για χιλιάδες εταιρικά αυτοκίνητα

Σοκ με τους φόρους για χιλιάδες εταιρικά αυτοκίνητα
Σοκ σε χιλιάδες εργαζόμενους που χρησιμοποιούν εταιρικό αυτοκίνητο, προκαλεί το πολυνομοσχέδιο καθώς αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του φόρου. Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα ίσχυε ότι ο φόρος υπολογιζόταν με συντελεστή το 30% του ετήσιου μισθώματος του Ι.Χ. Πλέον, το ποσοστό πάει στο 80%, δηλαδή θα υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση 50% στους χρήστες εταιρικών αυτοκινήτων.
Ουσιαστικά πάει στο 80% του κόστους του οχήματος για τον εργοδότη σε διάστημα ενός έτους. Στο κόστος περιλαμβάνεται ..