Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Ο EastMed, η Τουρκία και η διεθνής ενεργειακή εξίσωση

Από το naftemporiki.gr
«Ηγεμονία, χρήματα, ισχύς και πετρέλαιο» αποτελούν τέσσερις λέξεις οι οποίες όσο διαφορετικές και αν είναι, δημιουργούν μια δυναμική που -καλώς ή κακώς- έχει εντυπωθεί στην πολιτική τα τελευταία 200 χρόνια και έχει δημιουργήσει από πολέμους και ταραχές, όσων εποφθαλμίουν περαιτέρω δύναμη, μέχρι την «ευημερία» -ουσιαστική ή μη- όσων εκμεταλλεύονται την εν λόγω δυναμική. Η ανατολική Μεσόγειος δεν θα μπορούσε..

Σε Καλό Δρόμο οι Διαδικασίες Εξαγοράς της Edison από την Energean

Από το energia.gr
Η Energean ενημερώνει για την πρόοδο της υπό όρους συμφωνίας πώλησης και αγοράς μετοχών (SPA) που υπέγραψε στις 4 Ιουλίου 2019, για την εξαγορά της Edison E&P S.p.A ("Edison E&P") από την Edison S.p.A. Η εξαγορά τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων κυβερνητικών αρχών, συμπεριλαμβανομένης της συγκατάθεσης των αρχών της Αλγερίας, όσον αφορά στα στοιχεία ενεργητικού της Edison E&P που βρίσκονται..

Στο β' εξάμηνο του 2020 θα ολοκληρωθεί ο Nord Stream 2 - Η απάντηση Lavrov στις αμερικανικές κυρώσεις

Από το worldenergynews.gr
Το προσεχές έτος θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ, σύμφωνα με ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο στο Βερολίνο.

Όπως αναμεταδίδει το RT, ο αγωγός των 11 δις δολ, που θα εκτείνεται από τη Ρωσία στη Γερμανία κατά μήκος της Βαλτικής Θάλασσας, θα ολοκληρωθεί στο β’ εξάμηνο του επόμενου έτους.

Υπενθυμίζεται μάλιστα, ότι ..

Tungsten Explorer: Το «Υπερόπλο» των TOTAL-ENI για τις Γεωτρήσεις στην Αν. Μεσόγειο

Από το energia.gr
Σε πλήρη ετοιμότητα για τις επικείμενες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ φαίνεται πως βρίσκεται η κοινοπραξία των εταιρειών ΕΝΙ – Total (και KOGAS που από τον Σεπτέμβριο κατέχει το 20% των δικαιωμάτων) καθώς έχει εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα μέσα για την πραγματοποίησή τους. Η κοινοπραξία θα προχωρήσει σε πέντε τουλάχιστον..

ΕΥΧΕΣ ΠΣΕΕΠ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Από τη στιγµή που µοιράστηκαν στους συναδέλφους οι επιταγές για τα µεγαλύτερα παιδιά στα καταστήµατα Public, παρατηρήθηκαν κάποιες δεσµεύσεις που υπήρχαν στην εξαργύρωση των επιταγών, οι οποίες έρχονται σε πλήρη..

Κηλίδα ντίζελ απειλεί το εύθραυστο οικοσύστημα των νησιών Γκαλαπάγκος

Από το energypress.gr
Οι αρχές του Ισημερινού ενεργοποίησαν χθες Κυριακή σχέδιο αντιμετώπισης κατάστασης εκτάκτου ανάγκης μετά το ναυάγιο σε λιμάνι των νήσων Γκαλαπάγκος φορτηγίδας με περίπου 2.300 λίτρα ντίζελ, καύσιμο που σχημάτισε κηλίδα και απειλεί το εύθραυστο οικοσύστημα του αρχιπελάγους, μέρους της Παγκόσμιας Φυσικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.  Προσωπικό του στρατού και της υπηρεσίας προστασίας του περιβάλλοντος..