Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

ΕΛΠΕ: ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΣ ΧΗΜΕΙΟΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ
Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ένας από τους μεγαλύτερους βιομηχανικούς και εμπορικούς Ομίλους στην Ελλάδα επιθυμεί να προσλάβει Δοκιμαστές Χημείου προκείμενου να τους απασχολήσει στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Ελευσίνας

Πατήστε εδώ για το κείμενο της προκήρυξης

Πατήστε εδώ για το έντυπο της αίτησης πρόσληψης


ΠΗΓΗ:helpe.gr


Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ - ΕΛΠΕ βραβεύει για 8η χρονιά τη Νέα Γενιά

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ
Βασική προτεραιότητα για τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (ΕΛΠΕ), στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που υλοποιεί, είναι η νέα γενιά. Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, ο Όμιλος αποδεικνύει έμπρακτα τη στήριξή του στους νέους, επιβραβεύοντας περισσότερους από 200 φοιτητές για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση την Ακαδημαϊκή χρονιά 2015-2016, με επαίνους συνοδευόμενους από χρηματικά έπαθλα. 

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει εξελιχθεί σε θεσμό και αποτελεί σημείο αναφοράς για τους νέους που κατοικούν στις περιοχές του Θριασίου (Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα, Μαγούλα, Ν. Πέραμος, Μέγαρα) και της Δυτικής Θεσσαλονίκης (Διαβατά, Μαγνησία, Καλοχώρι, Κορδελιό, Εύοσμος). 

Μέχρι σήμερα έχουν..

ΕΛΠΕ: Στις 11 Μαΐου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου


Την τροποποίηση του Οικονομικού Ημερολογίου για το 2016 ανακοίνωσε η Ελληνικά Πετρέλαιο Α.Ε.

Η τροποποίηση αφορά την ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του A’ τριμήνου 2016 και ως νέα ημερομηνία ορίζεται η Τετάρτη 11 Μαΐου μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χ.Α. αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση.

Το οικονομικό ημερολόγιο..

ΕΥΧΕΣ ΣΚΕΕΠ


Καταδικαστέα η ενέργεια που έγινε από θρασύδειλους εναντίον των Διευθυντών του εργοστασίου στη Λάρυμνα

Αποτέλεσμα εικόνας για Καταδικαστέα η ενέργεια που έγινε από θρασύδειλους εναντίον των Διευθυντών του εργοστασίου στη Λάρυμνα
Μαχαιρωμένα τα λάστιχα των αυτοκινήτων τους και σφαίρες στα καπό τους βρήκαν στελέχη της Λάρκο στη Λάρυμνα.
Ένα περιστατικό το οποίο έχει θορυβήσει στελέχη της εταιρίας Λάρκο, συνέβη πρόσφατα στο εργοστάσιο της Λάρυμνας.

Συγκεκριμένα διευθυντικά στελέχη της εταιρίας Λάρκο, βρήκαν τα..

Επιχείρηση "συγχρονισμού" του IGB με τον πλωτό σταθμό LNG της Αλεξανδρούπολης .Το Μάιο στην Αθήνα η Πέτκοβα


Επιχείρηση συγχρονισμού του ελληνοβουλγαρικού αγωγού IGB με το πλωτό σταθμό αποθήκευσης LNG της Αλεξανδρούπολης βρίσκεται σε εξέλιξη από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με το σκεπτικό πως η υλοποίηση του ενός έργου αποτελεί το "κλειδί" και την προϋπόθεση για να γίνει το άλλο.

Και όλα αυτά ενώ το Μάιο καταφτάνει στην Αθήνα η υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας Τ. Πέτκοβα προκειμένου να συμμετάσχει σε συνάντηση με αντικείμενο τον πλωτό σταθμό, και με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων, δηλαδή της αμερικανικής Cheniere, της ΔΕΠΑ, της Bulgargaz και της Gastrade του ομίλου Κοπελούζου.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενθαρρύνει το..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

Αποτέλεσμα εικόνας για σκεεπ ελπε
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Αρχικά θα θέλαμε να δώσουμε συγχαρητήρια στον ανεξάρτητο πρόεδρο του ΠΣΕΕΠ για την εκλογή του ως αιρετό μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας. Είναι μια προσωπική του δικαίωση μετά την αποτυχία του στο παρελθόν να εκλεγεί ως νομαρχιακός σύμβουλος με τον Ψωμιάδη και επιτέλους του δίνεται χρυσή ευκαιρία να εντείνει τον αντιμνημονιακό του αγώνα μέσα από την αντιμνημονιακή πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.

Η τελευταία ανακοίνωση της Ενιαίας, είναι

Η επίσκεψη Putin και το deja vu με το ρώσικο αγωγό

Αποτέλεσμα εικόνας για φυσικο αεριο
Μια ακόμη είδηση έρχεται να προστεθεί στο παζλ του περυσινού deja vu που βιώνει εκ νέου η χώρα, με τις συνεχείς καθυστερήσεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων αλλά και τη νέα επιχείρηση "σκουπίσματος" των ταμειακών διαθεσίμων φορέων του δημοσίου.

Όπως και πέρυσι λοιπόν, φαίνεται να επιχειρείται εκ νέου να χρησιμοποιηθεί ως "διαπραγματευτικό όπλο" και "εναλλακτική λύση", η περίπτωση της Ρωσίας και του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου. 

Ο λόγος για την επίσκεψη Putin, ο οποίος καταφθάνει στην Αθήνα στις 28 Μαΐου, έχοντας στην κορυφή της ατζέντας την προώθηση του περίφημου ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου, ο οποίος θυμίζουμε αποτελεί "κόκκινο πανί" για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Και αυτό διότι θεωρείται από τις Βρυξέλλες ότι μέσω του ρωσικού αγωγού επιχειρείται να υπονομευτεί ο στόχος της διαφοροποίησης των πηγών προμήθειας ενέργειας, που αποτελεί βασικό πυλώνα της ενεργειακής πολιτικής της Ευρώπης. 

Το προηγούμενο διάστημα  βεβαίως, η κυβέρνηση είχε..

Εργασιακό άγχος: Μια συλλογική πρόκληση

Εργασιακό άγχος: Μια συλλογική πρόκληση
Το εργασιακό άγχος αναγνωρίζεται πλέον ως ένα παγκόσμιο πρόβλημα, που επηρεάζει όλες τις χώρες, όλα τα επαγγέλματα και όλους τους εργαζόμενους, τόσο στις ανεπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες. Σε αυτό το σύνθετο πλαίσιο, ο χώρος εργασίας μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική πηγή ψυχοκοινωνικών κινδύνων για τον εργαζόμενο, αλλά και παράλληλα τον κατάλληλο χώρο για τη διαχείρισή τους, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία και ευεξία των εργαζομένων.

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία 28/4 αποτελεί διεθνώς μια ετήσια ευκαιρία ευαισθητοποίησης, για την προώθηση της ασφαλούς, υγιούς και αξιοπρεπούς εργασίας, που φέτος εστιάζει στο εργασιακό άγχος.

Αλήθεια, πόσο κοστίζει το άγχος στην εργασία;

Το άγχος που οφείλεται στην εργασία κοστίζει ...

Όχι και πολύ αίσια τα μαντάτα απ' το πετρέλαιο: και φυσικά για όλα "φταίνε" -όπως πάντα- οι Αμερικάνοι.


Το ιστολόγιο "Λιγνίτης, ο δικός μας μαύρος χρυσός" ήταν το πρώτο που είχε επισημάνει τον Αύγουστο 2014 την επικείμενη μεγάλη πτώση της τιμής του πετρελαίου. Κι από τότε, με περιοδικές αναρτήσεις, παρακολουθήσαμε την κίνηση της τιμής, προβλέποντας στις αρχές Ιανουαρίου 2016 πως τα πιο χαμηλά επίπεδα που θα μπορούσαμε να δούμε ήταν τιμές γύρω στα 25-26 $/βαρέλι, για το Brent (συμβόλαιο επόμενου μήνα).

Στις 20/1 το πετρέλαιο είδε τα πιο χαμηλά του επίπεδα κι από τότε, εδώ και τρεις μήνες, φαίνεται να έχει μπει σε ανοδικό κανάλι τιμών (γαλάζιες γραμμές στο διάγραμμα). Διέσπασε εύκολα τη μακροπρόθεσμη πτωτική τάση (κόκκινη γραμμή) και μας κάνει να προβληματιζόμαστε για τη συνέχεια, βλέποντας τη..

Ρωσία και ΟΠΕΚ: Μια λυκοφιλία χρόνων

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Στις 27 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ συναντήθηκε με μια ομάδα ρωσικών πετρελαϊκών εταιρειών για να συζητήσουν τα τεκταινόμενα στην εγχώρια και παγκόσμια αγορά ενέργειας. Στο τέλος της συνάντησης αυτής ανακοινώθηκε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει μια περικοπή στην εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου της τάξης του 3-5% σε μια ενδεχόμενη συνάντηση με τον Οργανισμό Πετρελαιοπαραγωγών Εξαγωγών Κρατών (πιο γνωστό ως ΟΠΕΚ), τον Φεβρουάριο.

Εκ πρώτης όψεως, η Ρωσία φάνηκε διατεθειμένη να..