Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

ΝΑ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Από το gsee.gr
Για ακόμη μία φορά ένας εργαζόμενος χάνει τη ζωή του εν ώρα εργασίας, αυξάνοντας τον κατάλογο με τα εργατικά δυστυχήματα στη χώρα.

Οικοδόμος, ο οποίος δούλευε σε εταιρία στον Κένταυρο Ξάνθης, τραυματίστηκε θανάσιμα. Το τραγικό αυτό συμβάν, φέρνει..

Δήλωση βόμβα του Παλαιστίνου πρέσβη στην Αγκυρα: «Είμαστε έτοιμοι για συμφωνία ΑΟΖ με την Τουρκία»

Από το real.gr
Σημειώνοντας πως η ύπαρξη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο κατεγράφη, για πρώτη φορά, τη δεκαετία του ’90, καθώς ο πρώτος ταμιευτήρας φυσικού αερίου ανακαλύφθηκε το 1996, ο Faed Mustafa ανέφερε ότι «Αυτή η περιοχή είναι η περιοχή του ταμιευτήρα Marine. Δεν έχουμε καταφέρει να χρησιμοποιήσουμε το φυσικό αέριο εδώ μέχρι σήμερα λόγω των ισραηλινών πιέσεων. Το Ισραήλ δεν μας επέτρεψε να εργαστούμε στην ακτογραμμή, το απέτρεψε», επισημαίνοντας

«Εμείς, ως Παλαιστίνη, προσδίδουμε..

Στα 40-50 δολ/βαρέλι «βλέπει» τις τιμές πετρελαίου ως δίκαιες ο υπ. Ενέργειας της Ρωσίας

Από το worldenergynews.gr
Στα 40-50 δολάρια ανά βαρέλι βλέπει ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Pavel Sorokin, τις τιμές πετρελαίου.
Αυτό αναμεταδίδει το πρακτορείο Reuters, στο πλαίσιο της εξισορρόπησης των τιμών και μιας δίκαιης κατάληξής τους μετά την κρισιμότερη περίοδο που υπέστησαν.
Αναφορικά με τις σημερινές τιμές, το προθεσμιακό ..

Χατζηδάκης: Πώς «τρέχουν» οι επτά ιδιωτικοποιήσεις του Υπουργείου Ενέργειας - Νομοσχέδιο για υδρογόνο και offshore αιολικά

Από το energypress.gr
Για τα προγράμματα ιδιωτικοποιήσεων που «τρέχει» το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τους στόχους για την κατεδάφιση αυθαιρέτων αλλά και την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας μίλησε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, ανέφερε πως η διαδικασία για τη μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, ενώ..

Δέσμευση των βρετανικών εταιρειών για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος άνθρακα

Από το mikrometoxos.gr
Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg, οι εταιρείες υπεράκτιας εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου της Μεγάλης Βρετανίας δεσμεύτηκαν να μειώσουν κατά το ήμισυ τις εκπομπές άνθρακα εντός της επόμενης δεκαετίας, στοχεύοντας παράλληλα στην πλήρη εξάλειψή τους έως το 2050.

Το γεγονός γνωστοποίησε o φορέας Oil & Gas UK (OGUK), δίνοντας ισχυρό έναυσμα στις εταιρείες ενέργειας να συνεισφέρουν..

Κρίσιμη εβδομάδα για τον Πρίνο - Η συνάντηση των υπουργείων ΠΕΝ, Οικονομικών και της Energean για την τελική λύση

Από το energypress.gr
Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι συζητήσεις μεταξύ των υπουργείων Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Οικονομικών και της εταιρείας Energean Oil & Gas, σχετικά με τα μέτρα στήριξης για το Πρίνο και την επόμενη ημέρα της επένδυσης.

Μέτρα τα οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες του “Energypress”, ναι μεν θα προβλέπουν κρατικές ενέσεις, όπως δάνεια με..

Energean: Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση του αγωγού φυσικού αερίου και των υποθαλάσσιων εγκαταστάσεων στο Ισραήλ

Από το worldenergynews.gr
Σημαντικό ορόσημο για την Energean και το project ανάπτυξης του κοιτάσματος φυσικού αερίου Karish στο Ισραήλ, αφού ολοκληρώθηκε με επιτυχία και εντός του προγραμματισμένου χρονοδιαγράμματος η τοποθέτηση του υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου καθώς και των υποθαλάσσιων εγκαταστάσεων παραγωγής στο Ισραήλ από τον όμιλο TechnipFMC.

Ειδικότερα, το πλοίο Solitaire (Pipelay Vessel) ολοκλήρωσε..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΠΕ