Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

2016: το έτος κορύφωσης της κλιματικής προπαγάνδας;


Από το greeklignite.blogspot.gr
"14 συνεχόμενοι μήνες θερμοκρασιών ρεκόρ", "Πρωτοφανείς καύσωνες, που θα γίνουν ο κανόνας τις επόμενες δεκαετίες", "μείωση ρεκόρ του Αρκτικού πάγου το 2016" είναι μερικές μόνο απ' τις κλιματοτρομοκρατικές ειδήσεις που διοχετεύτηκαν μέσω της ΝΑΣΑ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας τις τελευταίες ημέρες.

Το 2016 είχαμε ένα αναπάντεχα ισχυρό El Niño, που ανέβασε τις θερμοκρασίες αρκετά ψηλά, όχι όμως πρωτόγνωρα υψηλά, καθώς παρόμοιες είχαμε το μακρινό 1960, τότε που δεν είχε εμφανιστεί η κλιματική προπαγάνδα. Αυτό ωστόσο δεν εμποδίζει καθόλου τη ΝΑΣΑ να μας βομβαρδίζει με πληροφορίες πως κάθε μήνας που πέρασε ήταν ο "θερμότερος μήνας" στα χρονικά, χωρίς φυσικά να δίνει περισσότερα στοιχεία. Δίνει ωστόσο το διάγραμμα θερμοκρασιών της αρχής, που αρχίζει πλέον να θυμίζει μπαστούνι του χόκεϋ (hockeystick): οι κακές συνήθειες του παρελθόντος, τότε που όλοι γελούσαν με το διάγραμμα hockeystick, δύσκολα κόβονται!

Φυσικά δεν πρόκειται ποτέ να πουν πως την ώρα που ο Αρκτικός πάγος μειώνεται, ο πάγος της Ανταρκτικής αυξάνεται με εντονότερο ρυθμό. Για ποιο λόγο δεν θα το πουν; Μα επειδή σε..

Που στοχεύουν οι στρατηγικές κινήσεις της Τεχεράνης για το υγροποιημένο αέριο πετρελαίου;

Αποτέλεσμα εικόνας για Που στοχεύουν οι στρατηγικές κινήσεις της Τεχεράνης για το υγροποιημένο αέριο πετρελαίου;
Από το naftikachronika.gr
Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο Tasnim η Ινδονησία σχεδιάζει να εισάγει υγροποιημένο αέριο πετρελαίου (LPG) από το Ιράν εν μέσω έλλειψης προμηθειών σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Η κίνηση αυτή θεωρείται στρατηγική επιτυχία της Τεχεράνης αφού η κυβέρνηση της Ινδονησίας θα εισάγει 588.000 τόνους υγραερίου κατά την περίοδο 2016-2017 μέσω της κρατικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου Pertamina.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Εθνική Ιρανική Εταιρία Πετρελαίου (NIOC) θα πουλήσει ...

Σε Μέγγενη ......


Δικαστική νίκη του προέδρου της ΓΣΕΕ σε βάρος του Υπουργού Χριστόφορου Βερναρδάκη, με φόντο το Δημοψήφισμα!

Αποτέλεσμα εικόνας για Δικαστική νίκη του προέδρου της ΓΣΕΕ σε βάρος του Υπουργού Χριστόφορου Βερναρδάκη, με φόντο το Δημοψήφισμα!
Από το ergasianews.gr
Μάρτυρας υπεράσπισης του Υπουργού της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ήταν και ο γνωστός συνδικαλιστής της ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος

Δικαστική δικαίωση και σημαντική νίκη με… πολιτικές πλέον προεκτάσεις, κατάφερε η ΓΣΕΕ και ο Πρόεδρός της κ. Γιάννης Παναγόπουλος, σε βάρος του Χριστόφορου Βερναρδάκη – Αναπληρωτή Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με αφορμή δηλώσεις του «περί εξαγοράς του προέδρου της ΓΣΕΕ», στο περσινό δημοψήφισμα.

Και λέμε ότι η απόφαση θα έχει και πολιτικές προεκτάσεις, διότι είναι..

Η ενεργειακή πολιτική στην ατζέντα του Τράμπ

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ενεργειακή πολιτική στην ατζέντα του Τράμπ
Από το energypress.gr
Οι οικονομικές εξαγγελίες του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ είναι ασαφείς και ενίοτε αντιφατικές. Στο επίκεντρο οι διεθνείς εμπορικές σχέσεις, η φορολογία αλλά και η ενέργεια.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έλαβε και επίσημα το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τη διεκδίκηση της προεδρίας στις εκλογές του Νοεμβρίου. Αντίπαλός του πλέον είναι μόνο η Χίλαρι Κλίντον. Κι ενώ πολλά έχουν ειπωθεί για τις αμφιλεγόμενες θέσεις του περί εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής, οι αναλύσεις εστιάζουν τώρα και στις οικονομικές του θέσεις. Οικονομολόγοι, επιχειρήσεις αλλά και πολιτικοί από όλον τον κόσμο παρακολουθούν να ξεδιπλώνονται σταδιακά οι διάφορες πτυχές της οικονομικής ατζέντας του. Ενδεικτικές είναι οι εκτιμήσεις του διεθνούς οίκου αξιολόγησης Μοοdy's. Σύμφωνα με τον Moody's η οικονομική πολιτική Τραμπ, εάν εφαρμοστεί, αναμένεται να ..

Καμία νέα κατασκευή πυρηνικού αντιδραστήρα σε παγκόσμιο επίπεδο το πρώτο μισό του 2016

Αποτέλεσμα εικόνας για Καμία νέα κατασκευή πυρηνικού αντιδραστήρα σε παγκόσμιο επίπεδο το πρώτο μισό του 2016
Από το naftemporiki.gr
Κανένας νέος πυρηνικός αντιδραστήρας δεν κατασκευάστηκε σε παγκόσμιο επίπεδο κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016, καθώς η βιομηχανία πυρηνικής ενέργειας έχει επηρεαστεί σημαντικά από την πτώση του κόστους των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την επιβράδυνση των κατασκευών της Κίνας.

Η τελευταία φορά που δεν ξεκίνησε η κατασκευή νέων αντιδραστήρων σε ένα πλήρες έτος ήταν το 1995, σύμφωνα με την Έκθεση Προόδου της Παγκόσμιας Πυρηνικής Βιομηχανίας για το 2016.

Ο αριθμός των αντιδραστήρων υπό κατασκευή βρίσκεται σε ύφεση για τρίτη χρονιά, με 58 να βρίσκονται υπό κατασκευή, κάτω από τους 67 αντιδραστήρες στο τέλος του 2013, αναφέρει η έκθεση.

Τα τελευταία στοιχεία αναδεικνύουν..

Νέες επενδύσεις στην Τουρκία σχεδιάζει η Socar

Αποτέλεσμα εικόνας για φυσικο αεριο
Από το kathimerini.gr
Τη στιγμή που η αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ παραπαίει, η Socar στέλνει μήνυμα στήριξης των επενδύσεών της στην Τουρκία. Η εταιρεία υπόσχεται τον Σεπτέμβριο να λειτουργήσει στη Σμύρνη τον μεγαλύτερο λιμένα της χώρας με θέα στο Αιγαίο, ενώ το 2018 σκοπεύει να λειτουργήσει ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια διύλισης πετρελαίου στην Τουρκία.

Πάντως ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, παρά την ένταση που έχει δημιουργηθεί στην αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι η συμφωνία θα ολοκληρωθεί. Μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ είπε ότι αναμένει η διάθεση του 66% του ΔΕΣΦΑ να ολοκληρωθεί χωρίς άλλα εμπόδια στο τέλος Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου. Πρόσθεσε ακόμη ότι η Ελλάδα πρέπει να βρει μια κοινά αποδεκτή συμφωνία με τη Socar και την ιταλική SNAM πάνω στα τέλη χρήσης του δικτύου που ελέγχει ο ΔΕΣΦΑ στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ..