Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

UBS: Μειώνονται τα περιθώρια κέρδους των διυλιστηρίων - Ανθεκτική η Μότορ Όιλ

Από το worldenergynews.gr
Στις κορυφαίες επιλογές της UBS στον ευρωπαϊκό κλάδο διύλισης εντάσσεται η Motor Oil με τιμή- στόχο τα 21 ευρώ, όπως τονίζεται σε έκθεση της ελβετικής τράπεζας με τίτλο «European Refineries, 4Q: feeling the squiz». 
Παράλληλα θέτει τιμή- στόχο τα 8 ευρώ για τα Ελληνικά Πετρέλαια. 

Μείωση των περιθωρίων κέρδους..

ΟΕΧΒΕ: Να μην κατεδαφιστεί το κτήριο της ΠΥΡΚΑΛ

Από το ert.gr
Την έντονη διαμαρτυρία της εξέφρασε η Ομοσπονδία Εργαζομένων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας στην προοπτική κατεδάφισης το εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ στην Ελευσίνa, κάνοντας λόγο για διάσωση της ιστορικής μνήμης.

Στο ακίνητο έκτασης 452 στρεμμάτων, μέχρι πρόσφατα λειτούργησε το εργοστάσιο των ΕΑΣ, πρώην ΠΥΡΚΑΛ. Βρίσκεται κοντά στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας και την ΠΕΤΡΟΛΑ, σε μία περιοχή που άλλες εποχές, ένα ανθρώπινο μελίσσι ξεχύνονταν..

Υπερυπολογιστής «μεγέθους γηπέδου ποδοσφαίρου» για την ιταλική πετρελαϊκή Eni SpA

Από το aftodioikisi.gr
Το μέγεθος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου έχει ο νέος υπερυπολογιστής της ιταλικής πετρελαϊκής εταιρείας Eni SpA, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο υπερυπολογιστής αυτός βρίσκεται έξω από το Μιλάνο και έχει αποστολή την αναζήτηση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που κρύβονται βαθιά μέσα στο έδαφος. Μιλώντας σε συνέντευξη την Πέμπτη, ο Κλαούντιο Ντεσκάλζι, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, είπε πως «εκεί βρίσκεται η καρδιά ..

Ρωσία: Η συμφωνία ΟΠΕΚ για το πετρέλαιο θα επανεξεταστεί στα τέλη του α΄ 6μηνου 2018

Από το worldenergynews.gr
Περί τα τέλη του πρώτου εξαμήνου του 2018 αναμένεται να επανεξεταστεί η πορεία της συμφωνίας του ΟΠΕΚ για τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου, όπως ανέφερε σήμερα (19/1) ο αντιπρόεδρος της Ρωσίας, Arkady Dvorkovich.

Συγκεκριμένα, ο Dvorkovich τόνισε ότι..

ΕΛΠΕ: Παραχώρηση του Αθλητικού Πάρκου ‘ΕΚΟ’ στο Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου

Απο το energia.gr
Στον Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου παραχωρεί ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων τη χρήση των χώρων του Αθλητικού Πάρκου ‘ΕΚΟ’, που λειτουργεί την τελευταία εικοσαετία στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης.

Το Αθλητικό Πάρκο ‘ΕΚΟ’ περιλαμβάνει τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου, ένα ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ καθώς και ζώνες πρασίνου, τη συντήρηση και διατήρηση των οποίων είχε από το 1988 έως και το τέλος του 2017 η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, κατόπιν παραχώρησης του Ομίλου ΕΛΠΕ.

Η σύμβαση παραχώρησης υπεγράφη..

Μεταβιβάστηκαν και επίσημα οι συμμετοχές του Δημοσίου στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων

Από το zougla.gr
Έπειτα από την ψήφιση του σχετικού πολυνομοσχεδίου, μεταβιβάστηκαν και επίσημα οι συμμετοχές του Δημοσίου (ΔΕΚΟ, κ.λπ.) στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων (ΕΕΣΥΠ).

Όπως έγινε γνωστό από το υπερταμείο, σκοπός είναι να συγκεντρώσει κάτω από μια ενιαία δομή τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων συμμετοχών σε στρατηγικής σημασίας δημόσιες επιχειρήσεις, και να προωθήσει..

Το Φυσικό Αέριο Δίνει Ενέργεια στην Έκθεση ‘160 χρόνια Made In Greece’

Από το energia.gr
Το Φυσικό Αέριο, με αφορμή τη συμπλήρωση 160 χρόνων από την ίδρυση του πρώτου εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας, στηρίζει ως Μέγας Χορηγός το συναρπαστικό ταξίδι των επισκεπτών της έκθεσης 160 Χρόνια Made in Greece και μας συστήνει την ιστορία της ελληνικής βιομηχανίας.

Αποτελώντας τον ιστορικότερο ενεργειακό πάροχο της χώρας, το Φυσικό Αέριο επιστρέφει από τις 18 Ιανουαρίου ως τις 25 Μαρτίου στο φυσικό του χώρο, την Τεχνόπολη, και καλεί..

Μεταξύ Α και Β γύρου εκλογών οι ενδείξεις για «Καλυψώ»

Από το worldenergynews.gr
Κάτω από ανέμους που έπνεαν με ταχύτητες μεγαλύτερες των 90 χιλιομέτρων την ώρα και ισχύ 8 Μποφόρ βρέθηκε χθες αργά το απόγευμα το γεωτρύπανο Saipem 12000, με κύματα πέραν των 7 μέτρων, ενώ και καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής μέρας οι συνθήκες ήταν ελάχιστα πιο ήπιες. Παρά την oλιγοήμερη καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα, οι πρώτες ενδείξεις για..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τελευταία με ευθύνη της Διοίκησης της Εταιρείας γίναμε μάρτυρες μιας άκρατης προκλητικής κομματικοποίησης στα ΕΛΠΕ, με διορισμούς ημετέρων, αξιολογήσεις, προαγωγές που στην πλειοψηφία τους ευτελίζουν κάθε έννοια αξιοκρατίας αλλά και ανακοινώσεις για Διευθυντοποιήσεις που αν τις συγκεντρώσει κανείς όλες θα συμπληρώσει τόμο!

Είναι δε απορίας άξιο πώς σε μια Εταιρεία για την οποία δημοσιεύονται στον Τύπο έπαινοι, διθυραμβικά σχόλια για..

Έχουν εισπράξει από λαθρεμπόριο καυσίμων το… 1% των εσόδων απ’ όσα υπόσχονταν ότι θα φέρουν

Από το energypress.gr
Καταπολέμηση λαθρεμπορίου καυσίμων, το πιο σύντομο ανέκδοτο. Στα τρία τελευταία χρόνια, έχουν μπει στα δημόσια ταμεία έσοδα από παραβάσεις καυσίμων ίσα με το 1% εκείνων που υποστήριζε κάποτε ότι θα φέρει η κυβέρνηση, δηλαδή του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της γενικής διεύθυνσης τελωνείων που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο στη Βουλή έπειτα ..