Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Καινοτόμος μέθοδος για τον καθαρισμό πετρελαιοκηλίδων

Από το energypress.gr
Το Ευρωπαϊκό Γραφείο Πατεντών (European Patent Office) απένειμε στις 15 Ιουνίου, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Βενετία, τα δωδέκατα ετήσια βραβεία του (European Invertor Award) για τις πιο καινοτόμες πατέντες, θεσμός που είναι κάτι σαν τα «Όσκαρ» της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Υποψήφιοι ήταν 15 φιναλίστ από 12 χώρες, οι οποίοι διαγωνίστηκαν σε πέντε κατηγορίες:

Μέχρι τέλη Ιουλίου η προκήρυξη του νέου διαγωνισμού για τα κοιτάσματα ΝΔ της Κρήτης

Από το capital.gr
Μέσα σε χρόνο ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα, κινείται αυτή τη φορά η ελληνική κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη το θετικό momentum της αγοράς και προχωρά στην άμεση προκήρυξη του νέου διαγωνισμού για τις περιοχές νότια και δυτικά της Κρήτης και στο Ιόνιο.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, ο υπουργός ενέργειας Γ. Σταθάκης ενέκρινε ..

Το πρόγραμμα γεώτρησης και εργασιών της Total στο τεμάχιο 11 της Κυπριακής ΑΟΖ

Από το worldenergynews.gr
Στην αδειοδότηση του έργου ανόρυξης ερευνητικής γεώτρησης στο τεμάχιο 11 της Κυπριακής ΑΟΖ, που έχει προγραμματίσει να ξεκινήσει η Total στις 14 Ιουλίου, προχωρούν η μια μετά την άλλη η αρμόδιες υπηρεσίες της Κύπρου, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Ήδη έχει εκδοθεί θετική περιβαλλοντική γνωμάτευση, καθώς τόσο τα μέλη της Επιτροπής Εκτίμησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, όσο και τα εμπλεκόμενα μέρη που συμμετείχαν στη διαδικασία εξέτασης του έργου, τοποθετήθηκαν θετικά στην έκδοση θετικής περιβαλλοντικής έγκρισης με όρους.

Η γεώτρηση η οποία φέρει την ονομασία «Onesiphoros», θα είναι..

ΕΛΠΕ: Αύξηση 126% στα 156 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το πρώτο πεντάμηνο του 2017

Από το worldenergynews.gr
Νέα αλματώδη άνοδο κατέγραψαν τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια στο πρώτο πεντάμηνο του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΛΠΕ Α.Ε. Ευστάθιος Τσοτσορός κατά την ομιλία του στην εξ’ αναβολής Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα (23/6) το πρωί στον Ασπρόπυργο.

Ειδικότερα, σε σύγκριση με το πρώτο πεντάμηνο του 2016 -έτος που ήταν για τον Όμιλο η χρονιά των ιστορικών ρεκόρ σε κέρδη, παραγωγή και εξαγωγές- κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2017 τα συγκρίσιμα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν..

Τα υπόλοιπα 113 προαπαιτούμενα έως και το β' τρίμηνο του 2018

Από το naftemporiki.gr
Την υλοποίηση 113 προαπαιτούμενων, έως και το β’ τρίμηνο του 2018, καλείται να κάνει πράξη η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από την έκθεση συμμόρφωσης της Κομισιόν που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος, που παρουσιάζει σήμερα η «Ναυτεμπορική».
Μεταξύ των παρεμβάσεων που πρέπει να υλοποιηθούν, ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς το πρόγραμμα, είναι η ευθυγράμμιση των αντικειμενικών αξιών με τις τιμές αγοράς έως τον Δεκέμβριο, οι νέες αλλαγές στο καθεστώς του ΦΠΑ, η αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο ώστε οι απεργίες να προκηρύσσονται με...

Όταν η ΑΟΖ τραβά την κυβέρνηση

Από το lygeros.org
Όταν βλέπουμε την έννοια της ΑΟΖ να τραβά με τόση δυναμική την ίδια κυβέρνηση, γίνεται κατανοητό ότι υπάρχει όχι μόνο ιδεολογική αδράνεια αλλά και νοητική υστέρηση. Διότι τι άλλο να κάνουν η Αίγυπτος και η Κύπρος για να δείξουν ότι η ΑΟΖ αποτελεί το μονοπάτι του φωτός για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της χώρας αλλά και της ευρύτερης περιοχής. 

Αιτήσεις υπάρχουν ήδη και ειδικά για τα θαλάσσια οικόπεδα Νότια της Κρήτης από εταιρείες που ανήκουν στις μεγαλύτερες στον κόσμο κι όμως βλέπουμε τεράστιες καθυστερήσεις δίχως λόγο. Δεν υπάρχει καν...