Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Την κατάργηση κανονισμών που περιορίζουν τις εκπομπές μεθανίου προωθεί ο Trump

Από το worldenergynews.gr
Την κατάργηση κανονισμών που περιορίζουν τις εκπομπές μεθανίου από τον κλάδο της ενέργειας προωθεί η κυβέρνηση του Donald Trump στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τους Financial Times.

Ειδικότερα, το σχέδιο της Ουάσιγκτον προτείνει την απόσυρση μέτρων που αναγκάζουν τις ενεργειακές επιχειρήσεις να επιβλέπουν..

Ρούσβελτ, Χίτλερ, Θάτσερ και Κλιματική Αλλαγή - Η εργαλειοποίηση της φύσης από την πολιτική

Από το slpress.gr
Από τα τέλη του 17ου αιώνα μια ομάδα διασήμων ερευνητών (J. Fourier, L. Agassiz, J. Tyndall, S. Arrhenius και πάρα πολλοί άλλοι) προσπάθησαν να βρουν την αιτία που προκαλεί Κλιματική Αλλαγή. Τις αλλαγές στο κλίμα τις είχαν διαπιστώσει οι γεωλόγοι του Τεταρτογενούς, δηλαδή οι επιστήμονες που σπουδάζουν την παλαιοκλιματολογία. Η σκέψη τους πήγε στις αυξομειώσεις των συγκεντρώσεων του ατμοσφαιρικού διοξειδίου του άνθρακος που όμως δεν προερχόταν από την βιομηχανική δραστηριότητα και τους υδρογονάνθρακες.

Η Κλιματική Αλλαγή, λοιπόν, απασχολούσε την ανθρωπότητα πάνω..

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για 1η Σεπτέμβρη

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Συµπληρώνονται φέτος 27 χρόνια από το τραγικό ∆υστύχηµα της πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ, ένα από τα µεγαλύτερα βιοµηχανικά δυστυχήµατα στην Ελλάδα, που είχε ως αποτέλεσµα το θάνατο 15 συναδέλφων µας και τον τραυµατισµό άλλων 24. Η µέρα αυτή προσθέτει µια ακόµη µαύρη σελίδα στην ιστορία των διυλιστηρίων της πατρίδας µας και αποτελεί µέρα µνήµης και περισυλλογής για τους εργαζόµενους στα ΕΛΠΕ.

  15 συνάδελφοι µας πλήρωσαν..