Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Πόσες ημέρες το χρόνο δουλεύουμε για το κράτος ;

Από το logiosermis.net
Πόσες ημέρες του χρόνου εργάζεται ο Έλληνας πολίτης για να καλύψει τις φορολογικές του υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος; 

Το 1947 το Ίδρυμα Φορολογικών Ερευνών (Tax Foundation), που εδρεύει στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, εισήγαγε την Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας (Tax Freedom Day) που υπολόγιζε, με μια διεθνώς αναγνωρισμένη μέθοδο, πόσες μέρες το χρόνο ένας πολίτης δουλεύει για το κράτος. 

Στις ΗΠΑ αυτή η ημέρα που ο Αμερικανός πολίτης αρχίζει να δουλεύει για τον εαυτό του είναι η..

Η Κίνα Θα Επικυρώσει τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Κίνα Θα Επικυρώσει τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα
Από το energia.gr
Η Κίνα, κύριος ρυπαντής του πλανήτη, ανακοίνωσε ότι θα επικυρώσει την παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα που είχε υπογραφεί στις 12 Δεκεμβρίου 2015 στο Παρίσι. 

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, θα ακολουθήσει κοινή ανακοίνωση Κίνας-ΗΠΑ.

Η συμφωνία του Παρισιού, που υιοθετήθηκε τον Δεκέμβριο, υπογράφηκε επισήμως από 175 χώρες τον Απρίλιο στη Νέα Υόρκη, όμως κάθε χώρα οφείλει στη συνέχεια να επικυρώσει το κείμενο σύμφωνα με τις δικές της διαδικασίες.

Τουλάχιστον ..

Νέα σεισμική τεχνολογία από Rosneft, BP και Schlumberger

Αποτέλεσμα εικόνας για Νέα σεισμική τεχνολογία από Rosneft, BP και Schlumberger
Από το energypress.gr
Η Rosneft θα μετάσχει ως ισότιμος εταίρος στο πρότζεκτ της BP με τη WesternGeco, την εταιρεία του ομίλου Schlumberger στη σεισμική βιομηχανία.

Η σχετική συμφωνία υπεγράφη σήμερα, στα πλαίσια του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ 2016 (EEF2016), το οποίο διεξάγεται στο Βλαδιβοστόκ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS.

Η τεχνολογία αποσκοπεί στο να επαναστατικοποιήσει τις 2D και 3D σεισμικές έρευνες, βελτιώνοντας έτσι την απεικόνιση του υπεδάφους και την αποτελεσματικότητα των ερευνών για νέα κοιτάσματα.

ΕΛΠΕ: Νέα εποχή μετά τη συγχώνευση ΕΚΟ και Ελληνικά Καύσιμα

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ
Από το insider.gr
Νέα εποχή σηματοδοτεί για τον όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια η συγχώνευση των εταιρειών ΕΚΟ ΑΒΕΕ και Ελληνικά Καύσιμα ΑΕΕ.

Όπως αναφέρουν κύκλοι των ΕΛΠΕ, ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 31 Αυγούστου, η στρατηγική επιλογή του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ για τη συγχώνευση, δι’ απορροφήσεως, της «ΕΚΟ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ» από την «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Η συγκεκριμένη κίνηση κρίθηκε σκόπιμη και συμφέρουσα, καθώς αναμένεται να οδηγήσει σε βελτιστοποίηση της εταιρικής δομής, μείωση του κόστους λειτουργίας, αλλά και περαιτέρω ενδυνάμωση της θέσης του Ομίλου στην Ελληνική αγορά, όπου σήμερα διαθέτει συνολικά 1.725 πρατήρια (922 με το εμπορικό σήμα της ΕΚΟ και άλλα 803 της BP), εκ των οποίων τα 177 ανήκουν στο δίκτυο των ιδιολειτουργούντων.

Η συγχώνευση έχει ως αποτέλεσμα τη..