Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

"Τα αυτοκίνητα που κινούνται με diesel είναι τελειωμένα" - μπαταρίες και ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι το μέλλον

Από το energypress.gr
Το τέλος των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν ντίζελ προαναγγέλλει η ευρωπαία επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς και Βιομηχανίας Ελζμπιέτα Μπιενκόφσκα εκτιμώντας ότι το Dieselgate ήταν ένα «σημείο καμπής» για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Τα αυτοκίνητα που κινούνται με ντίζελ είναι τελειωμένα», δήλωσε σε συνέντευξη της στο Bloomberg η ευρωπαία επίτροπος προσθέτοντας ότι..

Η μόλυνση του πλανήτη, οι πετρελαϊκές εταιρείες και το πιθανό νέο οικονομικό κραχ

Από το energypress.gr
Τα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Καίμπριτζ κατηγορούνται διαχρονικά ότι δεν ανοίγουν τις πύλες τους σε φοιτητές προερχόμενους από δημόσια, λαϊκά σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από μειονότητες, ή έγχρωμους και προτιμούν φοιτητές από τα γνωστά πανάκριβα ιδιωτικά σχολεία στα οποία στέλνει τα παιδιά της η βρετανική και διεθνής ελίτ. Η δικαιολογία που..

Νορβηγία και Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους για την καταπολέμηση της θαλάσσιας ρύπανσης

Από το naftikachronika.gr
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2018 και τα Ποσειδώνια, η Νορβηγική Πρεσβεία στην Αθήνα, σε συνεργασία με τη HELMEPA, διοργάνωσαν ένα πρωινό σεμινάριο με αντικείμενο το πώς η ναυτιλιακή βιομηχανία, οργανισμοί και πολίτες μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη, τη μείωση αλλά και την απομάκρυνση της ρύπανσης από πλαστικά από τους ωκεανούς.

Περισσότεροι από 120 συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων υψηλόβαθμα στελέχη Νορβηγικών και Ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών, συναντήθηκαν για να συζητήσουν αποφασιστικούς τρόπους αντιμετώπισης αυτού του επείγοντος ζητήματος. Αναδείχθηκαν οι ..

Αλλαγή ηγεσίας για την Petrobras ελέω…απεργιών

Από το naftikachronika.gr
H μαζική απεργία των οδηγών φορτηγών της Βραζιλίας, η οποία προκάλεσε μεγάλες αναταραχές στην εμπορική ζωή της χώρας, είχαν σαν αποτέλεσμα τη παραίτηση του CEO της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Petrobras, κ. Pedro Parente.

O βραζιλιάνικος κολοσσός ανακοίνωσε την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 την παραίτηση του 65χρονου επικεφαλής της και πρώην υπουργού χωρίς ωστόσο να ..

Αντίθετος Στην Εκχώρηση Του Πλειοψηφικού Πακέτου Και Του Μάνατζμεντ Των ΕΛΠΕ, Ο Π. Λαφαζάνης

Από το analitis.gr
Την αντίθεση του στην εκχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών και του μάνατζμεντ των «Ελληνικών Πετρελαίων» (ΕΛΠΕ) εξέφρασε σε δηλώσεις του, κατά την επίσκεψη του στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη, ο γραμματέας της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Θα μείνει 15% (από 35%) στο δημόσιο, το οποίο δε λέει τίποτε και δοθεί το 50+1 σε έναν επενδυτή, προφανώς το μάνατζμεντ θα περάσει στα δικά του χέρια. Τα ΕΛΠΕ είναι μια..

Η βρετανική κυβέρνηση κατηγορείται ότι αποκρύπτει επιδοτήσεις στα ορυκτά καύσιμα

Από το naftemporiki.gr
Το Ηνωμένο Βασίλειο κατηγορείται ότι αποκρύπτει επιδοτήσεις σε ορυκτά καύσιμα παρά τη δέσμευσή του να τις τερματίσει έως το 2020. Η αποκάλυψη δημοσιεύεται λίγο πριν από τη συνάντηση των χωρών της ομάδας G7, οι οποίες έχουν συμφωνήσει να τερματίσουν τη στήριξη των ορυκτών καυσίμων έως το 2025.

Η Βρετανία κατέλαβε ..

ΕΛΠΕ: Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο

Από το worldenergynews.gr
Η «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.», ανακοίνωσε ότι το εκλεγέν από την Ειδική Γενική Συνέλευση των μετόχων μειοψηφίας και την Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων που πραγματοποιήθηκαν στις 6.6.2018 νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας συνήλθε την ίδια ημέρα και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Α. Εκτελεστικά Μέλη:

Το μέλλον της εργασίας: το ηλεκτρονικό λιανεμπόριο και τα φάρμακα για τη βελτίωση των επιδόσεων εγκυμονούν νέους κινδύνους στους χώρους εργασίας

Από το osha.europa.eu
Δύο νέες δημοσιεύσεις του EU-OSHA εξετάζουν τους επαγγελματικούς κινδύνους και τους κινδύνους ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους της Ευρώπης, οι οποίοι προκύπτουν από τη ραγδαία ανάπτυξη του ηλεκτρονικού λιανεμπορίου και τη χρήση φαρμάκων που βελτιώνουν τις εργασιακές επιδόσεις.

Το ηλεκτρονικό λιανεμπόριο είναι ένας ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και ταχύτατα αναπτυσσόμενος κλάδος που εστιάζει στην..

Πονοκέφαλος στις βιομηχανίες πλαστικών λόγω της κατάργησης της σακούλας

Από το capital.gr
Σήμα κινδύνου, λόγω της επιβολής περιβαλλοντικού τέλους στην χρήση πλαστικής σακούλας, εξέπεμψε, χθες, σε δημοσιογραφική συνάντηση, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος (ΣΒΠΕ) με μέλη του 250 βιομηχανίες που αντιπροσωπεύουν το 80% της εγχώριας παραγωγής πλαστικού. Συνολικά, στη συγκεκριμένη αγορά, που εμφανίζει κύκλο εργασιών ύψους 2 δισ. ευρώ, απασχολούνται 20.000 άτομα.

Όπως έγινε γνωστό, από την αρχή του έτους, οπότε επιβλήθηκε το περιβαλλοντικό τέλος των 0,04 ευρώ, έως και τον Μάιο η χρήση της πλαστικής σακούλας (συνολικά στο λιανεμπόριο) μειώθηκε σε ποσοστό 80%. Το μέγεθος αυτό..

Τα δεύτερα μεγαλύτερα αποθέματα αερίου σε μεγάλα βάθη διαθέτει η Αίγυπτος

Από το energypress.gr
Η Αίγυπτος διαθέτει τα δεύτερα μεγαλύτερα υπεράκτια αποθέματα φυσικού αερίου σε μεγάλα βάθη, όπως προκύπτει από ανάλυση της GlobalData.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Μοζαμβίκη με 87,356 δις. κ.π., στην τρίτη θέση βρίσκεται το Ισραήλ, ενώ η Κύπρος βρίσκεται..

ΕΛΠΕ: Στρατηγική επιλογή η παρουσία στην εμπορία αερίου - Ανοιχτό το ενδεχόμενο είτε να πουλήσουν είτε να αγοράσουν στη ΔΕΠΑ

Από το energypress.gr
Στρατηγική επιλογή για τον όμιλο των ΕΛΠΕ παραμένει η υπόθεση της εμπορίας στο φυσικό αέριο, δίχως να ενδιαφέρονται για τα δίκτυα.

Σε αυτό το δίπτυχο διαμορφώνεται η πολιτική των ΕΛΠΕ αναφορικά με το ποσοστό 35% που κατέχουν στη ΔΕΠΑ, όπως έγινε σαφές και κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση του ελληνικού πετρελαικού ομίλου.

Αν και ασφαλώς πολλά θα εξαρτηθούν..

Τον Σεπτέμβριο ο διαγωνισμός για ΕΛΠΕ με στόχο την προσέλκυση αξιόπιστων σχημάτων - Τι φοβάται η κυβέρνηση

Από το worldenergynews.gr
Έως το τέλος Ιουνίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί από τους συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ ο έλεγχος των φακέλων που υποβλήθηκαν από τους πέντε υποψήφιους αγοραστές για το 50,1% των Ελληνικών Πετρελαίων και το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου να ανακοινώσει τους υποψηφίους που θα περάσουν στην επόμενη φάση της υποβολής δεσμευτικών προσφορών.   

Παρά το γεγονός ότι η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ εμφανίζεται..

Reuters: Τα ευρωπαϊκά διυλιστήρια "κλείνουν την πόρτα" στο ιρανικό πετρέλαιο, μεταξύ αυτών και τα ΕΛΠΕ

Από το worldenergynews.gr
Τα ευρωπαϊκά διυλιστήρια περιορίζουν τις αγορές πετρελαίου από το Ιράν, «κλείνοντας την πόρτα» στο ένα πέμπτο των εξαγωγών αργού του μέλους του ΟΠΕΚ, μετά την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ στην Τεχεράνη οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις στην Τεχεράνη.

Σύμφωνα με το Reuters αν και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν ακολούθησαν την Ουάσιγκτον δημιουργώντας ..