Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΑΓΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑ ΕΛΠΕ ;;

 


Τι συμβαίνει με τα track loading στα ΒΕΕ;;
Πάλι καλύψαμε τα οργανογράμματα;; 
Οι εργαζόμενοι με μια τσάντα στο δρόμο από Ελευσίνα προς Ασπρόπυργο και από Ασπρόπυργο προς Ελευσίνα. 
Υπάρχει άραγε σωματείο; 


ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ


ΜΙΑ ΑΠΟΦΣΗ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ.


Μπορεί μία καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου να ποινικοποιήσει μία συνδικαλιστική αγωνιστική κινητοποίηση; Σαφέστατα και ΟΧΙ. Πόσο μάλλον όταν οι λόγοι που οδηγούν σε μία δράση έχουν να κάνουν, όχι απλά με την υγεία αλλά, με την ίδια την ζωή των εργαζόμενων και συνταξιούχων της ΔΕΗ.


Προκαλεί λοιπόν εντύπωση (αλλά συνάμα και πραγματική απογοήτευση), το γεγονός ότι η συμβολική κινητοποίηση του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ στον σταθμό των διοδίων Πολυμύλου (τον Αύγουστο του 2011), που είχε σαν «τυπική» συνέπεια την σύλληψη του Προεδρείου για ¨παρακώλυση κυκλοφορίας¨, έληξε με την επιβολή τελεσίδικης καταδικαστικής απόφασης -3μηνης φυλάκισης - για τον Πρόεδρο και τον Γ. Γραμματέα του Σωματείου κατά την εκδίκασή της στις 17/5/2012.
Μάλλον, η Δικαιοσύνη επιθυμεί να επιβεβαιώνει την ρήση ότι «είναι τυφλή» καθώς δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι δε μπόρεσε να «δει» τον εξαιρετικά σημαντικό λόγο/αιτία/κίνητρο/σκοπό της κινητοποίησης στην οποία είχε τότε προβεί το συνδικάτο. Μίας κινητοποίησης που ¨σφραγίστηκε¨ με την κατηγορία της «παρακώλησης» τη στιγμή που στο ουσιαστικό μέρος ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΚΩΛΥΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΕΝΤΑΣΗ.
Το μόνο που υπήρξε ήταν η κατανόηση του κόσμου και η υπομονή που επέδειξε στην προσπάθεια ενημέρωσης που έκαναν τότε τα συνδικαλιστικά μας στελέχη, με απώτερο στόχο να φθάσει το μήνυμα της δυσφορίας και αγανάκτησης των ασφαλισμένων του ΤΑΥΤΕΚΩ/ΔΕΗ, στους υψηλά ιθύνοντες.
Όπως και να έχουν τα πράγματα ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, όπως δε πτοήθηκε ποτέ από δικαστικές αποφάσεις, εμπόδια ή δυσκολίες που αντάμωσε στη πορεία του, έτσι και τώρα θα συνεχίσει με δυναμική πάντα διάθεση, χωρίς καμία αρνητική πρόθεση παρά μόνο για το καλό των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και της ίδιας της επιχείρησης.

Γνωρίζοντας τα Μουσεία της Αθήνας



Στην καρδιά της Αθήνας, στην οδό Ασωμάτων 22 & Διπύλου στο Γκάζι, βρίσκεται ένα από τα σπουδαιότερα μουσεία Ισλαμικού πολιτισμού.

Η   έκθεση Ισλαμικής Τέχνης, που φιλοξενείται στο νεοκλασικό κτίριο του Μουσείου Μπενάκη, συγκαταλέγεται μεταξύ των 13 σημαντικότερων σχετικών συλλογών του κόσμου, σύμφωνα με το έγκριτο περιοδικό “SaudiAramcoWorld” και καλύπτει δεκατρείς αιώνες ιστορίας, αναδεικνύοντας το ρόλο του Ισλάμ στη Μεσόγειο μέσω της κληρονομιάς της ελληνο‐ρωμαϊκής παράδοσης της περιοχής και με επισημάνσεις στις σχέσεις του με το Βυζάντιο. Στην έκθεση φιλοξενούνται έργα από την Ινδία, την Περσία, τη Μεσοποταμία, τη Μ. Ασία και τη Β. Αφρική ως τη Σικελία και την Ισπανία.

Η     επίσκεψη στο μουσείο μπορεί να συνδυαστεί με μία υπέροχη βόλτα στην ευρύτερη περιοχή του Κεραμεικού και του Θησείου καθώς, στην ίδια περιοχή βρίσκονται σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι, όπως η Αρχαία Αγορά με το δωρικό ναό του Ηφαίστου (Θησείο), το ανακαινισμένο Μουσείο στη Στοά του Αττάλου καθώς και το αρχαίο νεκροταφείο του Κεραμεικού με το ομώνυμο Μουσείο.

Σας καλούμε σε μια ξενάγηση που θα γίνει από ξεναγό του μουσείου, προσφορά του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, την Κυριακή 27 Μαΐου 2012 και ώρα 11:30 π.μ.
στο μουσείο Ισλαμικής Τέχνης. Η διάρκεια της ξενάγησης υπολογίζεται στη 1,5 ώρα.

Σας περιμένουμε με την οικογένειά σας και τους φίλους σας. Το εισιτήριο προσφέρεται στην ειδική τιμή των 5 ευρώ/άτομο.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Από την ανακοίνωση των ΕΛΠΕ 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Eπεισόδιο αμφίβιων καταδρομέων με τουρκική ακταιωρ...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Eπεισόδιο αμφίβιων καταδρομέων με τουρκική ακταιωρ...: Σ οβατρό επεισόδιο είχαμε εχθές στα ανοικτά της Ψερίμου, το οποίο χάρη στην ψυχραιμία που επέδειξαν το Πολεμκό Ναυτικό και ομάδα Ελλήνων...

eglimatikotita.gr: Μάθανε πως μαντρώνουνε πλακώσανε και οι ….

eglimatikotita.gr: Μάθανε πως μαντρώνουνε πλακώσανε και οι ….: Ο Μάνος διαπραγματεύεται με τη ΝΔ θέση για το Βαλιανάτο ! Παρά τα όσα διοχετεύονται στο διαδίκτυο και σε ιστοσελίδες, η Ντόρα δεν έχει...

Νεκρός εγκαταστάτης φωτοβολταϊκών στην Αλεξανδρούπολη




Έχασε τη μάχη για τη ζωή 33χρονος εγκαταστάτης φωτοβολταϊκών στον Απαλό Αλεξανδρούπολης, χωρίς ακόμη να έχουν διευκρινιστεί πλήρως τα ακριβή αίτια του θανάτου του. 
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος,  στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, ο άτυχος άνδρας, καθώς προσπαθούσε να τοποθετήσει φωτοβολταϊκά συστήματα, τον διαπέρασε ηλεκτρικό ρεύμα, με αποτέλεσμα στην αρχή να χάσει τις αισθήσεις του και στη συνέχεια, και ενώ μεταφερόταν στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, να πάθει ανακοπή και παρόλες τις προσπάθειες των γιατρών έχασε τη μάχη με τη ζωή. 
ΠΗΓΗ:http://www.energypress.gr

Ειδήσεις » Ελληνικές » Καμία Μέριμνα για το Έλλειμμα Ισχύος από την Απόσυρση Λιγνιτικών Μονάδων

Ειδήσεις » Ελληνικές » Καμία Μέριμνα για το Έλλειμμα Ισχύος από την Απόσυρση Λιγνιτικών Μονάδων

Ειδήσεις » Ελληνικές » Η Ασπροφός Ανέλαβε την Κατασκευή του Αγωγού Φυσικού Αερίου 160χμ Αγ. Θεοδώρων-Μεγαλόπολης

Ειδήσεις » Ελληνικές » Η Ασπροφός Ανέλαβε την Κατασκευή του Αγωγού Φυσικού Αερίου 160χμ Αγ. Θεοδώρων-Μεγαλόπολης

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΞΙΑ.ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ


Αποκριάτικος χορός 2007 
ΠΗΓΗ:http://www.kavalaoil.gr

Ειδήσεις » Διεθνείς » Βρέθηκε Μυστικός Πυρηνικός Αντιδραστήρας στα Υπόγεια της Kodak

ΕΚΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΜΥΛΟ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


ΕΚΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΜΥΛΟ 
Στις δικαστικές αίθουσες συνεχίζεται την Πέμπτη 17/5 η υπόθεση της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που είχε πραγματοποιήσει ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ τον Αύγουστο του 2011 στον κόμβο των διοδίων Πολυμύλου και που μπορεί να είχε συμβολικό χαρακτήρα (με την πρόθεση να σταλεί ένα ουσιαστικό μήνυμα για μια σειρά σημαντικών ζητημάτων που είχαν να κάνουν με εργαζόμενους και συνταξιούχους), ωστόσο κατέληξε στην σύλληψη του Προεδρείου του Σωματείου. 
ΠΗΓΗ!http://www.spartakos-dei.gr


Λαφαζάνης: Να βγούμε από το ευρώ, να ανοίξει ο δρόμος για μια σοσιαλιστική Ελλάδα | ΠαραΠολιτική | Εκλογές 2012

Λαφαζάνης: Να βγούμε από το ευρώ, να ανοίξει ο δρόμος για μια σοσιαλιστική Ελλάδα | ΠαραΠολιτική | Εκλογές 2012

H σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης Πικραμμένου | ΠαραΠολιτική | Εκλογές 2012

H σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης Πικραμμένου | ΠαραΠολιτική | Εκλογές 2012

ΤΟ ΒΗΜΑ - Τουρκικά αεροσκάφη ενεπλάκησαν με ισραηλινό μαχητικό - πολιτική

ΤΟ ΒΗΜΑ - Τουρκικά αεροσκάφη ενεπλάκησαν με ισραηλινό μαχητικό - πολιτική
Τουρκικά αεροσκάφη ενεπλάκησαν με ισραηλινό μαχητικό

Στα monitors των dealing rooms η δραχμή

Στα monitors των dealing rooms η δραχμή
Στα monitors των dealing rooms η δραχμή

Απολύτως ασφαλείς οι εγκαταστάσεις του ΔΕΣΦΑ




ΠΛΗΡΗΣ εναρμόνιση με την ισχύουσα περιβαλλοντική νομοθεσία, της διεργασίας ψύξης δεξαμενών πλοίου στις εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα διαπιστώθηκε μετά από αυτοψία που πραγματοποίησε η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα αποτελέσματα της αυτοψίας επιβεβαίωσαν τις θέσεις του ΔΕΣΦΑ επί του θέματος, όπως αυτές καταγράφηκαν στην εκπονημένη ανάλυση των αιτιών (Root Cause Analysis), στα στοιχεία του Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (ΣΠΔ) της εταιρίας αλλά και στα σχετικά δελτία Τύπου, τα οποία διατέθηκαν σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.
Ο ΔΕΣΦΑ λειτουργεί με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα στα θέματα ασφάλειας, ποιότητας και περιβάλλοντος και πάντα εντός του ισχύοντος εθνικού και ευρωπαϊκού νομικού πλαισίου. Όλες οι εγκαταστάσεις του είναι «ανοικτές στο κοινό» με συντεταγμένο τρόπο και αυτό αποδεικνύεται από τον αριθμό των μαθητών, σπουδαστών, φοιτητών και άλλων ενδιαφερομένων που έχουν φιλοξενηθεί και ξεναγηθεί σε αυτές. «Είναι δέσμευση της διοίκησης η ανοιχτή επικοινωνία με την κοινωνία και ιδιαίτερα με τις τοπικές κοινωνίες, στη γειτονιά των οποίων λειτουργούν εγκαταστάσεις μας» 
ΠΗΓΗ:http://www.express.gr/

FIMOTRO: ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ Η ΔΑΠ

FIMOTRO: ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ Η ΔΑΠ: Μικρότερη από πέρυσι ήταν η συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές, όπως εκτιμούν εκπρόσωποι παρατάξεων, καθώς πριν από λίγο έκλεισαν οι κάλπες...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για ακύρωση του νόμου περί μετενέργειας


ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΜΕΤΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
          Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τη μεθοδευμένη κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, μέσα από τις αντισυνταγματικές και αντεργατικές αποφάσεις της κυβέρνησης κατ’ εντολή της Τρόικας για τις κλαδικές συμβάσεις και την κατάργηση της μετενέργειας.
          Δεν μπορεί και δεν πρέπει να εφαρμοστεί η πράξη του υπουργικού συμβουλίου Ν 6/2012 για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που μοναδικό στόχο έχει τη γενικευμένη κατάργηση των όρων των ΣΣΕ και αφήνει επικίνδυνα «χώρο» στις αυθαίρετες εργοδοτικές πρακτικές.
          Τονίζουμε, πως η 14η Μαΐου δεν αποτελεί ημερομηνία ορόσημο καθολικής έναρξης ισχύος της μετενέργειας και καλούμε τους εργοδότες  να προχωρήσουν άμεσα σε υπογραφές ΣΣΕ. Τους ζητάμε να μην προχωρήσουν στην αυθαίρετη κατάργηση της μετενέργειας και στην εκμετάλλευση της ερμηνευτικής σύγχυσης που έχει προκληθεί.
          Είμαστε δίπλα στα σωματεία και στους εργαζόμενους, που δέχονται πιέσεις για μειώσεις μισθών, για ατομικές συμβάσεις εργασίας, για ενεργοποίηση όλων των αντεργατικών ρυθμίσεων. Παράλληλα, η  Νομική Υπηρεσία του Ε.Κ.Θ (Αριστοτέλους 32, 7ος όροφος ) βρίσκεται καθημερινά στη διάθεση των εργαζομένων για την ενημέρωση και τη στήριξη τους.
          Τέλος, καλούμε τη νέα βουλή να πάρει πίσω τους νόμους που κατακερματίζουν τα εργασιακά κεκτημένα. Αν θέλουν έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στην κατάργηση των συγκεκριμένων νόμων, ακόμα και στη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου της Παρασκευής 18 Μαΐου 2012.

                                                   Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ      
ΠΗΓΗ:http://www.ekth.gr/

eglimatikotita.gr: ΚΚΕ-"Δεν έχουμε ούτε Twitter, ούτε Facebook"...

eglimatikotita.gr: ΚΚΕ-"Δεν έχουμε ούτε Twitter, ούτε Facebook"...: Επαναλαμβάνοντας ότι δεν έχει λογαριασμό ούτε στο twitter ούτε στο facebook, το ΚΚΕ χαρακτηρίζει ύποπτο το ρόλο όσων «επιμένουν να πλαστογρα...