Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Α, ρε Αλέξη, ατύχησες...



ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Άλμα 2,5% για το πετρέλαιο μετά τη νέα πτώση στα αποθέματα

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το capital.gr
Σημαντικά κέρδη άνω του 2% σημειώνει το πετρέλαιο στον απόηχο της νέας πτώσης των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ για έκτη διαδοχική ημέρα.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο αργού τύπου WTI και παραδόσεως Αυγούστου ενισχύεται κατά 2,5% ή 1,2 δολάρια στα 49,05 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το πιο ενεργό συμβόλαιο αργού μετρά μέχρις στιγμής φέτος κέρδη της τάξης του 32%.

Με βάση τα στοιχεία της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (EIA) των ΗΠΑ τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 4,1 εκατ.  βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 24 Ιουνίου. Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και τα στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου , που έδειξαν επίσης μείωση του αποθέματος στα 3,9 εκατ. βαρέλια. 

Η παραγωγή πετρελαίου υποχώρησε κατά 55.000 βαρέλια στα 8,622 εκατ. βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα πάντα με την EIA.

Πλωτή πλατφόρμα συλλογής απορριμμάτων από τον ωκεανό

Αποτέλεσμα εικόνας για Πλωτή πλατφόρμα συλλογής απορριμμάτων από τον ωκεανό
Από το naftemporiki.gr
Μια ολλανδική εταιρεία ανέπτυξε μία καινοτόμο πλωτή πλατφόρμα για τη συλλογή σκουπιδιών από την επιφάνεια του ωκεανού.
Η πλατφόρμα θα δοκιμαστεί στη Βόρεια Θάλασσα αυτή την εβδομάδα ώστε να αξιολογηθεί η ικανότητά της να επιβιώνει σε καταιγίδες, προτού επιστρατευθεί η τεχνολογία στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Αποτέλεσμα εικόνας για Πλωτή πλατφόρμα συλλογής απορριμμάτων από τον ωκεανό
Η τεχνολογία αναπτύχθηκε από το Ίδρυμα Καθαρισμού των Ωκεανών, που ιδρύθηκε στο Ντελφτ της Ολλανδίας το 2013 από το φοιτητή αεροδιαστημικής μηχανικής Μπόγιαν Σλατ, που σχεδίασε το σύστημα πλωτών φραγμάτων ως μέρος ενός φοιτητικού διαγωνισμού.
Το πρωτότυπο με μήκος..

Όποιος τραπεζίτης πρόλαβε... την Aramco είδε!

Από το newmoney.gr
Όταν έγινε γνωστό τον Ιανουάριο πως η Σαουδική Αραβία θα προχωρούσε σε IPO της δημόσιας εταιρείας πετρελαίου της, η πρώτη αντίδραση από τη Wall Street ήταν το σοκ. Μετά από λίγο όμως, άρχισαν τα τηλεφωνήματα στο Ντουμπάι, από τους τραπεζίτες του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης.

Οι επενδυτικές τράπεζες ανά τον κόσμο προσπαθούν να...

Έρχονται χρόνοι δίσεκτοι..


Από το mandatoforos.blogspot.gr
"  Το βιοτικό επίπεδο των ελλήνων μέρα με την ημέρα μειώνεται δραματικά.
     Το σύστημα εξουσίας εκπροσωπούμενο απ' την κυβέρνηση που εκφράζει απολύτως τα συμφέροντα των τραπεζών, των δανειστών-τοκογλύφων, και των μη αιρετών "νταβατζήδων"των
Βρυξελλών,
     ..κάθε μέρα σπρώχνει τον πολίτη προς ένα όλο και μεγαλύτερο αδιέξοδο, μέσω της οικονομικής ασφυξίας που έντεχνα προκαλεί.

     Κάθε μέρα ανακαλύπτονται νέοι φόροι, νέες απειλές, νέα πρόστιμα, 
     ..μηχανεύονται νέους τρόπους να καταπατηθούν όσες..

Μέχρι τον Σεπτέμβριο ο ΔΕΣΦΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για δεσφα
Από το newmoney.gr
Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί η πώληση του ΔΕΣΦΑ, όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές από το ΤΑΙΠΕΔ.

Το νέο είναι πολύ καλό για τα Ελληνικά Πετρέλαια, καθώς, με την πώληση, θα μπορέσουν να εκμεταλλευθούν την ρευστότητα για να μειώσουν περαιτέρω τον δανεισμό τους.

Επίσης, εφόσον ομαλοποιηθεί η κατάσταση στα ελληνικά δεκαετή ομόλογα, τα ΕΛ.ΠΕ θα απευθυνθούν στις αγορές για να μειώσουν τα επιτόκια των υφιστάμενων ομολόγων.

Λέτε να γίνει κάνα Grexit;



ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Energean Oil & Gas: Ελληνική συμφωνία για την αξιοποίηση υδρογονανθράκων στο Μαυροβούνιο

Αποτέλεσμα εικόνας για Energean Oil & Gas: Ελληνική συμφωνία για την αξιοποίηση υδρογονανθράκων στο Μαυροβούνιο
Από το pronews.gr
Την παραχώρηση προς έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων δύο θαλάσσιων οικοπέδων στο Μαυροβούνιο, ανακοίνωσε η Energean Oil & Gas, στον απόηχο της σχετικής συμφωνίας με τη βαλκανική χώρα.

Η δυτική πλευρά της Αδριατικής έχει αποδειχθεί μία ιδιαίτερα παραγωγική περιοχή εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια, τόσο σε ό,τι αφορά το πετρέλαιο (Ιταλία) όσο και σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο (Ιταλία και Κροατία).

Αντιθέτως, η ανατολική Αδριατική παραμένει ..

ΟΠΕΚ: Μόνο με λύση θα καταστεί η Κύπρος σημαντικός παίκτης στα ενεργειακά

Αποτέλεσμα εικόνας για η Κύπρος
Από το energypress.gr
Τη θέση ότι μόνο με λύση του κυπριακού προβλήματος θα καταστεί η Κύπρος σημαντικός παίκτης στους ενεργειακούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας, εκφράζει το ΔΣ του Ομίλου Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας (ΟΠΕΚ), το οποίο σε ανακοίνωσή του σχολιάζει τις πρόσφατες εξελίξεις στις σχέσεις Τουρκίας με Ισραήλ και Ρωσία.

Αναφέρεται ότι "η Κύπρος, μπροστά στα δεδομένα αυτά έχει μπροστά της δύο επιλογές: είτε να συνεχίσει να..

Το Γιβραλτάρ και πάλι στο στόχαστρο

Αποτέλεσμα εικόνας για Το Γιβραλτάρ και πάλι στο στόχαστρο
Από το naftikachronika.gr
Oι κάτοικοι του Γιβραλτάρ μπορεί να ψήφισαν κατά 95% για να παραμείνουν εντός της ΕΕ την προηγούμενη Πέμπτη, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, όμως, προκαλεί ανησυχία τόσο στο Λονδίνο. όσο και στην διεθνή ναυτιλιακή και επιχειρηματική κοινότητα, για ευνόητους λόγους.

Το μικροσκοπικό ημιανεξάρτητο «προτεκτοράτο» του Ηνωμένου Βασιλείου αποτελεί σημείο μόνιμων αντιπαραθέσεων μεταξύ Λονδίνου και Μαδρίτης, εδώ και 300 χρόνια, αφού η Ισπανία αρνείται να αποδεχθεί την απόλυτη κυριαρχία της Βρετανίας και ζητά μια κοινή διακυβέρνησή του. Λίγες ώρες μετά το δημοψήφισμα ο υπουργός εξωτερικών της Ισπανίας δήλωσε, μάλιστα, χαρακτηριστικά ότι πιθανώς στο άμεσο μέλλον η σημαία της Ισπανίας να κυματίζει και πάλι στον βράχο του Γιβραλτάρ.

Το μικροσκοπικό υπερπόντιο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου με 32.000 κατοίκους αποτελεί ..