Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Πτώση 1,5% για το αργό μετά την απροσδόκητη άνοδο των αποθεμάτων

Από το capital.gr
Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τετάρτης το πετρέλαιο έπειτα από τρεις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις και μετά τα κυβερνητικά στοιχεία που έδειξαν απροσδόκητη αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Φεβρουαρίου έχασε 81 cents ή 1,5% στα 52,49 δολ. το βαρέλι.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική υπηρεσία Ενέργειας (EIA) έδειξαν ότι ..

Αύξηση της παραγωγής πετρελαίου στη Λιβύη μέσα στο επόμενο τρίμηνο

Αποτέλεσμα εικόνας για λιβυη πετρελαιο
Από το energypress.gr
Η Λιβύη πρόκειται να αυξήσει την παραγωγή αργού μέσα στο επόμενο τρίμηνο μέσω της επανέναρξης της λειτουργίας σημαντικών λιμένων και αγωγών στη Ραγιαγίνα, τα οποία παραμένουν ανενεργά από το 2014, όπως ανακοίνωσε η κρατική πετρελαϊκή.

Η εταιρεία αναμένει άνοδο της παραγωγής κατά 175.000 βαρέλια ανά ημέρα μέσα σε ένα μήνα και 270.000 βαρέλια μέσα σε τρεις μήνες. Οι αγωγοί ενώνουον το κοίτασμα Σαράρα με το διϋλιστήριο στη Ζαουίγια, καθώς και το κοίτασμα Ελ Φιλ με τη μονάδα Μελίτα.

Δύο βραβεύσεις για τα ΕΛΠΕ στα Environmental Awards 2016

Αποτέλεσμα εικόνας για ελπε
Από το euro2day.gr
Τα “Environmental Awards” επιβραβεύουν τις καλύτερες πρακτικές αξιοποίησης Διαδικασιών και Πρωτοβουλιών για την προστασία του Περιβάλλοντος και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, καθώς και καινοτόμα βιώσιμα «πράσινα» έργα, τεχνολογίες ή προγράμματα.

Σημαντικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στον Όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια στο πλαίσιο των “Environmental Awards 2016”.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια διακρίθηκε με:

No comments


Είσοδος της ExxonMobil στην κυπριακή ΑΟΖ, καθώς εξασφάλισε το πολυπόθητο οικόπεδο 10

Από το energypress.gr
Σε νέα τροχιά ανάπτυξης εισέρχεται η κυπριακή ΑΟΖ, καθώς την είσοδό της θα κάνει η κοινοπραξία των Exxon Mobil – Qatar Petroleum μέσω του υποσχόμενου οικοπέδου 10, όπως προέκυψε από τον γ' αδειοδοτικό γύρο, τις προτάσεις του οποίου αξιολόγησε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, η κοινοπραξία της Exxon θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με το υπουργείο για κατάληξη εντός μερικών εβδομάδων σε συμφωνία για ανάθεση των δικαιωμάτων έρευνας και ανάπτυξης του οικοπέδου «10». Για το οικόπεδο «8» προτιμητέος αιτητής κρίθηκε η Ιταλική ΕΝΙ που διαθέτει ήδη τα δικαιώματα και για τα τεμάχια 2,3 και 9 από τον β’ Γύρο Αδειοδότησης, ενώ το τεμάχιο ..

Αυξήσεις τιμών σε βενζίνη και πετρέλαιο ετοιμάζει η Σ. Αραβία

Από το newmoney.gr
Η Σ. Αραβία εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε νέες αυξήσεις των λιανικών τιμών βενζίνης και πετρελαίου κίνησης το 2017, προχωρώντας σε μία τέτοια κίνηση για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Η χώρα προσπαθεί να μειώσει την εξάρτηση της οικονομίας της από τα έσοδα των εξαγωγών πετρελαϊκών προϊόντων.

Οι νέες αυξήσεις αναμένεται ότι θα ανακοινωθούν πριν από το τέλος του 2016, όπως αναφέρει καλά πληροφορημένη πηγή, η οποία θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της. Η κυβέρνηση εξετάζει δύο σενάρια για την αύξηση:

Βρέθηκε «κουτάλι» στον πλανήτη Άρη σε φωτογραφία της NASA; [Βίντεο]

Από το apocalypsejohn.com
Είναι αυτό ένα απολιθωμένο κατάλοιπο από ένα χαμένο πολιτισμό που κατοικούσε κάποτε στον πλανήτη Άρη, ή απλά πρόκειται για μία οπτική ψευδαίσθηση;

Το περίεργο αντικείμενο «κουτάλι» βρέθηκε από το κανάλι YouTube UFO Hunter σε μια εικόνα της NASA που λήφθηκε από το Rover που εξερευνά την επιφάνεια του πλανήτη Άρη.

Το κανάλι γράφει σχετικά με το εύρημα

Όλα ανοικτά στις ομαδικές απολύσεις μετά το ευρωδικαστήριο

Αποτέλεσμα εικόνας για ευρωπαικο δικαστηριο
Από το euro2day.gr
Στην Αθηνα επιστρέφει την υπόθεση «ομαδικές απολύσεις»Το μπαλάκι στην Αθήνα επιστρέφει το ευρωπαϊκό δικαστήριο αναφορικά με τις ομαδικές απολύσεις. Με την απόφαση που εξέδωσε και αφορά την υπόθεση της ΑΓΕΤ Ηρακλής και το προδικαστικό ερώτημα που έχει καταθέσει η ελληνική δικαιοσύνη, το ευρωπαϊκό δικαστήριο τάσσεται έμμεσα υπέρ της απελευθέρωσης στο όριο των ομαδικών απολύσεων και το υπουργικό βέτο.

Δέχεται ότι..

Ο Ομπάμα περιορίζει τις γεωτρήσεις σε περιοχές της Αρκτικής και του Ατλαντικού

Αποτέλεσμα εικόνας για ομπαμα
Από το energypress.gr
Ο απερχόμενος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα «σε μία κίνηση να διαφυλάξει τη στάση πολιτικής ευαισθησίας που τήρησε έναντι της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεών της στο περιβάλλον προστατεύει με απόφασή του εκτάσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων εκταρίων ομοσπονδιακής ιδιοκτησίας των ΗΠΑ, από τη πραγματοποίηση γεωτρήσεων για πετρέλαιο και φυσικό αέριο», σχολιάζει η εφημερίδα “The Washington”.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο Ομπάμα κάνοντας χρήση ενός ελάχιστα γνωστού νόμου (Outer Continental Shelf Lands Act) προστατεύει τμήματα των θαλασσίων περιοχών στην Αρκτική, αλλά και σε περιοχές του Ατλαντικού από τη Μασαχουσέτη μέχρι τη Βιρτζίνια. Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με το πενταετές μορατόριουμ που βρίσκεται ήδη σε ισχύ για θαλάσσιες περιοχές του Ατλαντικού Ωκεανού, θέτει..

Επιστολή στον ΟΗΕ απέστειλε η Ελλάδα για ΑΟΖ και Τουρκία: «Δεν θα ζητήσουμε την γνώμη της Άγκυρας για την οριοθέτησή της»

Αποτέλεσμα εικόνας για αοζ ελλαδα
Από το pronews.gr
Aπάντηση στην απαράδεκτη επιστολή που είχε στείλει ο Τούρκος πρέσβης στον ΟΗΕ στις 15 Ιουνίου έδωσε με δική της επιστολή  η  Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον οργανισμό, Αικατερίνη Μπούρα, στην οποία απορρίπτει όλους τους ισχυρισμούς της Άκγυρας που ζητάει να ζητηθεί η γνώμη της για την οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ

Όπως αναφέρει το τηλεγράφημα του ΚΥΠΕ και ο  Αποστόλης Ζουπανιώτης νέα επιστολή – απάντηση στις τουρκικές αμφισβητήσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ΑΟΖ της, απέστειλε η Ελλάδα.

Η επιλογή της αποστολής συμπίπτει με..

Ομόφωνη Πρόταση για τα «Οικόπεδα» 6, 8 και 10 στο Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου

Από το energia.gr
Με ομόφωνη απόφαση της Υπουργικής Επιτροπής Υδρογονανθράκων – Γεωπολιτικών Θεμάτων, θα πάει σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, για τις προτάσεις των επιλεγέντων για τελική διαπραγμάτευση και ανάθεση των δικαιωμάτων έρευνας και ανάπτυξης των τεμαχίων 6, 8 και 10 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», η Υπουργική Επιτροπή Υδρογονανθράκων - Γεωπολιτικών Θεμάτων συνήλθε και ενημερώθηκε από τον κ.  Λακκοτρύπη, για τις εισηγήσεις του σε σχέση και με την Έκθεση Αξιολόγησης που ετοίμασε η υπηρεσιακή Συμβουλευτική Επιτροπή Υδρογονανθράκων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι..

"Πολύ απλοϊκό και εθνικά επιζήμιο" να υποκατασταθεί ο εγχώριος λιγνίτης από το εισαγόμενο φυσικό αέριο. Ποιές ΑΠΕ;


Από το greeklignite.blogspot.gr
Ένα ενδιαφέρον άρθρο εμφανίστηκε χθες στην έντυπη και ηλεκτρονική "Αυγή" (και σε άλλους ιστότοπους). Το υπογράφει το μέλος Δ.Σ. της Ένωσης Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ) Αντ. Κοντολέων, απόψεις του οποίου έχουμε ξαναδει απ' τα πρώτα βήματα αυτού του ιστολογίου, καθώς είναι απ' τους λίγους στην ΕΒΙΚΕΝ που φαίνονται ν' αντιλαμβάνονται τη σημασία του λιγνίτη για την εθνική οικονομία και ειδικότερα για την ενεργοβόρα βιομηχανία. Το νέο άρθρο είναι και πάλι υπέρ του λιγνίτη, σε κάποιο σημείο έχει ωστόσο μια σαφώς υποχωρητική θέση ως προς την αντίστοιχη άποψη που διατύπωσε το Φεβρουάριο 2014. Ακολουθεί το άρθρο, (οι επισημάνσεις με έντονα κόκκινα δικές μου):

Κατέβηκε το πανό των Απολυμένων της ΒΦΛ- Μιλάνε για λογοκρισία

Από το kavalapress.gr
«Εν νυκτί , ως πάγια τακτική , το σύστημα ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ ξήλωσε το πανό των Απολυμένων της ΒΦΛ ( Λιπάσματα Καβάλας ) που βρισκόταν σε κομβικό σημείο της πόλης .

Το πανό που ανέφερε το πρόβλημα των Απολυμένων και παράλληλα ευχόταν καλές γιορτές στην τοπική κοινωνία , εξαφανίστηκε . Τόσο πολύ ενοχλούνται λοιπόν ; Τόσο πολύ δεν θέλουν να αναφέρεται το όνομα ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ ;

Τόσο ενοχλημένοι είναι..