Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Θεσσαλονίκη: Έργα 8 εκατ. ευρώ από τα ΕΛΠΕ για την αντιμετώπιση της δυσοσμίας

 


Έργα 8 εκατ. ευρώ θα υλοποιηθούν το πρώτο εξάμηνο του 2021 στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Πετρελαίων στη Θεσσαλονίκη, με στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου της δυσοσμίας στη δυτική πλευρά της πόλης.

Μεταξύ άλλων, η εταιρεία θα εκπονήσει μελέτη για την παρακολούθηση και διαχείριση πιθανών πηγών οσμών, θα προχωρήσει σε κάλυψη των δεξαμενών ελαιοδιαχωριστή και εγκατάσταση συστημάτων τεχνολογικής αιχμής, όπως βιόφιλτρα και ειδικούς απορροφητές.

«Παρά τις δυσκολίες που συνεχίζει..

Ο σεισμός της Ιαπωνίας σταμάτησε το 20% της ικανότητας διύλισης της χώρας

 




15 Φεβρουαρίου (Reuters) - Γιαπωνέζικα διυλιστήρια με επικεφαλής τον μεγαλύτερο, Eneos Corp, έκλεισαν το ένα πέμπτο της ικανότητας διύλισης αργού πετρελαίου της χώρας μετά από έναν ισχυρό σεισμό που έπληξε τη βορειοανατολική Ιαπωνία που χτύπησε την εξουσία, τις γραμμές αμαξοστοιχιών και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 150 άνθρωποι.

Το κλείσιμο των  διυλιστηρίων..

Most units shut at Marathon Galveston Bay Refinery due to cold weather

 



Reuters - Most units were shut on Sunday night and Monday morning at Marathon Petroleum Corp's 585,000 barrel-per-day Galveston Bay Refinery in Texas City, Texas, as temperatures plunged due to a Arctic cold front reaching the Gulf Coast, said sources familiar with plant operations.

Marathon plans to begin restarting units shut..

Δεσμεύει θάλασσες για πλατφόρμες

 




Κυπριακή εταιρεία υπέβαλε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη χρήση της τεχνολογίας σε υπεράκτιες πλατφόρμες για την επεξεργασία των αποβλήτων πλοίων (απορριμμάτων τροφίμων και τυχόν αποβλήτων καυσίμων), χωρίς να πρέπει να παραδίδονται στα διάφορα λιμάνια και χωρίς να χρειάζεται να ξοδεύονται πολλά χρήματα ως χρέωση εισόδου στους συλλέκτες στην ξηρά. Τα πλοία κατά τη διαδρομή θα εκφορτώνουν τα απόβλητα..

Equinor: Πιθανό το ενδεχόμενο απεργίας σε διυλιστήριό της στη Νορβηγία



 

Η Equinor ανακοίνωσε ότι μια πιθανή απεργία στο διυλιστήριο της Mongstad, θα μπορούσε να οδηγήσει σε κλείσιμο της παραγωγής σε διάφορα από τα πετρελααϊκά της πεδία στη νορβηγική υφαλοκρηπίδα, συμπεριλαμβανομένων των Johan Sverdrup και Troll, μέχρι νεοτέρας.

Η διαμεσολάβηση μεταξύ του σωματείου SAFE και της..

Is The Caribbean Ready For An Oil Boom?

 


As Trinidad and Tobago continue to explore for major oil and gas fields in the Caribbean region, the Bahamas Petroleum Co. has made a non-commercial oil discovery. 

While Trinidad and Tobago have focused on natural gas for the last two decades, the..

ΕΛΠΕ: Νέα δωρεά αντιδραστηρίων στο «ΘΡΙΑΣΙΟ» για ταχύτερη διάγνωση του COVID-19

 





Σταθερός αρωγός στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ προσφέρει 5.000 επιπλέον αντιδραστήρια για το νέο μηχάνημα ανίχνευσης COVID-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ», ένα από τα κύρια νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό SARS-CoV-2.

Τα νέα αντιδραστήρια DIRECT SARS-COV-2, με τον συνοδό..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

 


Έφθασε Πράγματι το Τέλος της Εποχής του Πετρελαίου;

 




Εάν είναι να πιστέψουμε αυτά που ακούμε, βλέπουμε και διαβάζουμε τις τελευταίες εβδομάδες από τα συνήθως απληροφόρητα και μεροληπτούντα ΜΜΕ η ποικιλότροπα προωθούμενη σήμερα στροφή στην "πράσινη" ανάπτυξη θα οδηγήσει πολύ σύντομα, το αργότερο μέχρι το 2030,όπως κατά κόρο αρέσκονται να υποστηρίζουν..

Υδρογονάνθρακες: Γίνονται Προσπάθειες Διευκόλυνσης των Εταιρειών από το ΥΠΕΝ

 




Την ίδια ώρα που, διεθνώς η επενδυτική κατεύθυνση παίρνει μια απότομη πράσινη στροφή,  το ενεργειακό επιτελείο της κυβέρνησης εμφανίζεται διχασμένο. Από τη μία υπηρετεί την απόφαση για ταχεία απολιγνιτοποίηση του ενεργειακού μίγματος της χώρας έως το 2028 και από την άλλη δεν δείχνει διατεθειμένο να εγκαταλείψει..

Χρ. Κολώνας: Αντίστροφη μέτρηση για σεισμικές έρευνες δυτικά της Κρήτης




 Σεισμικές έρευνες για τον εντοπισμό πιθανών στόχων με κοιτάσματα υδρογονανθράκων στις δύο παραχωρήσεις «Δυτικά» και «Νοτιοδυτικά της Κρήτης» φέρεται ότι προγραμματίζουν οι εταιρείες Total – ExxonMobil – Ελληνικά Πετρέλαια για τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Το κοινοπρακτικό σχήμα των επενδυτών με εντολοδόχο (operator) τη γαλλική Total, σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», ετοιμάζεται..