Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Πώς φορολογείται η αποζημίωση λόγω απόλυσης

Από το newsbeast.gr
Εάν το ποσό δεν υπερβαίνει τις 60.000 ευρώ, η αποζημίωση που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι λόγω απόλυσης ή διακοπής της σχέσης εργασίας για οποιονδήποτε λόγο ή άλλης σύμβασης, είναι αφορολόγητη.

Ουσιαστικά για την πλειονότητα των εργαζομένων η αποζημίωση δεν φορολογείται. Αντίθετα οι αποζημιώσεις που λαμβάνουν στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων και τραπεζών για να αποχωρήσουν, οι οποίες υπερβαίνουν συνήθως τις 60.000 ευρώ φορολογούνται με συντελεστές από 10% έως 30%.

Πιο συγκεκριμένα η αποζημίωση φορολογείται με βάση κλίμακα με τους εξής συντελεστές

Διεθνής έρευνα Redbooth: Στις 11 το πρωί η πιο παραγωγική ώρα στον χώρο εργασίας

Από το bankingnews.gr
Σε μια άκρως ενδιαφέρουσα ανάλυση για την παραγωγικότητα στις ώρες εργασίας έχει εκπονήσει η Priceonomics Redbooth – εταιρία που ασχολείται με την αγορά εργασίας - καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι στις 11 το πρωί είναι η πιο παραγωγική ημέρα στον χώρο εργασίας.

Η Priceonomics Redbooth, έχει δημιουργήσει ένα σύνολο δεδομένων, όπου περιλαμβάνονται πάνω από 1,8 εκατομμύρια έργα και 28 εκατομμύρια εργασίες από τότε που ξεκίνησε το Redbooth. 

Μελετώντας τα ανώνυμα δεδομένα, μπορούμε ..

Φραγμό στην επαναλειτουργία πρατηρίων με «πειραγμένες» αντλίες βάζει νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών

Από το worldenergynews.gr
Απάντηση στην πρακτική των «αχυρανθρώπων», με τους οποίους οι επιτήδειοι έχουν τη δυνατότητα να παρακάμψουν την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας πρατηρίου όταν εντοπισθούν σε αυτό  «πειραγμένες» αντλίες, φιλοδοξεί να δώσει νέα νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομίας, μέσω της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας. 

Με τη ρύθμιση, αν βρεθούν αντλίες με αλλοιωμένες μετρητικές ενδείξεις, τότε δεν θα μπαίνει μόνο λουκέτο στην επιχείρηση που λειτουργεί το πρατήριο, όπως ισχύει σήμερα, αλλά επιπλέον..

Ποια Τουρκία και ποια Σκόπια: Το πρώτο «γκολ» μάς το έβαλε η Αλβανία - Η Ελλάδα παραιτήθηκε κυριαρχίας στο Βόρειο Ιόνιο!

Από το pronews.gr
Το αλβανικό Top Channel επικαλούμενο πηγές από την πρεσβεία των Τιράνων στην Αθήνα αναφέρει ότι με τη νέα Συμφωνία για τη Θάλασσα η Ελλάδα παραιτείται του δικαιώματος να θεωρηθεί ως σημείο εκκίνησης των 12 μιλίων η βραχονησίδα Μπακρέτα βόρεια της Κέρκυρας, δίνοντας στην Ελλάδα τα ¾ του θαλάσσιου χώρου της περιοχής και πλέον η Αλβανία αποκτά την κυριαρχία στο τμήμα της θάλασσας που είχε συμφωνήσει ότι δεν είχε δικαιώματα με τη συμφωνία του 2009!

Ετσι η Αλβανία θα επεκτείνει προς τα δυτικά τα τεμάχια "Ιόνιο 1" και "Ιόνιο 2", τα οποία όμως σύμφωνα με τη συμφωνία του 2009, είχαν παραχωρηθεί στην... Ελλάδα!

Τότε η συμφωνία είχε..