Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΣΤΙΣ 25 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Αν όχι εμείς ποιοι; -Το τραγούδι για το συλλαλητήριο της ΛΑΡΚΟ στο Σύνταγμα

Πόσο ρεαλιστικοί είναι οι στόχοι του ΙΜΟ για το 2050;

Από το naftikachronika.gr
Επενδύσεις τουλάχιστον $1 τρις σε χερσαίες και εν πλω υποδομές απαιτούνται προκειμένου να μειωθούν κατά το ήμισυ οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τη ναυτιλιακή βιομηχανία έως το 2050 και συνεπώς να επιτευχθούν οι στόχοι του ΙΜΟ.

Αυτό ήταν το βασικό εύρημα μελέτης που πραγματοποιήθηκε από το UMAS και την Energy Transitions Commission για λογαριασμό..

Αποχώρηση της BP από το Kirkuk του Ιράκ - Αιτία οι εντάσεις στην περιοχή

Από το worldenergynews.gr
Αποχώρησε από το γιγαντιαίο πετρελαιοφόρο Kirkuk του Ιράκ η BP σύμφωνα με το Reuters, μετά τη λήξη της συμφωνίας εκμετάλλευσης ύψους 100 εκατ. δολ.

Πρόκειται για ακόμη ένα χτύπημα στις ελπίδες του Ιράκ για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου. Η αιτία της συγκεκριμένης απόφασης εδράζεται..

Στην αγορά ο πρώτος ελληνικός σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Από το worldenergynews.gr
Στελεχώνεται από 18 άτομα, εκ των οποίων τα επτά εργάζονται στο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης. Ο λόγος για μια από τις πρώτες ελληνικές εταιρείες δημιουργίας σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που διεκδικεί με δυναμικό τρόπο -μέσα μάλιστα σε ελάχιστους μήνες λειτουργίας- μερίδιο από μια παγκόσμια αγορά, που είναι στη φάση της εκκίνησης.

Οι Σταθμοί Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων είναι μια παγκόσμια αγορά "που βρίσκεται στην αφετηρία, με όλους τους παίκτες να ξεκινούν..

Η Λευκορωσία διαφοροποιεί τις πηγές εισαγωγής πετρελαίου

Από το energypress.gr
Η Λευκορωσία θα αγοράζει από τη Ρωσία το 30-40% των ποσοτήτων που χρειάζεται, ενώ το υπόλοιπο θα το προμηθεύεται από χώρες της Βαλτικής και την Ουκρανία και ενδεχομένως από το Καζακστάν, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Ο Λουκασένκο είπε επίσης ότι η Λευκορωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να προμηθεύεται πετρέλαιο από το Καζακστάν, παρότι επισήμανε ότι..

Τραμπ προς… Τούνμπεργκ στο Νταβός: Οχι «στους αιώνιους προφήτες της δυστυχίας» για το κλίμα

Από το protagon.gr
Σε μία διάσκεψη που έχει κεντρικό της θέμα την κλιματική κρίση, ο Ντόναλντ Τραμπ πρωτοτύπησε για μία ακόμα φορά, εξαίροντας τις επιδόσεις των ΗΠΑ στην παραγωγή… πετρελαίου και αερίου και χωρίς να αναφερθεί ούτε μία φορά στην ομιλία του, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. 

Είπε μάλιστα, σαφώς απευθυνόμενος στην Γκρέτα Τούνμπεργκ -που βρισκόταν στο ακροατήριο- και τους υπόλοιπους ακτιβιστές για..

Έτοιμο κοίτασμα κλέβει η Τουρκία (χάρτες)

Από το philenews.com
Ξεπερνώντας κάθε μορφή πειρατικής και επεκτατικής πολιτικής στη διεθνή ιστορία, η Τουρκία με την έκτη κατά σειρά γεώτρηση εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, προχωρά σε κανονική κλοπή. 

Συγκεκριμένα, το Yavuz ξεκίνησε γεώτρηση, στον ήδη αδειοδοτημένο από την Κυπριακή Δημοκρατία, στόχο «Ερατοσθένης Νότιο 1», για τον οποίο η ΕΝΙ έχει προχωρήσει σε όλες τις έρευνες και έχει εξασφαλίσει ..

«Καμπανάκι» από την ΙΕΑ: Oι πετρελαϊκές πρέπει να αυξήσουν τις επενδύσεις σε καύσιμα χαμηλών εκπομπών CO2

Από το worldenergynews.gr
Οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου πρέπει να ενισχύσουν τις επενδύσεις σε χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ή να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες αντιδράσεις που θα μπορούσε να απειλήσει τα μακροπρόθεσμα κέρδη και την κοινωνική αποδοχή τους, επεσήμανε τη Δευτέρα η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (IEA).

Σε μια έκθεση..

Γιατί είναι αδύνατο το σενάριο μόνο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Από το slpress.gr
Η οικολογική φορολογία ("φόρος άνθρακα") στη Γαλλία οδήγησε στη μακροχρόνια εξέγερση των "Κίτρινων Γιλέκων". Εάν ο Μακρόν είχε έγκαιρα διαβάσει την έκθεση της Επιτροπής Ενέργειας"της Ακαδημίας Επιστημών της Γαλλίας (είχε υποβληθεί στις 19 Απριλίου 2017 και αφορούσε και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας) θα μπορούσε να είχε αποφύγει τις βίαιες ταραχές. Σημειώνεται ότι οι ταραχές είχαν ξεσπάσει μετά από τις αποφάσεις για αύξηση των τιμών των ορυκτών καυσίμων και των καυσίμων γενικότερα.

Οι παραπάνω ατυχείς αποφάσεις σχετίζονται..

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Η Greenpeace καταγγέλλει του συμμετέχοντες που επενδύουν μαζικά στα ορυκτά καύσιμα

Από το energypress.gr
Τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρίες και συνταξιοδοτικά ταμεία που συμμετέχουν στο ετήσιο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός εξακολουθούν να χρηματοδοτούν με δισεκατομμύρια δολάρια την ενέργεια από τα ορυκτά καύσιμα, τα οποία συμβάλλουν στην κλιματική αλλαγή, με κίνδυνο να προκαλέσουν μια νέα παγκόσμια οικονομική κρίση, κατήγγειλε σήμερα η Greenpeace.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, το οποίο ξεκινά σήμερα, προσπαθεί να..