Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Αμερικανική Εταιρεία Απεχώρησε από τη Γεώτρηση του Πορθητή

Από το energia.gr
Η μια μετά την άλλη ξένες εταιρείες που είχαν συμβόλαια με την κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας ΤPAO αποχωρούν από τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ φοβούμενες προφανώς τα διεθνή εντάλματα συλλήψεως που έχει εκδώσει η Κυπριακή Δημοκρατία. Την αρχή έκαναν πριν από λίγες ημέρες εταιρείες από τις ΗΠΑ και την Νορβηγία, οι εργαζόμενοι των οποίων απεχώρησαν από το σημείο της γεωτρήσεως. Επίσης δεν απασχολούνται ..

Πενσιλβάνια: Τεράστια πυρκαγιά σε διυλιστήριο - Ισχυρές εκρήξεις στην περιοχή

Από το nooz.gr
Πυρκαγιά μαίνεται εκτός ελέγχου σε διυλιστήριο πετρελαίου στην Πενσιλβάνια, δήλωσε αξιωματούχος της πυροσβεστικής της Φιλαδέλφειας, την ώρα που τα μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι σημειώθηκε σειρά από εκρήξεις στην περιοχή.

Το NBC Philadelphia μετέδωσε ότι η "εκτεταμένη" πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στο διυλιστήριο Philadelphia Energy Solutions, το οποίο..

Μπαίνουν οι υπογραφές με την Exxon Mobil για έρευνες ΝΔ της Κρήτης την ερχόμενη εβδομάδα

Από το worldenergynews.gr
Την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην υπογραφή συμφωνίας για έρευνα φυσικού αερίου και αξιοποίησή του στα θαλάσσια οικόπεδα νοτίως και δυτικά της Κρήτης με την εταιρία EXXON MOBIL, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στις Βρυξέλλες, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η Ελλάδα προχωρά..

Υπό την αιγίδα των ΗΠΑ η συμβολή ΕΛΠΕ και ΔΕΣΦΑ στην ασφάλεια εφοδιασμού της Β. Μακεδονίας

Από το energypress.gr
Ζωηρό είναι το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την ανάπτυξη του ενεργειακού τομέα της Β. Μακεδονίας, στην οποία κομβικό ρόλο καλούνται να παίξουν τα ΕΛΠΕ (μέσω και της εκεί θυγατρικής τους, ΟΚΤΑ και της επαναλειτουργίας του αγωγού διακίνησης αργού πετρελαίου από τα διυλιστήρια της Θεσσαλονίκης μέχρι ..

Αποχαιρετισμός Τζώρτζη με mini απολογισμό

Από το energypress.gr
Με mail που βρήκαν στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο όλοι οι εργαζόμενοι της ΔΕΠΑ αποχαιρέτησε τους επί 19 μήνες συνεργάτες του ο αποχωρών Διευθύνων Σύμβουλος Δημήτρης Τζώρτζης. Στο σημείωμά του αναφέρεται μεταξύ άλλων στις πρωτιές που σημείωσε η επιχείρηση κατά τη θητεία του. Αναφέρει συγκεκριμένα: