Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ




ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
1 8   Ο Κ Τ Ω Β Ρ Ι Ο Υ   2 0 1 2

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Με ομόφωνη απόφαση του, το Δ.Σ. της ΠΕΠΕΚΟ αποφάσισε την συμμετοχή του στην 24ωρη πανελλαδική, πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ της Πέμπτης 18 Οκτωβρίου 2012.

Εξειδικεύοντας τις «προβλέψεις» του 2ου Μνημονίου, Κυβέρνηση και Τρόικα σχεδιάζουν:
-    Την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και τον ορισμό από την κυβέρνηση ενός πιο χαμηλού «ελάχιστου μισθού»
-    Την κατάργηση των ωριμάνσεων (αυξήσεων βάσει χρόνου υπηρεσίας)
-    Την κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων και κάθε επιδόματος που συνδέεται με τον κατώτατο μισθό της ΕΓΣΕΕ
-    Τη μείωση κατά 50% της αποζημίωσης απολύσεως (και κατ’ επέκταση και της αποζημίωσης συνταξιοδοτήσεως που συνδέεται με αυτήν)
-    Το δικαίωμα των εργοδοτών να «κατανέμουν» το χρόνο εργασίας σε 6 ημέρες την εβδομάδα και την αύξηση του μέγιστου επιτρεπτού χρόνου εργασίας σε 13 ώρες την ημέρα (ουσιαστικά δεν θα υπάρχουν υπερωρίες)

Πίσω από όλα αυτά τα προκλητικά μέτρα –που σαν κύμα θα πλήξουν όλους τους εργαζόμενους σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ- κρύβονται οι απαιτήσεις των συνδέσμων της εργοδοσίας (ΣΕΒ κ.α.). Είναι αυτοί, που την ίδια στιγμή, απαιτούν τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών (ο Σύνδεσμος των Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών έχει ήδη βάλει στο μάτι το 1/1000 του ΤΕΑΠΕΠ) και το φόρτωμα των χρεοκοπημένων, μετά το κούρεμα, ασφαλιστικών ταμείων στις πλάτες εργαζομένων-συνταξιούχων.

Δεν πρόκειται να σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε.
Όλοι στη μάχη της απεργίας και στις συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα,
μαζί με τις οικογένειες μας, τους ανέργους, τους συνταξιούχους,
όλα τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από την κρίση
και τα κυβερνητικά μέτρα.

Ανακοίνωση-φωτιά από την ΠΑΣΚΕ Θεσσαλονίκης



Η εκτελεστική γραμματεία της ΠΑΣΚΕ "καρφώνει" επώνυμα τους 4 "αποστάτες", που έφυγαν από την παράταξη του ΠΑΣΟΚ για να βρουν λιμάνι στο ΣΥΡΙΖΑ.
Δείτε την ανακοίνωση: ....

Η πολιτική και οικονομική κατάσταση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας έχει δημιουργήσει πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα οδηγώντας τον κόσμο της εργασίας στην απόγνωση. Όλοι είμαστε θυμωμένοι - οργισμένοι και αντιστεκόμαστε με κάθε τρόπο με όλη μας την δύναμη τιμωρώντας όσους θεωρούμε υπεύθυνους γι’ αυτήν την κατάσταση.

Η ΠΑΣΚΕ-ΕΚΘ η μεγάλη Δημοκρατική Συνδικαλιστική Παράταξη των Εργαζομένων, πρώτη και εμπράκτως έχει διαχωρίσει την θέση της από όσους άσκησαν αυτές τις πολιτικές, αντιτάχθηκε σθεναρά και αποκάλυψε ποιοι είναι οι υπεύθυνοι γι’ αυτήν την κατάσταση προτείνοντας λύσεις και στάθηκε σε κάθε σωματείο, σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε πρόβλημα, ήταν δε αυτή που οργάνωσε και πρωτοστάτησε σε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις στην πόλη μας.
Ζούμε μια περίοδο ρευστότητας και σε τέτοιες περιόδους είναι πολύ εύκολο στους μέτριους, στους τυχοδιώκτες και στους αρρωστημένα φιλόδοξους που καθοδηγούνται από ιδιοτελή κίνητρα να κάνουν διάφορα παιχνίδια πιστεύοντας ότι θα βοηθήσουν την προσωπική τους ανέλιξη χωρίς να τους ενδιαφέρουν καθόλου οι εργαζόμενοι και τα προβλήματά τους.
Έτσι καμιά έκπληξη δεν μας προκαλεί η συμπεριφορά ορισμένων ατόμων τα οποία ανάλογα με την πολιτική κατάσταση και την γεωγραφική περιοχή μεταμορφώνονται και καταγγέλλουν την παράταξη μέσα από την οποία αναδείχθηκαν σαν μεσαία στελέχη του συνδικαλιστικού κινήματος. Λάτρεις πάντα της συνδικαλιστικής άδειας και του προσωπικού οφέλους προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον θυμό και την αγανάκτηση της κοινωνίας και των πρώην συντρόφων τους ώστε να τους προσηλυτίσουν ως σύγχρονοι ιεραπόστολοι του τυχοδιωκτισμού και του καιροσκοπισμού. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δελτίο Τύπου - Σύσκεψη ΓΣΕΕ και Ομοσπονδιών ΔΕΚΟ



Ευρεία σύσκεψη της ΓΣΕΕ με τις Ομοσπονδίες των ΔΕΚΟ πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 15/10/2012 στα γραφεία της Συνομοσπονδίας ενόψει της Γενικής Απεργίας στις 18/10/2012. 
Συζητήθηκαν αναλυτικά οι ιδιαιτερότητες, τα προβλήματα και οι δυνατότητες των επιμέρους κλάδων καθώς και η ανάγκη συντονισμού της δράσης και των αγώνων των εργαζομένων.
Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά η αποφασιστικότητα όλων των οργανώσεων για μαζική και αγωνιστική συμμετοχή των εργαζομένων όλων των κλάδων και όλων των κατηγοριών, στις αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ, ώστε να αποκρουστούν και να ακυρωθούν τα νέα μέτρα και τα δεσμά των μνημονίων. 
Για την αντιμετώπιση της σκληρής και μετωπικής επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι από Κυβέρνηση και Τρόικα στα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα, συζητήθηκαν τρόποι και δράσεις των επιμέρους χώρων ή κλάδων με κλαδικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα εντάσσονται στο συνολικό και κεντρικό αγωνιστικό σχεδιασμό με στήριξη και συντονισμό της ΓΣΕΕ. 
Στην περίπτωση που Κυβέρνηση και Τρόικα επιμείνουν στα νέα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα και μετά τη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της ΠΕΜΠΤΗΣ 18/10, τα συνδικάτα θα προχωρήσουν σε συνέχιση και κλιμάκωση του Αγώνα. 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

Ο μεγάλος πόλεμος πλησιάζει στο τέλος του 2012



Ο πρώην αναλυτής της Goldman Sachs, Charles Nenner, δήλωσε στο Fox Business Network, ότι ο δείκτης Dow Jones βρισκόταν στο επίπεδο κατάρρευσης των 5.000 μονάδων και στα πρόθυρα ενός «μεγάλου πολέμου», που θα ταρακουνήσει τον κόσμο στα τέλη του 2012, 
προκαλώντας... αμηχανία στους συνομιλητές του.
Ο Nenner, πρώην τεχνικός αναλυτής της Goldman Sachs, προσπάθησε να να προβλέψει τις τάσεις της αγοράς με ένα πρόγραμμα, σε υπολογιστή, που προβλέπει την πορεία των κινητών αξιών. Ο Nenner προέβλεψε την πτώση του χρηματιστηρίου και την κατάρρευση των κατοικιών, πάνω από δύο χρόνια, πριν την κατάρρευση της Lehman Brothers.
Ο Nenner προβλέπει ότι όταν ο Dow φτάσει τις 5.000 μονάδες, θα σημειωθεί γιγαντιαία πτώση και θα ακολουθήσει μεγάλη ύφεση, που θα φτάσει στα επίπεδα της οικονομικής κατάρρευσης του Μαρτίου του 2009.

Ο Nenner συμβούλευσε, τότε, τους πελάτες του να εγκαταλείψουν, σχεδόν εξ ολοκλήρου, την αγορά. "Είπα στους πελάτες μου, τα συνταξιοδοτικά ταμεία, τις μεγάλες επιχειρήσεις και στα αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου, να εγκαταλείψουν την αγορά, σχεδόν εξ ολοκλήρου", δήλωσε ο Nenner. Τι θα μπορούσε, όμως, να οδηγήσει σε μια τέτοια δραματική μείωση;
Ίσως, μια πετρελαϊκή κρίση που θα μπορούσε να ξεκινήσει από την "ημέρα της οργής", στη Σαουδική Αραβία ή κάτι άλλο; Σύμφωνα με το Nenner, η κατάρρευση θα ξεκινήσει από "ένα μεγάλο πόλεμο, στο τέλος του 2012 - 2013. Αυτός, λοιπόν, ο «μεγάλος πόλεμος», θα οδηγήσει στην κατάρρευση του χρηματιστηρίου.
Bάσει των όσων ισχυρίζεται, λοιπόν, ο πόλεμος θα έχει τις ρίζες του, στην τρέχουσα αναταραχή που βλέπουμε εξαπλώνεται σαν "φωτιά" σε όλη τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή. 
ΠΗΓΗ:apocalypsejohn.com

Έχουμε πετρέλαιο σαν το Ιράν, χρυσάφι σαν την Αφρική και αέριο σαν τη Ρωσία, λέει ο ξένος τύπος.


Φωτογραφία για Έχουμε πετρέλαιο σαν το Ιράν, χρυσάφι σαν την Αφρική και αέριο σαν τη Ρωσία, λέει ο ξένος τύπος.
Μπορεί ο τίτλος να είναι κατιτί υπερβολικός, με μια ελαφριά δόση ειρωνείας, ωστόσο μόνο υψηλές προσδοκίες γεννούν τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου για την υπό σχεδιασμό εκμετάλλευση των ελληνικών κοιτασμάτων, η οποία μπορεί να αλλάξει τη μοίρα της υπερχρεωμένης Ελλάδας.
Λίγοι Ευρωπαίοι γνωρίζουν ότι η ταλαιπωρημένη Ελλάδα είναι παραγωγός πετρελαίου. Μικρή μεν – με μόνο 2.000 βαρέλια την ημέρα, που αντιστοιχούν στο 0,5% των αναγκών της – αλλά με μέλλον, επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα Le Monde, η οποία σημειώνει επίσης ότι η αδιάφορη μέχρι σήμερα Αθήνα έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε έρευνες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου και αερίου σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας.
Τους τελευταίους μήνες, η ελληνική κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο για την έρευνα και εκμετάλλευση τριών περιοχών, όπου είχαν διεξαχθεί σεισμικές μελέτες κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1990, στα Ιωάννινα, στη βορειοδυτική περιοχή της Ηπείρου κοντά στα αλβανικά σύνορα, όπως και στο Ιόνιο 
 . Οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες δεν έχουν δείξει να βιάζονται να «θέσουν υποψηφιότητα» για την εξόρυξη των εν λόγω κοιτασμάτων – τα οποία υπολογίζονται μεταξύ 50 και 100 εκ. βαρελιών. Παρ' όλα αυτά, μετά την ανακάλυψη κοιτασμάτων αερίου στο Ισραήλ και την Κύπρο, υψηλές προσδοκίες τρέφονται για την αχανή έκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων κοντά στην Κρήτη. Νορβηγική εταιρεία με την ονομασία Petroleum Geo-Services (PGS) επελέγη προσφάτως για τη διεξαγωγή υποθαλάσσιων σεισμικών μελετών σε μία περιοχή 220.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, οι οποίες θα διαρκέσουν 18 μήνες. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γερμανία: Χημικό ατύχημα σε εργοστάσιο της Kraft Foods



Χημικό ατύχημα σημειώθηκε σε εργοστάσιο της εταιρείας Kraft Foods στη βόρεια Γερμανία όταν σε δεξαμενή που περιείχε υδροξείδιο του νατρίου (καυστική σόδα) αποτέθηκε νιτρικό οξύ, με αποτέλεσμα ξαφνική αύξηση της θερμοκρασίας.
Περίπου 1.800 πολίτες χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους το βράδυ της Δευτέρας μετά το ατύχημα στο εργοστάσιο, το οποίο βρίσκεται στην Μπαντ Φαλινγκμπόστελ, στην Κάτω Σαξονία.
«Η δεξαμενή μπορεί να κινδυνεύει να εκραγεί», είπε ο Στέφαν Μάγερ, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, προσθέτοντας ότι η άδεια των αρχών στους κατοίκους να επιστρέψουν θα δοθεί όταν τα δύο χημικά συστατικά διαχωριστούν. «Αυτό θα πάρει ώρες», πρόσθεσε.
Ένα δηλητηριώδες νέφος που σχηματίστηκε πάνω από το εργοστάσιο διαλύθηκε στην διάρκεια της νύχτας, αλλά ο εκπρόσωπος προειδοποίησε ότι υπάρχει κίνδυνος να σχηματιστεί νέο νέφος.
Η κατάσταση «κλιμακώνεται εκ νέου», είπε μια εκπρόσωπος του εργοστασίου. Η εκπρόσωπος της Κραφτ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο N24, διαβεβαίωσε πάντως ότι «ως τώρα, δεν υπάρχει ουδείς τραυματίας» από το βιομηχανικό αυτό ατύχημα, ενώ χαρακτήρισε την απομάκρυνση των κατοίκων μια απόφαση των αρχών για «προληπτικούς λόγους».
Κάτοικοι της περιοχής σε ακτίνα 500 μέτρων γύρω από το εργοστάσιο έχουν απομακρυνθεί, ενώ η περιοχή άμεσου κινδύνου ορίστηκε σε μια ακτίνα 50 μέτρων γύρω από το εργοστάσιο. Σχολεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί έκλεισαν, όπως και ένα τμήμα αυτοκινητοδρόμου.
Περίπου 700 άνδρες της πυροσβεστικής και άλλων υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης βρίσκονται επί τόπου στην μικρή πόλη, κοντά στο Ανόβερο.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δήλωση βόμβα: Το δημόσιο θα καταργήσει τον οδικό άξονα Ε65 (Κεντρικής Ελλάδας) πληρώνοντας 1 δισ. ευρώ!



«Το Υπουργείο Ανάπτυξης σκέπτεται να καταβάλει αποζημιώσεις τάξεως ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για να εγκαταλείψει το έργο,( σ.σ πρόκειται για τον Ε65) όταν με τα ίδια χρήματα θα το ολοκλήρωνε. Πρόκειται για απόφαση που δεν έχει οικονομική και αναπτυξιακή λογική.»
Με αυτή τη δήλωση βόμβα που εξαπέλυσε από το βήμα του συνεδρίου της International Herald Tribune ο επικεφαλής του ομίλου ΓΕΚ Τέρνα, Γ. Περιστέρης άφησε άναυδους το ακροατήριο και τον αρμόδιο υπουργό Κ. Χατζηδάκη ο οποίος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ υποστήριξε ότι δεν έχει τέτοια πληροφόρηση. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΣΕΕΠ

ΨΉΦΙΣΑΝ 1.365  ΑΠΟ ΤΟΥΣ 1963

ΒΕΑ:                                        ΝΑΙ 369  ΟΧΙ 111 ΑΚΥΡΑ 7  ΛΕΥΚΑ 14
ΒΕΘ:                                        ΝΑΙ 426  ΟΧΙ   49 ΑΚΥΡΑ 3  ΛΕΥΚΑ   5
ΒΕΕ:                                         ΝΑΙ 284  ΟΧΙ   21 ΑΚΥΡΑ 3  ΛΕΥΚΑ   6
ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΧΕΙΜΑΡΑΣ:  ΝΑΙ   52  ΟΧΙ     7 ΑΚΥΡΑ 1  ΛΕΥΚΑ   6

Μικρότερη κι από το Βιετνάμ η κεφαλαιαγορά της Ελλάδας μετά την αποχώρηση της Coca Cola Hellenic! - Μετά από δύο μνημόνια οι απώλειες για το ΧΑ φθάνουν στο 86%



Μετά τη διαγραφή της Coca Cola Hellenic από το ταμπλό του ΧΑ, το επόμενο έτος, η ελληνική κεφαλαιαγορά θα είναι μικρότερη ακόμη κι από την αγορά του Βιετνάμ!
Όπως επικαλείται το Bloomberg, με την απομάκρυνση από τη χώρα μας της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας εμφιάλωσης παγκοσμίως μειώνεται η αξία της ελληνικής κεφαλαιαγοράς σε περίπου 31 δις. δολ. από 39,2 δις. που ήταν συμπεριλαμβανομένης της Coca Cola Hellenic. Η αγορά του Βιετνάμ υπολογίζεται σε 35,2 δις. δολ. Σημειώνεται πως, όπως αναφέρει το Bloomberg, ήδη η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά είναι η μικρότερη μεταξύ 24 αναπτυγμένων χωρών.
Από το Νοέμβριο του 2007, οπότε η αξία των εισηγμένων μετοχών είχε φθάσει τα 273 δις. δολ. η ελληνική αγορά έχει χάσει το 86% της αξίας της, καθώς η Ελλάδα έχει υπογράψει δύο μνημόνια. Και όπως λέει το Bloomberg, η ύφεση πλήττει τη χώρα για πέντε χρόνια και αναμένεται να συνεχιστεί και το 2013 και το 2014.
Προς το παρόν, η Coca-Cola Hellenic υπολογίζεται ότι καλύπτει το 23% της αξίας του γενικού δείκτη στο ΧΑ με αξία αγοράς 6,23 δις. ευρώ. Στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 8,3% με την Εθνική Τράπεζα να «βαραίνει» τον δείκτη σε ποσοστό 19%. Πλέον, όμως, οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι καλύπτουν συνολικά το 16% της αξίας του γενικού δείκτη στο ΧΑ έναντι 38% που ήταν το 2009.
Σύμφωνα με το Bloomberg, όταν αποχωρήσει από το ΧΑ Coca Cola, η Εθνική θα πάρει και πάλι την πρωτιά όσον αφορά το «βάρος» της στο γενικό δείκτη.
 ΠΗΓΗ:bankingnews.gr

O Παναγιωτακόπουλος απαντά στον Πρετεντέρη



Ο επικεφαλής της  Αρ Πρωτοβουλίας Γ. Παναγιωτακόπουλος απαντά  στον ΙΚ Πρετεντέρη για άρθρο του στα  «ΤΑ ΝΕΑ» Στήλη Εμπιστευτικά 16/10/12
Λάλησε ο κόκορας … του συστήματος!
Θα μπορούσε να είναι τίτλος τιμής για μένα ένα λιβελογράφημα με υπογραφή του κ. Πρετεντέρη.
Κατανοώ και την ανησυχία του και τους φόβους του.
Κατανοώ ότι δυσκολεύεται να αποδεχτεί ότι κάποιοι απορρίπτουν τις πολιτικές που ο ίδιος μετά μανίας υποστηρίζει.
Λες και είμαστε υποχρεωμένοι να ταυτιζόμαστε με τις συντηρητικές του απόψεις και τους εναγκαλισμούς του με το εκάστοτε κυβερνητικό σχήμα.
Ο αειθαλής κ. Πρετεντέρης του Σημίτη, του Καραμανλή, του Σαμαρά, πιθανώς και του επόμενου!
Ο ομιλών «εξ ονόματος του λαού και ο εκφράζων το λαϊκό αίσθημα», υπό τη δέσμευση των εκάστοτε επιλογών των ευρισκομένων πάνω από τον ίδιο.
Ο υπερασπιστής της Τρόικα και του ΔΝΤ, με πάθος και καθημερινή συνέπεια, μεγαλύτερα και από αυτά του Τόμσεν.
Ο αναμάρτητος υπερασπιστής του αποκεφαλισμού των δημοσιών υπαλλήλων, της φτώχειας του λαού, των επενδύσεων (γενικώς και αορίστως), της εφαρμογής πολιτικών που διαλύουν μια κοινωνία.
Γιατί ο αδρά αμειβόμενος (με 700.000 ευρώ το χρόνο, σύμφωνα με δημοσιεύματα που δε διέψευσε) προφανώς δεν θέλει να διαταραχτεί η αμειβόμενη  σχέση και επαφή με την εργοδοσία του. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΧΙ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ !...



Τη διαφωνία τους με τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που προωθεί η τρόικα εξέφρασαν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, σημειώνοντας ότι «οι εργαζόμενοι χρειάζονται προστασία» και ότι «τα όρια της ελληνικής κοινωνίας έχουν εξαντληθεί».
«Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη και να μην επιτρέψουμε την εργασιακή ζούγκλα» είπε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.
Η κ. Γεννηματά παρέπεμψε σε σχετική δήλωσή της, της 4ης Σεπτεμβρίου, στην οποία ανέφερε: «Το ΠΑΣΟΚ έχει κατ' επανάληψη τονίσει ότι οι εργασιακές σχέσεις πρέπει να επιστρέψουν στο επίπεδο που ορίζει το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο. Οι εκπρόσωποι της τρόικας πρέπει να καταλάβουν ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια. Προσπάθεια που δεν έχει γίνει σε καμία άλλη χώρα και που πρέπει να αναγνωριστεί. Αν η τρόικα νομίζει ότι η Ελλάδα είναι τριτοκοσμική χώρα και ότι οι πολίτες της αντέχουν και άλλη πίεση, τότε βρίσκεται εκτός των ορίων της εντολής της. Ως εκ τούτου τα θέματα αυτά δεν είναι καν προς συζήτηση».
Την ίδια στιγμή ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ που έχουν εικόνα της πορείας των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές της χώρας αρνούνται κατηγορηματικά τις αλλαγές-σοκ στις εργασιακές σχέσεις που προωθεί η Τρόικα και «οδηγούν σε μισθούς πείνας και κατάλυση εργασιακών δικαιωμάτων», όπως σημειώνουν.
«Δεν προκύπτουν από κανένα τα όσα ζητάει η Τρόικα» επισημαίνουν και τονίζουν ότι την θέση αυτή πρόκειται, κατά τις ίδιες πηγές από τη ΔΗΜΑΡ, να καταστήσει σαφή ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Η θέση της ΔΗΜΑΡ παραμένει πως η συμφωνία για τα μέτρα περικοπών πρέπει να συνδυαστεί με πολιτική δέσμευση από την ηγεσία της ΕΕ ότι η επίλυση του «ελληνικού προβλήματος» πρόκειται να ενταχθεί σε μια συνολική λύση για την κρίση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Οι ίδιες πηγές αναμένουν να ξεπεραστούν τα εμπόδια για την απαίτηση της τρόικας περί απολύσεων στο Δημόσιο, καθώς, όπως αναφέρουν, τα επιχειρήματα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι βάσιμα και ισχυρά. 
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΠΙΡΤΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΙΤΙΔΑΠΟΘΗΚΗ !...



Θα πείτε, «αυτή είναι η δουλειά τους». Να μειώσουν το έλλειμμα του προϋπολογισμού και το χρέος. Κόψτε δαπάνες, προσθέστε έσοδα, είναι το μηχανιστικό δόγμα των εκπροσώπων της τρόικας. Οι άνθρωποι λειτουργούν με τεχνοκρατικά «σκονάκια». Και όταν αυτά γίνονται σκόνη από τον ανεμοστρόβιλο της εξαετούς ύφεσης και πάλι δεν πτοούνται: Κόψτε τον λαιμό σας. Στη λαιμητόμο, όμως, βρίσκονται συνηθέστατα τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων. Και στο πάτωμα σφαδάζει η οικονομία.
Η τρόικα συμπεριφέρεται ωσάν η χώρα να 'ναι αποστειρωμένος θάλαμος. Διατάσσουν ερήμην της κοινωνίας, αγνοούν τις ανεξέλεγκτες πολιτικές παρενέργειες των δογματικών τους συνταγών, το ίδιο το πολιτικό σύστημα που αποτελεί μέρος του ελληνικού προβλήματος. Πλέον επικίνδυνη εξέλιξη η γιγάντωση νεοφασιστικού κόμματος που συνιστά ευθεία απειλή για την Ελληνική Δημοκρατία. Μια δημοκρατία που η εδραίωσή της υπήρξε και ισχυρός λόγος για την ένταξη της χώρας μας στην τότε ΕΟΚ. Με άλλους, βεβαίως, ηγέτες.
Μονοσήμαντες και ισοπεδωτικές προσεγγίσεις ασφαλώς δεν ωφελούν, σε κάθε περίπτωση ωστόσο κανένας δεν μπορεί να προσποιείται τον ανύποπτο, στη θέα ενός κυκλώνα που απειλεί να καταπιεί τη χώρα ως αποτέλεσμα μιας βίαιης και μαζικής πτώχευσης.
Οι αριθμολάγνοι της τρόικας δεν μπορεί να αγνοούν την ελληνική προέλαση στην ανεργία (25,1%), με αποτέλεσμα να φαντάζει ως ισπανική υποχώρηση ο μέχρι χθες αρνητικός «πρωταθλητισμός» της μεγάλης ιβηρικής χώρας (25%).
Ένα σπίρτο χρειάζεται για να τιναχθεί στον αέρα μια κοινωνία-πυριτιδαποθήκη και η χώρα να μετατραπεί σε τεφροδόχο ανείπωτων θυσιών. Και, δυστυχώς, τα μεγάλα παιδιά της τρόικας παίζουν με τα σπίρτα. Τη μια μέρα με τη «μαύρη τρύπα» των 550 εκατομμυρίων των τραπεζών που αξίωσαν ωσάν να επρόκειτο για πλασιέ των τραπεζιτών να καλυφθεί με νέες εισφορές. Και την επομένη με τη? μεγαλοφυή ιδέα -ούτε ο Νταβούτογλου την είχε, που συνέβαινε να βρίσκεται την ίδια περίοδο στη χώρα- της εκκένωσης νησιών με λιγότερους από 150 κατοίκους για εξοικονόμηση πόρων.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Handelsblatt: «Νέα Νορβηγία» η Ελλάδα



Άρθρο αφιερωμένο στις προοπτικές που δίνει στην Ελλάδα η αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογοανανθράκων που διαθέτει δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Στο άρθρο, το οποίο μάλιστα φέρει τον τίτλο «Μια νέα Νορβηγία, αλλά στη Μεσόγειο, γίνεται λόγος για τις ελπίδες που η χώρα μας τρέφει για λύση μέρους του οικονομικού της προβλήματος εκμεταλλευόμενη τον ορυκτό της πλούτο.
Όπως αναμεταδίδει το Deutsche Welle, η οικονομική εφημερίδα σημειώνει: «Το πόσο πετρέλαιο και φυσικό αέριο κρύβει το ελληνικό υπέδαφος είναι άγνωστο. Ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα ότι το φθινόπωρο του 2013 θα υπάρχει μια πρώτη εικόνα για τα αποθέματα και μέχρι το τέλος του 2014 θα δοθούν οι πρώτες άδειες εκμετάλλευσης. Εικάζεται ότι και στο Αιγαίου υπάρχουν αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, για την εκμετάλλευση των οποίων διαφωνούν Αθήνα και Αγκυρα. Για τις οικονομικές ζώνες στα νότια της Ελλάδα θα πρέπει να υπογραφούν συμφωνίες με την Αίγυπτο και την Λιβύη. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Ρωσική έφοδος και έντονο παρασκήνιο στο διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ



Σε φάση έντονων διεργασιών, με κινήσεις ιδιαίτερης γεωπολιτικής σημασίας, τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο, έχει μπει πλέον η διαδικασία πώλησης της ΔΕΠΑ. Οι εταιρείες που ενδιαφέρονται προχωρούν στη συγκρότηση των κοινοπρακτικών σχημάτων, ενόψει της κατάθεσης μη δεσμευτικών προσφορών. Κομβικός ο ρόλος της Gazprom και των Ιταλικών ENI και EDISON.
Στις 5 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την προκήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ, οι εταιρείες οι οποίες, στην πρώτη φάση της διαδικασίας, είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά των μετοχών της ΔΕΠΑ που κατέχει το ελληνικό δημόσιο, θα πρέπει να καταθέσουν μη δεσμευτικές οικονομικές προσφορές. Ενόψει της ημερομηνίας αυτής οι «μνηστήρες» έχουν αποδυθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου, αφενός μεν να ενισχύσουν τις προσβάσεις και τα διαπραγματευτικά τους ατού, αφετέρου να συγκροτήσουν τα κοινοπρακτικά σχήματα που θα «κατέβουν» στο διαγωνισμό.
Η προθεσμία για να δηλωθούν οι συμμαχίες είναι η 17η Οκτωβρίου, οπότε τις ημέρες αυτές οι διεργασίες έχουν «πάρει φωτιά». Ο προκήρυξη δίνει τη δυνατότητα να κοινοπρακτήσουν όχι μόνον εταιρείες που συμμετείχαν στην πρώτη φάση, αλλά και άλλες, «μπαίνοντας» σε σχήματα εταιρειών που ήδη έχουν καταθέσει το ενδιαφέρον τους.
Επισήμως, όλες οι εταιρείες που εμφανίστηκαν τον Απρίλιο, δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν και στο δεύτερο γύρο. Στο παρασκήνιο ωστόσο, έχουν γίνει πολλές διμερείς επαφές και συναντήσεις με αντικειμενικό σκοπό να δημιουργηθούν συμμαχίες για από κοινού κάθοδο. Σύμφωνα με πληροφορίες και εκτιμήσεις παραγόντων του χώρου, οι «παίχτες» που κινούνται με έντονο τρόπο είναι η Ρωσική Gazprom, οι Ιταλικές ENI και EDISON και η Ισραηλινή ISRAEL CORPORATION.
Από τους εγχώριους διεκδικητές, η κοινοπραξία των ομίλων Μυτιληναίου και Βαρδινογιάννη, ο δεύτερος μεγαλύτερος πελάτης της ΔΕΠΑ, προσπαθεί να εξασφαλίσει ρόλο, κυρίως μέσω της ένταξής της σε κάποιο ισχυρό διεθνές άρμα. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΑΙΠΕΔ: Μέσα στους Επόμενους Μήνες η Αποκρατικοποίηση ΕΛΠΕ, Λάρκο



Μέσα στους επόμενους μήνες θα δοθεί ώθηση στην αποκρατικοποίηση των ΕΛΠΕ, της Λάρκο, του ΟΛΠ, του ΟΛΘ, της ΕΥΑΘ, της Εγνατίας Οδού και του Αερολιμένα Αθηνών, προανήγγειλε ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Γιάννης Εμίρης, μιλώντας σε διεθνές συνέδριο.
Ο κ. Εμίρης υπογράμμισε ότι «έχουμε μερικά πολύ σημαντικά περιουσιακά στοιχεία και διαγωνισμούς που θα ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες», ενώ στα πλαίσια της δεύτερης φάσης αποκρατικοποιήσεων αναμένεται να ολοκληρωθούν έξι σχέδια μέσα στις αρχές του 2013.
Σύμφωνα με τον κ. Εμίρη, πέραν της μείωσης του χρέους, η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων θα δημιουργήσει επενδύσεις ύψους περίπου 60 δισ. ευρώ,50.000 θέσεις εργασίας και φορολογικά έσοδα ύψους 3 δισ. ευρώ ετησίως. Σημειώνεται ότι οι πρώτες μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις, αυτή της ΔΕΠΑ και η πώληση του 33% του ΟΠΑΠ, αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές του επόμενου έτους. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Προσοχή στις αγγελίες για δουλειά μέσω Facebook!



Κυκλώματα που εξαπατούν Έλληνες που αναζητούν ένα μεροκάματο στο εξωτερικό, δρουν ανενόχλητα ακόμα και μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, και παραπλανούν όσους πειστούν και ζητήσουν εργασία.
Αγγελίες μέσω Facebook συγκεκριμένα ζητούν εργαζόμενους συγκεκριμένων ειδικοτήτων, για να δουλέψουν σε πόλεις της Γερμανίας. Μάλιστα στις αγγελίες αυτές υπάρχουν και τα σχετικά τηλεφώνα επικοινωνίας, όπου για κακή τους τύχη επικοινώνησαν Χανιώτες, κάτοικοι του εξωτερικού και οι οποίοι έπεσαν θύματα των επιτήδειων. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Iσλανδία: Έτοιμο προς επικύρωση το πρώτο Σύνταγμα που συντάσσεται μέσω των κοινωνικών δικτύων



Έτοιμο προς επικύρωση είναι το νέο Σύνταγμα της Ισλανδίας, το οποίο συνέταξαν πολίτες στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008.
Ο λαός της Ισλανδίας εξέλεξε 25 άτομα, το καθένα από τα οποία θα έπρεπε να έχει προταθεί από τουλάχιστον 30 άτομα, μεταξύ 522 ενήλικων, οι οποίοι δεν ανήκαν σε κανένα από τα πολιτικά κόμματα. Στη συνέχεια, το σύνταγμα γράφτηκε μέσα από το διαδίκτυο. Οι πολίτες μπορούσαν να κάνουν προτάσεις και σχόλια για το κείμενο, το οποίο θα παρουσιαστεί στις επόμενες εκλογές.
Οι συζητήσεις για το νέο σύνταγμα ξεκίνησαν όταν οι τρεις μεγαλύτερες τράπεζες κατέρρευσαν και η κυβέρνηση του Γκέιρ Χάαρντε αποφάσισε να προχωρήσει στην κοινωνικοποίηση των ιδιωτικών χρεών και την είσοδο της Ισλανδίας στο ΔΝΤ.
Μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις και τις γενικευμένες συγκρούσεις έξω από το κοινοβούλιο, στις οποίες τα ισλανδικά ΜΑΤ έριξαν δακρυγόνα για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια, ο Ισλανδός πρόεδρος άσκησε βέτο και στο δημοψήφισμα που ακολούθησε οι Ισλανδοί με 93% είπαν "όχι" στην πληρωμή του χρέους.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Η Εποχή", κάπως έτσι ξεκίνησαν οι διαδικασίες για το νέο σύνταγμα, που χαρακτηρίστηκαν από μια μοναδική ανοιχτή αντίληψη, αφού όλοι οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να προτείνουν τις ιδέες τους μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Twitter, Facebook, Flickr). Χαρακτηριστικό είναι ότι το 25μελές συνταγματικό συμβούλιο που εξέλεξε η λαϊκή εθνοσυνέλευση, και αφού προηγήθηκαν εκατοντάδες τοπικές συνελεύσεις, όταν σύντασσε καθένα από τα συνολικά 114 άρθρα, δημοσίευε στο διαδίκτυο το προσχέδιο για να γίνονται σχόλια, επισημάνσεις, κ.λπ.
Το νέο σύνταγμα, αν επικυρωθεί στη ψηφοφορία που θα γίνει στη Βουλή, θα είναι το πρώτο στην ιστορία που συντάσσεται μέσω των κοινωνικών δικτύων και με τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια. Ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων είναι 83.531 σε μια χώρα με 320.000 κατοίκους!
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν είναι ανίκανοι αλλά υποθάλπτουν εγκλήματα!


Ψίχουλα έχουν εισπραχθεί από τους μεγάλους φοροοφειλέτες
Ψίχουλα έχουν εισπραχθεί από τους μεγάλους φοροοφειλέτες
Μόλις 19 εκατομμύρια ευρώ από τα 13 δισεκατομμύρια που είναι το σύνολο των σχετικών ληξιπρόθεσμων οφειλών της λίστας μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου, έχει καταφέρει να εισπράξει μέχρι στιγμής το υπουργείο Οικονομικών.
Έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη αναφορικά με την πορεία είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών των οφειλετών που είχαν περιληφθεί στη λίστα των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση της ερώτηση που είχε απευθύνει στο υπουργείο ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή για 1.500 οφειλέτες, με οφειλές άνω των 5.000.000 ευρώ ανά οφειλέτη, στις υποθέσεις των οποίων ενέσκηψαν κατά προτεραιότητα οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, δημιουργήθηκαν 459 φάκελοι υποθέσεων ληξιπρόθεσμης οφειλής συνολικού ύψους 13.095.089.165,90 ευρώ. Εξ΄αυτών έχουν επιβληθεί 134 κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, 143 υποθέσεις είναι σε πτώχευση και 14 σε ειδική εκκαθάριση.
Στο σύνολο της ληξιπρόθεσμης οφειλής των 13 δισ. ευρώ, εισπράχθηκε μόλις ποσό 19.062.985,11 ευρώ. Διαγράφηκε ποσό 29.485.785,35 ευρώ, που αφορά πρόστιμα του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων για τα οποία εκδόθηκαν δικαστικές αποφάσεις καθώς και δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Σε αναστολή είσπραξης βρίσκεται το ποσό των 282.900.195 ευρώ.
Οι υποθέσεις των 1500 οφειλετών είχαν ανατεθεί σε 21 Ελεγκτές της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης του υπουργείου Οικονομικών και τα ανωτέρω αποτελέσματα έλαβαν χώρα στο διάστημα από 01.05.2012 έως 31.08.2012. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ε.Ε: Μετά τις αμερικανικές εκλογές Eurogroup & έκτακτη σύνοδος κορυφής για την Ελλάδα



Έκτακτη σύνοδο κορυφής για τις 22 Νοεμβρίου αποφάσισε η ΕΕ σύνοδος η οποία θα ασχοληθεί κυριότερα με την Ελλάδα, δεν αποκλείεται όμως να συζητηθεί και η κατάσταση και στους δύο άλλους «ασθενείς» του Νότου την Ισπανία και την Πορτογαλία. Παράλληλα τη διάσκεψη κορυφής θα προετοιμάσει έκτακτο eurogroup στις 12 Νοεμβρίου.
Η ημερομηνία πραγματοποίησης τόσο του eurogroup όσο και της συνόδου κορυφής μόνο τυχαία δεν είναι καθώς τότε θα έχουν διεξαχθεί οι αμερικανικές, εκλογές οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 6 Νοεμβρίου και το αποτέλεσμά τους αναμένεται να κρίνει πολλά αναφορικά με την πολιτική που θα ακολουθήσει η ΕΕ στο πρόβλημα χρέους που αντιμετωπίζει.
Παράλληλα οι πληροφορίες πληθαίνουν ότι τελικά η Ισπανία θα αναγκαστεί να ζητήσει πακέτο διάσωσης το Νοέμβριο και το παραπάνω έρχεται να προστεθεί στις εκτιμήσεις οικονομικών αξιωματούχων στις Βρυξέλες  ότι δηλαδή "πρέπει να έχουμε τελειώσει οριστικά με το πρόβλημα της Ελλάδας πριν ασχοληθούμε με αυτό της Ισπανίας".
Της συνεδρίασης αναμένεται να κυριαρχήσουν θέματα όπως η έγκριση της δόσης των 31 δισ. €, η επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής για τουλάχιστον δύο έτη αλλά και η έναρξη ουσιαστικής συζήτησης για το νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, που θα περιλαμβάνει τον επίσημο τομέα  αυτή τη φορά OSI (Official Sector Involvement) δηλαδή την ΕΚΤ. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έρχονται κατασχέσεις. Ήρθε η ώρα να χάσουμε και τις περιουσίες μας.



Μετά την απώλεια των εργασιών μας, μετά την απώλεια των εισοδημάτων μας, μετά τα ληγμένα σκουπίδια που πλέον θα αγοράζουμε, ήρθε τώρα η ώρα γι’ αυτό που σας προειδοποιούσαμε ήδη από το 2010. Ήρθε η ώρα να χάσουμε και τις περιουσίες μας.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ethnos.gr έρχονται πλέον κατασχέσεις...
μισθών, συντάξεων, ενοικίων, τραπεζικών καταθέσεων ακόμη και ΙΧ αυτοκινήτων για όσους χρωστούν στο Δημόσιο από 300 ευρώ και πάνω. Αιτία για την εξέλιξη αυτή είναι η έκρηξη των ληξιπρόθεσμων χρεών, τα οποία έφτασαν τον Οκτώβριο στα 53,47 δισ. Ευρώ. Μόνο μέσα στο 2012 αυξήθηκαν κατά 10 δισ. Ευρώ!!!! 
Το γεγονός αυτό πανικόβαλε το σάπιο πολιτειακό σύστημα, το οποίο μπροστά στο φάσμα της κατάρρευσης πρώτα του ίδιου λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, φέρνει στο προσκήνιο το μέτρο της αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος των περιουσιών  και των εισοδημάτων των πολιτών, που οφείλουν στο Δημόσιο (δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα) και το οποίο μέτρο είχε ατονήσει τον τελευταίο καιρό εξ αιτίας της κρίσης ρευστότητας που πλήττει τους Έλληνες. Περιουσίες Ελλήνων τις οποίες θα αγοράσουν στους πλειστηριασμούς έναντι ευτελούς τιμήματος, αυτοί που έχουν χρήματα εδώ και στο εξωτερικό και περιμένουν να κατασπαράξουν τα οικονομικά πτώματα των πολιτών. 
ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.gr

Crash Test σε 8 Πηγές Θέρμανσης. Δείτε Ποια Σας Συμφέρει



Τη... ψυχρολουσία που προκαλούν οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης μπορούν να αποφύγουν τα νοικοκυριά αναζητώντας εναλλακτικές μορφές για να ζεσταθούν τους χειμερινούς μήνες.
Η imerisia.gr παρουσιάζει έναν οδηγό για οκτώ πηγές θέρμανσης που μπορούν να επιλέξουν οι καταναλωτές ανάλογα με τα οικονομικά τους. Έχουν τη δυνατότητα να συγκρίνουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των λύσεων, ενώ ορισμένες από αυτές οδηγούν τα νοικοκυριά σε σημαντική εξοικονόμηση δαπανών.
Στη ζυγαριά... μπαίνουν το πετρέλαιο θέρμανσης, το φυσικό αέριο, τα κλιματιστικά, το ενεργειακό τζάκι, τις σόμπες πέλετ, τους καυστήρες βιομάζας, τα πάνελ υπέρυθρης ακτινοβολίας και τα ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα.
Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινά από σήμερα αλλά λόγω της αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης οι τιμές του αναμένεται να κυμανθούν στα 1,35 με 1,40 ευρώ το λίτρο. Το κόστος είναι τεράστιο για τις οικογένειες και σε σχέση με πέρυσι είναι υψηλότερο κατά περίπου 50%. Το 2011 τέτοια εποχή οι τιμές διάθεσης του πετρελαίου ήταν στα 0,90 με 0,92 ευρώ το λίτρο. Αλλά κι όσοι είχαν την οικονομική δυνατότητα και προμηθεύτηκαν πετρέλαιο από πέρυσι για φέτος αναμένεται να προχωρήσουν στη χρήση των καλοριφέρ με φειδώ.
Το συγκριτικό τεστ ανάμεσα στις οκτώ μορφές θέρμανσης έγινε με βάση τις ανάγκες μιας οικογένειας που ζει σε ένα διαμέρισμα 100 τ.μ. Οι εκτιμήσεις θέλουν πως τη διάρκεια της χειμερινής σεζόν θα καταναλωθούν 1.200 λίτρα πετρελαίου. Για να γίνει πιο εύκολη η σύγκριση με τη βοήθεια του μετατροπέας της Εταιρίας Παροχής Αερίου Αττικής βρήκαμε ότι η ισοδύναμη ποσότητα των λίτρων σε kWh (κιλοβατώρες) ηλεκτρικού ρεύματος είναι 12.630.
Έτσι σύμφωνα με αυτό το σενάριο αλλά και με έρευνα αγοράς που κάναμε προκύπτει ότι η πιο οικονομική λύση είναι τα πάνελ υπέρυθρης ακτινοβολίας. Οι εταιρίες υποστηρίζουν πως το ετήσιο κόστος είναι τα 400 ευρώ.
Ακολουθεί ο καυστήρα βιομάζας (με πέλετ) όπου η δαπάνη κυμαίνεται για τη χειμερινή σεζόν από 840 μέχρι 1.120 ευρώ.
Έπεται το φυσικό αέριο με 972,51 ευρώ και το ενεργειακό τζάκι που θα κοστίσει η θέρμανση στα 1.400 ευρώ. Στα 1.120 με 1.400 ευρώ είναι τα έξοδα με τις σόμπες που καταναλώνουν πέλετ.
Τα κλιματιστικά υπολογίζεται ότι για να ζεστάνουν μια κατοικία 100 τ.μ. θα χρειαστεί δαπάνη της τάξης των 1.454 ευρώ.
Όσοι επιλέξουν το πετρέλαιο θέρμανσης θα χρειαστούν 1.680 ευρώ, ενώ ασύμφορη λύση είναι τα ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα με το λογαριασμό να εκτινάσσεται στα 2.472 ευρώ. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εισάγουν πετρέλαιο από τα Σκόπια οι κάτοικοι του νομού Φλώρινας



Δρομολόγια από και προς τη γειτονική ΠΓΔΜ κάνουν ακόμη και πέντε φορές την ημέρα ιδιοκτήτες πετρελαιοκίνητων οχημάτων για να γεμίσουν το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου τους. Μετά από κάθε δρομολόγιο αδειάζουν το πετρέλαιο με ένα λάστιχο στη δεξαμενή τους ώστε να το χρησιμοποιήσουν για να καλύψουν τις ανάγκες του νοικοκυριού τους για .....
θέρμανση.
Οι υψηλές τιμές του πετρελαίου θέρμανσης και η εξίσωσή τους με αυτές του πετρελαίου κίνησης στην Ελλάδα έχουν οδηγήσει τους κατοίκους της Φλώρινας σε τέτοιου είδους «τεχνάσματα» προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες του χειμώνα που πλήττει με σφοδρό τρόπο το νομό. Την ίδια στιγμή σε απόγνωση δηλώνουν ότι βρίσκονται οι ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμων καθώς η ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης είναι ελάχιστη.
Τα παραπάνω αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, Σάββας Σαπαλίδης, με αφορμή τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν στην περιοχή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υψηλή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Από το πρωί της Δευτέρας οι καταστηματάρχες της πόλης έχουν αναρτήσει μαύρες σημαίες στα καταστήματά τους ενώ οι βενζινοπώλες γνωστοποίησαν ότι σήμερα, πρώτη ημέρα έναρξης της διανομής του πετρελαίου θέρμανσης, οι ίδιοι δεν πρόκειται να προμηθευτούν ή να διανείμουν πετρέλαιο στους καταναλωτές.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κρίση στην Ν. Κινεζική Θάλασσα: Μεγάλης κλίμακας ασκήσεις από Ιαπωνία και Κίνα (vid)



Επιδεινώνεται και άλλο το κλίμα έντασης ανάμεσα στην Ιαπωνία και την Κίνα με αφορμή τη διένεξη για τις νησίδες του συμπλέγματος Senkaku.
Οι δύο χώρες προχώρησαν σε μαζικά στρατιωτικά γυμνάσια με την Ιαπωνία να πραγματοποιεί επίδειξη δύναμης των ναυτικών της δυνάμεων και με αντικειμενικό σκοπό την προστασία νησιών από εχθρική επέμβαση ενώ η Κίνα πραγματοποίησε στρατιωτικές ασκήσεις με ακριβώς αντίθετο σενάριο αυτό της κατάληψης νησιών!
Η Ιαπωνία πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα μεγάλες ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο Σαγκάμι με την συμμετοχή 36 πλοίων, 45 αεροσκαφών και 8.000 ανδρών, ενώ προετοιμάζει και νέα ναυτικά γυμνάσια σε συνεργασία με τις ΗΠΑ.
Οι ασκήσεις πρόκειται να ξεκινήσουν στις αρχές Νοεμβρίου και θα πραγματοποιηθούν σε ακατοίκητη νησίδα πλησίον της νήσου Okinawa. Αντικείμενο της άσκησης θα είναι η ανακατάληψη νησιού έπειτα από ναυτική εισβολή και αποβίβαση δυνάμεων αλεξιπτωτιστών και πεζοναυτών  με τη χρήση ταχύπλοων μέσων και ελικοπτέρων. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΑΡ: «Ως εδώ και μη παρέκει»



Το ηγετικό επιτελείο της ΔΗΜΑΡ προειδοποιεί ότι «παίρνει επάνω του» την υπόθεση με τα εργασιακά και διακηρύσσει σε όλους τους τόνους «ως εδώ και μη παρέκει».
Όπως σημειώνουν στελέχη της Αγ. Κωνσταντίνου, θα «κάνουν σημαία τους» την αντίθεση της ΔΗΜΑΡ στις «αλλαγές-σοκ στις εργασιακές σχέσεις που προωθεί η Τρόικα και οδηγούν σε μισθούς πείνας και κατάλυση εργασιακών δικαιωμάτων».
Βέβαια, στελέχη της ηγετικής ομάδας δεν απαντούν όταν τίθεται το ερώτημα αν η διαφωνία τους για τα εργασιακά ζητήματα μπορεί να φτάσει ως τη ρήξη με παρεπόμενο και κυβερνητική κρίση. Το μόνο που λένε είναι ότι «αυτή η σκέψη αφορά επόμενο στάδιο και δεν είναι της ώρας»...
Πάντως, η άρνηση της ΔΗΜΑΡ στις απαιτήσεις της Τρόικας σχετικά με τα εργασιακά εμφανίζεται από το ηγετικό επιτελείο του κόμματος του κ. Φ. Κουβέλη ως «απόλυτη». Αυτό το μήνυμα , όπως έλεγαν ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ, θα σταλεί και από τον κ. Κουβέλη κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο οποίος παράλληλα θα επιμένει ότι η συμφωνία για τα μέτρα περικοπών πρέπει να συνδυαστούν με πολιτικές δεσμεύσεις από την ηγεσία της ΕΕ για το ελληνικό ζήτημα, στο πλαίσιο και συνολικής λύσης για την κρίση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τι συμβαίνει ; Οι Ρώσοι διπλασίασαν τις συστοιχίες των S-300 στον Καύκασο



Αδιαπέραστο αντιαεροπορικό τοίχος «έχτισε» η Μόσχα στην Αρμενία τον τελευταίο χρονικό διάστημα σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την εξονυχιστική μελέτη δορυφορικών φωτογραφιών της περιοχής του νοτίου Καυκάσου. Νέες συστοιχίες πυραύλων S-300 έχουν μεταφερθεί στην Αρμενία πρόσφατα ενισχύοντας την αεράμυνα όχι μόνο της Αρμενίας αλλά και ολόκληρης της περιοχής του νοτίου Καυκάσου.
Τα συστήματα αυτά αποτελούν μία ραγδαία αναβάθμιση της αεράμυνας της ευρύτερης περιοχής και αποτελούν ακόμη μία απόδειξη ότι η Ρωσία ανησυχεί για τις εξελίξεις νότια του Καυκάσου τόσο όσον αφορά το ενδεχόμενο μετακίνησης ισραηλινών μαχητικών στο Αζερμπαϊτζάν ώστε να επιτεθούν στο Ιράν, κάτι που συζητήθηκε έντονα το τελευταίο καιρό, όσο και για οποιαδήποτε πιθανή πρόκληση της Δύσης στην ταραγμένη περιοχή του Καυκάσου. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Ελβετία ετομάζει τον στρατό της για το ενδεχόμενο διάσπασης της Ευρωζώνης



Τον στρατό της προετοιμάζει η Ελβετία για το ενδεχόμενο να «υπερασπιστεί» τα σύνορά της σε περίπτωση διάσπασης της Ευρωζώνης!
Με αφορμή τις αλλεπάλληλες διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας σε ολοένα και περισσότερες χώρες της ΕΕ, η Ελβετία, που ιστορικά φημίζεται για την ουδετερότητά της, ανασυντάσσει τις δυνάμεις της και ήδη πραγματοποίησε τον Σεπτέμβριο στρατιωτική άσκηση με την κωδική ονομασία “Stabilo Due” προκειμένου να μπορεί να αντιδράσει στην αστάθεια που επικρατεί στην Ευρώπη και να δοκιμάσει την ταχύτητα με την οποία – εφόσον χρειαστεί – θα μπορέσει να αναπτύξει τις στρατιωτικές της δυνάμεις.
Η ελβετική εφημερίδα Der Sonntag έγραψε ότι η άσκηση επικεντρώθηκε σε χάρτη επικινδυνότητας του 2010 και περιλάμβανε την ενημέρωση του στρατιωτικού προσωπικού όσον αφορά στην απειλή εσωτερικής αναταραχής μεταξύ αντιμαχόμενων παρατάξεων, καθώς και την πιθανότητα εισόδου μεταναστών από Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία και Πορτογαλία.
Την είδηση αναπαρήγαγε και το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC (δείτε εδώ: http://www.cnbc.com/id/49385502) γεγονός που προκάλεσε την επίσημη απάντηση του υπουργείου Άμυνας της Ελβετίας. Μια δήλωση που αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, καθώς η ελβετική κυβέρνηση δηλώνει ότι «δεν αποκλείει την πιθανότητα να υποχρεωθεί να αναπτύξει στρατεύματα στα επόμενα χρόνια».
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δελτίο Τύπου - Δικαστικό φρένο στην εκ περιτροπής εργασία (1) ημέρας



Ο συνδικαλιστικός αλλά και ο δικαστικός αγώνας ενάντια στις παράνομες και αυθαίρετες συμπεριφορές των εργοδοτών συνεχίζεται και εντείνεται.
Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν δύο νέες θετικές εξελίξεις από τα δικαστήρια και από το Συνήγορο του Πολίτη για το θέμα της μονομερούς εκ περιτροπής εργασίας.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Θήβας με την 263/2012 απόφασή του αναγνωρίζει ότι η επιβολή εκ περιτροπής εργασία μιας (1) ημέρας την εβδομάδα ισοδυναμεί με απόλυση και υποκρύπτει την επιθυμία του εργοδότη να αποφύγει την καταβολή αποζημίωσης απόλυσης, ειδικά όταν ο εργαζόμενος έχει και πολλά χρόνια προϋπηρεσίας. Επίσης αναγνωρίζει ότι εφόσον ο εργαζόμενος έχει επιφυλαχθεί για τα δικαιώματά του, δεν είναι απαραίτητο να εγκαταλείψει την εργασία του και να αναλάβει τους κινδύνους ενός δικαστικού αγώνα, αλλά μπορεί να συνεχίσει την εργασία του με τους νέους όρους και στη συνέχεια να δώσει το δικαστικό αγώνα για τον παράνομο χαρακτήρα της μεταβολής.
Την ίδια ώρα σε έκθεσή του ο Συνήγορος του Πολίτη, αναγνωρίζει την καταχρηστικότητα της μονομερούς επιβολής εκ περιτροπής εργασίας σε εργαζόμενες μετά από άδεια μητρότητας. Διαπιστώνει δε την εκτεταμένη δυνατότητα αυθαιρεσιών σε βάρος των εργαζομένων εξαιτίας του ιδιαίτερα ασαφούς πλαισίου για τη μονομερή επιβολή εκ περιτροπής εργασίας, που οδηγεί στην καταπάτηση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων.
Δυστυχώς και τα στοιχεία του Σ.ΕΠ.Ε. για την εκτόξευση της σύγχρονης αυτής μορφής ομηρίας των εργαζομένων στην εργοδοτική αυθαιρεσία και την εργασιακή ανασφάλεια αποδεικνύουν την ανάγκη άμεσης εφαρμογής της απαίτησης της Γ.Σ.Ε.Ε. για την κατάργηση όλων αυτών των μορφών ευελιξίας στην απασχόληση, που οδηγούν στην εμπέδωση της ζούγκλας στις εργασιακές σχέσεις. Ο αγώνας για την ακύρωση αυτών των απαράδεκτων προβλέψεων θα συνεχιστεί με κάθε μέσο και τρόπο. 
ΠΗΓΗ:gsee.gr