Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Η ώρα της ατομικής ευθύνης.


Ζούμε μοιραίες και καθοριστικές μέρες, πρωτόγνωρα υπεύθυνες για το μέλλον μας, των παιδιών μας και αυτής της πατρίδας.

Είναι σπάνιο κοινωνικό φαινόμενο να εξαρτώνται τόσα πολλά, από τόσους πολλούς. Επομένως, το ποσοστό τόσο της ατομικής όσο και της συλλογικής ευθύνης είναι τεράστιο.

Έχει παρέλθει πλέον το πεδίο εκείνο της σημαντικότητας των αξιών.

Το να είναι κάποιος συνειδητός πολίτης, καλοσυνάτος άνθρωπος, αδογμάτιστος κι ελεύθερος, εμπνευσμένος και δημιουργικός, αμοιβαία αλληλέγγυος … … …

Είναι η ώρα της δράσης, των αποφάσεων και της πράξης.

Όποιοι κι αν είμαστε, ότι κι αν είμαστε, όπως κι αν είμαστε, οφείλουμε να πράξουμε το σωστό για μας, τα παιδιά μας και το μέλλον της πατρίδας μας.

Αν είμαστε έστω και ελάχιστα σώφρονες, θα αντιλαμβανόμαστε ότι από εμάς εξαρτώνται τόσα πολλά, που ο βαθμός ευθύνης μας δείχνει δυσθεόρατος.

Είναι ώρες ευθύνης.

Νικόλας

ΠΗΓΗ:olympia.gr

Hλεκτρονικά η αίτηση συνταξιοδότησης απο 1η Ιουλίου 2014


Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ενημερώνει ότι από την 1η Ιουλίου 2014 η αίτηση συνταξιοδότησης λόγω γήρατος ή αναπηρίας θα υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Ιδρύματος.

Η διαδικασία είναι πολλαπλά επωφελής, δεδομένου ότι οι υποψήφιοι συνταξιούχοι θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθούν ηλεκτρονικά την πορεία της αίτησης συνταξιοδότησης και γενικά αποκτούν άμεση πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που παρέχει το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σχετικά με τη συνταξιοδότησή τους.

Με τις δυνατότητες αυτές περιορίζεται δραστικά η προσέλευση στα υποκαταστήματα και βελτιώνεται η παραγωγικότητα των υπαλλήλων, απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής σύνταξης.

Ειδικότερα, από την 1η Ιουνίου 2014 οι ασφαλισμένοι που επιθυμούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συνταξιοδότησης λόγω γήρατος ή αναπηρίας ή να αποκτήσουν πρόσβαση στις πληροφορίες που αφορούν την αίτηση συνταξιοδότησής τους, πρέπει απλώς να εισέλθουν στην ειδική εφαρμογή της ιστοσελίδας του Ιδρύματος (www.ika.gr) και να εισαγάγουν τους κωδικούς που τους έχουν χορηγηθεί από την Εφορία για την είσοδο στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή θα υποστηρίζει τους ασφαλισμένους με οδηγίες για την ορθή συμπλήρωση της αίτησης συνταξιοδότησης.

Παράλληλα, εξακολουθεί να λειτουργεί η ηλεκτρονική υπηρεσία πιστοποίησης των ασφαλισμένων με τον κλειδάριθμο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, για όσους επιθυμούν να τη χρησιμοποιήσουν.

Οι υποψήφιοι συνταξιούχοι που προτίθενται να καταθέσουν αίτηση συνταξιοδότησης από 1η Ιουλίου και μετά θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και να εξοικειωθούν με τη νέα διαδικασία, δεδομένου ότι η προαιρετική δυνατότητα υποβολής αίτησης συνταξιοδότησης στα υποκαταστήματα διατηρείται μέχρι και την 30ή Ιουνίου 2014.

Στην περίπτωση αδυναμίας πιστοποίησης, οι ασφαλισμένοι ή νομίμως εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός τους θα πρέπει να προσέλθουν στο Τμήμα Μητρώου οποιουδήποτε υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με τα στοιχεία ταυτοποίησης των ασφαλισμένων (Δελτίο ταυτότητας/διαβατήριο, Α.Μ.Κ.Α., ΑΦΜ, Αριθμό Μητρώου ΙΚΑ-ΕΤΑΜ).

ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Προκλητικός ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ απέναντι στο δημοψήφισμα για το νερό


Προκλητικός εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος ΕΥΑΘ Ν. Παπαδάκης σχετικά με το δημοψήφισμα για το νερό που έγινε στην Θεσσαλονίκη και στο οποίο οι πολίτες είπαν σε συντριπτικό ποσοστό 98% "όχι" στην ιδιωτικοποίηση. Σε αντίθεση με το μήνυμα των πολιτών ο Ν. Παπαδάκης μιλώντας στο ραδιοσταθμό "Στο Κόκκινο" στους 93,4 υπερασπίστηκε την διαδικασία ιδιωτικοποίησης λέγοντας πως η χώρα είναι υπό κατάρρευση και ότι η κρατική περιουσία δεν μας ανήκει.

Ο ίδιος δήλωσε οτι η διαδικασία πώλησης της ΕΥΑΘ προχωρά απλά επηρεάζονται οι ρυθμοί από τις εξελίξεις εν αναμονή μάλιστα της δημοσίευσης της απόφασης του ΣΤΕ ενώ αναφορικά με το δημοψήφισμα έκρινε το μήνυμα του αδύναμο, είπε ότι δεν ήταν οργανωμένο και ότι θα περίμενε να ακουστεί και η αντίθετη άποψη δηλαδή υπέρ της ιδιωτικοποίησης. Άφησε τέλος αιχμές κατά των κυβερνητικών παραγόντων ότι δεν υπερασπίστηκαν την διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ.

ΠΗΓΗ:alterthess.gr

51 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη... μια δολοφονία της δεξιάς, την ίδιας σημερινής δεξιάς!


Σαν σήμερα, πριν 51 χρόνια (στις 22/5/1963), χτυπήθηκε θανάσιμα στη Θεσσαλονίκη από παρακρατικούς ο συνεργαζόμενος με την ΕΔΑ βουλευτής, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και την Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), Γρηγόρης Λαμπράκης. Εχασε τη μάχη για τη ζωή πέντε μέρες μετά, στις 27 Μάη, στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ», όπου μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση μετά από τη δολοφονική επίθεση.
Ο Γρ. Λαμπράκης γεννήθηκε στις 3/4/1912 στην Κερασίτσα της Τεγέας. Το 1934 μετακόμισε στην Αθήνα για να γραφτεί στην Ιατρική Σχολή και...
την ίδια χρονιά έκανε τα πρώτα βήματά του στον αθλητισμό. Στη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων κέρδισε 12 χρυσά μετάλλια σε βαλκανικούς αγώνες στο άλμα εις μήκος και στις αποστάσεις 100 και 200 μέτρων. Το 1940 πήρε το πτυχίο του. Το 1943 πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Ενωσης Ελλήνων Αθλητών, η οποία διοργάνωσε στη συνέχεια αγώνες για την ενίσχυση των λαϊκών συσσιτίων. Επειτα από τον πόλεμο εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ανακηρύχτηκε σε υφηγητή στο ίδιο πανεπιστήμιο.
Το 1961 εκλέχτηκε βουλευτής Πειραιά με τον εκλογικό συνδυασμό ΠΑΜΕ (Πανδημοκρατικό Αγροτικό Μέτωπο, ο οποίος προέκυψε ως εκλογική συνεργασία της ΕΔΑ με το Εθνικό Αγροτικό Κόμμα). Παράλληλα ανέπτυξε πρωτοπόρα δράση στην οργάνωση και τους αγώνες της ΕΕΔΥΕ. Στις 24 Ιούνη 1962, παίρνει μέρος στο Α' Εθνικό Συνέδριο για την Ειρήνη και τον Αφοπλισμό κι εκλέγεται αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ. Τον Απρίλη του 1963, παίρνει μέρος στη Διεθνή Πορεία στο Ολντερμάστον στην Αγγλία και μια βδομάδα αργότερα πραγματοποιεί στην Αθήνα την Α' Μαραθώνια Πορεία.
Στις 22/5/1963, ο Γρ. Λαμπράκης χτυπήθηκε με λοστό στο κεφάλι από τον Μανόλη Εμμανουηλίδη που επέβαινε στο τρίκυκλο το οποίο οδηγούσε ο Σπύρος Γκοτζαμάνης, άνθρωποι και οι δύο του υποκόσμου, μέλη της οργάνωσης «Καρφίτσα» που καθοδηγούσε η Χωροφυλακή και η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Η επίθεση με το τρίκυκλο έγινε αμέσως μετά από τη συγκέντρωση που είχε οργανώσει στη Θεσσαλονίκη η τοπική οργάνωση της ΕΕΔΥΕ, στα γραφεία του Δημοκρατικού Συνδικαλιστικού Κινήματος, και ενώ ο Λαμπράκης κατευθυνόταν με τα πόδια στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει. Στη διάρκεια αντισυγκέντρωσης, λίγα μέτρα μακρύτερα, χτυπήθηκε από τραμπούκους και αστυνομικούς και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ο βουλευτής Καβάλας της ΕΔΑ και μέλος του ΚΚΕ, Γιώργης Τσαρουχάς, ο οποίος στη δικτατορία δολοφονήθηκε στην Ασφάλεια μετά από βασανιστήρια.
Η κηδεία του Γρ. Λαμπράκη έγινε στις 28 Μάη στην Αθήνα. Μια λαϊκή κοσμοπλημμύρα τον συνόδευσε μέχρι το Α' Νεκροταφείο.
Καθοριστικό ρόλο στη σύλληψη των δολοφόνων έπαιξε ο Μανόλης Χατζηαποστόλου (γνωστός ως Τίγρης), ο οποίος σάλταρε στο τρίκυκλο των δολοφόνων, πάλεψε μαζί τους και τους ανάγκασε να σταματήσουν.
Για τη δολοφονία του Γρ. Λαμπράκη κατηγορήθηκαν ως ηθικοί αυτουργοί 23 αξιωματικοί της Χωροφυλακής. Αλλοι 10 θεωρήθηκε ότι ενήργησαν επιλήψιμα, όμως δεν κατηγορήθηκαν για ανάμιξη. Τελικά, στις 30/12/1966 το δικαστήριο καταδίκασε τους Γκοτζαμάνη και Εμμανουηλίδη σε 11 και 8,5 χρόνια φυλάκιση αντίστοιχα και 9 ακόμα σε φυλάκιση από 3 έως 15 μήνες. Μετά από την εγκαθίδρυση της στρατιωτικής δικτατορίας το 1967 αποφυλακίστηκαν όλοι..

ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Ποιες χώρες της Ευρώπης θα έχουν έλλειψη πετρελαίου σε ένα χρόνο

Ποιες χώρες της Ευρώπης θα έχουν έλλειψη πετρελαίου σε ένα χρόνο
Στα πρόθυρα ενεργειακής κρίσης βρίσκεται ένας μεγάλος αριθμός κρατών της κεντρικής Ευρώπης, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες να στραφούν προς τη Ρωσία για τον εφοδιασμό τους, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Οι χώρες, που έχουν ενεργειακά αποθέματα για λιγότερο από ένα χρόνο, εξαρτώνται σχεδόν αποκλειστικά από τις εισαγωγές από τη Ρωσία, τη Νορβηγία και το Κατάρ, σύμφωνα με το  Global Sustainability Institute στο Πανεπιστήμιο Anglia Ruskin.

Συγκεκριμένα, η Γαλλία διαθέτει πετρέλαιο εσωτερικής καύσης και άνθρακα για λιγότερο από ένα χρόνο. Η Ιταλία έχει αποθέματα φυσικού αερίου και άνθρακα για λιγότερο από ένα χρόνο, ενώ τα αποθέματα πετρελαίου φθάνουν μόλις για ένα χρόνο.

Σε καλύτερη κατάσταση βρίσκεται η Βρετανία, η οποία διαθέτει αρκετά αποθέματα πετρελαίου για 5,2 χρόνια, άνθρακα για 4,5 χρόνια και αέριο για τρία ακόμη χρόνια.

Οπως επισημαίνεται στην έκθεση, κάποιες ευρωπαϊκές χώρες θα μπορούσαν να στηρίξουν εκείνες που αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες ελλείψεις.

Τα αποθέματα πετρελαίου της Γερμανία μπορεί να φθάνουν για λιγότερο από ένα χρόνο και το φυσικό αέριο για μόλις δύο, αλλά τα αποθέματα άνθρακα που διαθέτει είναι αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες της τα επόμενα...500 χρόνια. Ανάλογα, Βουλγαρία και Πολωνία διαθέτουν αρκετά αποθέματα άνθρακα για τα επόμενα 73 και 34  χρόνια αντιστοίχως.

Στον αντίποδα, η πλούσια σε κοιτάσματα Ρωσία διαθέτει αποθέματα πετρελαίου που επαρκούν για πάνω από 50 χρόνια, φυσικό αέριο για περισσότερα από 100 χρόνια και άνθρακα για τουλάχιστον 500 χρόνια, με βάση πάντα τα τωρινά επίπεδα εγχώριας κατανάλωσης.

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

ANAKOINΩΣΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΕΥΑΕ ΒΕΘ


Συναδέλφισσες,οι

Την Δευτέρα 26 Μαΐου 2014 ξεκινάει η ψηφοφορία για την ανάδειξη της νέας Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας Εργαζομένων ΒΕΘ. Η ψηφοφορία θα γίνει στα γραφεία του ΠΣΕΕΠ - ΠΕ.ΣΥ ΒΕΘ  και θα διαρκέσει 2 ημέρες. Την Δευτέρα 26/5/14 και την Τρίτη 27/5/14, από τις 6:00 π.μ. έως και τις 17:00 μ.μ.
Η συμμετοχή όλων  είναι απαραίτητη.
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι εργαζόμενοι στα ΕΛ.ΠΕ ΒΕΘ, ανεξάρτητα από το εάν είναι μέλη Σωματείου ή όχι, και θα πρέπει να έχουν μαζί τους την κάρτα παρουσίας ή την αστυνομική τους ταυτότητα.
Οι υποψήφιοι συνάδελφοι για την νέα ΕΥΑΕ ΒΕΘ είναι οι παρακάτω :

1.    ΒΑΡΥΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Γεωργίου
2.    ΓΙΑΖΚΟΥΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αναστασίου
3.    ΘΕΟΔΩΡΕΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του Γεωργίου
4.    ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Λαζάρου
5.    ΜΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Αριστείδη
6.    ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Κωνσταντίνου
7.    ΜΟΥΤΑΦΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Αποστόλου
8.    ΠΕΤΡΕΑΣ ΗΛΙΑΣ του Παναγιώτη
9.    ΡΙΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Χρήστου


(Βάζουμε έως 4 σταυρούς)


Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ








Ύποπτα παιχνίδια Χ.Θεοχάρη με την άμυνα - "Κλείνει" το Ναυπηγείο στο Νεώριο Σύρου με αίτηση κατάσχεσης


Ο γενικός γραμματέας εσόδων του υπουργείου Οικονομικών Χ. Θεοχάρης που γκρέμισε προεκλογικά το Χρηματιστήριο αυξάνοντας από μόνος του τη φορολογία στους ξένους επενδυτές, που στέλνει συνεχώς ραβασάκια στους πολίτες για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, ακόμη και του «κοινωνικού μερίσματος» τώρα έβαλε στο στόχαστρο του και τα Ναυπηγεία στο Νεώριο της Σύρου.

Προχώρησε σε αίτηση κατάσχεσης «εις χείρας τρίτων» τη στιγμή που το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η κυβέρνηση έδωσαν κάποιες δουλειές στο Ναυπηγείο προκειμένου να το σώσουν και να συνεχίσουν να εργάζονται μερικές δεκάδες ανθρώπων. Μέσω του Πολεμικού Ναυτικού ανατέθηκε η επισκευή μίας πλωτής δεξαμενής για τη βάση της Σούδας, ενώ το Ναυπηγείο πήρε μερικές ακόμη δουλειές για την επισκευή 12 πλοίων που εξασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας για κάποιους μήνες.

Όλα αυτά έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης. Και τώρα έρχεται ο κ. Θεοχάρης, υπάλληλος της τρόικας, να καταδικάσει την επιχείρηση σε «λουκέτο». Τελικώς η κυβέρνηση τη θέλει; Να σώσει το Ναυπηγείο ή να το κλείσει; Ο κ. Θεοχάρης παίρνει αποφάσεις μόνος του στη λογική του «λογιστάκου» ή πίσω από αυτές κρύβονται συμφέροντα;

Παιχνίδια με την άμυνα της χώρας δεν γίνονται. Ας ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τη θέση της. Και στο ενδεχόμενο των οφειλών, μια επιχείρηση μπορεί να τις ξεπληρώσει μόνο αν παραμείνει ανοιχτή. 

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Τέταρτη από το τέλος κατατάσσεται η Ελλάδα στην ανταγωνιστικότητα, σύμφωνα με το IMD


Τέταρτη από το τέλος κατατάσσεται η Ελλάδα στην ανταγωνιστικότητα, σύμφωνα με την παγκόσμια επετηρίδα του IMD. Η χώρα μας έρχεται 57η ανάμεσα σε 60 χώρες, «πέφτοντας» τρεις θέσεις από πέρσι, λόγω υψηλής ανεργίας και χρέους.

«Χειρότερες» σε ανταγωνιστικότητα είναι η Αργεντινή, η Κροατία και η Βενεζουέλα, με την Ελλάδα να βρίσκεται μια θέση κάτω από τη Βουλγαρία.

Η παγκόσμια επετηρίδα ανταγωνιστικότητας του IMD βασίζεται σε στοιχεία του 2013 και αποδίδει το πλήγμα στην ελληνική ανταγωνιστικότητα στην άσχημη εικόνα των δημοσιονομικών, τη στασιμότητα στην υλοποίηση πραγματικών επενδύσεων, καθώς και στο ρεκόρ ανεργίας για το 2013.

Η Ελλάδα, παρά τους ισχυρισμούς περί του αντιθέτου, όπως γράφει η «Καθημερινή», έχει μεταξύ των διευθυντικών στελεχών επιχειρήσεων παγκοσμίως πολύ άσχημη εικόνα. Σύμφωνα με έρευνα του IMD, μεταξύ 4.300 στελεχών επιχειρήσεων παγκοσμίως για την εικόνα των 60 χωρών - οικονομιών που εξετάζονται, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 58η θέση, κάτω από τη Ρουμανία και πάνω από την Αργεντινή και τη Βενεζουέλα.

Η βαθμολογία που συγκεντρώνει είναι μόλις 2,38 βαθμοί σε μία κλίμακα όπου το 0 είναι οι πλέον αρνητικές γνώμες και το 10 οι πλέον θετικές.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Εurostat: Από το κακό στο χειρότερο η απασχόληση στην Ελλάδα


Ραγδαία ήταν η μείωση της απασχόλησης των Ελλήνων ηλικίας 20 έως 64 ετών την περίοδο 2008-2013, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εurostat. Ειδικότερα, το ποσοστό των απασχολουμένων κατρακύλησε από το 66,5% το 2008 στο 53,2% πέρσι, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στην Ε.Ε. διαμορφώθηκε στο 68,3%, από 70,3% το 2008. Σημειώνεται ότι μόνο στη Γερμανία και τη Μάλτα αυξήθηκαν τα ποσοστά απασχόλησης.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat, το ποσοστό απασχολουμένων ηλικίας 20-64 ετών άρχισε να αυξάνεται σταδιακά σε όλη την Ε.Ε. την περίοδο 2002-2008 και διαμορφώθηκε από το 66,7% στο 70,3% και από εκεί και πέρα άρχισε ο κατήφορος, καθώς ο ευρωπαϊκός Νότος και η Ιρλανδία μπήκαν σε σπιράλ ύφεσης. Ανοδική τάση κατέγραψαν τα ποσοστά απασχόλησης από το 2008 ώς το 2013 μόνο στη Γερμανία (από 74% στο 77,1%) και τη Μάλτα (από 59,2% στο 64,9%), ενώ σε τέσσερις χώρες (Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Αυστρία και Πολωνία) το ποσοστό απασχόλησης παρέμεινε σχετικά σταθερό από το 2008 ώς το 2013. Στην Ελλάδα, το ποσοστό των απασχολουμένων ηλικίας 20 ώς 64 ετών κατέγραψε ανοδική τάση από το 2002 (62,7%) μέχρι το 2008 (66,5%) και το 2013 διαμορφώθηκε στο 53,2%.

Ενα άλλο αξιοσημείωτο είναι ότι στην Ε.Ε. το ποσοστό των απασχολουμένων ηλικίας 55-64 ετών παρά την κρίση συνεχώς αυξάνεται και από 38,1% το 2002 έφτασε στο 50,1% το 2013. Στη χώρα μας ωστόσο το ποσοστό των απασχολουμένων ηλικίας 55 ώς 64 ετών άρχισε να μειώνεται από το 2008 και μετά και πέρσι ήταν 35,6%. Γεγονός που οφείλεται εν πολλοίς στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να φύγουν από την αγορά εργασίας με μειωμένες συντάξεις προκειμένου να αποφύγουν τις οδυνηρές αλλαγές στο Ασφαλιστικό. Επίσης, τα χαμηλά ποσοστά απασχόλησης σε αυτές τις ηλικίες καταδεικνύουν και το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν άνθρωποι που έχασαν τη δουλειά τους λίγο πριν από τη συνταξιοδότηση.

Κατά τα λοιπά, ο στόχος της λεγόμενης «στρατηγικής για την Ευρώπη 2020» σε ό,τι αφορά το ποσοστό απασχόλησης είναι 75% για την Ε.Ε. και 70% για την Ελλάδα ώς το 2020.

ΠΗΓΗ:efsyn.gr

Σε σένα μιλάω!

20140522-082051-30051461.jpg
Γράφει ο Γιάννης Κριτσαντώνης

Ναι, σε σένα μιλάω, που καθόσουν προχθές αραχτός στην καφετέρια με τη λιακάδα και κοίταγες απέναντι χαμογελώντας με τα «κορόιδα» που στέκονταν στην ουρά για να ψηφίσουν…

Ναι, εσύ που δεν πήγες στην κάλπη, εσύ που εξευτέλισες το υπέρτατο όπλο σου, την ψήφο, που σού δίνει το δικαίωμα να τους στείλεις από κει που ήλθαν, τώρα πώς θα βγεις να φωνάξεις, να πιέσεις να διαμαρτυρηθείς;

Εσύ που είπες «δεν πάω να ψηφίσω, να πάνε στο διάολο», τι νομίζεις ότι πέτυχες; Πέτυχες να πάνε τα πωρωμένα κομματόσκυλα να αποφασίσουν για σένα. Κάτσε λοιπόν στον καναπέ και βλέπε τους. Και περίμενε τα χειρότερα. «Απομακρύνθηκες από το ταμείο» και σε μερικά εικοσιτετράωρα δεν θα σου αναγνωρίσουν κανένα λάθος. Και τη ζημιά που έκανες όμως, δεν την έκανες μόνο στον εαυτό σου (αυτό θα ήταν το λιγότερο), την έκανες και στους άλλους συμπολίτες σου που τους αποδυνάμωσες την ψήφο! Αλλά μια ζωή έτσι ήσουν και εξακολουθείς να είσαι: Να κοιτάς μόνο την πάρτη σου και οι άλλοι να πάνε να πνιγούν!

Τελικά ποιος νομίζεις ότι είσαι; Τι νομίζεις ότι κατάφερες; Να τους στείλεις στο διάολο ή να σε στείλουν εκείνοι; Φωνάζεις μετά για δημοκρατία. Έτσι νομίζεις ότι λειτουργεί η δημοκρατία; Να μην πας εσύ να ψηφίσεις και να αφήνεις να σε κυβερνά ένα 15%;

Το μόνο που ξέρεις καλά να κάνεις, είναι να τους βλαστημάς από τον καναπέ (ανώδυνα) ή στην ταβέρνα, ανάμεσα παϊδάκια και χωριάτικη και να λες νεοελληνικές μαγκιές του στιλ «αν ήμουν εγώ πρωθυπουργός θα τους τουφέκιζα». Δεν τους… «τουφέκισες» όμως όταν σου δόθηκε η ευκαιρία. Άφησες την ψήφο-«όπλο» στο σπίτι και βγήκες με τη λιακάδα στις ταβέρνες και στις καφετέριες.

Μη διαμαρτυρηθείς λοιπόν αύριο, όταν θα σου πάρουν οι τραπεζιτοστουρνάρες το σπίτι. «Δόξα τω Θεώ» τον άλλο μήνα έρχονται νέοι φόροι και νέες περικοπές! (Όπου να ναι θα αρχίσει πάλι να σε απειλεί ο Θεοχάρης).Το… τζιπ θα στο πάρουν τελευταίο. Θα στο αφήσουν ακόμα λίγο για να… κοιμάσαι μέσα ή να κινείσαι και να πουλάς μούρη στο γείτονα. Όταν θα το κυκλοφορήσεις τελικά κι αυτό ανασφάλιστο, γιατί δεν θα χεις μία και σου πάρουν για δύο χρόνια άδεια δίπλωμα και πινακίδες, πάρε το… λεωφορείο και πήγαινε εκεί στο Σύνταγμα, να ζητήσεις ακρόαση από το… αντίγραφο του Παπαδήμου τον Στουρνάρα. Αν σε… δεχτεί για να ακούσει το πρόβλημά σου ότι «δεν σου άφησε πια τίποτα», θα σου πει ότι το έκανε για τη σταθερότητα της χώρας και για την αξιοπιστία της απέναντι στους τοκογλύφους!

Είχες σταθερότητα τα τελευταία πέντε χρόνια; Ήξερες τι θα σου ξημερώσει, όταν σου έκοβαν από παντού, όταν σου άλλαζαν κάθε μήνα προς το χειρότερο τη φορολογία εισοδήματος , όταν σε άφηναν άνεργο και σε φορολογούσαν κι από πάνω, και όταν σου ζητούσαν με την καθημερινή απειλή της κατάσχεσης όλο και περισσότερα;; Και ποια είναι η αξιοπιστία σου πλέον απέναντι στους τοκογλύφους; Μήπως πρέπει να αυτοκτονήσεις κι εσύ για να τους πληρώσεις;

Έχεις μια τελευταία ευκαιρία για να γλυτώσεις τη ζωή σου και τη ζωή των παιδιών σου: Άσε τις ταβέρνες, τους καναπέδες , τις καφετέριες και τις νεοελληνικές… μεγαλοστομίες και πήγαινε στην κάλπη να τους στείλεις επί τέλους εκεί που πρέπει, πριν σε «στείλουν» αυτοί…


ΠΗΓΗ:olympia.gr

Υποχώρησαν κατά 7,2 εκατ. βαρέλια τα πετρελαϊκά αποθέματα των ΗΠΑ


Η αμερικανική υπηρεσία Ενέργειας ανακοίνωσε ότι τα εμπορικά αποθέματα πετρελαίου της χώρας υποχώρησαν κατά 7,2 εκατ. βαρέλια στα 391,3 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 16 Μαΐου. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για αύξηση κατά 700.000 βαρέλια.
Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 970.000 βαρέλια στα 213,4 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία, έναντι εκτίμησης για αύξηση κατά 100.000 βαρέλια. Τα διυλισμένα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 3,4 εκατ. βαρέλια στα 116,3 εκατ. βαρέλια σε σύγκριση με πρόβλεψη για αύξηση 200.000 βαρέλια.
Την ίδια στιγμή το αργό τύπου Brent παραδόσεως Ιουλίου κέρδισε 86 cents ή 0,8% τερματίζοντας στα 110,55 δολ. το βαρέλι.
Οι αναλυτές της Citibank ενίσχυσαν την πρόβλεψη τους για το Brent το 2014 στα 109 δολ. το βαρέλι από 103 δολ. Αύξησαν επίσης την πρόβλεψη τους για το 2015 στα 105 δολ. το βαρέλι από 95 δολ.

ΠΗΓΗ:energypress.gr