Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Ξέρεις ότι ζεις στην Ελλάδα του 2014 όταν...


Γράφει ο Sak Tsak

Ξέρεις ότι ζεις στην Ελλάδα του 2014 όταν:
Διπλοπαρκάρεις, περνάς με κόκκινο, κλείνεις τις ράμπες των αναπήρων, κορνάρεις με την πρώτη ευκαιρία, δε δίνεις ποτέ προτεραιότητα, νομίζεις ότι οι δρόμοι σου ανήκουν αλλά κατηγορείς και όλους τους άλλους που πράττουν το ίδιο.
Γράφεις Greeklish, δεν ξέρεις ορθογραφία, δεν έχεις διαβάσει στη ζωή σου πάνω από 5 βιβλία, «επιχειρηματολογείς» με ύψωμα της φωνής και με ύβρεις, κατηγορείς τους δασκάλους – καθηγητές – σύστημα παιδείας, μιλάς χωρίς να ακούς και υπογράφεις petition για τη διάσωση της ελληνικής γλώσσας.

Βλέπεις τούρκικα σίριαλ, εκπομπές μαγειρικής και reality shows, φώναξες για το κλείσιμο της ΕΡΤ αν και δεν έβλεπες ποτέ, γνωρίζεις τα πάντα για το lifestyle και τη μόδα κι ας μην έχεις βρακί να φορέσεις, βλέπεις ανθρώπους να ξεκατινιάζονται ή να πονάνε και λες τι κρίμα! Αλλά κατά βάθος χαίρεσαι που δεν είσαι στη θέση τους.
Αγαπάς ως εαυτόν τον καναπέ σου, μάχεσαι μόνο με ηλεκτρονικές υπογραφές και like, διαβάζεις κείμενα σαν αυτό και βλέπεις βιντεάκια με αποκαλύψεις, αισθάνεσαι σαν να πολεμάς στην πρώτη γραμμή (γιατί φοράς όμως πιτζάμες;) και κατηγορείς όσους δεν ξέρουν τα όσα «αποκαλυπτικά» γνωρίζεις εσύ και δεν αγωνίζονται όπως εσύ.
Δέχεσαι αδιαμαρτύρητα οποιαδήποτε καταπάτηση των δικαιωμάτων σου, είσαι άνεργος ή δουλεύεις χωρίς να πληρώνεσαι, ακούς πειθήνια τα παπαγαλάκια της τηλεόρασης, κατεβάζεις καθημερινά τα βρακιά σου, αλλά δεν σηκώνεις μύγα στο σπαθί σου για την ομάδα σου ή τη θρησκεία σου.
Ψήφιζες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ 40 χρόνια, σήμερα τους κατηγορείς αλλά θα τους ξαναψήφιζες ανερυθρίαστα αν σου υποσχεθούν κάτι, κατηγορείς ακόμα περισσότερο αυτούς που δεν κυβέρνησαν ποτέ γιατί αν βγουν θα έρθει η καταστροφή, αλλά ευτυχώς τώρα είμαστε καλά!
Γνωρίζεις για ένα σωρό σκάνδαλα, μίζες, λαμογιές, αλλά εξακολουθείς να ανέχεσαι τους υπαιτίους. Δε θέλεις δικαιοσύνη, θέλεις να μπορείς ξανά κι εσύ να κάνεις το κομμάτι σου, να τα φας μαζί τους κι ας είναι ψίχουλα το μερίδιό σου.
Δεν σε αγγίζουν οι αυτοκτονίες, οι άστεγοι, οι άνεργοι, οι άρρωστοι, οι φτωχοί, αρκεί να μην είσαι εσύ ένας από αυτούς. Ακούς για όλα τα παραπάνω και είναι κάτι συνηθισμένο, λες και δεν πρόκειται για ανθρώπους.
Γνωρίζεις τα πάντα αλλά δεν έχεις καταλάβει τίποτα.
Περιμένεις την αλλαγή, την ανάπτυξη, το success story, το δωρεάν wi-fi, τη νεράιδα με το μαγικό ραβδάκι, αλλά δεν κουνάς ούτε το μικρό σου δακτυλάκι για να βελτιώσεις τις συνθήκες της ζωής σου.
Ζεις αλλά δεν ζεις…

ΠΗΓΗ:anti-aisthitika.blogspot.com/

Εκστρατεία ενημέρωσης για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες σε Χιούστον, Λονδίνο και Κύπρο


Tα στελέχη του υπουργείου Ενέργειας που είναι επιφορτισμένα με την προετοιμασία των διαγωνισμών -που τοποθετούνται χρονικά προς το τέλος του 2014 έως αρχές 2015- έχουν καταστρώσει πλάνο για την παρουσία στις κορυφαίες εκδηλώσεις της πετρελαϊκής βιομηχανίας, αρχής γενομένης την Τρίτη στο Χιούστον του Τέξας.

Εκεί πραγματοποιείται το πρώτο μεγάλο συνέδριο του 2014, όπου κυβερνήσεις από όλο τον κόσμο παρουσιάζουν τις εξελίξεις, τις δραστηριότητες και τα χρονοδιαγράμματά τους σε εταιρείες που πιθανόν ενδιαφέρονται να επενδύσουν.

Θα ακολουθήσουν ακόμα πέντε παρουσίες σε συνέδρια ή εξειδικευμένες ημερίδες για την Ελλάδα, στο Χιούστον, στο Λονδίνο και στην Κύπρο.

Αύριο Τρίτη στο Χιούστον θα πραγματοποιηθεί η περίφημη North American Prospect Expo, μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις όπου γίνονται αγοραπωλησίες δεδομένων και πεδίων πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και παραγωγικών πεδίων. Στα συνέδρια NAPE γίνονται ανταλλαγές στοιχείων, «χτίζονται» συνεργασίες και συμφωνίες της βιομηχανίας υδρογονανρθάκων και στη φετινή εκδήλωση αναμένεται να παρευρεθούν πάνω από χίλιες εταιρείες και να συμμετάσχουν πάνω από 17.000 επισκέπτες από τον χώρο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Στο Χιούστον θα βρεθεί η ειδική «Task Force» του ΥΠΕΚΑ, η οποία και θα παρουσιάσει σε εταιρείες όπως η ConocoPhillips, η Statoil, η BP, η Shell, η ExxonMobil, η Chevron, η Noble κ.ά. τις δραστηριότητες που αναπτύσσει η ελληνική κυβέρνηση για το άνοιγμα της αγοράς υδρογονανθράκων.

Από τις 11 έως τις 13 Μαρτίου σειρά παίρνει το Λονδίνο και το συνέδριο της αμερικανικής ένωσης γεωλόγων AAPG Appex. Στο Λονδίνο η PGS είναι εκ των βασικών χορηγών και θα γίνουν τρεις παρουσιάσεις ελληνικού ενδιαφέροντος: η πρώτη θα γίνει από εκπρόσωπο PGS και θα επικεντρωθεί στις προοπτικές της Ανατολικής Μεσογείου. Η δεύτερη θα γίνει από το υψηλόβαθμο στέλεχος των ΕΛΠΕ Γιάννη Γρηγορίου και θα έχει θέμα την αναγέννηση της ελληνικής αγοράς έρευνας και παραγωγής πετρελαίου, οι σύνθετες γεωλογικές δομές και το ανεξερεύνητο δυναμικό της χώρας.
Η τρίτη παρουσίαση θα γίνει από το ΥΠΕΚΑ και θα αφορά τις ευκαιρίες που υπάρχουν σε υπεράκτιες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Στις 6 με 9 Απριλίου στο Χιούστον πραγματοποιείται το ετήσιο συνέδριο της αμερικανικής ένωσης γεωλόγων πετρελαίου, που θεωρείται το κορυφαίο στον κόσμο στο είδος του. Εκεί αναμένεται να γίνει η κύρια παρουσίαση των τελικών ευρημάτων που θα διατεθούν δημόσια από την έρευνα της PGS. Θυμίζουμε ότι η νορβηγική εταιρεία έχει επιλέξει τα συνέδρια της AAPG για να δώσει στη δημοσιότητα κάποια ενδεικτικά ευρήματα από την επεξεργασία των δεδομένων που έχει συλλέξει στις έρευνές της. Μάλιστα, στο περιφερειακό συνέδριο που έγινε στην Αθήνα το περασμένο φθινόπωρο, έδωσαν το «παρών» σημαντικές εταιρείες του κλάδου του πετρελαίου. Μεταξύ αυτών οι κολοσσοί Shell, Total, Chevron, ENI, EON, Exxon, Noble, Repsol και OMV.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Αέριο Αττικής: «Όχι» σε μονομερή αλλαγή σύμβασης


Οποιαδήποτε μονομερής πρόωρη μεταβολή στη σύμβαση αποκλειστικότητας που έχει υπογράψει η ΕΠΑ Αττικής (Φυσικό Αέριο Αττικής) με το Δημόσιο θα επιφέρει επιπτώσεις στη δραστηριότητά της και ενδεχομένως στην αξία της, γεγονός το οποίο πιθανόν να εγείρει αξιώσεις αποζημιώσεων.
Αυτό τονίζει στη συνέντευξη στο Euro2day.gr ο κ. Χρήστος Μπαλάσκας, γενικός διευθυντής της εταιρείας (θυγατρικής της Shell), ξεκαθαρίζοντας έτσι τη θέση της απέναντι στις ελληνικές αρχές, αλλά και στην τρόικα, η οποία και έθεσε θέμα αλλαγής του μοντέλου της αγοράς λιανικής στην Ελλάδα.
Το στέλεχος της επιχείρησης θεωρεί ότι οι όποιες αλλαγές του υφιστάμενου πλαισίου απαιτούν προσεκτικό σχεδιασμό και προγραμματισμό, αλλά και δομικές μεταβολές στο συνολικό μοντέλο λειτουργίας της αγοράς φυσικού αερίου στην Ελλάδα, και όχι απλώς επιλεκτικές μεταβολές μόνο στο καθεστώς διανομής.
Ως προς τις τιμές που πουλά το καύσιμο, για μεν τη βιομηχανία επισημαίνει ότι έχει ήδη προχωρήσει σε μειώσεις της τάξης του 12%, ενώ για την οικιακή κατανάλωση οι τιμές της ΕΠΑ Αττικής βρίσκονται κοντά στους μέσους όρους της Ε.Ε. Τέλος για τις επιπτώσεις από την κρίση, αναγνωρίζει ότι είναι υπαρκτές, με δεδομένο ότι το 40% των πολυκατοικιών δεν λειτουργεί τα κεντρικά συστήματα. Προτείνει δε την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου, ώστε να διευκολύνεται η αυτόνομη σύνδεση των διαμερισμάτων με το φυσικό αέριο.
Πρόσφατα και με πρωτοβουλία των δανειστών της χώρας, ετέθη θέμα αλλαγής του μοντέλου της αγοράς λιανικής στο φυσικό αέριο. Η εταιρεία σας καλύπτεται από την 30ετή σύμβαση παραχώρησης που έχει συνάψει με το ελληνικό δημόσιο. Πόσο εκτιμάτε ότι υπάρχουν περιθώρια τροποποιήσεων στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι Εταιρείες Παροχής Αερίου;
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΗΓΗ:.energypress.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τα χημικά «νότια της Κρήτης»

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τα χημικά «νότια της Κρήτης»
«Η Μεσόγειος είναι κλειστή θάλασσα και η παραμικρή αστοχία θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταφορά των χημικών της Συρίας.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η μη ενημέρωση των πολιτών και η αδιαφάνεια  καλύπτει μέχρι τώρα κάθε κίνηση γύρω από την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας.

Το μόνο σίγουρο είναι η άρνηση χωρών της βόρειας Ευρώπης και των Βαλκανίων να δεχτούν στα εδάφη τους να γίνει η διαδικασία της υδρόλυσης. Πολύ περισσότερο όταν στις χώρες της βόρειας Ευρώπης είναι εγκατεστημένες οι βιομηχανίες που παρήγαγαν και πώλησαν αυτό τον οπλισμό.

Η διαδικασία που τελικά προκρίθηκε από τον Οργανισμό Απαγόρευσης Χημικών Οπλών για εν πλώ υδρόλυση σε ειδικό πλοίο στα διεθνή ύδατα νότια της Κρήτης δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και ανησυχίες.

Υπάρχει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την συγκεκριμένη διαδικασία στην συγκεκριμένη περιοχή; Η Μεσόγειος είναι κλειστή θάλασσα και η παραμικρή αστοχία θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες. 

Υπάρχει διαδικασία που να αποκλείει την απόρριψη χημικών ή υπολειμμάτων τους στη θάλασσα;

Η συσκότιση του θέματος από το Υπουργείο Εξωτερικών, η παραπομπή του στην ενημέρωση που έγινε από τον ΟΗΕ σε μεγάλες ΜΚΟ και η διάψευση αυτής της ενημέρωσης από το WWF εντείνουν τους φόβους των πολιτών ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια χωρίς καμιά εγγύηση και κανένα έλεγχο διαδικασία».

 ΠΗΓΗ:enikos.gr

«Ανάθεση»-πρόκληση» στις πλάτες των ανέργων


Με τον πιο επίσημο τρόπο επιβεβαιώνει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης την απόλυση των εργαζομένων που βρίσκονται σήμερα σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Με εντολή του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη υπεγράφη στις 4 Φεβρουαρίου, η απόφαση για την, με απευθείας ανάθεση, υλοποίηση του έργου «Σχεδιασμός Πιλοτικού Προγράμματος για την προώθηση της απασχόλησης του σε διαθεσιμότητα προσωπικού μετά το πέρας αυτής» στην Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ε. Ε. Δ. Ε.).

Με αυτό τον προκλητικό τρόπο επέλεξε η ηγεσία του υπουργείου να «χρυσώσει  το χάπι» στους απολυμένους του Δημοσίου, αφού για μήνες τους είχε εμπαίξει κυκλοφορώντας σενάρια περί δήθεν κινητικότητας και απορρόφησης του προσωπικού σε φορείς, όπου υπάρχουν υπηρεσιακές ανάγκες.
Ακόμα και να η κυβέρνηση επιλέξει, φοβούμενη το πολτικό κόστος, να μεταθέσει τις απολύσεις για μετά τις διπλές εκλογές του Μαϊου, είναι πλέον βέβαιο ότι θα πρόκιεται για μία ολιγόμηνη καθυστέρηση εφαρμογής μιας από καιρό ειλημμένης απόφασης .

ΠΗΓΗ:totekmirio.gr/

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΕΔΑ


ΠΡΟΣ:

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟ: ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ – ΜΑΓΟΥΛΑΣ, ΜΑΝΔΡΑΣ – ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ, ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ, ΜΕΓΑΡΕΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

              ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής, σας προσκαλεί να παραρευθείτε στην ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Φλεβάρη 2014 στις 10 το πρωί στην αίθουσα του ΕΚΕ-ΔΑ οδός Χαριλάου αρ. 28, με θέμα:

«Συζήτηση και απόφαση για άμεσες πρωτοβουλίες που έχουν να κάνουν στην κατεύθυνση στήριξης της χαλυβουργικής δραστηριότητας, με απώτερο σκοπό την διάσωση εκατοντάδων θέσεων εργασίας που αφορούν συνάδελφους χαλυβουργούς στην ευρύτερη περιοχή του Θριάσιου Πεδίου».

ΠΗΓΗ:ekeda.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΑ ΕΛΠΕ



Συνάδελφοι, 
Τις τελευταίες μέρες γίνεται έντονη συζήτηση όσον αφορά τη μονάδα U-32 (Flexicoker) των ΒΕΕ. Από 20 Γενάρη έχει διαπιστωθεί παραμόρφωση στον αεριοποιητή R-003, μετά από αστοχία του πυρίμαχου στο εσωτερικό του. 
Στην έκθεση του Κέντρου Ελέγχων Πρόληψης Επαγγελματικών Κινδύνων (ΚΕΠΕΚ) Ελευσίνας, διαπιστώνονται ανάμεσα σε άλλα: 
«3. Το χρονικό διάστημα που μπορεί να μεσολαβήσει έως την αποκατάσταση του προβλήματος πιθανόν να είναι μεγαλύτερο του ενός έτους, κατά τη διάρκεια του οποίου θα λαμβάνονται μόνο προσωρινής φύσης μέτρα (εξωτερική ψύξη κελύφους), 
4. Η εγκατάσταση υπάγεται στην οδηγία SEVESO, με αποτέλεσμα πιθανή ρήξη του κελύφους του αντιδραστήρα να έχει ίσως πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα εις βάρος της ασφάλειας των εγκαταστάσεων και της ευρύτερης περιοχής..» 
Το Αγωνιστικό Μέτωπο εδώ και καιρό μέσα από ανακοινώσεις (18/8/13 και 12/10/13), και παρεμβάσεις στο ΔΣ του Σωματείου (29/1/14), είχε επισημάνει και αναδείξει την κατάσταση στις μονάδες παραγωγής. 
Θυμίζουμε ότι από την αρχή λειτουργίας των νέων μονάδων, έχουν συμβεί 8 σοβαρά ατυχήματα στην U-32 (πυρκαγιές και τραυματισμοί συναδέλφων) τα οποία πέρασαν «απαρατήρητα»… Έχει διαμορφωθεί μια ανασφαλής κατάσταση για τους συναδέλφους, η οποία έχει κάνει τον κίνδυνο μέρος της καθημερινότητας. 
Επιμένουμε και διεκδικούμε: 
 Απαρέγκλιτη εφαρμογή των διαδικασιών λειτουργίας και ασφάλειας των μονάδων. 
Καμία έκπτωση στα μέτρα ασφάλειας. 
 Συντήρηση των μονάδων σε πιο τακτά χρονικά διαστήματα. Άμεση αποκατάσταση των βλαβών που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων. 
Το θέμα της ασφαλούς λειτουργίας των εργοστασίων, είναι μείζον και απασχολεί πέρα από τους εργαζομένους σε αυτά, τους εργαζόμενους και τους κατοίκους των γύρω περιοχών

Διπλή αιγυπτιακή «ψυχρολουσία» για την ΑΟΖ


Παρά το ασφυκτικό πρέσινγκ της Αθήνας, το Κάιρο δεν φαίνεται διατεθειμένο να αγνοήσει την Άγκυρα στο ζήτημα της οριοθέτησης Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ) στη Μεσόγειο. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», η θέση αυτή κατέστη απολύτως σαφής στον ίδιο τον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά από τον μεταβατικό πρόεδρο της Αιγύπτου Αντλί Μανσούρ κατά την πρόσφατη επίσκεψη του δεύτερου στην Αθήνα. Μάλιστα, ο κ. Μανσούρ φέρεται να πρότεινε στον κ. Σαμαρά να εξετάσουν το ενδεχόμενο τριμερούς (!) διαπραγμάτευσης με τη συμμετοχή και της Τουρκίας, με σκοπό να προχωρήσει η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στην ευαίσθητη αυτή περιοχή.
Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι στις 30 Δεκεμβρίου 2013 το υπουργείο Πετρελαίου της Αιγύπτου και συγκεκριμένα η Αιγυπτιακή Εταιρεία Φυσικού Αερίου (EGAS) αποφάσισε να προχωρήσει στην προκήρυξη νέου γύρου εκμετάλλευσης συνολικά επτά οικοπέδων στη Μεσόγειο και στο Δέλτα του Νείλου. Από τα επτά οικόπεδα, τουλάχιστον δύο εξ’ αυτών βρίσκονται σε περιοχή στην οποία ουσιαστικά «κουμπώνουν», όπως αναφέρουν ενημερωμένες πηγές, με οικόπεδα που αυθαιρέτως έχει προκηρύξει παλαιότερα η Άγκυρα στην Ανατολική Μεσόγειο, «σβήνοντας» ουσιαστικά από τον χάρτη το Καστελόριζο και αγνοώντας προφανώς πλήρως τις απόψεις της Αθήνας. Μήπως αυτό σημαίνει ότι υιοθετεί τις τουρκικές θέσεις;
Αυτό που καθιστά την κίνηση εκ μέρους του Καϊρου ανησυχητική είναι ότι έλαβε χώρα σε μία περίοδο που υποτίθεται ότι καταβάλλεται μία προσπάθεια να επανεκκινήσουν οι συνομιλίες σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων για την οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και συναντήσεις σε τριμερές επίπεδο με τη συμμετοχή της Κύπρου. Το ερώτημα που τίθεται από διάφορες πλευρές είναι πως ακριβώς σχεδιάζει να κινηθεί από εδώ και πέρα η Αθήνα. Κυπριακές πηγές εξέφραζαν επίσης την απορία τους για το γεγονός ότι έχουν καθυστερήσει οι συνομιλίες στις οποίες κατ’ αρχήν είχαν συμφωνήσει Ελλάδα και Κύπρος για τις θαλάσσιες ζώνες (σσ. αναμενόταν και έλευση του πρέσβη κ. Τ. Τζιωνή, ο οποίος θεωρείται ο άνθρωπος που  έχει τη σχετική τεχνογνωσία στην Κύπρο, στην Αθήνα).
Αν και παράγοντες του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών είχαν εμφανιστεί εδώ και πολλούς μήνες επιφυλακτικοί έναντι υπεραισιόδοξων προβλέψεων, κατά την επίσκεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών κ. Ευ. Βενιζέλου στο Κάιρο στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου είχαν διαφανεί ελπίδες ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν θετικές εξελίξεις έπειτα από τα πολύ θερμά λόγια του αιγυπτίου υπουργού Εξωτερικών Ναμπίλ Φαχμί.
Ωστόσο, η Αθήνα φαίνεται ότι «λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο», όπου «ξενοδόχος» στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ήταν άλλος από τη γραφειοκρατία του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών και την απροθυμία να αποξενωθεί τελείως η Άγκυρα. Η χλιαρή στάση των αιγυπτίων διπλωματών κατέστη σαφής όταν βρέθηκε στο Κάιρο για πολιτικές διαβουλεύσεις τον περασμένο Νοέμβριο ο Πολιτικός Διευθυντής του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών πρέσβης κ. Δ. Παρασκευόπουλος. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχει ακόμη λάβει χώρα επανάληψη των συνομιλιών σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων.
Η πρόταση Μανσούρ για τριμερή Ελλάδος – Τουρκίας – Αιγύπτου δεν θα έπρεπε φυσικά να αποτελεί «κεραυνό εν αιθρία», διότι δεν είναι η πρώτη φορά που κατατίθεται. Είναι γνωστό στους «παροικούντες τη διπλωματική Ιερουσαλήμ» ότι ανάλογο σοκ είχε δεχθεί πριν από μερικούς μήνες ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και σήμερα υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δ. Αβραμόπουλος όταν ο Κάμελ Άμρ, υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, είχε αναφέρει ξανά την πρόταση για τριμερή Καϊρου – Άγκυρας – Αθηνών. Καθώς όμως ήταν ευρέως γνωστό ότι η Τουρκία ασκούσε επιρροή επί των Αδελφών Μουσουλμάνων, είχαν δημιουργηθεί ελπίδες ότι με την ανατροπή Μόρσι, τα πράγματα θα άλλαζαν – κάτι που μάλλον δεν έχει συμβεί…
Η «προϊστορία» των «μπρος – πίσω» του Καϊρου
Είναι σαφές ότι η ύπαρξη του Καστελορίζου περιπλέκει δραματικά την κατάσταση. Και είναι πιθανότατα για τον ίδιο λόγο που η Αθήνα επιδιώκει να διευρύνει και επισήμως τις διερευνητικές συνομιλίες με την Άγκυρα και στην οριοθέτηση ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο ώστε, από τη μία πλευρά να μην επιτρέψει στην Τουρκία να απομονώνει την περιοχή αυτή από το Αιγαίο και από την άλλη πλευρά να αποκρούσει «ύποπτες» προτάσεις όπως αυτή της Αιγύπτου. Το γεγονός όμως ότι οι προσπάθειες αυτές ανακοινώνονται μέσω διαρροών και όχι επισήμως καταδεικνύει τη δυσκολία του εγχειρήματος, ενώ δεν μεταβάλλει κατ’ ελάχιστον τις θέσεις της Άγκυρας.
Τα προβλήματα όμως στην οριοθέτηση με την Αίγυπτο είναι σαφή εδώ και πολλά χρόνια. Άλλωστε, το Κάιρο ήδη από το 2007 εμφανιζόταν, παρά το γεγονός ότι είχε αποδεχθεί τη μέθοδο της μέσης γραμμής, να εκφράζει αμφιβολίες για το κατά πόσον μπορεί το Καστελόριζο να έχει πλήρη επήρεια. Προσέθετε δε ότι μία τέτοια οριοθέτηση ίσως να μην οδηγούσε σε δίκαιο αποτέλεσμα.
Η Αθήνα φέρεται, την ίδια περίοδο, να είχε καταθέσει και χάρτη που ελάμβανε υπόψη την πλήρη επήρεια του Καστελορίζου. Ωστόσο, ο… απαντητικός χάρτης της Αιγύπτου οδήγησε σε τερματισμό των συνομιλιών, τον Ιούνιο του 2009, καθώς ουσιαστικά υιοθετούσε τις διεκδικήσεις της Άγκυρας, εξαιρώντας περιοχές στις οποίες αυτή αμφισβητούσε μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Το Κάιρο δεν σταμάτησε εκεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρέσβης της Αιγύπτου στην Αθήνα είχε επισκεφθεί το καλοκαίρι του 2011 το υπουργείο Εξωτερικών για να εκφράσει τις επιφυλάξεις του για τον χάρτη που είχε δημοσιευθεί στο πλαίσιο του νόμου 4001/2011 – γνωστού και ως «νόμου Μανιάτη» - βάσει του οποίου ορίστηκε η περιοχή εντός της οποίας πραγματοποιήθηκαν οι σεισμικές έρευνες της PGS νοτίως της Κρήτης.
Ίσως αυτό να οφείλεται στο γεγονός, εκτιμούν ενημερωμένες πηγές, ότι το Κάιρο θεωρεί ότι έχει δικαιώματα σε κομμάτι της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην περιοχή. Το 2002, η νορβηγική εταιρεία TGS είχε πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες στην περιοχή αυτή και υπήρχαν σχετικές σεισμικές γραμμές εν γνώσει της ελληνικής πλευράς που τώρα γίνεται προσπάθεια να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο του νέου κύκλου σεισμικών ερευνών που πρόσφατα ολοκληρώθηκε.   
(του Άγγελου Αθανασόπουλου, ΤΟ ΒΗΜΑ)

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Το άγνωστο επίδομα του ΟΑΕΔ για τους ανέργους

Το άγνωστο επίδομα του ΟΑΕΔ για τους ανέργους
Με τόσες προϋποθέσεις που έχουν τεθεί –ελάχιστο αριθμό ενσήμων, επιδότηση για συγκεκριμένους μήνες μέσα στην τελευταία 4ετία κ.ά- οι περισσότεροι άνεργοι χάνουν όχι μόνο τη δουλειά τους αλλά και το δικαίωμα να εισπράξουν το επίδομα των 360 ευρώ. Υπάρχει και ένα «μαξιλάρι» ασφαλείας το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό. Ή για να το πούμε διαφορετικά, και ένας να είναι δικαιούχος και να μην το γνωρίζει, το κέρδος της σημερινής μας αναφοράς θα είναι μεγάλο.


Όπως μπορεί να πληροφορηθεί ο επισκέπτης της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ, το ειδικό βοήθημα, δικαιούνται οι ασφαλισμένοι, «εφόσον δεν συγκεντρώνουν προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης, παραμένουν άνεργοι επί τρεις μήνες, έχουν πραγματοποιήσει στην ασφάλιση ανεργίας εξήντα (60) τουλάχιστον ημέρες εργασίας στο έτος που προηγείται της έναρξης του τριμήνου και δεν υπάγονται στις κατηγορίες του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 (οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές κ.λ.π)». Δηλαδή για να πάρει κάποιος ο οποίος έχασε τη δουλειά του τον Φεβρουάριο, το ειδικό βοήθημα θα πρέπει:
1.      Στο διάστημα από τον Μάρτιο του 2013 έως τον Φεβρουάριο του 2014 να έχει «κολλήσει» τουλάχιστον 60 ένσημα που αντιστοιχούν σε κάτι περισσότερο από δύο μήνες εργασία.
2.      Ο ασφαλισμένος μπορεί να λάβει το ειδικό βοήθημα μέχρι και τρεις φορές μέσα στο αυτό ημερολογιακό έτος. Στην περίπτωση που συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για την καταβολή του ειδικού βοηθήματος περισσότερες από μια φορά στο αυτό ημερολογιακό έτος, δεν απαιτείται η προϋπόθεση των εξήντα ημερομισθίων που απαιτείται μόνο για την πρώτη καταβολή του βοηθήματος.
3.      Επίσης ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει τεθεί, σε όλο το καθοριζόμενο σ’ αυτές χρονικό διάστημα, στη διάθεση της αρμόδιας Υπηρεσίας Απασχόλησης του ΟΑΕΔ.
ΠΡΟΣΟΧΗ: υπάρχει αυστηρό εισοδηματικό κριτήριο: Για την καταβολή του ειδικού βοηθήματος απαιτείται επιπλέον το ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα του ασφαλισμένου να μην υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσό, (για το έτος 2013 το ποσό αυτό ανερχόταν στα 9.977,99 €) όπως αυτό αποδεικνύεται από έγγραφο της οικείας οικονομικής εφορίας. Το ποσό αυτό αυξάνεται κατά 293,47 € κάθε ημερολογιακό έτος. Αυτό σημαίνει ότι το 2014, το εισοδηματικό κριτήριο θα διαμορφωθεί στα 10271,46 ευρώ.
ΥΨΟΣ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ
Το ύψος του βοηθήματος είναι ίσο προς 15 βασικά επιδόματα ανεργίας. Δηλαδή, ανέρχεται στα 216 ευρώ.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ    
1) Πρόσφατο Εκκαθαριστικό Εφορίας ή αντίγραφο φορολογικής δήλωσης .
2) Δελτίο ανεργίας σε ισχύ.
3) ΙΒΑΝ λογ/σμού ΕΤΕ στον οποίο ο ενδιαφερόμενος πρέπει να εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος.

ΠΗΓΗ:fpress.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΑ ΕΛΠΕ


Συνάδελφοι, 
στο Γ.Σ. του ΠΣΕΕΠ στις 8 Φλεβάρη 2014, το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ κατέθεσε συγκεκριμένο πρόγραμμα κινητοποιήσεων: 
α) Πραγματοποίηση Περιφερειακών Συνελεύσεων την Τρίτη ΒΕΑ, Τετάρτη ΒΕΕ, Πέμπτη 
ΒΕΘ και Χειμάρρας, 
β) 4ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 14 Φλεβάρη με ταυτόχρονη συγκέντρωση 
διαμαρτυρίας των εργαζομένων. 
γ) Στην περίπτωση που η εταιρία δεν υποχωρήσει από την πρόταση της έως 18 Φλεβάρη, 
πραγματοποίηση πολυήμερης απεργίας. 
Η πρόταση μας δεν έγινε δεκτή, ούτε καν να μπει σε ψηφοφορία. Ωστόσο, υπερψηφίσαμε την εξουσιοδότηση προς το ΔΣ για ορισμό αγωνιστικών κινητοποιήσεων, κάνοντας την κριτική ότι σαν Σωματείο από την καταγγελία της Σύμβασης έως σήμερα δεν έχουμε προχωρήσει σε πρακτικά μέτρα πίεσης της εταιρίας. 
Επιμένουμε ότι η διαδικασία υπογραφής Σύμβασης είναι διαδικασία που απαιτεί τη συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων όλων των εργαζομένων. Η συμμετοχή του κόσμου δεν γίνεται με sms, και e-mail. Η υπογραφή της Σύμβασης απαιτεί κινητοποίηση και αγώνα. 
Τονίζουμε τη σημασία του να μην χαθεί χρόνος, καθώς τον Απρίλη ξεκινά η μετενέργεια. Να θυμίσουμε ότι ο Όμιλος ΕΛΠΕ στη διαπραγμάτευση της Σύμβασης της ΕΚΟ χρησιμοποίησε σαν όπλο την μετενέργεια, αφού πλήρωσε τους εργαζόμενους με αυτή και τους εκβίασε για να δεχτούν μειώσεις. 
Το Α.Μ. με όλες του τις δυνάμεις θα είναι μπροστά για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. 

                      ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

Φοροεπιδρομή στους οικοδομικούς συνεταιρισμούς

Φοροεπιδρομή στους οικοδομικούς συνεταιρισμούς
Ή φορολογούνται ως κερδοσκοπικές επιχειρήσεις ή κλείνουν

Σε φορολογικό κλοιό θέτει το υπουργείο Οικονομικών περισσότερους από μισό εκατομμύριο ιδιοκτήτες, μέλη 550 οικοδομικών συνεταιρισμών, που βρίσκονται επί δεκαετίες σε καραντίνα, αδυνατώντας να αξιοποιήσουν άνω των 300.000 στρεμμάτων ιδιωτικές εκτάσεις, λόγω δασικών, ιδιοκτησιακών και δικαστικών εμπλοκών και απαγορεύσεων.

Το φορολογικό καθεστώς των οικοδομικών συνεταιρισμών αλλάζει. Ήδη με ρύθμιση που έχει ψηφιστεί ορίζεται ότι εντός 10 μηνών, έως τις 25 Νοεμβρίου 2014, θα πρέπει να αλλάξουν καθεστώς λειτουργίας και να φορολογούνται ως κερδοσκοπικές επιχειρήσεις, αλλιώς αυτοδικαίως παύουν οριστικά να υφίστανται και διαλύονται,  αναφέρει η Ελευθεροτυπία.

Με τη ρύθμιση ορίζεται ότι οι συνεταιρισμοί πρέπει να πληρώσουν το τέλος επιτηδεύματος 500 ευρώ ετησίως για το 2012 και το 2013 , ενώ από 'δω και πέρα θα φορολογούνται ακόμη και οι εισφορές των μελών, όπως επίσης οι δαπάνες του συνεταιρισμού για τα αναγκαία έργα κοινόχρηστων υποδομών μέχρι απλές εργασίες συντήρησης.

Με τη ρύθμιση Στουρνάρα μάλιστα προβλέπεται ότι για τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς που δεν συμμορφωθούν και δεν αλλάξουν άμεσα το καταστατικό τους θα υπάρξει αυτόματη διάλυση.

Στην περίπτωση διάλυσης ενός συνεταιρισμού, εάν δεν έχει αγοραστεί γη τότε απλά επιστρέφονται τα χρήματα, εάν όμως η γη έχει αγοραστεί τα πράγματα περιπλέκονται καθώς αν δεν έχουν ενταχθεί σε σχέδιο τότε οι μεταβιβάσεις γης είναι άκυρες. Στην περίπτωση όμως που ο συνεταιρισμός είναι ενταγμένος στο σχέδιο και έχουν διαμοιραστεί οικόπεδα δεν δίδεται οικοδομική άδεια αφού για κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει χωροθέτηση από τον δήμο

ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

Γιατί Καθυστερούν οι Έρευνες Υδρογονανθράκων ;


Εάν διαβάσει κάποιος τόσο τις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος,Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) όσο και τις κατά καιρούς δηλώσεις του αρμοδίου υπουργού κου Γιάννη Μανιάτη προς τα Ελληνικά και ξένα ΜΜΕ θα πιστέψει ότι στην Ελλάδα πραγματοποιούνται ήδη εκτεταμένες έρευνες για την ανακάλυψη υδρογονανθράκων και λίγο απέχουμε από το ν’αναδειχθεί η χώρα μας σε πετρελαικό κέντρο της Μεσογείου. Έτσι δίδεται η εντύπωση ότι αίφνης δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου και πολλά εκατομμύρια βαρέλια έχουν εντοπισθεί σε εμπορικά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα, η παραγωγή από τα οποία πρόκειται να ξεκινήσει οσονούπω με δισεκατομμύρια ευρώ να εισρέουν στα κρατικά ταμεία από εφέτος κιόλας. 
Ασφαλώς τίποτε από τα ανωτέρω δεν συμβαίνει αφού ο εντοπισμός και η παραγωγή φ. αερίου ή πετρελαίου προϋποθέτουν την συστηματική και επιτόπου έρευνα εντός οργανωμένων παραχωρήσεων και την διεξαγωγή γεωτρήσεων στην ξηρά και την θάλασσα. Και απ’ ό, τι γνωρίζουμε και με ασφάλεια μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τους αναγνώστες του energia. gr, μέχρι σήμερα ούτε παραχωρήσεις έχουν γίνει, ούτε συνεργεία εταιρειών έχουν εγκατασταθεί προκειμένου να ξεκινήσουν γεωτρητικές εργασίες, αλλά δεν φαίνεται, προς το παρόν τουλάχιστον, να υπάρχει προοπτική για κάτι τέτοιο σε σύντομο χρονικό διάστημα. 
Και εύλογα τίθεται .....
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΗΓΗ:energia.gr

ΕΛΠΕ: Πρόγραμμα Απασχόλησης Διακεκριμένων Ελλήνων Πτυχιούχων

   Μετάβαση στην κεντρική σελίδα                      
                 
                       Προσφέρουμε απασχόληση στους Αξιους της Νέας Γενιάς!

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στηρίζει τους νέους, με μια σειρά συντονισμένων και στοχευμένων δράσεων. Αυτή τη φορά, σχεδίασε και υλοποιεί το πρωτοποριακό «Πρόγραμμα Απασχόλησης Διακεκριμένων Ελλήνων Πτυχιούχων», επενδύοντας  σ’ εκείνους που με την αξία και τις προσπάθειές τους διακρίθηκαν κατά τη διάρκεια της Ακαδημαϊκής τους πορείας.


Πρόκειται για μια καινοτόμο δράση που, μέσα από μια αξιοκρατική διαδικασία, δημιουργεί και προσφέρει στην πράξη ευκαιρίες για επαγγελματική και προσωπική εξέλιξη, επιβραβεύοντας την αριστεία και τις υψηλές επιδόσεις 15 νέων Ελλήνων αποφοίτων Ελληνικών και Διεθνών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Η υλοποίηση του Προγράμματος ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2014, προσφέροντας απασχόληση για τους επιλεγέντες Μηχανολόγους Μηχανικούς, Χημικούς Μηχανικούς και πτυχιούχους Οικονομικών Επιστημών και Marketing στις οργανωτικές μονάδες και εταιρείες του Ομίλου, με στόχο την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και τον εμπλουτισμό των γνώσεών τους στην πράξη, ανοίγοντάς τους νέους ορίζοντες.

«Ο βαθμός ανταπόκρισης υποψηφίων στο πρόγραμμα αυτό, με υψηλό το επίπεδο των τυπικών τους προσόντων, μας ικανοποιεί ιδιαίτερα και μας ενθαρρύνει να υλοποιούμε παρόμοιες δράσεις στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού του Ομίλου. Η αριστεία σε όλους τους τομείς, σε συνδυασμό με τον ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό του Ομίλου μας, προάγουν το τρίπτυχο ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ, ANAΠΤΥΞΗ σαν βασικά χαρακτηριστικά της εταιρικής μας κουλτούρας. Καλωσορίζουμε τους νέους συναδέλφους, τους συγχαίρουμε και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κος Γιάννης Κωστόπουλος.

ΠΗΓΗ
:.hellenic-petroleum.gr

Όλα τα ελληνικά «χαρτιά» στα παζάρια με τους Ρώσους για το αέριο


Η παρέμβαση Παπούλια στο περιθώριο της τελετής έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι, ο οποίος τόνισε στον Β. Πούτιν ότι  τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να στηρίξει τον ελληνικό λαό και την ελληνική οικονομία παρεμβαίνοντας στις διαπραγματεύσεις με την Gazprom, ώστε να παρασχεθεί η αιτούμενη έκπτωση και να αποφευχθεί ένα «αγκάθι» στις ελληνορωσικές σχέσεις με προσφυγή της ελληνικής πλευράς στη διαιτησία της Χάγης, μόνο ως τυχαία δεν μπορεί να εκληφθεί.
Είναι αποτέλεσμα δύο κυρίως εξελίξεων. Η πρώτη αφορά στην απόφαση της ελληνικής πλευράς να εμμείνει στη στάση της ζητώντας τιμή κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο και να μη δεχθεί την τελευταία προσφορά για έκπτωση της Gazprom. Και πλέον στην προσπάθεια αυτή φαίνεται να επιστρατεύονται όλα τα μέσα και οι δυνατότητες για διαπραγμάτευση. Βεβαίως πρέπει να τονιστεί ότι η ελληνική άρνηση αφορά στο συνολικό «πακέτο» που συνοδεύει την τελική πρόταση των ρώσων, το οποίο περιλαμβάνει και άλλα ζητήματα όπως η φόρμουλα τιμολόγησης, η ρήτρα take or pay και το θέμα της αναδρομικότητας της συμφωνίας. Όλα δείχνουν ότι μόνο στο θέμα του take or pay έχει βρεθεί κοινός τόπος.
Η δεύτερη εξέλιξη αφορά στα μηνύματα που έρχονται από τη στάση των ίδιων των Ρώσων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλευρά της Gazprom φέρεται να εκφράζει την έντονη ανησυχία της – ιδιαίτερα μετά από τα τελευταία γεγονότα – γύρω από την έκβαση των συζητήσεων με τη ΔΕΠΑ. Πλέον ακόμη και οι ίδιοι οι ρώσοι αντιμετωπίζουν ως πιθανή τη μη επίτευξη λύσης και την προσφυγή της ελληνικής πλευράς στη διαιτησία.
Το πρόβλημα ωστόσο σε μια τέτοια πιθανή εξέλιξη είναι ότι η χρονική συγκυρία μόνο ευνοϊκή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί για το ρωσικό γίγαντα του φυσικού αέριου. Οι πιο πρόσφατες πληροφορίες που έρχονται από το μέτωπο των συζητήσεων μεταξύ της Gazprom και των Βρυξελλών για το γνωστό θέμα της έρευνας για αντιμονοπωλιακές πρακτικές είναι μάλλον απογοητευτικές για την εταιρεία.
Την περασμένη Παρασκευή, ο Επίτροπος Ανταγωνισμού Joaquin Almunia, σημείωσε σχετικά ότι οι αρχικές συζητήσεις για συμβιβασμό εμφανίζουν πρόοδο, προειδοποίησε ωστόσο ότι παραμένουν μεγάλες διαφορές για τον τρόπο με τον οποίο καθορίζονται οι τιμές και ότι προετοιμάζεται συγκεκριμένο κατηγορητήριο το οποίο θα εκδικαστεί, εκτός και εάν κατατεθούν προτάσεις που θα είναι αρκετά ικανοποιητικές για να διασκεδαστούν οι ανησυχίες.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει λάβει θετικά σχόλια για δύο από τα τρία ανοιχτά θέματα, τους περιορισμούς στην επανεξαγωγή ρωσικού αερίου και στους όρους στις συμβάσεις που εξοβελίζουν τον ανταγωνισμό.
Αλλά στο θέμα των τιμών ακόμη δεν έχουμε πάρει αυτό που χρειαζόμαστε ανέφερε, ο Αλμούνια.
Το πιθανό πρόστιμο που αντιμετωπίζει η εταιρεία με βάση τους κανόνες ανταγωνισμού θα μπορούσε να φτάσει τα 14,3 δις δολάρια ή αλλιώς το 10% του ετήσιου τζίρου της το 2012.

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Έρχονται ανατροπές στις φορολογικές δηλώσεις: Ποιες οι 22 παγίδες


Μεγάλες ανατροπές στη φορολογία περιέχει η φετινή φορολογική δήλωση που θα υποβληθεί από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο από 5,5 εκατομμύρια φορολογούμενους. Σύμφωνα με το Έθνος, το νέο έντυπο που επεξεργάσθηκε το υπουργείο Οικονομικών και το οποίο θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες μέρες "κρύβει" 22 παγίδες.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, καταργούνται 12 κωδικοί-κλειδιά που αφορούν τις αφορολόγητες δαπάνες για τόκους στεγαστικών δανείων, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα κ.α, που πλέον δεν θα δηλώνονται αφού δεν αναγνωρίζονται από την εφορία.
Επίσης στο νέο έντυπο υπάρχουν προσθήκες και αλλαγές σε 10 σημεία που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή καθώς η μη συμπλήρωση τους η τυχόν λάθη θα στερήσουν τους φορολογούμενους από ελαφρύνσεις και θα φουσκώσουν το τελικό φόρο στο εκκαθαριστικό σημείωμα.
Πρόκειται για όσους έκαναν έναρξη επαγγέλματος την 1-1-2013, είναι μισθωτοί και αμείβονται με μπλοκάκια, είναι άνω των 18, νομιμοποίησαν αυθαίρετα κτίσματα, εισέπραξαν τόκους από καταθέσεις σε τράπεζες, είχαν αμοιβές από εργόσημο, είχαν ένσημα και αυτασφάλιση και είναι προστατευόμενα τέκνα ή συγγενείς με αναπηρία.
Οι παραπάνω μεταβολές φέρνουν:
*έξτρα φόρους λόγω κυρίως της κατάργησης των φοροαπαλλαγών
*υψηλότερα τεκμήρια διαβίωσης καθώς στην επιφάνεια των κατοικιών για ιδιοκατοίκηση θα προσμετράται και η έκταση των αυθαίρετων κτισμάτων που νομιμοποιήθηκαν πέρυσι.
*φορολόγηση των νέων άνω των 18 ετών που δεν είναι προστατευόμενα τέκνα ή έχουν εισόδημα άνω των 3.000 ευρώ.
*χαμηλότερη φορολογία σε σχέση με τους υπόλοιπους ελεύθερους επαγγελματίες, των μισθωτών που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών και είχαν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας με τον εργοδότη
*απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος των 650 ευρώ για 5 χρόνια
*φακέλωμα των φορολογουμένων με καταθέσεις στις τράπεζες ή εισόδημα από εργόσημο καθώς και εκείνων που είχαν οικοδομικά ένσημα και προχώρησαν σε αυτασφάλιση.
Ποιοι κωδικοί έρχονται και ποιοι φεύγουν
Καταργούνται οι κωδικοί για:
*το στεγαστικό επίδομα
*όσους γεννήθηκαν πριν από την 1/1/1982
*μισθωτούς ή συνταξιούχους που διαμένουν σε παραμεθόρια περιοχή
*τον αριθμό των ανήλικων τέκνων
*τους τόκους στεγαστικών δανείων κύριας κατοικίας
*τα ποσά των δανείων
*τα ασφάλιστρα ζωής
*τις δαπάνες αποκατάστασης διατηρητέων
*τις δαπάνες αποκατάστασης ακινήτων
*τα φροντιστήρια των παιδιών
*τις υποχρεωτικές εισφορές σε Ταμεία ασφάλισης
*την επιχειρηματική αμοιβή για ομόρρυθμες εταιρείες, ετερόρρυθμες εταιρείες ή κοινωνικές κληρονομικού δικαίου
*τις ζημιές προηγούμενων οικονομικών ετών από ατομική επιχείρηση
Την ίδια ώρα επέρχονται αλλαγές και προσθήκες στους κωδικούς που αφορούν:
*όσους έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος για πρώτη φορά από 1-1-2013
*το εισόδημα από ατομική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ή ελευθέρου επαγγέλματος για μέχρι 3 εργοδότες και υπογεγραμμένη σύμβαση.
Το "εργόσημο"
*όσους παρέχουν εργασία με "εργόσημο"
*όσους έχουν οικοδομικά ένσημα και αυτασφαλίζονται
*όσους τακτοποίησαν κτίσματα
*στην αναγραφή τόκων καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες. Κια επί των τόκων θα επιβάλλεται εισφορά αλληλεγγύης με συντελεστές από 1% έως 4%.
*στον ΑΜΚΑ των προστατευόμενων μελών
*στο έξτρα αφορολόγητο για αναπηρία 67% και πάνω
*στο ενοίκιο για την κύρια κατοικία ή για τα παιδιά που σπουδάζουν στο εξωτερικό

ΠΗΓΗ:news247.gr/

Το ΥΠΕΚΑ καλεί τα ΕΛΠΕ για εξηγήσεις. Η ΕCOELEUSIS ζητά Έκτακτη Επιθεώρηση SEVESO!

IMG_9945 copy
Ύστερα από τις καταγγελίες που δέχθηκε για το σοβαρό πρόβλημα παραμόρφωσης του αντιδραστήρα της μονάδας Νο 32 (FLEXΙCOΚER) του διυλιστήριου Ελευσίνας των ΕΛΠΕ, η Δ/νση Εγκατάστασης Πετρελαιοειδών του ΥΠΕΚΑ πραγματοποίησε αυτοψία στην μονάδα  τη Τετάρτη 5/2/14.

 Ήδη, με έγγραφό της, καλεί τους υπεύθυνους του διυλιστηρίου  να της παράσχουν άμεσα έγγραφη ενημέρωση  για το πρόβλημα, την αιτία του και  την ημερομηνία εντοπισμού του. Επιπλέον, ζητεί από την εταιρεία δήλωση για τη συνέχιση ή μη της λειτουργίας της μονάδας, καθώς  και πληροφορίες  για τη  διαδικασία επιτήρησής της, τα  μέσα προστασίας  και τα  μέτρα για την αποφυγή περαιτέρω εξέλιξης του προβλήματος. Τέλος,  παραγγέλλει και την πραγματοποίηση σεναρίου ατυχήματος  που πρέπει να περιλαμβάνει: θραύση του περιβλήματος του αντιδραστήρα, αποτύπωση των ζωνών επιπτώσεων, απαιτούμενα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται βάσει του σεναρίου για την προστασία των εργαζομένων, του παρακείμενου κρίσιμου εξοπλισμού και των γειτονικών εγκαταστάσεων.

Με δεδομένο ότι η Δ/νση Εγκατάστασης Πετρελαιοειδών του ΥΠΕΚΑ αποτελεί και την Αδειοδοτούσα Αρχή, από το ανωτέρω έγγραφο είναι πασιφανή τα εξής:

Α) Η εταιρεία απέκρυψε το πρόβλημα από  την Αδειοδοτούσα  Αρχή αλλά και τις αρμόδιες Δ/νσεις Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.

Β)Το σοβαρό περιστατικό (παραμόρφωση με πιθανή ρήξη του κελύφους του αντιδραστήρα) ήταν απρόβλεπτο από την πολυδιαφημισμένη Μελέτη Ασφάλειας της εγκατάστασης η οποία δεν συμπεριελάμβανε παρόμοιο σενάριο ατυχήματος!

Καθώς πληθαίνουν τα ατυχήματα δυσλειτουργιών, βλαβών και αστοχιών του εξοπλισμού με κινδύνους για την ασφάλεια της εγκατάστασης αλλά και της γειτνιάζουσας περιοχής,  η Κίνηση Πολιτών ECOELEUSIS, ήδη από τις αρχές του έτους, με έγγραφό της προς την Δ/νση Εγκατάστασης Πετρελαιοειδών, είχε ζητήσει πληροφόρηση για πιθανές επιθεωρήσεις ή αυτοψίες που είχαν πραγματοποιηθεί στην εγκατάσταση από τον Οκτώβρη του 2012 έως σήμερα. Μάλιστα ζητούσαμε να πληροφορηθούμε «αν κατόπιν των πιθανών αυτοψιών προέκυψαν ευρήματα και υπεδείχθησαν νέα μέτρα ή ετέθησαν νέοι όροι για την λειτουργία του διυλιστηρίου», χωρίς μέχρι σήμερα να έχουμε παραλάβει  απάντηση γι’αυτά.

Ήδη, μετά και τα τελευταία γεγονότα  η ΕCOELEUSIS έχει υποβάλλει εγγράφως αίτημα για τη  διενέργεια ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ στην εγκατάσταση κατά τις διατάξεις του άρθρου 16 της ΚΥΑ 12044/613 (SEVESO II).

Είναι πρόδηλη η μεθόδευση της εταιρείας να αποφύγει το -εκτός των άλλων- κοστοβόρο σταμάτημα λειτουργίας (SHUTDOWN) της προβληματικής μονάδας  Νο 32 (FLEXICOKER),  η οποία μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έχει παρουσιάσει σωρεία δυσλειτουργιών, απρόβλεπτων από τις «άριστες και εγκεκριμένες Μελέτες» που θα εγγυώνταν  -τάχατες-  την ασφαλή λειτουργία της εγκατάστασης και τη μείωση των ρύπων!

Φανερά ενοχλημένη η Διοίκηση των ΕΛΠΕ από την αποκάλυψη των συμβάντων και την δημοσιοποίηση του θέματος αναγκάστηκε να διανείμει (6/2/14) σε περιορισμένο αριθμό και μικρής εμβέλειας Μέσα Ενημέρωσης «Διευκρινιστική ανακοίνωση». Σκόπιμα καθησυχαστική  -όπως αναμενόταν- και  γεμάτη αντιφάσεις η ανακοίνωση, μέσω της οποίας η εταιρία αυτοανακηρύσσεται ως «η μόνη αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης»,  προκαλώντας  θυμηδία και  πετυχαίνοντας τελικά το αντίθετο. Θαυμάστε την!

«Τις τελευταίες ημέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας πληροφορίες περί τεχνικού προβλήματος στο Διυλιστήριο των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ στην Ελευσίνα. Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ως η μόνη επίσημη και αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης, διαβεβαιώνουν κάθε ενδιαφερόμενο ότι δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας του κοινού που να συνδέεται με τη λειτουργία του Διυλιστηρίου Ελευσίνας. Συγκεκριμένα: Το εν λόγω τεχνικό πρόβλημα δεν αποτελεί εξαιρετικό γεγονός για βιομηχανικές εγκαταστάσεις αυτού του μεγέθους και πολυπλοκότητας. Η λειτουργία του Διυλιστηρίου Ελευσίνας δεν έχει επηρεαστεί εξ αιτίας του τεχνικού προβλήματος. Το θέμα αντιμετωπίζεται πλήρως από τους άρτια εκπαιδευμένους και έμπειρους ανθρώπους των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ, με βάση τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές και με πρώτη προτεραιότητα πάντα την ασφάλεια, η οποία αποτελεί βασική αρχή του Ομίλου. Στο έργο τους αυτό, οι άνθρωποι των ΕΛΠΕ συνεπικουρούνται από εξειδικευμένους Έλληνες και ξένους τεχνικούς συμβούλους, όπως πανεπιστημιακοί φορείς αλλά και η ExxonMobil, η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία στον κόσμο, της οποίας η υπερσύγχρονη τεχνολογία έχει χρησιμοποιηθεί στο Διυλιστήριο Ελευσίνας. Η Διοίκηση και οι άνθρωποι των ΕΛΠΕ λαμβάνουν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ώστε το πρόβλημα να αποκατασταθεί πλήρως, με ταχύτητα και ασφάλεια, ενώ βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία και επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΥΠΕΚΑ, ΕΚΕ-ΔΑ, ΚΕΠΕΚ, Δήμος Ελευσίνας κ.λπ.). Προκαλεί θλίψη και απορία το γεγονός ότι, επιχειρείται να δοθεί δυσανάλογη έκταση και βαρύτητα σε ένα κοινό τεχνικό πρόβλημα, δημιουργώντας αίσθηση ανησυχίας στους πολίτες των όμορων περιοχών με μόνο στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων. 

Γεράσιμος Στανίτσας /  Διευθυντής Επικοινωνίας Ομίλου»

Ούτε από τους ίδιους τους εργαζόμενούς τους  δεν έγιναν πιστευτά τα ΕΛΠΕ καθώς την επομένη (7/2/14) με ανακοίνωσή του το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων ΕΛΠΕ προειδοποίησε την εταιρεία ότι «επιφυλάσσεται ως προς την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός του» για το ζήτημα της ασφαλούς λειτουργίας της εγκατάστασης.

Πληθαίνουν οι ρητές αναφορές στο ζήτημα της ασφάλειας των εγκαταστάσεων στις τελευταίες ανακοινώσεις του Σωματείου το οποίο προετοιμάζει απεργίες για τις  «μνημονιακές» προτάσεις της Διοίκησης στα θέματα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του Εσωτερικού Κανονισμού:

«Βάζουν σε κίνδυνο την ασφαλή και ήρεμη λειτουργία των μονάδων αφού με αυτές τις προτάσεις διαλύουν την απαραίτητη ηρεμία και συγκέντρωση των εργαζομένων» (23/1/2014).

«Οι συνάδελφοι στα συγκροτήματα θα χρειαστεί να καταβάλλουν πολύ κόπο για την ασφαλή κατάσταση των μονάδων σε όποια φάση βρεθούν» (8/2/2014).
Τέλος, σε πλήρη άγνοια για το σοβαρό συμβάν φαίνεται πως κήρυξαν αυτή την φορά, τόσο τα ΕΛΠΕ όσο και το Σωματείο, την Δημοτική Αρχή της Ελευσίνας που δια του Δημάρχου της δεν χάνει την ευκαιρία να κομπάζει για την ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την Διοίκηση των ΕΛΠΕ και με το Σωματείο, που ακολουθώντας  πολιτική ανοιχτών θυρών …σχεδόν προσκαλούν το Δήμαρχο να επισκέπτεται το διυλιστήριο κάθε φορά που εκείνο αντιμετωπίζει πρόβλημα για να το επιλύσουν από …κοινού(!) Επιβεβαιώνεται περίτρανα ότι η «άρρηκτη» σχέση με το Σωματείο (κατηγορείται ενίοτε για  φιλοεργοδοτική συμπεριφορά) ήταν το πρόσχημα που εφευρέθηκε για να εμφανίζεται ο Δήμαρχος «στο πλάϊ» των εργαζομένων-ψηφοφόρων περίπου ως εγγυητής της εργασίας τους  η οποία «απειλείται» από όσους αγωνίζονται κατά της ρύπανσής του και απαιτούν την  ασφαλή του λειτουργία! Το «οργίλο» ομόφωνο ψήφισμα του Δημ. Συμβουλίου, δημοτική «καταγγελτική» πομφόλυγα προεκλογικής διάρκειας,  δεν περιελάμβανε καμία επίσκεψη των κατοίκων στην πύλη του διυλιστηρίου.  Ώδινεν όρος και έτεκε μυν… Την ίδια χρονική στιγμή ο Δήμαρχος Μάνδρας δεν ανησυχεί! Μήπως το Δημοτικό Συμβούλιο ή οι κάτοικοι των Εργατικών Κατοικιών πρέπει να του το υπενθυμίσουν;

ΠΗΓΗ:ecoeleusis.com

Αυτό είναι το νέο spam μήνυμα που γεμίζει τους υπολογιστές με ιούς


Ενα νέο spam μήνυμα το οποίο έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να παρασύρει τους ανυποψίαστους χρήστες σε διαφόρους ιστοτόπους ενώ ταυτόχρονα εγκαθιστά στους υπολογιστές διάφορα προγράμματα και τους γεμίζει με ιούς καταφθάνει το τελευταίο διάστημα σε πολλές διεθύνσεις e-mail.

Σύμφωνα με το techit.gr, οι ερευνητές ασφαλείας της Malwarebytes ανακάλυψαν την νέα καμπάνια με spam. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έρχονται με τίτλο «RE: Your Job Application» και ενημερώνουν τους χρήστες σχετικά με την έγκριση μιας  αίτησης εργασίας που υποτίθεται ότι έχουν υποβάλλει.

«Σας ευχαριστούμε για την πρόσφατη αίτηση εργασίας σας, η οποία έχει εγκριθεί έπειτα από σχετική αξιολόγηση. Επιθυμούμε να προχωρήσουμε άμεσα σε πρόσληψη, και να σας παρέχουμε αμειβόμενη εκπαίδευση, σχετικά με τη συγκεκριμένη θέση . Εάν αναζητάτε ακόμη απασχόληση, παρακαλούμε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας και να συμπληρώσετε κάποιες πρόσθετες πληροφορίες, μέσω του ακόλουθου συνδέσμου», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα του spam.

Όσοι πατήσουν πάνω στο σύνδεσμο και ανακατευθυνθούν στους ιστότοπους, συνήθως βρίσκονται σε ιστοσελίδες που τους παροτρύνουν να εγκαταστήσουν το iLivid (γραμμή εργαλείων), το Ask Toolbar και το Torch Browser.

Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, οι ανυποψίαστοι χρήστες μεταφέρονται σε ιστότοπους που τους ζητάνε να ολοκληρώσουν ψεύτικες έρευνες προκειμένου να κερδίσουν χρηματικό έπαθλο.

Σε περίπτωση συναντήσετε τέτοια emails διαγράψτε τα. Αν έχετε πέσει θύμα της απάτης, να αφαιρέσετε όλες τις εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει και σαρώστε τον υπολογιστή σας για ιούς καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχει μολυνθεί.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεκαπέντε εκκρεμότητες στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων


Πάνω από μια ντουζίνα δράσεων του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων εκκρεμούν με βάση τον σχεδιασμό και τις δεσμεύσεις της χώρας απέναντι στους πιστωτές. Πρόκειται για εκκρεμότητες που έχουν καταγραφεί στο Μνημόνιο και θα έπρεπε να έχουν εκκινήσει ή και να έχουν υλοποιηθεί μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο.
Οι εκκρεμότητες αυτές κατά χρονολογική σειρά είναι:
 1. Αφάντου: Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος είναι σχεδόν έτοιμο. Η υποβολή του αναμένεται στις αρχές του έτους.
 2. Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ): Εκκίνηση του διαγωνισμού μέσα στο α΄ τρίμηνο του 2014 και αφού ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τους Καναδούς επενδυτές για την επέκταση της υφιστάμενης σύμβασης παραχώρησης.
 3. ΟΛΠ/ΟΛΘ και μεγάλα περιφερειακά λιμάνια: Αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία για ένα από τα λιμάνια εντός του Φεβρουαρίου.
 4. ΕΛΤΑ: Η εκκίνηση του διαγωνισμού αναμένεται στο β΄ τρίμηνο του 2014.
 5. ΔΕΗ: Η εκκίνηση της αποκρατικοποίησης ξενικά από τον ΑΔΜΗΕ, ο χειρισμός του οποίου ανήκει στη ΔΕΗ και όχι στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
 6. Κοίτασμα Ν. Καβάλας: Οι εξελίξεις στον ΤΑP αναγκάζουν την επανεξέταση του θέματος καθώς μεταβάλλεται η αξία της εγκατάστασης. Εχει προσληφθεί τεχνικός σύμβουλος προκειμένου να υποβάλει μελέτη βιωσιμότητας. 
7. Εγνατία Οδός: Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αναμένεται να δημοσιευτεί στην αρχή αρχή του έτους και αφού διευθετηθεί το θέμα των νέων διοδίων. Επίσης ζήτημα υπάρχει και για το δάνειο της Τράπεζας Πειραιώς, με σημείο τριβής το ύψος του δανείου, καθώς το Δ.Σ. της Εγνατίας Α.Ε. δεν λαμβάνει θέση για τον διακανονισμό.
 8. Αστέρας Βουλιαγμένης: Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί το β΄ τρίμηνο του 2014.
 9. ΟΔΙΕ: Αναμένεται στο α΄ τρίμηνο του έτους η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών, αμέσως μετά την ολοκλήρωση νομοθετικών πρωτοβουλιών για φορολογικά και άλλα θέματα. 
10. ΕΛΠΕ: Η έναρξη του διαγωνισμού αναμένεται στο α΄ τρίμηνο του 2014.
 11. ΕΥΔΑΠ: Αναμένεται η έναρξη του διαγωνισμού στο β΄ τρίμηνο του 2014. Εκκρεμεί έκδοση απόφασης του ΣτΕ που αφορά τη μεταβίβαση των μετοχών του Δημοσίου στο ΤΑΙΠΕΔ. 
12. Μικρά λιμάνια & μαρίνες: Η υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την πρώτη παραχώρηση (μαρίνα Αλίμου) αναμένεται στο α΄ τρίμηνο του 2014.
 13. Περιφερειακά αεροδρόμια: Η υποβολή δεσμευτικών προσφορών αναμένεται το β΄ τρίμηνο 2014. Γίνονται διαπραγματεύσεις με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) καθώς απαιτεί το 25% των εσόδων παραχώρησης.
 14. Ελληνικό: To ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε το τελικό σχέδιο για τη σύμβαση πώλησης και η υποβολή των προσφορών αναμένεται τον Φεβρουάριο του 2014. 
15. Μεταβιβάσεις ακινήτων στο ΤΑΙΠΕΔ: Εχει αποσταλεί στο υπουργείο Οικονομικών από το ΤΑΙΠΕΔ σχέδιο απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής για περίπου 170 ακίνητα. Η Ε.Ε. αναμένει να μεταφερθούν και τα 1.000 ακίνητα για να θεωρήσει τη δράση «observed».
(Β. Μανδραβέλη, Καθημερινή, 9/2/2014)


ΠΗΓΗ:
energypress.gr