Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Παγκόσμια Τράπεζα: Τέλος στη χρηματοδότηση υδρογονανθράκων από το 2019

Από το skai.gr
Η Παγκόσμια Τράπεζα θα σταματήσει να χρηματοδοτεί αποστολές εντοπισμού και επιχειρήσεις εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου το 2019, όπως ανακοινώθηκε στην Διάσκεψη «One Plus Summit» στο Παρίσι, σε μία προσπάθεια για στροφή προς τις πηγές ενέργειας που είναι φιλικότερες προς το περιβάλλον. 

Όπως διευκρινίζει η Παγκόσμια Τράπεζα, η χρηματοδότηση για την μεταφορά φυσικού αερίου θα γίνεται μόνο..

Αναταράξεις προκαλεί ρωγμή στο σύστημα αγωγών πετρελαίου Forties στη Μεγ. Βρετανία

Από το energypress.gr
Οι επιπτώσεις μιας πολύ μικρής, σχεδόν τριχοειδούς ρωγμής σε έναν από τους σημαντικότερους αγωγούς πετρελαίου παγκοσμίως δημιουργεί κυματισμούς στις αγορές από την Ευρώπη ως τις ΗΠΑ και την Ασία.

Το σύστημα αγωγών Forties κλείνει αφού εντοπίστηκε ότι το πρόβλημα είναι κοντά ..

Έκρηξη σε τερματικό σταθμό φυσικού αερίου στην Αυστρία - Τουλάχιστον 60 τραυματίες

Από το worldenergynews.gr
Εκρηξη σημειώθηκε σήμερα (12/12) το πρωί στη εγκατάσταση φυσικού αερίου του Μπάουμγκάρτεν, στην ανατολική Αυστρία. 

Υπάρχουν τουλάχιστον 60 τραυματίες, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία.

Δέκα πυροσβεστικά οχήματα, τέσσερα ασθενοφόρα, και ελικόπτερα διάσωσης έχουν..

Το Ιράν αυξάνει το μερίδιό του στην ευρωπαϊκή πετρελαϊκή αγορά

Από το naftikachronika.gr
Τον περασμένο Νοέμβριο πάνω από το 40% των εξαγωγών αργού πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων του Ιράν είχε προορισμό τα διυλιστήρια της Ευρώπης.

Σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης του Ιράν, πετρελαϊκοί κολοσσοί, όπως η Shell, η Total, η Eni, η Saras, η Repsol και τα Ελληνικά Πετρέλαια, αποτελούν ορισμένους από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους αγοραστές πετρελαίου του Ιράν.

Το υπόλοιπο 60% των εξαγωγών πετρελαίου από το Ιράν απορροφήθηκε από ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση συνεχίζει να κοροϊδεύει με απύθμενο θράσος τους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας επιμένοντας στην ίδια αδιέξοδη - ανάλγητη πολιτική, φέρνοντας προς ψήφιση το νέο προϋπολογισμό. Έναν προϋπολογισμό αποδεδειγμένα αντιαναπτυξιακό και φοροληστρικό με μέτρα δυσβάσταχτης φορολόγησης  που φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν την εργατική τάξη.

Στον ίδιο προϋπολογισμό αποκαλύπτεται..

Kεφάλαια αναζητεί τώρα η Energean για να καλύψει τις ανάγκες των projects της

Από το worldenergynews.gr
Το θέμα της χρηματοδότησης παίρνει τώρα προτεραιότητα για την Energean καθώς όπως έχουν αναφέρει πρόσφατα δημοσιεύματα η εταιρία αναζητεί κεφάλαια ύψους 1,5 δισ δολ με IPO στο χρηματιστήριο του Λονδίνου

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Energean και μια κοινοπραξία ινδικών πετρελαϊκών εξασφάλισαν οικόπεδα στην ισραηλινή ΑΟΖ μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού στον οποίο συμμετείχαν.

Υπενθυμίζεται ότι ..

ΕΕ: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα

Από το worldenergynews.gr
Η δέσμευση της ΕΕ για μετάβαση σε καθαρή ενέργεια είναι μη αναστρέψιμη και μη διαπραγματεύσιμη και στην πορεία προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον, καμία περιφέρεια δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί κατά τη μετάβαση από την οικονομία που βασίζεται στα ορυκτά καύσιμα.

Η νέα πλατφόρμα που άρχισε να λειτουργεί σήμερα 11 Δεκεμβρίου 2017, θα διευκολύνει την κατασκευή έργων και τη χάραξη μακροπρόθεσμων στρατηγικών στις περιοχές με ανθρακωρυχεία, με στόχο να δοθεί ισχυρή ώθηση στη διαδικασία μετάβασης και αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών και κοινωνικών προκλήσεων.

Θα φέρει επίσης..