Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

 

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

 


Βέλγιο-Κλιματική Αλλαγή: 60.000 Πολίτες Οδηγούν τις Αρχές στα Δικαστήρια για Αθέτηση Δεσμεύσεων

 


Περίπου 60.000 Βέλγοι πολίτες αποφάσισαν να καταγγείλουν ενώπιον της δικαιοσύνης την αδράνεια των αρχών στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, σε μια δίκη χωρίς προηγούμενο στο Βέλγιο που ξεκίνησε σήμερα ενώπιον πολιτικού δικαστηρίου στις Βρυξέλλες. Η κίνηση αυτή, που ξεκίνησε το 2015 από την ένωση "Klimatzaak" (Υπόθεση Κλίμα, στα ολλανδικά) φιλοδοξεί να είναι μια αναπαραγωγή..

China's Jan-Feb refinery output up 15% on solid demand for fuels

 


China's daily refinery throughput rose 15% in the first two months of the year, from a low base a year earlier, as fuel demand remains solid and refineries rush to hike production ahead of maintenance season.

Refinery processing reached 114.24 million tonnes in the January-February period, data from the National Bureau of Statistics showed..

Ρωσία: Στοιχηματίζει στο LNG καθώς λιώνουν οι πάγοι στην Αρκτική

 





Η Ρωσία, η τέταρτη μεγαλύτερη εκπομπός αερίων του θερμοκηπίου στον κόσμο, καταγράφει ένα από τα πιο εμφανή αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής: τις ταχέως αυξανόμενες θερμοκρασίες στην Αρκτική.

Σύμφωνα με το Bloomberg περιοχή θερμαίνεται περισσότερο από δύο φορές πιο γρήγορα από τον υπόλοιπο κόσμο, αλλάζοντας..

Όλο και πιο πίσω οι έρευνες υδρογονανθράκων: Παρατάσεις από ΕΔΕΥ 24 μηνών σε «block 2» και έξι μηνών σε «Β.Δ. Πελοπόννησο»

 


Τα υψηλά ρίσκα στις επενδύσεις για τις έρευνες υδρογονανθράκων που προκαλούν οι επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 και η μαζική στροφή ακόμη και των ίδιων των πετρελαϊκών στις «πράσινες» δραστηριότητες, αναγκάζουν τους παραχωρησιούχους των ελληνικών blocks να μεταθέτουν πιο πίσω..

Οι ΗΠΑ έγιναν ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαίου της Ινδίας

 


Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασαν τη Σαουδική Αραβία ως ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαίου της Ινδίας μετά το Ιράκ τον περασμένο μήνα, καθώς τα διυλιστήρια αύξησαν τις φθηνότερες αγορές αργού από τις ΗΠΑ σε επίπεδα ρεκόρ για να αντισταθμίσουν τις περικοπές εφοδιασμού του ΟΠΕΚ +, σύμφωνα με στοιχεία από εμπορικές πηγές που επικαλείται το Reuters.

Η αλλαγή των προμηθειών, που προκλήθηκε από τη χαμηλότερη ζήτηση αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ, συνέπεσε με την εθελοντική περικοπή της παραγωγής της Σαουδικής Αραβίας επιπλέον 1 εκατομμύριο βαρέλι ..