Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΝΕΑ ΦΑΠΑ



ΠΗΓΗ:skitsoblog.blogspot.gr

«Μπάσιμο» στον Turkish Stream θέλει η Βουλγαρία

turkish_stream
Μπορεί η Βουλγαρία να εγκατέλειψε το σχέδιο του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου «South Stream», σήμερα ωστόσο, δείχνει να επιθυμεί τη σύνδεσή της με τον νέο αγωγό «Turkish Stream».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας του βουλγαρικού κοινοβουλίου και βουλευτής του κόμματος GERB(Πολίτες για την Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη της Βουλγαρίας) Ντελιάν Ντόμπρεφ, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι BulgariaOnAir είπε ότι όλες ...

Να η "κληρονομιά" Σαμαρά-Βενιζέλου: στο 33% η λιγνιτική ηλεκτροπαραγωγή στο 1ο τετράμηνο 2015.


Πριν λίγες μέρες ο ΑΔΜΗΕ δημοσίευσε το Μηνιαίο Δελτίο Ενέργειας Απριλίου, με τα στοιχεία της ηλεκτροπαραγωγής για το πρώτο τετράμηνο του 2015 και η κατάσταση είναι εντελώς αποκαρδιωτική, καθώς η ηλεκτροπαραγωγή από λιγνίτη στο διασυνδεμένο σύστημα της χώρας έπεσε στο 33%, με μόλις 5.820GWh. Επίσης στο 33%, με 5.667GWh, έχει φθάσει η συμμετοχή των διαφόρων ΑΠΕ (14% τα υδροηλεκτρικά, 10% τα μεγάλα αιολικά & Φ/Β που συνδέονται σε υποσταθμούς του διασυνδεμένου συστήματος και 9% τα μικρά συστήματα Φ/Β, που συνδέονται απευθείας στο δίκτυο. Το φυσικό αέριο ήταν ο επίσης μεγάλος χαμένος της υπόθεσης, καθώς ...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΣΕΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

ergasias 1236

Επιστολή στον Υπουργό Εργασίας απέστειλε η ΓΣΕΕ, με τις παρατηρήσεις της Συνομοσπονδίας σχετικά με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για τα εργασιακά .

Το νομοσχέδιο σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ κινείται σε θετική κατεύθυνση ,το πεδίο κρίσης όμως για τη Συνομοσπονδία είναι η νομοθέτηση και η υλοποίηση των ρυθμίσεων.


Σας επισυνάπτουμε τη σχετική επιστολή...

Ο θάνατος μεγάλου αριθμού δελφινιών φαίνεται να οφείλεται στην πετρελαιοκηλίδα της BP

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο θάνατος μεγάλου αριθμού δελφινιών φαίνεται να οφείλεται στην πετρελαιοκηλίδα της BP
Ο ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός ρινοδέλφινων που εκβράζονται νεκρά στον Κόλπο του Μεξικού από το 2010 πιθανότατα συνδέεται με την τραγωδία της πλατφόρμας Deepwater Horizon, τη χειρότερη πετρελαιοκηλίδα στην αμερικανική ιστορία.

Από την έκρηξη στην υπεράκτια πλατφόρμα της BP μέχρι το φετινό Μάιο είχαν καταγραφεί συνολικά 1.281 νεκρά δελφίνια, αριθμός-ρεκόρ για την περιοχή του Κόλπου.

Η νέα μελέτη στην...

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ