Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ δηλώνει αλληλέγγυα στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και των σωματείων τους, οι οποίοι αύριο Σάββατο 25 Ιανουαρίου και ώρα 11.00 π.μ πραγματοποιούν μαζικό συλλαλητήριο και πορεία στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Ο αγώνας τους είναι εμβληματικός καθώς στοχεύει στη διασφάλιση της λειτουργίας της επιχείρησης, των θέσεων εργασίας και της ίδιας τους της ζωής.

Είναι μεγάλη απώλεια για τον τόπο και την εθνική οικονομία, να υπάρχουν..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Μ.Ε.Σ.Α.


Μνημόνιο συνεργασίας Eni-ADNOC

Από το naftikachronika.gr
Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο CEO της ιταλικής εταιρείας ενέργειας Eni, Claudio Descalzi, με τον υπουργό Προεδρίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και CEO της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας του Άμπου Ντάμπι (ADNOC), Dr. Sultan Ahmed Al Jaber.

Η συνεργασία των δύο πλευρών αφορά την ανάληψη πρωτοβουλιών για έρευνα, με στόχο τη δημιουργία προηγμένων τεχνολογικά...

Maersk Tankers: Παροχή κινήτρων για νέους γονείς

Από το naftikachronika.gr
Προκειμένου να υποστηρίξει τους νέους γονείς και να ενισχύσει τη διατήρηση του εργατικού της δυναμικού μετά τη γέννηση ή την υιοθεσία ενός παιδιού, η Maersk Tankers εισάγει μια νέα πολιτική για τις γονικές άδειες των εργαζομένων της σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τη νέα πολιτική, στους νέους πατέρες θα παρέχεται άδεια πατρότητας τεσσάρων εβδομάδων ενώ αυτοί θα συνεχίσουν..

ΥΠΕΝ: Εκτός της φετινής λίστας των αποκρατικοποιήσεων τα ΕΛ.ΠΕ – Γιατί η κυβέρνηση μεταθέτει πιο πίσω την πώληση

Από το energypress.gr
Αν και από τις πρώτες μέρες της νέας διακυβέρνησης ο πρωθυπουργός αλλά και η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας έθεταν στις πρώτες προτεραιότητες των αποκρατικοποιήσεων των Ελληνικών Πετρελαίων, εντούτοις, σχεδόν έξι μήνες μετά, το χρονοδιάγραμμα της πώλησης μέρους των μετοχών του δημοσίου δεν είναι ξεκάθαρο.

Στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, το καλοκαίρι, τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο υπουργός ΠΕΝ Κωστής Χατζηδάκης αναφερόμενοι..

ΕΛΠΕ: Τι προβλέπει το μνημόνιο με ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του 65% της ΔΕΠΑ Εμπορίας

Από το bankingnews.gr
Μνημόνιο συνεργασίας με το ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του 65% της ΔΕΠΑ Εμπορίας, υπέγραψαν τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η  ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. («ΕΛΠΕ») ανακοινώνει ότι χθες, 23 Ιανουαρίου 2020 συνήψε Μνημόνιο Επιχειρηματικής Συνεργασίας (το «Μνημόνιο») με το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. («ΤΑΙΠΕΔ») αναφορικά με τη συμμετοχή της ΕΛΠΕ στη διεθνή διαγωνιστική διαδικασία που..

Τα ΕΛΠΕ παίρνουν θέση στην κούρσα των εναλλακτικών καυσίμων - Οι 3 λύσεις που προωθούν

Από το energypress.gr
Στις πρώτες θέσεις της ατζέντας των ΕΛΠΕ βρίσκονται τα ανανεώσιμα αέρια και συνολικότερα οι τεχνολογίες βιώσιμης μετακίνησης, με μια σειρά εναλλακτικές λύσεις να απασχολούν ήδη σημαντικούς πόρους και εργατικό δυναμικό του ενεργειακού ομίλου. Τα παραπάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής του τομέα..

EIA: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ – Αυξήθηκαν της βενζίνης

Από το worldenergynews.gr
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου και αποσταγμάτων  μειώθηκαν στις ΗΠΑ , ενώ της βενζίνης αυξήθηκαν, σύμφωνα με την Energy Information Administration, την Πέμπτη 23/1/2020.

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 405.000 βαρέλια την εβδομάδα έως τις 17 Ιανουαρίου σε 428,1 εκατ. βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες..

Πώς θα «τρέξει» ο διαγωνισμός για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας – Ανακοινώνουν σήμερα (24/1) τα ΕΛΠΕ το ύψος του discount

Από το worldenergynews.gr
Αποδεδειγμένη εμπειρία στον κλάδο του πετρελαίου, του φυσικού αερίου ή της ηλεκτρικής ενέργειας, θα πρέπει να έχουν οι διεκδικητές του 65% της ΔΕΠΑ Εμπορίας, όπως αναφέρει η πρόσκληση υποβολής ενδιαφέροντος, που δημοσίευσε χθες το ΤΑΙΠΕΔ. Αν πρόκειται για κοινοπραξία, τότε θα πρέπει τουλάχιστον ένα μέλος της να έχει ενασχόληση με τον ενεργειακό κλάδο.

Την ίδια στιγμή, η πρόσκληση επιβεβαιώνει..