Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Σοβαρό Πλήγμα για το Ενεργειακό Μέλλον της Χώρας η Απόφαση της Κοινοπραξίας να Αναστείλει τις Έρευνες Υδρογονανθράκων στην Κρήτη

 



Σε πρόωρη αναστολή οδηγούνται οι έρευνες για υδρογονάνθρακες στα δύο θαλάσσια τεμάχια νότια και δυτικά της Κρήτης όπου έχει αναλάβει να δραστηριοποιηθεί η κοινοπραξία των εταιρειών Total, ExxonMobil και ΕΛΠΕ. Στο σχετικό σχέδιο εργασιών της κοινοπραξίας δεν περιλαμβάνεται η διενέργεια σεισμικών ερευνών στην Κρήτη, κατά τον φετινό χειμώνα. Αυτό προκύπτει..

Απόφαση του Ευρωδικαστηρίου για τους υδρογονάνθρακες - Τι προβλέπει για τις εταιρείες



 Ένα κράτος μέλος μπορεί, εντός των γεωγραφικών ορίων που έχει καθορίσει, να χορηγήσει στον ίδιο φορέα, για γειτονικές περιοχές, περισσότερες άδειες αναζήτησης, εξερεύνησης και παραγωγής υδρογονανθράκων, όπως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, υπό την προϋπόθεση ότι διασφαλίζεται για όλους τους φορείς η άνευ διακρίσεων πρόσβαση στις δραστηριότητες αυτές και ότι συνεκτιμάται το σωρευτικό αποτέλεσμα των σχεδίων που ενδέχεται να έχουν..

Πυρκαγιά σε διυλιστήριο στο Κουβέιτ σκοτώνει 2, τραυματίζει σοβαρά 5

 


Πυρκαγιά ξέσπασε στο Κουβέιτ κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης σε μεγάλο διυλιστήριο πετρελαίου την Παρασκευή, σκοτώνοντας δύο εργάτες και τραυματίζοντας σοβαρά άλλους πέντε, ανακοίνωσε η Kuwait National Petroleum Company.

Σύμφωνα με την εταιρεία, δύο...

Reuters: Συμφωνία Κίνας με ΗΠΑ για την διάθεση μέρος των αποθεμάτων πετρελαίου

 




H Κίνα εξετάζει να απελευθερώσει ποσότητες από τα εθνικά στρατηγικά αποθέματα αργού πετρελαίου που διαθέτει, στο πλαίσιο του συντονισμού των ΗΠΑ με άλλους καταναλωτές για τη μείωση των παγκόσμιων τιμών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

H κίνηση αυτή αναμένεται..

Ενημερώσεις ΠΣΕΕΠ για Ταμείο Επικουρικής-Ασφάλισης.


 

ΕΛΠΕ: Με την επωνυμία Ελληνικά Πετρέλαια Συμμετοχών Α.Ε. από 19/1 στο χρηματιστήριο

 




Η εταιρεία “Ελληνικά Πετρέλαια Ανώνυμη Εταιρεία” ενημερώνει ότι την 10.12.2021 η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, μεταξύ των άλλων θεμάτων, αποφάσισε την αλλαγή της επωνυμίας της σε “Ελληνικά Πετρέλαια Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών” με διακριτικό τίτλο “Ελληνικά Πετρέλαια Συμμετοχών Α.Ε.”.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων με ..