Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Βάλτε τώρα που γυρίζει: θα λιώσουν οι πάγοι ή δεν θα λιώσουν; Μέντιουμ, καφετζούδες και χαρτορίχτρες αποδεκτές!


Από το greeklignite.blogspot.gr
Τις μέρες των γιορτών ο τζόγος παραδοσιακά έχει την τιμητική του στη χώρα μας -και όχι μόνο-, οπότε το ιστολόγιο, για να "τιμήσει" το κλίμα των ημερών, σας προσφέρει σήμερα μια "τζογαδόρικη" ανάρτηση. Αφορμή αποτελούν οι επαναλαμβανόμενες "απειλητικές" προβλέψεις των "ειδικών" για το λιώσιμο των πάγων και την οριστική εξαφάνιση των παγετώνων της Μοντάνα, που είναι χαρακτηρισμένοι ως εθνικό πάρκο των ΗΠΑ.



Όπως βλέπετε στην πιο πάνω εικόνα, στις 22 Νοεμβρίου 2014 οι Τάιμς της Νέας Υόρκης μας το λένε ξεκάθαρα: "σε 30 χρόνια μπορεί να μην υπάρχει καθόλου πάγος", καθώς "η κλιματική αλλαγή απειλεί την ταυτότητα του εθνικού πάρκου". Δεν είναι βεβαίως τόσο ..

Προχωρά κανονικά το ενεργειακό πρόγραμμα

Από το philenews.com
Η Λευκωσία δεν είναι διατεθειμένη να ακολουθήσει την Τουρκία στο παιχνίδι των αντιπαραθέσεων και υψηλών τόνων στα ενεργειακά. Ακολουθώντας την πάγια τακτική που εφάρμοσε όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση δεν μπαίνει στο παιχνίδι που επιδιώκει η Τουρκία που στόχο έχει: α) να εκφοβίσει την Κύπρο και να σταματήσει τις όποιες έρευνες για φυσικό αέριο, β) να οδηγήσει μέσω της έντασης τις εμπλεκόμενες εταιρείες στο να αναστείλουν τα προγράμματα γεωτρήσεων που έχουν ετοιμάσει. Όπως χαρακτηριστικά σημείωναν..

Η Ρωσία θέτει στόχο την προστασία της Αρκτικής

Από το naftikachronika.gr
Η ομοσπονδιακή ρωσική υπηρεσία Federal Service for Hydrometeorology and Environmental Monitoring, υπεύθυνη μεταξύ άλλων για θέματα υδρομετεωρολογίας, ανακοίνωσε την αναβάθμιση και επέκταση του δικτύου υδρομετεωρολογικών σταθμών που μελετούν τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Αρκτική αλλά και την κατάσταση των πάγων.

Η επέκταση του δικτύου αποτελεί μέρος του ρωσικού κυβερνητικού προγράμματος για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της Αρκτικής, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία και τον..

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ - ΕΛΚΕ

Στην εποχή της ενοχοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης αλλά και στη προσπάθεια της ποινικοποίησης της από την κυβέρνηση, ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε και τη περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ που βάζει σε κίνδυνο τα δικαιώματα – κατακτήσεις των εργαζομένων, που έχουμε επιτύχει από την ίδρυση του Συνδικάτου μας μέχρι σήμερα. 

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη και με πυξίδα την αρμονική συνεργασία των εκπροσώπων μας στο ΕΚΕΔΑ, αποφασίσαμε..