Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Η Αλγερία αύξησε κατά 100.000 βαρέλια την παραγωγή αργού

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το energypress.gr
Η Αλγερία αύξησε την πετρελαϊκή της παραγωγή κατά 100.000 βαρέλια ανά ημέρα τον Ιούλιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της κρατικής Sonatrach.

Επίσης, τονίζεται ότι η παραγωγή της χώρας σημείωσε άνοδο 8% κατά το πρώτο δεκάμηνο του έτους.

Σχετικά με το φυσικό αέριο, η Sonatrach προβλέπει αύξηση της παραγωγής της μέσω της λειτουργίας τριών νέων μονάδων, σε συνεργασία με τις BP, Statoil και Eni. Στα τέλη Οκτωβρίου, η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι ανακάλυψε 28 νέα κοιτάσματα αερίου στο πρώτο εννεάμηνο του 2016.

Το Ευρωδικαστήριο νομιμοποιεί τις εφόδους σε σπίτια φοροφυγάδων

Από το capital.gr
Νόμιμες θεωρεί τις εφόδους σε σπίτια φοροφυγάδων  ακόμα και αν στηρίζονται σε παράνομα αποδεικτικά μέσα που αποκτήθηκαν ως προϊόντα εγκλήματος (κλοπής, όπως π.χ οι λίστες φοροδιαφυγής Λαγκαρντ κλπ) το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δικαιώνοντας εκ των υστέρων την περίφημη τροπολογία Παπαγγελόπουλου με την οποία βαπτίστηκαν νόμιμες όλες οι λίστες φοροδιαφυγής. Το δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή ενός ζευγαριού Γερμανών πολιτών, καθώς έκρινε ότι η "έφοδος" που έγινε στο σπίτι του με ένταλμα για έρευνα, είναι νόμιμη, παρότι εξεδόθη με βάση στοιχεία που είχαν "ληφθεί" παράνομα από πρώην υπάλληλο τράπεζας στο Λιχτενστάιν.

Το σκεπτικό αυτό είναι..

Υποχρεωτική χορήγηση της ετήσιας άδειας έως την 31η Δεκεμβρίου 2016

Αποτέλεσμα εικόνας για αδεια
Από το kepea.gr
Ο εργοδότης θα πρέπει να χορηγεί στους εργαζόμενους έως και την 31η Δεκεμβρίου 2016 του τρέχοντος ημερολογιακού έτους το υπόλοιπο της αδείας που αναλογεί στον κάθε εργαζόμενο έστω κι αν ακόμη δεν έχει ζητηθεί από αυτούς.

Σε περίπτωση μη χορήγησης της άδειας από τον εργοδότη λόγω υπαιτιότητάς του (άρνηση, πταίσμα, αμέλεια) υποχρεούται να καταβάλλει σε αυτούς αντίστοιχες αποδοχές αδείας με προσαύξηση 100% (Εγκύκλιος 1/3/2005 του Υπ. Απασχόλησης επί του άρθρου 1 του Ν.3302/2004).

Κοντά στα χαμηλά του Αυγούστου κινείται το πετρέλαιο, λόγω ΟΠΕΚ

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το capital.gr
Σταθεροποιητικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου κοντά στα χαμηλά πολλών μηνών, λόγω των ανησυχιών σχετικά με την υπερπροσφορά καθώς ο ΟΠΕΚ σημείωσε ρεκόρ παραγωγής τον περασμένο μήνα.

Στο Λονδίνο, τα συμβόλαια του Brent του Ιανουαρίου διαπραγματεύονται 4 σεντς υψηλότερα στα 44,79 δολ. το βαρέλι, μετά από πτώση $ 1,09 την Παρασκευή, που ήταν και τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 11 Αυγούστου.

Το αργό NYMEX για παράδοση Δεκεμβρίου υποχωρεί 5 σεντς στα 43,36 δολ. το βαρέλι, μετά από την πτώση στα $ 43,03 την Παρασκευή και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 20 Σεπτεμβρίου

Το δολάριο σημειώνει ..

Η «Αυγή» στηρίζει αναφανδόν τη Gazprom…

Αποτέλεσμα εικόνας για φυσικο αεριο
Από το energypress.gr
Είναι γνωστό ότι η Προμηθέας Gas, δηλαδή η θυγατρική που έχει η Gazprom στην Ελλάδα από κοινού με τον Όμιλο Κοπελούζου, φέρνει και πουλάει εδώ και λίγο καιρό, όπως δικαιούται άλλωστε, αέριο στη χώρα μας. Είναι γνωστό επίσης ότι η κρατική ΔΕΠΑ, που έχει μακροχρόνια συμβόλαια με την Gazprom, έχει αντιδράσει σε αυτή την εξέλιξη υποστηρίζοντας ότι εν τοιαύτη περιπτώσει δεν μπορεί να μείνει, μόνη αυτή, με τον «μουτζούρη» της ρήτρας take or pay που περιλαμβάνουν οι συμβάσεις.

 Δεν μπαίνω στη ουσία της αντιπαράθεσης, αλλά μπαίνει η «Αυγή» στο..