Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Όταν οι νέοι είναι φτωχότεροι από τους γονείς τους...

Αποτέλεσμα εικόνας για Όταν οι νέοι είναι φτωχότεροι από τους γονείς τους...
Από το larkikanea.blogspot.gr
Νέα έκθεση του McKinsey Global Institute, αναφέρει ότι σήμερα οι άνθρωποι είναι φτωχότεροι από τους γονείς τους, αφού διαπιστώνει ότι τα εισοδήματα στις προηγμένες οικονομίες, μεταξύ 2005 και 2014 παρέμειναν στάσιμα ή ακολούθησαν πτωτική τάση...

Τα πραγματικά εισοδήματα στα δύο τρίτα περίπου των νοικοκυριών σε 25 προηγμένες οικονομίες παρέμειναν... στάσιμα ή μειώθηκαν μεταξύ των ετών 2005 και 2014. Αν δεν ληφθούν κάποια μέτρα, το φαινόμενο αυτό θα μπορούσε να έχει διαβρωτικές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες.

Από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά, οι περισσότεροι άνθρωποι στις προηγμένες οικονομίες μεγάλωναν υποθέτοντας ότι θα μπορούν να είναι σε καλύτερη θέση από τους γονείς τους. Για ένα μεγάλο διάστημα η υπόθεση αυτή αποδείχθηκε..

Η ΑΟΖ δεν είναι παίγνιο για άσχετους

Αποτέλεσμα εικόνας για αοζ
Από το lygeros.org
Όσοι μας λένε τα ίδια και τα ίδια εδώ και δεκαετίες για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, δεν μπορούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της ΑΟΖ. Βέβαια, δίνουν την εντύπωση ότι παρακολουθούν το θέμα, επειδή μιλούν για την επικαιρότητα, αλλά επί της ουσίας δεν έχουν ακόμα ενσωματώσει στη σκέψη τους τα χαρακτηριστικά της ΑΟΖ σε σχέση με τους υδρογονάνθρακες. 

Διαβάζουν, λοιπόν, πάντα το αρχικό κείμενο της Συμφωνίας Montego Bay, αλλά το Δίκαιο της Θάλασσας έχει εξελιχθεί επί..

Σύμβαση Cooper: Έτσι έδεσαν την Ελλάδα χειροπόδαρα οι ΗΠΑ.Με την σύμβαση αυτήν που υπεγράφη το 1940 και έληξε το 2010. Τυχαίο πού ξεκίνησαν τά Νέα Μνομόνια;

Αποτέλεσμα εικόνας για Σε πτωτική πορεία η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ
Απο το eleftheriellas.blogspot.gr
Το μεγάλο ξεπούλημα της Ελλάδας γίνεται υπό την εγκληματική σιωπή των κυβερνήσεων που αδύναμες να αντιδράσουν κρατούν στην αφάνεια την σύμβαση «cooper», μία σύμβαση που κρύβει το μυστικό της πτώχευσης και της ελληνικής κατάντιας καθώς και την καθολική παράδοση του έθνους δημιουργώντας εδώ και χρόνια την εξάρτηση της χώρας μας από τις μεγάλες δυνάμεις και ιδιαίτερα από τις ΗΠΑ.

Το Newsbomb.gr πρώτο αποκάλυψε το θολό ενδιαφέρον των ΗΠΑ, αλλά και του Βερολίνου για τα ενεργειακά αποθέματα της χώρας. Όπως είχαμε επισημάνει και σε σχετικά ρεπορτάζ δεν είναι τυχαίες οι προσκλήσεις των Αμερικανών προς τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Η ξαφνική συμπάθεια και το ενδιαφέρον των Αμερικανών για το ζήτημα του ελληνικού χρέους δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.

Όλα έχουν..

Σε πτωτική πορεία η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για Σε πτωτική πορεία η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ
Από το naftikachronika.gr
H Σαουδική Αραβία ξεπέρασε τις ΗΠΑ ως η μεγαλύτερη χώρα- παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση από τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA).

Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας παρήγαγε κατά μέσο όρο 12,58 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (BPD) τον περασμένο μήνα, ενώ η παραγωγή των ΗΠΑ υποχώρησε, κατά μέσο όρο, σε 12,2 εκατ βαρέλια ημερησίως.

Αν και οι ΗΠΑ κρατούσαν τα σκήπτρα της παραγωγής από τον Απρίλιο του 2014, το υψηλό κόστος εξόρυξης και παραγωγής στη χώρα ανάγκασε ..

ΗΠΑ: «Οικονομική Ευλογία» οι Ενεργειακοί Πόροι που Ανακαλύφθηκαν στην Αν. Μεσόγειο

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το energia.gr
Ως ευκαιρία να ενημερωθούν τα μέλη του Κογκρέσου από αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης για το ρόλο που διαδραματίζουν οι ΗΠΑ στη διευκόλυνση της προόδου στην Ανατολική Μεσόγειο, την προώθηση μεγαλύτερης συνεργασίας στην περιοχή και τις επιπτώσεις των ενεργειακών ανακαλύψεων στην πολιτική και τα συμφέροντα της Αμερικής, χαρακτήρισε η πρόεδρος της υποεπιτροπής Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Ιλιάνα Ρος Λέτινεν, την κατάθεση του ειδικού απεσταλμένου και συντονιστή ενεργειακών θεμάτων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Έιμος Χόκσταϊν και του υφυπουργού Ενέργειας για διεθνείς υποθέσεις, Jonathan Elkind.

Για την ακρόαση - που οργάνωσαν από κοινού οι επιτροπές Εξωτερικών και Τεχνολογίας-Επιστημών – σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι βουλευτές Ιλιάνα Ρός, Τεντ Ντόιτς και Κώστας Μπιλιράκης, καθώς και o εκτελεστικός διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας, Έντι Ζεμενίδης.

«Οι τεράστιοι ενεργειακοί πόροι που ανακαλύφθηκαν στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν..

Στελέχη της Πρεσβείας και του Γενικού Προξενείου των ΗΠΑ στις εγκαταστάσεις της Energean στον Πρίνο

Αποτέλεσμα εικόνας για Στελέχη της Πρεσβείας και του Γενικού Προξενείου των ΗΠΑ στις εγκαταστάσεις της Energean στον Πρίνο
Από το energypress.gr
Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου της Energean Oil & Gas στον Πρίνο, στον Κόλπο της Καβάλας, πραγματοποίησαν κορυφαία στελέχη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και του Γενικού Προξενείου των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, η Energean είχε την τιμή να υποδεχθεί και να ξεναγήσει στο γεωτρύπανο «Energean Force», το οποίο εκτελεί το γεωτρητικό πρόγραμμα της εταιρείας στον Πρίνο, καθώς και στο εργοστάσιο επεξεργασίας «ΣΙΓΜΑ» στη Νέα Καρβάλη, την κα Rebecca Fong, Γενική Πρόξενο των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη, τον κ. Steven Bitner, Οικονομικό Ακόλουθο της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, τον κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο, Ειδικό σε Οικονομικά Θέματα στην Πρεσβεία και την κα Ξένη Κοσμίδου, Ειδική σε Πολιτικά και Οικονομικά Θέματα στο Γενικό Προξενείο.

Οι εκλεκτοί επισκέπτες πραγματοποίησαν ..

Ο ρίψασπις .....

Αποτέλεσμα εικόνας για ασπιδα
Στην αρχαία Σπάρτη, μια ιστορική πόλη νότια της Ιτέας ,οι μητέρες των στρατιωτών πριν φύγουν για την μάχη τους παρέδιδαν την ασπίδα τους συνοδεύοντας την πράξη αυτή με την ευχή '' ή ταν ή επί τάς'' μιας και δεν υπήρχε μεγαλύτερη ντροπή από το να πετάξεις την ασπίδα σου και να φύγεις από το πεδίο της μάχης.

Στην αρχαία Σπάρτη μια ιστορική πόλη νότια της Ιτέας δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι υπάρχει και μεγαλύτερη ντροπή.

Είναι η έσχατη προδοσία. 

Είναι εκείνη η πράξη όπου.

Συσκευή διαβάζει κλειστά βιβλία, χωρίς να τα ανοίξει!

Αποτέλεσμα εικόνας για Συσκευή διαβάζει κλειστά βιβλία, χωρίς να τα ανοίξει!
Από το kavalapress.gr
Ερευνητές των πανεπιστημίων ΜΙΤ και Georgia Tech των ΗΠΑ αναπτύσσουν το πρώτο σύστημα ανάγνωσης κλειστών βιβλίων. Πρόκειται για μια συσκευή υπολογιστικής απεικόνισης, η οποία χρησιμοποιεί κάμερα τεραχέρτς (ακτίνων-Τ) και ειδικούς αλγόριθμους για να «δει» τι κρύβεται μέσα στις σελίδες.

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον ηλεκτρολόγο μηχανικό Μπάρμακ Χέσματ του Εργαστηρίου Πολυμέσων (Media Lab) του ΜΙΤ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature Communications», έχουν έως τώρα πετύχει να διαβάσουν σωστά τα γράμματα στις εννέα πρώτες σελίδες μιας στοίβας σελίδων.

Το σύστημα, που βρίσκεται..

Κύπρος: Σοβαρές Αποκλίσεις Από τις Συστάσεις των Ξένων Ειδικών Διαπιστώνει στο Ταμείο Υδρογονανθράκων ο Γενικός Ελεγκτής

Αποτέλεσμα εικόνας για Κύπρος πετρελαια
Από το energia.gr
Σοβαρές αποκλίσεις από τις συστάσεις των ξένων διεθνούς κύρους εμπειρογνωμόνων που μετακάλεσε η ίδια η Κυπριακή Δημοκρατία για βοήθεια στη σύσταση του Ταμείου Υδρογονανθράκων διαπιστώνει το υπόμνημα του Γενικού Ελεγκτή. Ο ίδιος ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης ζήτησε χθες με υπόμνημά του προς την κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών την συμβολή της κυπριακής Βουλής ώστε να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία από πολιτικές παρεμβάσεις του Ταμείου Υδρογονανθράκων ή Ταμείου Επενδύσεων, όπως είναι η επίσημη ονομασία του. 

Όπως σχολιάζει σε σημερινό της άρθρο, η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», οι πολύχρονες και έντονες συζητήσεις για το πετυχημένο «νορβηγικό μοντέλο», φαίνεται πως κατέληξαν μέσα από τη διαμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας του Ταμείου ουσιαστικά σε «κυπριακό μοντέλο».

Η Επιτροπή ξεκίνησε χθες τη ...

Goldman Sachs: Οι υψηλές τιμές του πετρελαίου δεν σήμαιναν πάντα και κέρδη

Από το newmoney.gr
Oι πετρελαϊκές εταιρείες οι οποίες αναπολούν τις ημέρες όπου οι τιμές του αργού βρίσκονταν στα ύψη μάλλον θα πρέπει να το σκεφτούν λίγο καλύτερα.

Η αύξηση των τιμών του πετρελαίου αποτέλεσε χαρακτηριστικό των αγορών ενέργειας στα μέσα της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα, κάτι που οδήγησε σε τιμή περίπου 150 δολ./βαρέλι το 2008 δεν είχαν τα κέρδη που θα φαντάζονταν οι επενδυτές, σύμφωνα με νέο memo της Goldman Sachs. Aντιθέτως, τα έσοδα των μεγάλων πετρελαϊκών όπως BP, Royal Dutch Shell και Exxon Mobil είχαν επιδείξει..