Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Toronto Dominion: Δεν αναμένεται αλλαγή πολιτικής από τον ΟΠΕΚ, μετά την ανάκτηση των 50 δολ. στην τιμή του πετρελαίου

Toronto Dominion: Δεν αναμένεται αλλαγή πολιτικής από τον ΟΠΕΚ, μετά την ανάκτηση των 50 δολ. στην τιμή του πετρελαίου
Μεταξύ άλλων, η TDS επισημαίνει στους λόγους διατήρησης της στάσης του ΟΠΕΚ την απώλεια παραγωγής 3,4 εκατ. βαρελιών ημερησίως εξαιτίας των πυρκαγιών στον Καναδά και των αναταραχών στη Βενεζουέλα

Τη διατήρηση του status quo στην πολιτική του ΟΠΕΚ κατά τη συνεδρίαση της 2ας Ιουνίου, στη Βιέννη, αναμένει η καναδική Toronto Dominion Securities (TDS), καθώς οι τρέχουσες πολιτικές υπήρξαν επιτυχείς στην αύξηση των τιμών του πετρελαίου και την επαναεξισορρόπηση των αγορών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ..

Οι Γάλλοι διαδηλώνουν για 60η ημέρα με σύνθημα: «ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ»!!! (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

gallia-1-620x330
Εικόνες που προκαλούν ρίγος! Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους του Παρισιού κατά της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού… «ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ» λένε οι διαδηλωτές, προσπαθώντας να κάνουν και άλλους λαούς της Ευρώπης να ξεσηκωθούν και να βγουν στους δρόμους.

Τα συνδικάτα που αντιτίθενται στο σχέδιο νόμου για την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων κάλεσαν να «ενισχυθούν οι κινητοποιήσεις», οι διαδηλώσεις και οι αποκλεισμοί που πραγματοποιούνται εδώ και περισσότερο από δύο μήνες στη Γαλλία!

Ένα από τα πολλά συνθήματα που έχουν οι Γάλλοι είναι ότι “δεν είμαστε Έλληνες να κοιμόμαστε”!Βλέπετε εκεί δεν έχουν συνδικαλοπατέρες όπως εδώ…

Διατμηματικό μεταπτυχιακό στην έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων


Το Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ως επισπεύδον Τμήμα, η Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ανακοινώνουν την έναρξη λειτουργίας του 2ου κύκλου του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) «Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων», το οποίο σύμφωνα με το ΦΕΚ3603/31/12/2014 τ.Β΄ οδηγεί στην απονομή του τίτλου: Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μάστερ) στην Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων (MSc in Hydrocarbons Exploration and Exploitation).

Στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Mεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) γίνονται δεκτοί..

Τι γυρεύει εξέδρα πετρελαίου στα ανοιχτά του Ελαφονησίου; (φωτο)


Η παρουσία εξέδρας πετρελαίου στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Ελαφονησίου προκάλεσε πολλά ερωτηματικά

Αντιμέτωποι με μια διαφορετική εικόνα από αυτήν που έχουν συνηθίσει ήρθαν χθες κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής του Ελαφονησίου. Η εικόνα χθες στα ανοιχτά της θάλασσας είχε μια"παραφωνία". Στο καθαρό τοπίο είχε ξεπροβάλει μια μεγάλη εξέδρα πετρελαίου.

Η εξέδρα μάλιστα φαίνεται ότι..

Κινητοποιήσεων συνέχεια στη Γαλλία για τα εργασιακά


Η Γαλλία ετοιμάζεται για μία νέα εβοδμάδα κοινωνικής αναταραχής, με νέες απεργίες στον τομέα των μεταφορών. Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του Euro 2016, τα γαλλικά συνδικάτα υπολογίζουν ότι ο εκβιασμός θα αναγκάσει τη γαλλική κυβέρνηση να υποχωρήσει στο θέμα της μεταρρύθμισης της απασχόλησης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, έπειτα από μία εβδομάδα όπου κυριάρχησε ο αποκλεισμός των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Γαλλίας, η κατάσταση ως προς την τροφοδοσία σε καύσιμα βελτιώθηκε κάπως με την άντληση του συνόλου σχεδόν των γαλλικών στρατηγικών αποθεμάτων.

Έξι από τα οκτώ διυλιστήρια της Γαλλίας βρίσκονται εκτός λειτουργίας ή υπολειτουργούν. Η απεργία επαναλαμβάνετα..

Οι Νορβηγοί αποκαλύπτουν τον πλούτο της Ελλάδας – Να γιατί γονατίζουν την χώρα οικονομικά

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι Νορβηγοί αποκαλύπτουν τον πλούτο της Ελλάδας – Να γιατί γονατίζουν την χώρα οικονομικά
Πετρέλαιο και φυσικό αέριο για…100 χρόνια έχει η Ελλάδα! Αυτή την απίστευτη ρήση είπαν οι Νορβηγοί ολοκληρώνοντας την έρευνά τους για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες.

Τέσσερις περιοχές καταδεικνύουν μεγάλες δυνατότητες και σημαντική δυναμική σε κοιτάσματα υδρογονανθράκων (φυσικού αερίου και πετρελαίου). Αυτό ανέφερε..

Οι ιμάντες της κίνησης


Οι ιμάντες της λαϊκής κίνησης και δράσης είναι οι συνεκτικοί κοινωνικοί ιστοί, τα κοινωνικά και πολιτικά κύτταρα, τα συλλογικά έμβρυα μέσα σε μια κοινωνία. Αυτά ξεκινούν από έμβρυα κοινωνικών πυρήνων και ομάδων και φτάνουν μέχρι πλατύτερες συλλογικότητες, σε συνδικαλιστικές, πολιτικές οργανώσεις και κόμματα. 
Και η πιο αυθόρμητη λαϊκή εκδήλωση δεν είναι εντελώς και «καθαρά» αυθόρμητη.
Στηρίζεται σε οργανωμένες πρωτοβουλίες μιας «βάσης», σε κάποια οργανωτικά κύτταρα. Χωρίς οργάνωση, έστω στην εμβρυακή της μορφή των οργανωμένων πρωτοβουλιών καμία κινητοποίηση δεν μπορεί να γίνει. 

Έξω από ιστούς συλλογικότητας (κοινωνικούς, ιδεολογικούς, πνευματικούς, πολιτικούς), έξω δηλαδή από «οργάνωση» (έστω στην υποτυπώδη μορφή του εμβρύου) τα άτομα, ως μονάδες δεν μπορούν να κινηθούν και να ενεργοποιηθούν. 

Το άτομο κινείται μόνο..

Οι γκρίζες ζώνες του νέου ΤΑΙΠΕΔ

Οι γκρίζες ζώνες του νέου ΤΑΙΠΕΔ - Media
To «Ποντίκι» αποκρυπτογραφεί το υπερταμείο και ρίχνει φως πίσω από τα ψιλά γράμματα

Τι εστί... βερίκοκο; Το ερώτημα αυτό πλανάται μετά την υπερψήφιση του υπερταμείου, της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε., που τα επόμενα 99 χρόνια θα μπορεί να πουλάει και να αξιοποιεί με κάθε μέσο σχεδόν το σύνολο της δημόσιας περιουσίας, με στόχο την αποπληρωμή του χρέους αλλά και την εξεύρεση πόρων για επενδύσεις. 

Και πλανάται αυτό το ερώτημα, αφού από τις διατάξεις του σχεδίου νόμου αναδύονται γκρίζες ζώνες και πολλά ερωτήματα, την ίδια στιγμή που στο παρασκήνιο συνεχίζεται το μπρα-ντε-φέρ με τους δανειστές για τα «φιλέτα» της δημόσιας περιουσίας. 
Το «Ποντίκι», σε μια προσπάθεια να αποκρυπτογραφήσει το υπερταμείο, θα προσπαθήσει να δώσει απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων, όπως:

Μπορεί ένα πρόγραμμα εθελουσίας να αποτελέσει το κρυφό χαρτί για τις συμπράξεις ΔΕΗ – Ιδιωτών;


Οι πρώτες αντιδράσεις από την πλευρά των συνδικαλιστών της ΔΕΗ απέναντι στα σχέδια για συμπράξεις μεταξύ της εταιρείας και ιδιωτών, ήταν αρνητικές, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο δύσκολο το εγχείρημα που φιλοδοξεί να δώσει λύση στις πιέσεις για πρόσβαση τρίτων στους λιγνίτες αλλά και στην υδροηλεκτρική παραγωγή όπου σήμερα κυριαρχεί η ΔΕΗ. Οι αντιδράσεις αυτές θυμίζουμε ότι στο παρελθόν οδήγησαν σε ναυάγιο αντίστοιχα σχέδια για διεθνείς συνεργασίες και κοινοπραξίες της ΔΕΗ, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση της γερμανικής RWE. Βεβαίως από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και πλέον η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι πολύ διαφορετική, ωστόσο η διαχείριση των πιθανών αντιδράσεων, δεν παύει να αποτελεί ένα από τα βασικά ζητούμενα για την υλοποίηση του σχεδίου των συμπράξεων.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, πληροφορίες από το εσωτερικό της ΔΕΗ αναφέρουν ότι ..

θα τσιμπήσω, δεν θα φάω δεν έχω όρεξη

ΕΛΠΕ: «Καίει» χρήμα με μεγάλη ταχύτητα

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ η συμφωνία με τη Rosneft
Κατά 1,38 δισ. ευρώ μειώθηκαν στο α΄ τρίμηνο τα ταμειακά διαθέσιμα από αρνητικές καθαρές ταμειακές ροές. Η ζημιά για τον όμιλο από τα capital controls. Οι μεγάλες αυξομειώσεις στις ταμειακές ροές και τα... ερωτήματα για τα ΕΛΠΕ.

Με υψηλούς ρυθμούς "έκαψε" χρήμα στο α΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης η Ελληνικά Πετρέλαια , με αποτέλεσμα να μειωθούν σημαντικά τα ταμειακά της διαθέσιμα και να επιδεινωθεί η σχέση καθαρού δανεισμού προς ίδια κεφάλαια.

Ειδικότερα ο όμιλος εμφάνισε στο α΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης αρνητικές ταμειακές ροές 1,38 δισ. ευρώ, επίδοση που αποτελεί πιθανότατα ρεκόρ για περίοδο τριμήνου, μεταξύ του συνόλου των εγχώριων επιχειρήσεων.

Αποτέλεσμα ήταν..

Οι κρυφές υπεραξίες που φέρνει για τα ΕΛΠΕ η συμφωνία με τη Rosneft

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ η συμφωνία με τη Rosneft
Την προοπτική εμβάθυνσης της εμπορικής συνεργασίας μεταξύ του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων και του ρωσικού πετρελαϊκού γίγαντα Rosneft ανοίγει η υπογραφή του μνημονίου συναντίληψης μεταξύ των δύο ομίλων, της σημαντικότερης ενεργειακής και επιχειρηματικής συμφωνίας που υπεγράφη στο πλαίσιο της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν στην Αθήνα.

Ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ Γρηγόρης Στεργιούλης και ο CEO της Rosneft Igor Ivanovich Sechin, υπέγραψαν ένα μνημόνιο βασικών όρων συναντίληψης για την προμήθεια αργού και πετρελαϊκών προϊόντων, στο οποίο εκφράζεται η πρόθεση ανάπτυξης διμερούς συνεργασίας για την προμήθεια αργού και προϊόντων.

Σύμφωνα με διεθνείς παρατηρητές, η συμφωνία αναβαθμίζει..