Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Η Ρωσία θα ξεπεράσει τις ΗΠΑ στην παραγωγή πετρελαίου έως το 2050

Από το sputniknews.gr
Η Ρωσία προβλέπεται να αφήσει πίσω της τις ΗΠΑ στην παραγωγή πετρελαιοειδών έως το 2050, ξεπερνώντας ακόμα και μέλη του OPEC, σύμφωνα με έκθεση αμερικανικής υπηρεσίας.

H Ρωσία θα ξεπεράσει τις ΗΠΑ, αλλά και άλλες χώρες-εξαγωγείς του OPEC, ως προς την παραγωγή αργού πετρελαίου έως το 2050, σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Διαχείρισης Πληροφοριών Ενέργειας (EIA).

Σύμφωνα με την έκθεση, η παραγωγή αργού..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Από το poenergias.gr
Συναδέλφισσες Συνάδελφοι ,

Η ΠΟΕ με την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ στις 23/9/2019 , καλεί την Τετάρτη 2/10/2019 τα Σωματεία μέλη της και τους εργαζόμενους του Κλάδου σε απεργιακούς και ενωτικούς αγώνες ενάντια σε όλες τις αντεργατικές πολιτικές

Στο «Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο» που τέθηκε προς διαβούλευση, εισάγονται ένα πλήθος εξαιρέσεων από την εφαρμογή..

Στη σταθερότητα των τιμών πετρελαίου η προσοχή του ΟΠΕΚ σύμφωνα με τον Barkindo

Από το worldenergynews.gr
Οι αστραπιαίες κινήσεις της Σαουδικής Αραβίας για την αποκατάσταση της πετρελαϊκής της παραγωγής, νωρίτερα του αναμενομένου, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για τον περιορισμό της μεταβλητότητας των τιμών του πετρελαίου.

Αυτά τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ, Mohammed Barkindo, στο πλαίσιο μιας διάσκεψης 
για την ενέργεια..

ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Η ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΕΤΙΩΝ

Από το gsee.gr
H ΓΣΕΕ με παρέμβαση που κατέθεσε σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας ορθώνει ανάχωμα υπέρ των τριετιών, την ισχύ των οποίων αμφισβητούν εργοδοτικές  οργανώσεις.

Η Συνομοσπονδία υπερασπίζεται  την ισχύ των διατάξεων για τις τριετίες που, εκτός των άλλων, αποτέλεσαν, επί σειρά ετών, περιεχόμενο των Εθνικών Γενικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Ο ΣΕΒ και άλλες εργοδοτικές οργανώσεις, με αίτηση..

ΔΙΚΤΥΟ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Από το ekeda.gr
Σας ενημερώνουμε πως για τον μήνα Οκτώβριο το Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, για θέματα εργατικού δικαίου (συμβάσεις, αποδοχές, άδειες κλπ.) και σε θέματα δικαίου κοινωνικής ασφάλισης (θεμελίωση και κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, συντάξεις..

Κατά 12,5% υποχώρησε η ετήσια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα σύμφωνα με την ΕΙΑ

Από το worldenergynews.gr
Σε 101,011 TWh ανήλθε τον Ιούλιο η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα στις ΗΠΑ, σημειώνοντας αύξηση 28,9% σε σύγκριση με τον Ιούνιο και μείωση κατά 12,5% σε σχέση με τον Ιούλιο το 2018.

Όπως αναφέρει το Platts που αναδημοσιεύει στοιχεία από τη Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας, o Ιούλιος είχε τη μεγαλύτερη παραγωγή..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Χθες 25/9/19 κορυφώθηκαν µε την δεύτερη 24ωρη οι απεργιακές κινητοποιήσεις που κήρυξε το Συνδικάτο µας ενάντια στο ξεπούληµα των ΕΛΠΕ αλλά για την κατάθεση του ''αναπτυξιακού'' πολυνοµοσχεδίου της κυβέρνησης που διαλύει τα δικαιώµατα των εργαζοµένων, εξυπηρετώντας τα «θέλω» χρόνων..

Γαλλία: Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη σε χημικό εργοστάσιο στη Ρουέν

Από το ethnos.gr
Η πυρκαγιά ξέσπασε στο εργοστάσιο Lubrizol της Ρουέν, στο οποίο παράγονται πρόσθετα λιπαντικών, περίπου στις 02:40 τοπική ώρα (03:40 ώρα Ελλάδας) και έχει χαρακτηριστεί «πολύ επικίνδυνη» από τις αρχές

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς σήμερα το πρωί σε χημικό εργοστάσιο στη Ρουέν, στη βορειοδυτική Γαλλία, ανακοίνωσαν..

Πολωνία: Το PKN αναμένει περίπου 100.000 τόνους πετρελαίου από τις ΗΠΑ τον Οκτώβριο

Από το worldenergynews.gr
Ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου της Πολωνίας PKN Orlen αναμένει μια άμεση παράδοση περίπου 100.000 τόνων πετρελαίου από τις Ηνωμένες Πολιτείες τον επόμενο μήνα, στο πλαίσιο του σχεδίου διαφοροποίησης του εφοδιασμού της, ανακοίνωσε την Τρίτη 24/9/2019.

Η επιχείρηση, η οποία θέλει..

Βουλή: Εγκρίθηκαν οι τέσσερις συμβάσεις για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων

Από το worldenergynews.gr
Κατά πλειοψηφία πέρασαν από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή οι συμβάσεις μίσθωσης τεσσάρων περιοχών σε Κρήτη και Ιόνιο για έρευνες και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.
Στη συνεδρίαση, υπέρ των συμβάσεων τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, του Κινήματος Αλλαγής και της Ελληνικής Λύσης.

Επιφύλαξη δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Κατά των συμβάσεων τάχθηκαν το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25.
Με ισάριθμα σχέδια νόμου προωθούνται..