Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Saudi Aramco: Aυξάνει κατά 1,9 εκατ. βαρέλια τα αποθέματα αργού στην Ιαπωνία

Από το worldenergynews.gr
Ο πετρελαϊκός γίγαντας Saudi Aramco θα προσθέσει, την Τετάρτη, 1,9 εκατομμύρια αργού σε αποθήκες που κατέχει στην Ιαπωνία, ανακοίνωσε  αξιωματούχος του υπουργείου Εμπορίου της Ιαπωνίας σήμερα  Δευτέρα 11/9.

Η κίνηση έρχεται καθώς η Ιαπωνία αυξάνει από αυτό τον μήνα  την ακαθάριστη χωρητικότητα αποθήκευσης και παραχωρεί δωρεάν στην κρατική Aramco το 30% - που ανέρχεται σε 8,2 εκατομμύρια βαρέλια -  βάσει προηγούμενης συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών.

Η πρόσθετη αποθεματοποίηση, την οποία ανακοίνωσε η ιαπωνική κυβέρνηση τον Ιούλιο, θα βοηθήσει ..

ΓΣΕΕ: Να γίνει το #GRINVEST πράξη και στα μεταλλεία Χαλκιδικής

Από το capital.gr
Συμπαραστέκεται "στο δίκαιο αγώνα των χιλιάδων εργαζομένων και των σωματείων στα μεταλλεία Χαλκιδικής" η ΓΣΕΕ, ενώ ταυτόχρονα "εκφράζει την έντονη διαφωνία της με την απόφαση αναστολής της επενδυτικής δραστηριότητας της εταιρίας 'Ελληνικός Χρυσός' στη χώρα μας".

"Την ίδια διαφωνία και ταυτόχρονα την απογοήτευσή μας, εκφράζουμε για την μέχρι σήμερα αντιεπενδυτική και εχθρική στάση της Κυβέρνησης", αναφέρει η ΓΣΕΕ σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει:

Τι άλλαξε τελικά στα εργασιακά με την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου εργασίας.

Από το ergasiaka-gr.net
Δείτε τις κυριότερες ρυθμίσεις και αλλαγές στα εργασιακά ( Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ, μητρότητα, κυρώσεις κλπ) όπως τελικά ψηφίστηκαν  στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και αποτελούν πλέον νόμο του κράτους. Διαφορετικές είναι οι ημερομηνίες ισχύος των επί μέρους διατάξεων, αφού για κάποιες απ' αυτές απαιτείται η έκδοση υπουργικών αποφάσεων.

Άρθρο 31 
Τροποποιήσεις του άρθρου 2 του ν. 3996/2011

1. Στo τέλος της περίπτωσης α΄ της παρ. 2 του άρθρου 2 του ν. 3996/2011 (Α΄ 170) προστίθενται εδάφια ως εξής:

Συνέδριο στην Κύπρο για την προώθηση Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο

Από το worldenergynews.gr
Δυο μεγάλα συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση προγράμματα, το POSEIDON MED II και το CYnergy, συνδιοργανώνουν στις 29 Σεπτεμβρίου στη Λεμεσό συνέδριο με τίτλο ΥΦΑ: σημείο συνάντησης για την Ναυτιλία, τις Μεταφορές και την Ενέργεια στην Κύπρο. 

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση

Στα σκαριά βρίσκεται μια μεγάλη ενεργειακή πώληση στη χώρα

Από το voria.gr
Πολύ μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον προκαλεί η επικείμενη πώληση «πακέτου» μετοχών των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) από το ελληνικό δημόσιο.

Τέλος του τρέχοντος έτους ή αρχές του επομένου θα βγει προς πώληση «πακέτο» μετοχών των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) από το ελληνικό δημόσιο, μέσω του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. 
Η απόφαση είναι ειλημμένη και όπως είναι φυσικό προκαλεί πολύ μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον, κυρίως, για δύο λόγους:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΔΕΠΑ


Από το poenergias.gr
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας καταγγέλλει την ανοχή της κυβέρνησης σ’ενα καθεστώς διαφαινόμενης διαπλοκής που διοικεί τη ΔΕΠΑ και το οποίο εργάζεται μεθοδικά και με συνέπεια με σκοπό να της «κληροδοτήσει» το επιχειρηματικό ρίσκο του «επιχειρηματία» Λαυρεντιάδη, βάζοντας σε κίνδυνο μαζί με τη βιωσιμότητα της Επιχείρησης και το εργασιακό μέλλον εκατοντάδων εργαζόμενων, όχι μόνον της ΔΕΠΑ.

Τη στιγμή που οι «μνημονιακές υποχρεώσεις» επιβάλλουν στη Διοίκηση της ΔΕΠΑ να αυξήσει το ποσοστό των δημοπρασιών φυσικού αερίου από το 10% στο… 20% μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια (!) και να πουλάει σε τιμές ακόμη και…