Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΜΕ ΤΟΣΟ ΜΠΑΧΑΛΟ........



 Του   Γιάννη Καλαϊτζή 


ΠΗΓΗ:efsyn.gr

Κωδικοποίηση Εργατικής Νομοθεσίας

ENHMEROSH OKTOBRIOS-DECEMBRIOS 2014_ EKSOFYLLO
Στο πλαίσιο της συστηματικής παρακολούθησης των εξελίξεων στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων, Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, σε αυτό το τεύχος, εστιάζει στις αλλαγές που επήλθαν στην εργατική νοµοθεσία µε αφορµή την εφαρµογή του µηχανισµού στήριξης της ελληνικής οικονοµίας τον Μάιο του 2010 και του δεύτερου µνηµονίου τον Φεβρουάριο του 2012. Ορισµένοι κανόνες δικαίου, ιδίως ο νόµος 3833/2010, υιοθετήθηκαν πριν την σύναψη της δανειακής σύµβασης και την τυπική ψήφιση του «Μνηµονίου» (Νόµος 3845/2010). Όμως, εντάσσονται στην λογική της περικοπής αποδοχών και επιδομάτων µε σκοπό την εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους και των πιστωτών της χώρας. Αυτές οι αλλαγές κωδικοποιούνται και παρουσιάζονται στο παρόν τεύχος.


ΠΗΓΗ:inegsee.gr

Ράμα για υφαλοκρηπίδα: Δεν σκοπεύουμε να διαπραγματευθούμε το εθνικό συμφέρον


Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα δήλωσε ότι η χώρα του έχει σχέσεις καλής γειτονίας και στρατηγικής συνεργασίας με την Ελλάδα, αλλά, όπως τόνισε, αναφερόμενος στη συμφωνία οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας, «δεν σκοπεύουμε να διαπραγματευτούμε το εθνικό συμφέρον για χάρη της καλής γειτονίας».

«Δεν έχουμε κανένα...

Διεθνής Ομοσπονδία Συνδικάτων: Το ΔΝΤ εμποδίζει την ανάκαμψη στην Ελλάδα

Διεθνής Ομοσπονδία Συνδικάτων: Το ΔΝΤ εμποδίζει την ανάκαμψη στην Ελλάδα
Αντίθετη με τη σκληρή γραμμή που ακολουθεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ελλάδα, είναι η Διεθνής Συνδικαλιστική Ομοσπονδία. Η γενική γραμματέας της συνομοσπονδίας, Σάραν Μπάροου, συμπαρατάσσεται με την Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος και υποστηρίζει, ότι οι απαιτήσεις του ΔΝΤ, που επιμένει στα μέτρα λιτότητας, οδηγούν σε περαιτέρω απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων σε μείωση μισθών και συντάξεων, ενώ εμποδίζουν τις προσπάθειες για ανάκαμψη.

Σύμφωνα με την ITUC, οι πιέσεις αυτές οδηγούν ...

Τι να κάνετε σε περίπτωση εγκαύματος από χημικές ουσίες


Σε κάθε σπίτι υπάρχουν πολλά προϊόντα καθαρισμού, τα οποία είναι ιδιαίτερα τοξικά και σε πολλές περιπτώσεις περιέχουν τόσο δυνατές χημικές ουσίες ώστε μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά εγκαύματα σε περίπτωση που έρθουν σε επαφή με το δέρμα.
Ένα παράδειγμα τέτοιου προϊόντος είναι η χλωρίνη που υπάρχει σε κάθε σπίτι, αλλά και όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται για την απόφραξη των σωληνώσεων (σε νιπτήρες, κουζίνα, μπάνιο κλπ).
Σε περίπτωση που μια τέτοια ουσία κάψει το δέρμα σας, πρέπει να ....

Η ασφάλεια ηλεκτροδότησης και πώς να τη χάσετε. Μέρος 2ο: η περίπτωση της Γερμανίας.


Η ηλεκτρική ενέργεια έχει την ιδιομορφία πως είναι ένα προϊόν που δεν αποθηκεύεται οικονομικά, πρέπει να παράγεται τη στιγμή που τη ζητά το δίκτυο. Το δίκτυο ζητά ηλεκτρισμό ανάλογα με τις ανθρώπινες δραστηριότητες, αν δουλεύει ή όχι η βιομηχανία, αν μαγειρεύουν ή πλένουν τα νοικοκυριά, αν είναι ανοιχτά ή κλειστά τα καταστήματα, αν οι άνθρωποι κοιμούνται ή όχι. Όλες οι εταιρείες παροχής ηλεκτρισμού στον πλανήτη προσπαθούν να προβλέψουν τα χαρακτηριστικά της ζήτησης και να προσαρμόσουν ανάλογα την παραγωγή. Και η πιο φθηνή ενέργεια είναι αυτή που μπορεί να....

Ποιοι Ρώσοι μεγιστάνες «χτυπήθηκαν» από την πετρελαική κρίση

Ποιοι Ρώσοι μεγιστάνες «χτυπήθηκαν» από την πετρελαική κρίση
Η κατακόρυφη πτώση που έχουν σημειώσει οι τιμές του πετρελαίου δεν έχουν επηρεάσει σημαντικά μόνο την παγκόσμια οικονομία αλλά και τις περιουσίες των Ρώσων δισεκατομμυριούχων.
Σύμφωνα με το Δείκτη Wealth-X για το 2014 και την απογραφή των δισεκατομμυριούχων από την UBS, η περιουσία των....

Ένα βήμα πιο κοντά στη λειτουργία η ΕΔΕΥ - Προχωρά στην πρόσληψη εργαζομένων


Προκειμένου να καλύψει τις υπηρεσιακές της ανάγκες, αμέσως μετά την έναρξη λειτουργίας της, η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) προβαίνει στην προκήρυξη διαγωνισμού για την πλήρωση 5 θέσεων, αποσπασμένου προσωπικού, με τους εξής τίτλους σπουδών...

Έρχεται χαράτσι στο πετρέλαιο και το υγραέριο κίνησης

Αποτέλεσμα εικόνας για Έρχεται χαράτσι στο πετρέλαιο και το υγραέριο κίνησης
Ο υπουργός Οικονομικών στη χθεσινή του συνέντευξη άφησε διάπλατα ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.

Το πιο πιθανό είναι πως δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στη φορολόγηση της αμόλυβδης, όμως θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αύξηση του φόρου πετρελαίου κίνησης.

Ουσιαστικά, το κράτος βλέπει ότι ...