Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Χ. Δούκας: Τρια χάσματα για την κλιματική αλλαγή - Ti αναφέρει μελέτη που παρουσιάστηκε στην Σορβόννη

 



Από το βήμα του πανεπιστημίου της Σορβόννης, μία ομάδα κορυφαίων επιστημόνων από όλον τον κόσμο υπό την επιστημονική καθοδήγηση του Αν. Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κ. Χάρη Δούκα, εξηγεί πού βαδίζει ο πλανήτης.

Το αποτέλεσμα της 27ης Διάσκεψης Κορυφής για την Κλιματική Αλλαγή (COP27) που..

Τι δείχνει το πετρέλαιο για την επερχόμενη (;) ύφεση

 





Δεν χρειάζεται να ψάχνει κανείς μακριά αυτή την περίοδο για ενδείξεις επικείμενης ύφεσης: η αγορά κατοικίας κατρακυλά, η καμπύλη αποδόσεων της αγοράς ομολόγων έχει αντιστραφεί και η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve) προβλέπει ότι το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα θα αυξηθεί το 2023. Ένας άλλος αξιοσημείωτος παράγοντας, ωστόσο, που ήταν μέρος αυτής της ζοφερής εικόνας μόλις..

Πρωθυπουργική «νάρκη» στις έρευνες υδρογονανθράκων




 Μία δήλωση-βόμβα του πρωθυπουργού «πάγωσε» την εγχώρια αγορά υδρογονανθράκων, στην κρίσιμη φάση, μάλιστα, της επανεκκίνησής της.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Πάτρα χθες, έστειλε μήνυμα ότι εξορύξεις πετρελαίου δεν θα γίνουν στη χώρα μας, με πρόσχημα..

Υπόμνημα της ΓΣΕΕ στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής

 



Τις θέσεις της σχετικά με το υπό ψήφιση ασφαλιστικό νομοσχέδιο κατέθεσε η ΓΣΕΕ με υπόμνημά της στην Eπιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Εκτός από την αρμόδια Eπιτροπή της Βουλής η Συνομοσπονδία απέστειλε ανάλογη επιστολή και στον Υφυπουργό Κοινωνικής Aσφάλισης Π. Τσακλόγλου και στην Υφυπουργό για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια Μ.Συρεγγέλα.


Ακολουθεί το σχετικό υπόμνημα...