Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Η Rosneft θέλει να ενισχύσει την παρουσία της στη Μεσόγειο

Από το energypress.gr
Η Rosneft προτίθεται να ενισχύσει την παρουσία της στην αγορά της Μεσογείου, , όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην ιταλική Corriere Della Sera ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας, Igor Sechin.

«Παρά τη μείωση της τιμής του πετρελαίου, οι τιμές των πετρελαιοειδών στην Ευρώπη δεν έπεσαν, καθώς η μείωση την τιμών του πετρελαίου αντισταθμίστηκε από τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης. Σε αυτά τα πλαίσια, οι επιχειρήσεις που βρισκονται στην περιοχή της Μεσογείου έχουν μεγάλη δυναμική, εξαιτίας και των συγκριτικών τους πλεονεκτημάτων σε ότι αφορά τα logistics. Μας ενδιαφέρει η πιθανότητα να..

Η αλαζονεία των Γερμανών για ακόμα μια φορά διαλύει την Ευρώπη. GERexit τώρα! (Μέρος 2ο - η ηλεκτροκίνηση)


Από το greeklignite.blogspot.gr
Στις 7 Δεκέμβρη 2000 υπογράφηκε στη Νίκαια της Γαλλίας, σε μια Πανηγυρική Διακήρυξη, ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2000/C 364/01). Το Προοίμιο του Χάρτη ξεκινά με τις φράσεις "Οι λαοί της Ευρώπης, εγκαθιδρύοντας μεταξύ τους μια διαρκώς στενότερη ένωση, αποφάσισαν να μοιραστούν ένα ειρηνικό μέλλον θεμελιωμένο σε κοινές αξίες.

Η Ένωση, έχοντας επίγνωση της πνευματικής και ηθικής κληρονομιάς της, εδράζεται στις αδιαίρετες και οικουμενικές αξίες της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, της ελευθερίας, της ισότητας και της αλληλεγγύης. ερείδεται στις αρχές της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Η Ένωση τοποθετεί τον άνθρωπο στην καρδιά της δράσης της, καθιερώνοντας την ιθαγένεια της Ένωσης και δημιουργώντας ένα χώρο ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης."

Όμορφα λόγια και "παχιά", που στην πράξη έμειναν κενό γράμμα, καθώς η βασική ελευθερία στο δικαίωμα της επιλογής περιορίζεται ...