Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Αποκλειστικό: Τεράστιο κοίτασμα λιθίου ανακαλύφθηκε στο λιγνίτη της περιοχής Φλώρινας!


Από το greeklignite.blogspot.gr
Το λίθιο είναι το σύγχρονο "άγιο δισκοπότηρο" της βιομηχανίας των ηλεκτρονικών, καθώς αποτελεί τη βάση για τις μπαταρίες μεγάλης ενεργειακής πυκνότητας που τροφοδοτούν εδώ και λίγα χρόνια όλα τα smartphones, τα tablet και τα laptop, ενώ ήδη χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη και εξέλιξη  των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Στη Νεβάδα των ΗΠΑ η Tesla κατασκεύασε τεράστιο εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών λιθίου, το επονομαζόμενο και Gigafactory, προκειμένου μέσα από οικονομίες κλίμακας να μειώσει το κόστος των μπαταριών για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα. Άλλα 11 αντίστοιχα Gigafactories βρίσκονται υπό κατασκευή, τα επτά απ' αυτά βρίσκονται στην Κίνα και τα υπόλοιπα στις ΗΠΑ και τη Νότιο Κορέα.

Η ζήτηση για λίθιο αναμένεται ν' αυξάνεται τα επόμενα χρόνια μ' εκθετικούς ρυθμούς, καθώς ο πλανήτης θα περνά σταδιακά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση στην Ασία θα είναι αποτέλεσμα επιλογής, καθώς η εκρηκτική αύξηση του πληθυσμού και του αριθμού των αυτοκινήτων έχουν προκαλέσει αξεπέραστα προβλήματα ρύπανσης του αέρα στην ατμόσφαιρα των αστικών κέντρων. Στην ΕΕ η μετάβαση θα ..

Η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ !...

Το πρόβλημα της εμπορίας πετρελαίου σε διεθνή ύδατα στο συνέδριο της ΙΕΝΕ

Από το makthes.gr
Συζητήσεις σε ΗΠΑ και Ιαπωνία, ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα το οικονομικό και περιβαλλοντικό πρόβλημα που έχει προκύψει από την αγορά και εμπορία, σε διεθνή ύδατα, πετρελαίου με υψηλή περιεκτικότητα σε θείο, θα ξεκινήσει άμεσα αντιπροσωπεία της οργάνωσης που αντιπροσωπεύει την ευρωπαϊκή πετρελαϊκή βιομηχανία (40 επιχειρήσεις διΰλισης), «Fuels Europe», προκειμένου να αποφευχθεί το «χάος» που φαίνεται ότι έρχεται. Αυτό επισήμανε ο γενικός διευθυντής της Fuels Europe, John Cooper, μιλώντας από το βήμα του περιφερειακού συνεδρίου του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) στη Θεσσαλονίκη, με θέμα: «Διύλιση, Αποθήκευση και Εμπόριο πετρελαίου στη ΝΑ Ευρώπη».

Το προαναφερόμενο ζήτημα, που απασχολεί έντονα την ΕΕ και αποτελεί «απειλή», σύμφωνα με τον κ. Cooper, είναι υψίστης σημασίας και ιδίως μετά το 2020 θα απασχολήσει ιδιαίτερα όλους τους εμπλεκόμενους, παρά το γεγονός, όπως ο ίδιος υποστήριξε, ότι στην τρέχουσα περίοδο όλοι τηρούν στάση αναμονής, ακόμη και οι αρμόδιοι στην ναυτιαλή βιομηχανία.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, στο περιθώριο του συνεδρίου, ο κ. Cooper τόνισε ότι ..

Μείωση της χρήσης φοινικέλαιου στα βιοκαύσιμα ζητούν οι ευρωβουλευτές

Από το energy.reporter.com.cy
Η ΕΕ πρέπει να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της μη βιώσιμης παραγωγής φοινικέλαιου, όπως είναι η αποψίλωση των δασών και η υποβάθμιση της πανίδας, ιδίως στη Νοτιοανατολική Ασία. Αυτό θα υποστηρίξει το ΕΚ με μη νομοθετικό του ψήφισμα την Τρίτη 4 Απριλίου 2017. Οι ευρωβουλευτές τάσσονται υπέρ της σταδιακής κατάργησης της χρήσης των φυτικών ελαίων στα βιοκαύσιμα, μέχρι το 2020, καθώς αυτή συνδέεται με την αποψίλωση των δασών.

Οι ευρωβουλευτές ζητούν να εφαρμοστεί ένα ενιαίο ..