Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Τον Ιούνιο αρχίζει η κατασκευή του νέου ρωσικού αγωγού

Αποτέλεσμα εικόνας για αγωγος αεριου
Το Bloomberg μεταδίδει ότι η Gazprom ανανέωσε συμφωνία με την μεγαλύτερη εργολαβική εταιρεία της Ιταλίας στον χώρο της ενέργειας Saipem για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου μέσω της Μαύρης Θάλασσας, η οποία είχε διακοπεί μετά την ματαίωση του αγωγού South Stream πέρυσι.

Όπως επεσήμανε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Gazprom, Oleg Aksyutin, η ...

NTOY ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

ΟΒΕ: Ασύμφορη η χρήση πιστωτικών καρτών στις αγορές καυσίμων


Η δημοσίευση θέσεων του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη για συζήτηση με τους «Θεσμούς», οι οποίες μεταξύ άλλων προβλέπουν ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ 15% και χαμηλό συντελεστή 6,5% για συναλλαγές με πιστωτική κάρτα που θα αυξάνονται κατά 3% όταν οι συναλλαγές γίνονται με μετρητά, ενώ φαινομενικά παρουσιάζει κίνητρα κτυπήματος της φοροδιαφυγής έχει εκ των πραγμάτων σημαντικές παρενέργειες στην αγορά καυσίμων, όπως τονίζει η ΟΒΕ σε σημερινή ανακοίνωσή της.

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος επί του σχεδίου αυτού παρατηρεί τα εξής...

ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ 23/5/2006

image067
Μια άλλη και αρκετά ενδιαφέρουσα εκδοχή, που όμως σηκώνει πολύ συζήτηση, για την αερομαχία της 23ης Μαΐου 2006 που στοίχησε την ζωή στον ηρωικό Έλληνα πιλότο, Κωνσταντίνο Ηλιάκη, έδωσε η τουρκική εφημερίδα Bügün σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της.

Σύμφωνα λοιπόν με το τουρκικό πρωτοσέλιδο, τα τουρκικά μαχητικά που είχαν βγει στις 23 Μαΐου στον νότιο Αιγαίο δεν πήγαιναν να φωτογραφήσουν τις βάσεις των ρωσικών πυραύλων στην Κρήτη, (όπως μετάδωσαν τότε όλα σχεδόν τα ελληνικά ΜΜΕ ), αλλά να ....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠOE ΓΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΔΕΛΙΛΑΪ ΡΑΜΑΝΤΑΝ

Π.Ο.Ε.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Δυστυχώς λίγες ώρες μετά το χαμό του συνάδελφου Μπάμπη Δευτεραίου και ο συνάδελφος
Δελιλάι Ραμαντάν υπέκυψε στα τραύματα του.

Ένα παλικάρι έφυγε, ένα παλικάρι που με αυτοθυσία όταν έφτασαν τα ασθενοφόρα - παρόλα τα
ολικά εγκαύματα που είχε - προέτρεπε τους τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ να μεταφέρουν πρώτα
τους άλλους τραυματισμένους συναδέλφους του .

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας και όλοι οι εργαζόμενοι του Κλάδου εκφράζουμε τη βαθιά
μας θλίψη και την συμπαράσταση μας στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου .

                                          Καλό ταξίδι συνάδελφε Δελιλάι .

Του τάφου σιωπή

Ανακοίνωση ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΣΚ για συν. Μπάμπη Δευτεραίο

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΩΤΙΚΗ
Συναδέλφισσες, -οι


Σήµερα έφυγε άδικα από κοντά µας ένας νέος συνάδελφος, ο Μπάµπης ο ∆ευτεραίος, θύµα του τραγικού δυστυχήµατος της 08/05/15 στον Ασπρόπυργο, αλλά και των πολιτικών µείωσης προσωπικού και εντατικοποίησης της εργασίας, τις οποίες χρόνια τώρα αντιπαλεύουµε σαν εργαζόµενοι και σαν Σωµατείο.

Εκφράζουµε τα ...

Η μεγάλη Γερμανική RWE: "We are going to Berlin! - Βερολίνο ερχόμαστε!" Κι όχι για τον τελικό του κυπέλλου!


Στις 13/5 η μεγάλη Γερμανική ενεργειακή εταιρεία RWE παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα του 1ου τριμήνου 2015. Η επιστολή του Διευθύνοντα Συμβούλου είναι ξεκάθαρη, καθώς ξεκινά με τα λόγια: "Αγαπητοί μέτοχοι, πελάτες & φίλοι της εταιρείας, στη Γερμανία το "We are going to Berlin!" σημαίνει συνήθως πως η ομάδα μας θα παίξει στον τελικό του κυπέλλου στο ποδόσφαιρο. Αλλά στις 25/4 πάνω από 15 χιλ. άνθρωποι πήγαν στο Βερολίνο για να διαμαρτυρηθούν για τα σχέδια της κυβέρνησης να επιβάλλει κλιματικό φόρο στα λιγνιτικά εργοστάσια. Αν τα σχέδια της κυβέρνησης εφαρμοστούν, τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά, τα εργοστάσια δεν θα μπορούν να καλύψουν το σταθερό τους κόστος και θα κλείσουν, παρασέρνοντας τα ορυχεία. Η ενεργειακή ασφάλεια μπαίνει σε κίνδυνο, καθώς ο λιγνίτης κάλυψε το 1/4 της ηλεκτροπαραγωγής, ενώ τα αιολικά & ηλιακά μόνο το 1/6, παρά τις ετήσιες επιδοτήσεις με διψήφιο νούμερο δισεκατομμυρίων."  

Το ιστολόγιο δεν είναι υποχρεωμένο να κρατήσει τη διπλωματική γλώσσα που χρησιμοποιεί ο CEO της RWE και σας έχει ...

Συλλυπητήρια ΥΠΑΠΕΝ για το δεύτερο θύμα του δυστυχήματος στα ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΥΠΑΠΕΝ
Τα συλλυπητήριά τους προς την οικογένεια του Ντελιλάι Ραμαντάν, που τραυματίστηκε στο δυστύχημα που συνέβη στο διυλιστήριο Ασπροπύργου στις 8 Μαΐου και έχασε σήμερα τη ζωή του εκφράζουν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Απόστολος Αλεξόπουλος.

Αναφέρουν ακόμη ότι «η άμεση και σε βάθος διαλεύκανση των αιτιών του τραγικού ατυχήματος στα ΕΛΠΕ και η πλέον παραδειγματική τιμωρία όλων των υπευθύνων, καθίσταται τώρα ακόμη πιο επιτακτική και συνιστά υπέρτατο χρέος απέναντι στα θύματα της τραγωδίας».



ΠΗΓΗ:web.tee.gr

ANAKOINΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

Συνάδελφοι,

Θρηνούμε σήμερα ένα νέο συνάδελφο μας, θύμα στο βωμό του κέρδους.

Δίνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του Μπάμπη και δηλώνουμε πως

θα είμαστε δίπλα στην οικογένεια του για ότι χρειαστεί.

Καταγγέλλουμε τη διοίκηση των ΕΛΠΕ και τη διοίκηση του Σωματείου, που όλες...

Σε ανθρώπινο σφάλμα οφείλεται η τραγωδία στα διυλιστήρια Ασπροπύργου -Τι λέει το πόρισμα

Αποτέλεσμα εικόνας για εργατικα ατυχηματα
Σε ανθρώπινο σφάλμα φαίνεται να αποδίδει τα αίτια του συμβάντος που έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε δύο ανθρώπους, το πόρισμα της επιτροπής διερεύνησης του ατυχήματος στα ΕΛΠΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα», στο κείμενο του πορίσματος που παραδόθηκε χθες στη διοίκηση των ΕΛΠΕ, τα μέλη της επιτροπής (τεχνικοί του διυλιστηρίου, εκπρόσωποι των εργαζομένων και εξωτερικός πραγματογνώμονας) εντοπίζουν την...

Συνεχίζεται η διαρροή πετρελαίου σε υπεράκτια πλατφόρμα της Taylor Energy στο Μεξικό


Συνεχίζεται η διαρροή πετρελαίου στην υπεράκτια πλατφόρμα της Taylor Energy, που κατέρρευσε πριν από 10 χρόνια στον Κόλπο του Μεξικού.

Σύμφωνα με έρευνα του Associated Press, η διαρροή είναι μεγαλύτερη από ό,τι υποστηρίζει η ιδιοκτήτρια εταιρεία και θα μπορούσε να συνεχιστεί για έναν αιώνα.

Όπως αναφέρουν οι ομοσπονδιακές αμερικανικές αρχές...

Αυστηρά μηνύματα Βερστάγκερ σε Λαφαζάνη για τα ενεργειακά

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Από την ημέρα που ανέλαβε την εποπτεία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ο αρμόδιος υπουργός Π. Λαφαζάνης έχει ξεδιπλώσει τις βασικές προτεραιότητες της πολιτικής της κυβέρνησης, δίχως να κρύψει ότι στόχος του είναι η ενίσχυση της ΔΕΗ, αλλά και το «ψαλίδισμα» των αρμοδιοτήτων της ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Ο ίδιος επιμένει ότι οι συγκεκριμένες επιλογές πολιτικής είναι συμβατές με το νομικό πλαίσιο αλλά και τη γενικότερη πολιτική της Ε.Ε.
Σήμερα ωστόσο, η αρμόδια επίτροπος ανταγωνισμού...