Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Ξεκινά η εμπορική λειτουργία του αγωγού ΤΑΡ

 


4,5 χρόνια μετά την Τελετή Εγκαινίων στη Θεσσαλονίκη για την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών, ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ), ένα σύστημα μεταφοράς φ.α. μήκους 878 περίπου χιλιομέτρων, ξεκινά την εμπορική του λειτουργία. Μία πολυσυλλεκτική ομάδα επαγγελματιών του κλάδου εργάστηκε μεθοδικά και αποτελεσματικά –συχνά σε απαιτητικές συνθήκες– για να παραδώσει, με ασφάλεια κι εντός..

Φιέστα Erdogan στην Βόρεια Κύπρο - Διττό μήνυμα της Τουρκίας για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και τα σχέδια της Βρετανίας για ανακήρυξη ΑΟΖ

 


Πίσω από τις φιέστες του Τούρκου Προέδρου Erdogan στην Κατεχόμενη Λευκωσία την οποία επισκέπτεται στις 15 Νοεμβρίου 2020 κρύβεται ένα σχέδιο και μια ανησυχία. 

Η Τουρκία έχει διττό στόχο

1)Να περάσει το μήνυμα ότι έχει συμφέροντα στην Κύπρο και ότι..

Τι ισχύει για τις άδειες ειδικού σκοπού για τους γονείς μαθητών

 


Α. Χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού κατά το διάστημα της προσωρινής αναστολής λειτουργίας των μονάδων/δομών παροχής φροντίδας ή εκπαίδευσης ή της διά ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας τους.

Προκειμένου για εργαζόμενους γονείς τέκνων τα οποία είναι εγγεγραμμένα ή φοιτούν σε μονάδες/δομές παροχής φροντίδας ή εκπαίδευσης των οποίων η λειτουργία ή η διά ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία αναστέλλεται, συστήνεται κατ’ αρχήν η παροχή εξ αποστάσεως..