Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Στα 19,5 δις δολάρια εκτιμώνται οι εξαγωγές αερίου του Ισραήλ προς την Αίγυπτο από Λεβιάθαν και Ταμάρ

Από το energypress.gr
Μεγαλύτερες ποσότητες φυσικού αερίου αναμένεται να εξάγει το Ισραήλ από το κοίτασμα Λεβιάθαν προς την Αίγυπτο, σύμφωνα με όσα ανέφεραν εχθές ενεργειακές εταιρείες και μεταδίδει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ειδικότερα, οι εταιρείες διαχείρισης και ανάπτυξης ..

Η Νορβηγία αγωνιά για το μέλλον της (;)

Από το naftikachronika.gr
Σημαντικά ερωτήματα για την ενεργειακή ταυτότητα που θα πρέπει να υιοθετήσει η Νορβηγία τις επόμενες δεκαετίες θέτει η Νορβηγίδα δημοσιογράφος Hanne Skartveit στην εφημερίδα Verdens Gang.

Η Skartveit θεωρεί ότι η χώρα θα πρέπει να συνεχίσει να παράγει πετρέλαιο όσο υπάρχει ακόμη ενεργή ζήτηση, ωστόσο την ίδια στιγμή θα πρέπει..

Η Ρωσία εγκαινίασε την πρώτη γεώτρηση πετρελαίου στην Κούβα

Από το sofokleousin.gr
Την πρώτη γεώτρηση στο κοίτασμα πετρελαίου «Μπόκα ντε Χαρούκο» της Κούβας, όπου συνεργάζονται η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Zaroubezneft και η κουβανική Cupet, εγκαινίασε ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην περιοχή που βρίσκεται το κοίτασμα..

O νέος στόχος της Chevron η μείωση εκπομπών αερίου από την παραγωγή υδρογονανθράκων

Από το worldenergynews.gr
Νέους στόχους θέτει η πολυεθνική εταιρεία ενέργειας, Chevron προκειμένου να μειώσει την ένταση των εκπομπών του αερίου από την παραγωγή υδρογονανθράκων.
Ειδικότερα, στοχεύει να μειώσει τις εκπομπές από το πετρέλαιο κατά 5 έως 10% και από το φυσικό αέριο κατά 2 έως 5% από το 2016 μέχρι το 2023.
Σχολιάζοντας τη νέα συμφωνία, ο Michael Wirth, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Chevron, δήλωσε ότι..

Σοκ από Μόσχα: Δέχθηκε de facto διχοτόμηση του Αιγαίου στον 25ο Μεσημβρινό αναγνωρίζοντας τα τουρκικά «δικαιώματα»!

Από το pronews.gr
Σε μία «ανωμαλία της ιστορίας», όπως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, η Μόσχα αιτήθηκε από την... Αγκυρα άδεια για εκτέλεση ναυτικής άσκησης μετά πυρών στην περιοχή της ανατολικά της Καρπάθου και νότισ της Ρόδου, «ξεχνώντας»προφανώς ότι η Αγκυρα δεν έχει καμία αρμοδιότητα  σε περιοχή διεθνών υδάτων, μεν, αλλά  της πλήρους ελληνικής αρμοδιότητας.

Η άδεια δόθηκε..

Διεθνής Παρέμβαση του Προέδρου του ΙΕΝΕ, Κωστή Σταμπολή: "Η Κλιματική Αλλαγή δεν Αντιμετωπίζεται με «Ψαλίδι» στη Χρηματοδότηση των Εταιρειών Ορυκτών Καυσίμων" - Επιστολή στους Financial Times

Από το energia.gr
Με μια νέα διεθνή παρέμβασή του, ο Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής του ΙΕΝΕ, Κωστής Σταμπολής, επισημαίνει προς τους Financial Times, το πόσο σημαντικό είναι για τη παγκόσμια σταθερότητα, ανάπτυξη και θέσεις εργασίας ανά τον πλανήτη, να μην πειθαναγκαστούν, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, από τους διαπρύσιους ιεροκήρυκες της σωτηρίας του Κλίματος, να μειώσουν δραστικά τη χρηματοδότηση..

Πέτσας: "Φαρσοκωμωδία" η στάση ΣΥΡΙΖΑ για υδρογονάνθρακες και ΕΛΠΕ

Από το worldenergynews.gr
"Όλοι οι Έλληνες είδαν χθες μια φαρσοκωμωδία στη Βουλή, όπου άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν "παρών" και άλλοι καταψήφισαν τις συμβάσεις για τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων που οι ίδιοι είχαν υπογράψει!" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

"Αυτό ήταν το δεύτερο επεισόδιο της σειράς "Σοβαρότης μηδέν από τον ΣΥΡΙΖΑ", καθώς είχε προηγηθεί η δήλωση..