Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Φόρος 33% στις «αδικαιολόγητες» καταθέσεις – Όλη η εγκύκλιος

Φόρος 33% στις «αδικαιολόγητες» καταθέσεις – Όλη η εγκύκλιος
Οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο δεν δικαιολογείται… φορολογείται. Και όχι με οποιοδήποτε συντελεστή αλλά με 33% πέραν των όποιων προστίμων μπορεί να επιβληθούν εξαιτίας του ότι ο φορολογούμενος μπορεί να κατηγορηθεί και για φοροδιαφυγή.

Ποια περιουσιακά στοιχεία αφορά η πρόβλεψη του νόμου; Όλα είναι η απάντηση. Από καταθέσεις και ομόλογα μέχρι ακίνητα, αυτοκίνητα και αμοιβαία κεφάλαια. Με αναλυτική εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, δίδονται πολλές οδηγίες για την εφαρμογή του καθολικού πόθεν έσχες το οποίο, όπως προκύπτει και από την εγκύκλιο, αφορά σε όλα τα περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2014. Ειδική αναφορά γίνεται στις καταθέσεις. Να οι οδηγίες που δίδονται στους ελεγκτές.

«Η προσαύξηση της περιουσίας που προκύπτει από τον έλεγχο τραπεζικών λογαριασμών πρέπει να τεκμηριώνεται επαρκώς, καθόσον αναλήψεις / καταθέσεις μπορεί να αφορούν συναλλαγές-κινήσεις που δεν συνιστούν κατ’ ανάγκη φορολογητέο εισόδημα. Περαιτέρω μεταφορές χρηματικών ποσών μεταξύ τραπεζικών λογαριασμών εξετάζονται και διερευνάται ο λόγος που πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές μεταφοράς των ποσών αυτών αφού προσκομίσει ο φορολογούμενος τα σχετικά έγγραφα.

Δηλαδή το θέμα που πρέπει να εξετάζεται δεν...

Η γενοκτονία που δεν συζητάμε

Η γενοκτονία που δεν συζητάμε

"Εν έτει 2015 η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που ακόμη παραμένει σε μνημόνιο, η μόνη χώρα στον κόσμο που εν καιρώ ειρήνης θα μπει για 8η χρονιά σε ύφεση και φυσικά η μόνη χώρα στην ΕΕ που έχει χάσει πάνω από το ¼ του ΑΕΠ της!

Η παραπάνω κατάσταση εκτός των πολύπλευρων και τραγικών συνεπειών που συνεπάγεται, έχει μια ντροπιαστική διάσταση για την ελληνική κοινωνία, η οποία φαίνεται να απομακρύνεται τόσο πολύ από τον υπόλοιπο ανεπτυγμένο κόσμο, ώστε να θεωρείται παγκοσμίως το πρότυπο της αποτυχίας. Σχετικά αρκεί να αναφέρει κανείς ότι πρόσφατα οι εφημερίδες της Αφρικής, σχολιάζοντας τα προβλήματα της Κένυας, αναρωτήθηκαν αν η χώρα αυτή είναι η Ελλάδα της Αφρικής!

Ενώ όμως η ελληνική κοινωνία θα έπρεπε να αναρωτιέται σοβαρά πώς μπορεί να συμβαίνουν όλα αυτά, τί φταίει και πώς το σημερινό αδιέξοδο μπορεί να ξεπεραστεί, κατά έναν παράξενο τρόπο τίποτε από αυτά δεν συζητείται. Αντιθέτως πολιτικοί, καθηγητές οικονομικών και άλλοι θαμώνες των τηλεπαραθύρων συνεχίζουν κατά κανόνα να λένε τις μισές αλήθειες ή τα ολόκληρα ψέματα που εξυπηρετούν τα κόμματά τους ή τις προσωπικές τους στρατηγικές, και όταν τα πράγματα ζορίζουν κάποιοι δεν διστάζουν να «πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα», θέτοντας υπό αμφισβήτηση ακόμη και ζητήματα τραγικής ιστορικής και εθνικής μνήμης όπως η γενοκτονία των Ποντίων.

Δεν φαίνεται βεβαίως να ανησυχούν ούτε...

Fitch: Υποτιμά τις προβλέψεις του για την τιμή του μαύρου χρυσού

Αποτέλεσμα εικόνας για Fitch: Υποτιμά τις προβλέψεις του για την τιμή του μαύρου χρυσού
Σε υποτίμηση των εκτιμήσεών τους για την τιμή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου προχώρησε σήμερα ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch. 

Η πτωτική αυτή αναθεώρηση φανερώνει την ανισότητα μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης του πετρελαίου, ενώ παράλληλα προβλέπει ότι μεσοπρόθεσμα το οριακό κόστος θα υποχωρήσει περαιτέρω.

Κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου του 2015, η διαφορά μεταξύ της προσφοράς πετρελαίου και της ζήτησης φαίνεται ότι άγγιξε τα 3 εκατ. βαρέλια την ημέρα, ενώ η αγορά είναι απίθανο να εξισορροπήσει μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2016 το νωρίτερο, όταν θα πρέπει να διαχειριστεί τα υψηλά αποθέματα πετρελαίου.

Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις,  μέχρι το...

Σαουδάραβας πρίγκηπας βλέπει "ράλι" στις τιμές πετρελαίου - Μείον $200 εκατ. οι επενδύσεις φέτος

Σαουδάραβας πρίγκηπας βλέπει "ράλι" στις τιμές πετρελαίου - Μείον $200 εκατ. οι επενδύσεις φέτος
Η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου έχει μειώσει τις επενδύσεις κατά 200 δισ. δολάρια, φέτος, λόγω των χαμηλών τιμών που δεν υποστηρίζουν τα νέα πρότζεκτ, και τα οποία οδηγούν σε μειώσεις στην προμήθεια αργού ίσα με τη μισή ημερήσια παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με τον πρίγκηπα της χώρας Abdul Aziz bin Salman.

Περίπου 5 εκατομμύρια βαρέλια τη μέρα έχουν αναβληθεί ή ακυρωθεί, ανέφερε ο Bin Salman, ο οποίος είναι επίσης και υφυπουργός Πετρελαίου της Σ.Α. Η χώρα παρήγαγε 10,38 εκατ. βαρέλια/ημέρα τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας του Bloomberg.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν μειωθεί κατά 42% τον τελευταίο χρόνο, ενώ η Σαουδική Αραβία έχει οδηγήσει τα κράτη του OPEC στο να διατηρήσουν υψηλά την παραγωγή εν μέσω της παγκόσμιας υπερπληρότητας, αντί να παραδώσουν μερίδιο της αγοράς τους στην αυξανόμενη παραγωγή του αμερικανικού πετρελαίου. Η προσφορά εκτός του γκρουπ των 12 πετρελαιοπαραγωγών χωρών θα αρχίσει να μειώνεται του χρόνου, σύμφωνα με τον Bin Salman, o oποίος προσέθεσε πως οι τιμές των 150 δολαρίων/βαρέλι το 2008 δεν ήταν βιώσιμες.

"Μία μακροχρόνια περίοδος χαμηλών τιμών πετρελαίου είναι επίσης μη βιώσιμη, αφού θα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

ΠΣΕΕΠ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στην Ελλάδα του σήµερα και πάντα σε σχέση µε το πρόσφατο παρελθόν, πολλά έχουν αλλάξει και τίποτα δεν άλλαξε… Η κρεατοµηχανή στην οποία έχουν οδηγηθεί οι λαϊκές τάξεις συνεχίζει να υφίσταται. Είναι πλέον ξεκάθαρο πως η Ελλάδα δεν βιώνει κρίση οικονοµική αλλά κρίση ηθικής, αξιών και πολιτεύµατος.
Η ελληνική κυβέρνηση δεµένη χειροπόδαρα, συνεχίζει στον...

Η ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ !...

Πήραν θεωρημένες αποδείξεις όσοι πλήρωσαν για να τρέξουν στον Μαραθώνιο;


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΥΠΟΜΝΗΜΑ - ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς
Κυρία Πρόεδρε Αρείου Πάγου
Κοινοποίηση
ΓΑΔΑ, Ασφάλεια Οικονομικό έγκλημα
Κύριο Εισαγγελέα αντιμετώπισης της διαφοράς
κ. Εισαγγελέα Αρείου Πάγου
Κύριο Τσίπρα Αλέξη
Γενική Γραμματέα Αθλητισμού
Κύριο Εισαγγελέα Αθηνών, ΔΣΑ, ΣΔΟΕ, κ. Ρακιτζή, CNN , TV5, Ξένα MME
Κοιν. κ. Πρωθυπουργό, Υπουργό Παιδείας, Οικονομίας, Δικαιοσύνης, Βουλευτές
ΣΕEΔΔ, ΣΔΟΕ, Εισαγγελία, Ειδικούς Γραμματείς, ΜΜΕ

Κυρία Πρόεδρε Αρείου Πάγου,
Στις 8-11-2015 τρέχουν στον Μαραθώνιο 50.000πολίτες αφού πλήρωσαν 100 ευρώ ή 45 ευρώ χωρίς να πάρουν αποδείξεις θεωρημένες από την Εφορεία.
Σας παρακαλούμε να παρακολουθήσετε η ίδια την Υπόθεση...

Μυστυριώδες αντικείμενο 1480 έτη φωτός από τη Γη... ίσως να είναι τεράστιο σκάφος!

Αποτέλεσμα εικόνας για Μυστυριώδες αντικείμενο 1480 έτη φωτός από τη Γη... ίσως να είναι τεράστιο σκάφος
Ένα μυστηριώδες αντικείμενο που εντοπίστηκε στο διάστημα σε απόσταση 1480 ετών φωτός από τη Γη, έχει κάνει τους επιστήμονες να παραδέχονται ότι δεν έχουν ιδέα τι μπορεί να είναι. 

Η «ανωμαλία», που έχει περιγραφεί ως μια «πραγματικά αλλόκοτη» και παράξενη μάζα, βρίσκεται σε τροχιά γύρω από το άστρο KIC 8462852.  

 Όπως συμβαίνει με όλα τα ουράνια σώματα που βρίσκονται σε τέτοιες αποστάσεις, οι αστρονόμοι ανακάλυψαν την ύπαρξή του χάρη στο φως που εκπέμπεται από το άστρο και τη «σκιά» του αντικειμένου όταν περνά μπροστά από αυτό.   

Αν και το ίχνος του αντικειμένου, που αφήνει καθώς βρίσκεται σε τροχιά γύρω από το άστρο, είναι παρόμοιο με ενός πλανήτη, παράλληλα είναι και μοναδικό.  

 Το φως που εκπέμπεται από το άστρο, λένε ερευνητές, περιέχει...

ΕΛΠΕ: Κέρδη 83 εκατ. στο εννεάμηνο βλέπει η ΙBG

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ
Σημαντικές επιπτώσεις από την υποχώρηση της πετρελαϊκής τιμής βλέπει για τα Ελληνικά Πετρέλαια ΕΛΠΕ  η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδας σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση "buy" και τιμή-στόχο στα 6,8 ευρώ. 

Η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι ο όμιλος θα εμφανίσει καθαρά κέρδη 17,5 εκατ. ευρώ το γ' τρίμηνο και 83 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο. Ωστόσο, εξαιρουμένης της επίπτωσης από την...

Ποιους είδαν στην Ιαπωνία τα ΕΛΠΕ;

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ LUKOIL
Ένα επιχειρηματικό ταξίδι των ΕΛΠΕ στην Ιαπωνία πάντα έχει ενδιαφέρον. Ιδιαίτερα αν τα στελέχη τους πραγματοποιήσουν συναντήσεις με ομολόγους τους από μεγάλους πετρελαϊκούς ομίλους διεθνώς. Έμαθα λοιπόν ότι στο περιθώριο των εκδηλώσεων, τα στελέχη του ελληνικού ομίλου συνέφαγαν με αντιπροσωπεία της ρωσικής Lukoil. Δεδομένης της προϊστορίας που έχουν οι δύο πλευρές (προσπάθεια για κοινά σχέδια δράσης στα Βαλκάνια, κλπ), λέτε να ψήνεται κάτι; Περισσότερα προσεχώς.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ

Π.Ο.Ε.
Προαπαιτούμενα, αξιολόγηση , κόκκινα δάνεια , ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών , ασφαλιστικό . Η επικαιρότητα του Νοέμβρη που θα ρυθμίσει τη ζωή μας για τα επόμενα χρόνια .Ο οδικός χάρτης του τρίτου μνημονίου στον οποίο βαδίζει η χώρα μας μέρα τη μέρα .
Και έπεται συνέχεια …

Το 2016 θα είναι το έτος της πίεσης ,

· Προς τους δανειολήπτες για να τακτοποιήσουν τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους και να μπουν σε μια διαδικασία «συμβιβασμού» υπό την απειλή του πλειστηριασμού.
· Προς τους φορολογούμενους να πληρώσουν τουλάχιστον τα τρέχοντα αλλά και τη δόση της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων για να μην βρεθούν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της «αυτόματης κατάσχεσης» ακόμη και του τραπεζικού τους λογαριασμού .
· Προς τους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων , οι οποίοι θα πρέπει να πληρώνουν τις τρέχουσες
υποχρεώσεις τους και να καταβάλλουν μέρος των προηγούμενων , αν δεν θέλουν να βρεθούν
αντιμέτωποι με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων .

Την ώρα που όλοι ασχολούνται με το...

FuelsEurope: «Γιατί η Τιμή της Βενζίνης Δεν Μειώνεται Ανάλογα με την Τιμή του Αργού» (Video)

Αποτέλεσμα εικόνας για βενζιναδικο
«Όταν η τιμή του αργού μειώνεται διεθνώς, γιατί αυτό δεν αντανακλάται ανάλογα και στην τιμή της βενζίνης που πληρώνω για το αυτοκίνητό μου;» Στο ερώτημα αυτό πολλών καταναλωτών επιχειρεί να απαντήσει η FuelsEurope, ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος που αντιπροσωπεύει 43 εταιρίες, που διαθέτουν διυλιστήρια στην Ευρώπη, με ένα βίντεο κινουμένων σχεδίων ( animation).

Σε αυτό αναλύεται ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώνεται η τιμή της βενζίνης και το σε ποιο βαθμό καθορίζεται από το ύψος των φόρων στη λιανική τιμή. Η FuelsEurope υπογραμμίζει ότι γενικά στην Ευρώπη, το αργό πετρέλαιο είναι υπεύθυνο μόνο για το 25% περίπου της τελικής τιμής της βενζίνης, ενώ το 60% και πλέον της τιμής αφορά ΦΠΑ και λοιπούς φόρους και τέλη, που παραμένουν σταθερές, ανεξάρτητα από τις διακυμάνσεις των τιμών, ενώ ποικίλλουν από χώρα σε χώρα. Τέλος, περί το 15% αντιστοιχεί στο κόστος διύλισης, μεταφοράς και εμπορίας.

Μάλιστα, όπως παρατηρεί ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ), στην περίπτωση της Ελλάδας, μετά την ...

ΕΛΠΕ: Ψάχνουν για φθηνό αργό από την Αίγυπτο


Φθηνό αργό, δίχως όμως το καπέλο που βάζουν οι traders, αναζητούν τα ΕΛΠΕ στην Αίγυπτο, για την οποία πρόκειται σήμερα να αναχωρήσει αντιπροσωπεία του ελληνικού ομίλου.

Πρόκειται για ταξίδι που έχει ακριβώς σαν στόχο να εξασφαλίσει τα 1,5 εκατομμύρια βαρέλια αργού το μήνα που αγοράζουν τα ΕΛΠΕ από την αιγυπτιακή αγορά, χωρίς όμως το επιπλέον κόστος που επιβάλλουν οι μεσάζοντες.

Κόστος διόλου αμελητέο, καθώς προσθέτει στην τρέχουσα τιμή του platts ένα καπέλο 0,50 δολάρια το βαρέλι.

Το αν η αποστολή θα στεφθεί από επιτυχία είναι άγνωστο καθώς ακριβώς λόγω της πτώσης των τιμών του αργού, εδώ και πολλούς μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη ένας ανελέητος εμπορικός πόλεμος.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι ....